Ciężkie chwile, długie starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPati29 wrote:Cześć dziewczyny jestem tu nowa i szukam kontaktu z wami
pisze bo proszę o pomoc, z mężem staramy się o dziecko, byłam u pani dr. Na początku roku mówiła że mam polipy endomatrialne, poszłam do innego lekarza i stwierdził że trzeba go usunąć. Więc też tak zrobiłam, poszłam na zabieg histeroskopii. Wyniki mam dobre, ale polipy są nadal bo byłam na kontroli u dr. Która wykryła polipy. Jutro jadę do mojego lekarza, mam nadzieję że będzie dobrze. Słyszałam że też pomogą zioła na zrosty i okład z borowiny, czy to prawda?
bałałam o pomoc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2020, 23:07
-
nick nieaktualnyDziewczynki, ale napykalyscie 😁 będę miała co czytać
Turkusowa, kciuki zaciśnięte kochana! Idziemy łeb w łeb tylko, że ja w tym cyklu nie podchodziłam do iui.
Kasztanku, już niedługo napiszesz nam wspaniale wieściMam nadzieję, że z każdym dniem dolegliwości, które teraz odczuwasz będą mniejsze.
Sleepy, jak po wlewie? Kiedy testujesz?
Jagodowa, jak dobrze, że Cię mamyWesolku
U mnie ok, czekam na testowanie. Piersi bolą, ale to pewnie po duphastonie. Jak teraz nie siadlo, a pewnie nie siadlo, to w kolejnym cyklu iui. Wpadłam też na pomysł, żeby męża wysłać do immunologa bo wyczytałam, że przy jego teście MAR facetom się zapisuję medrol od 4 do 13 dc. Może to zwiększy szanse.
Wspaniałej soboty kochane!
Wiecie, że ja tez gdzieś w szafie mam zestaw szydelek ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2020, 06:23
Turkusowa90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Sleepy wrote:Kasztanku a Ty jak się czujesz? 😊
Zupełnie tak samo jak zawsze 😆
Mąż porównuję zdjęcie zarodka i szuka podobieństw. Powiem Ci kochana, że jakoś zupełnie nie mam ciśnienia, że musi się udać. Do poniedziałku czekamy na info ile da się zamrozić, bo teraz obserwują je do stadium blastocysty i oby były silne i wszystkie nasze dzieciaczki przetrwały.
W ogóle smutno tak jest, zawsze na Wszystkich Świętych mam takiego małego dołka, tęsknota się włącza. Zawsze w takie dni jak dziś i jutro miałam koło domu peeeełno ludzi, samochodów, bo jak mówiłam mam blisko cmentarz. A dziś prawie żywej duszy. Ehhh.
Jakie plany na dziś dziewczęta? Muszę jechać kupić buty, póki nie zamknęli sklepów, bo będę chodzić na boso.6.12.2022 💔 puste jajo
28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc -
Dzień dobry przy kawce ☕️😊
Aga, cześć!
Dziś planów brak, niech się dzieje co chce. Jedynie co to muszę wstawić pranie. Szkoda, że pogoda byle jaka, zimno i mgła. Nawet na spacer nie chce się wychodzić.
Kasztanku, ja dołek zaliczyłam wczoraj ale taki malutki. Chyba bardziej złość i frustracja na to, co się dzieje, dominowały nad smutkiem. Też mi się wydaje, że Marysia dziś ma IUI ale nie wiem o której. -
Jagodowa Mama wrote:Przyznać się proszę która zaczęła to szydełkowe szaleństwo? 😉 I ciekawe kto jeszcze dołączy do bandy - Aga widzę ma chęci i sprzęt 😊.
Melduję, że to wszystko przez Sleepy 😃 Ale bardzo jej za to dziękujemy.Sleepy, Agaciorka, Joan lubią tę wiadomość
6.12.2022 💔 puste jajo
28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Sleepy wrote:Nieskromnie przyznam że chyba ja 🤭
Co prawda niektóre dziewczyny miały już do czynienia wcześniej z szydełkiem, ale jakoś od pokazania mojego profilu ruszyła lawina i dziewczyny powyciągały szydełka z szaf 💪😊
Sleepy, super pomysł, też jestem za. A skąd u Ciebie szydełkowa mania?
Moja wiedza kończy (a raczej kończyła się, dawno temu) na łańcuszku i półsłupkach. Na drutach też coś tam robiłam i wyszywałam ściegiem krzyżykowym. Ale raczej nic już nie pamiętam, nie będę się przy Was wydurniać. -
nick nieaktualny
-
Jagodowa może Ty się skusisz na szydełko 😁 Ja jestem ogromnie wdzięczna za to że zaczęłam szydełkować bo totalnie się przy tym wyciszam w domu mogę mieć nawet zupełna ciszę i tak sobie dziergam czuję wtedy spokój i relaks gdzie ja jestem totalna awanturnica i furiatka 😅
Czekam na @ jak na szpilkach bo jak nie dostanę w terminie to może się okazać że nie uda mi się zrobić iui w ramach NFZIVF 2021 🍀
13.03 punkcja jajników ☺️
18.03 transfer "skocznej" blastki 4.2.2 🍀
24.03 6dpt beta 48.7mIU/ml
8dpt 133.9 mIU/ml
11dpt 358,1 mIU/ml
8.04 21dpt jest maleństwo 1,3mm i serduszko ❤️
22.04 fasolka 1,27cm 😍❤️🍀
26.05 12tc+4 badanie prenatalne wszystko ok ❤️😍
09.12.2021 3420g szczęścia 54cm miłości ❤️
Mamy ❄️❄️❄️ (5.2.2, 4.2.2, 4.3.3)
-
nick nieaktualnyDzień dobry 🙂 ja dziś tradycyjnie sprzątanie, obiadek a potem uwaga uwaga... będę robić na drutach 🤩 przyszły druty i włoczki ombre zobaczymy co z tego wyjdzie. Miłej soboty kochane odpoczywajcie!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2020, 10:46
szamanka91, Agaciorka, Kasztanek, Sleepy, Joan lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry ❤️
Ja dziś typowa kura 😛 piorę firany, sprzątam, później obiad makaron z pieczarkami później sałatka z kurczakiem, a wieczorem tortilla 🙈
Jutro też szykuje bo na obiad teścia zaprosiłam i moich rodziców ☺️Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
Histeroskopia - usunięcie polipów
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
IVF nr. II
Amh 1,2 🔻
7dpt 44 🙏
6tc💔
-
Ja też od rana wysprzatalam kuchnie razem ze ścianami bo stary wymienił mi światło i się okazało że po ostatnim robieniu powideł które mi wykipialy na ścianę nie była dokładnie wymyta 🤦😂 zaraz idę pranie wieszac na w między czasie oczywiście szydełkuje 😅
Jagodowa @przyjdzie tylko kiedy ? Temperaturę dzisiaj rano dalej mam w górze (36,97) a dzisiaj niby termin spodziewanej miesiączki według of i wg mnie też
Nie wiem może ta wysoka temperatura to jakies ukryte zapalenie organizmu albo kij wie co .... W sumie może być bo oczywiście wylazło i też zimno na ustach parę dni temu.
Ale oczywiście siknelam rano na test i biel aż razi.
A co do szydełka to patrz na Joan jeszcze nie dawno miała pierwszy raz szydełko w ręku a jak pięknie sobie radzi, a skoro już kiedyś coś robiłaś to tylko trzeba sobie odświeżyć podstawy.
Z resztą ja robię takie brzydkie rzeczy że mogę się schować ze swoimi robótkami w kąt przy tym co dziewczyny robia, ten sweterek co robiłam tak przekombinowalam że mi przez cycki nie przejdzie 😂 a cały skończyłam i będę go pruć i robić od nowa 🤦IVF 2021 🍀
13.03 punkcja jajników ☺️
18.03 transfer "skocznej" blastki 4.2.2 🍀
24.03 6dpt beta 48.7mIU/ml
8dpt 133.9 mIU/ml
11dpt 358,1 mIU/ml
8.04 21dpt jest maleństwo 1,3mm i serduszko ❤️
22.04 fasolka 1,27cm 😍❤️🍀
26.05 12tc+4 badanie prenatalne wszystko ok ❤️😍
09.12.2021 3420g szczęścia 54cm miłości ❤️
Mamy ❄️❄️❄️ (5.2.2, 4.2.2, 4.3.3)