Ciężkie chwile, długie starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Sleepy wrote:Stardust, endometriozy na usg nie wykryją. Tylko laparo.
Ja zawsze myślałam, że mam endomendę. Wiele objawów na to wskazywało. Finalnie, laparo tego nie wskazało. Miałam za to polipowate endometrium, które wyłyżeczkowali, a wycinki dali do badań. -
nick nieaktualny
-
Marysiaaa wrote:Stardust robiłam badanie CA-125 ono też może wskazywać endo. Miałaś robione?
Joan gdzie Ty jesteś kochana? Specjalnie musiałam wbić na Bożeny żeby zobaczyć co u Ciebie. Więc sono widziałam na 19.11, a kiedy wynik posiewu? Prosze szybko do nas wrócić i opowiadać a nie żebym ja z innych wątków musiała czerpać informację -
nick nieaktualnyStardust wrote:Ja zawsze miałam dość mocne objawy owulacji, włącznie z krwawieniem, więc nie bardzo czuję, żeby problemem mogły być niepękające pęcherzyki (ale oczywiście nie mam pewności). Bo to ze rosną (tzn rośnie jeden dominujący) to akurat wiem na 100%.
Problemem bardziej u mnie jest przerastające endometrium, którym dopiero obecna lekarka się w ogóle zainteresowała. I co do koloru macicy, to właśnie mi powiedziała, ze mam kolorową macicę, co może świadczyć np o endometriozie (chociaż niby laparoskopia to wykluczyła - szczerze mówiąc każdy lekarz mówi co innego, idzie zwariować).
A histeroskopia różni się od laparoskopii pobraniem wycinków, czy czymś jeszcze?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2020, 22:25
-
nick nieaktualnyMarysiaaa no właśnie za bardzo go przyzwyczaiłam 🤷🏼♀️ On mi mówi ze ja jestem psychiczna bo po psie poprawiam zabawki i się go pytam czemu zrobił bałagan i nie posprzątał 🤣 i zawsze powtarza „zobaczysz przy dziecku już nie bd taka perfekcyjna nie bd dała rady” i ja wtedy zaciskam zęby i se myśle „to jeszcze się okaże”! 💪🤣 powiedział ze wtedy by pomagał ale gdybać można. Jak go poproszę to pomoże ale lubi mieć podane pod nosek „bo Ty kochanie robisz najlepsze kanapeczki na świecie” wie jak mnie podejść świnia 🤣🤓
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2020, 22:26
Marysiaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySleepy wrote:Stardust, endometriozy na usg nie wykryją. Tylko laparo.
Ja zawsze myślałam, że mam endomendę. Wiele objawów na to wskazywało. Finalnie, laparo tego nie wskazało. Miałam za to polipowate endometrium, które wyłyżeczkowali, a wycinki dali do badań. -
Katherine wrote:histeroskopia polega na wprowadzeniu histeroskopu z kamera do macicy - Nie trzeba rozcinać brzucha, robić dziur itp. Wszystko przez pochwę. lekarz widzi wszystko w powiększeniu. Jeżeli są jakieś zmiany typu polipy to tak - Wysyłają wycinki do badania. U mnie na szczęście ok 🙂
-
nick nieaktualnyStardust wrote:Czyli po prostu to to samo co laparo, tylko „wejście” inne? :p u mnie zadecydowali o laparoskopii chyba dlatego, ze jestem już po cc i miałam wycinany woreczek żółciowy, czyli nie zrobili mi nowych nacięć, tylko „grzebali” w starych bliznach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2020, 00:23
Sleepy, Stardust lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry 😘
Jakie plany na weekend?Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
Histeroskopia - usunięcie polipów
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
IVF nr. II
Amh 1,2 🔻
7dpt 44 🙏
6tc💔
-
Marysiaaa, dzięki za przepis! Wypróbuję!😁 A likierkiem skusiła mnie koleżanka, a ja kuszę teraz Was😀😀
Ja nie mam szczególnych planów, śniadanie, zakupy, obiad. Jutro może podjadę na cmentarz.
Dziś napisała do mnie koleżanka z pracy, potwierdziły się jej obawy, ma covida i właśnie wciskam sobie, że mam objawy, coś mnie dusi w klatce...🙈nie widziałam się z nią od 9dni, więc już powinnam mieć objawy. Ona nie ma tylko węchu i smaku.Marysiaaa lubi tę wiadomość
30.09.2021r. Iga❤️ -
Marysiaaa wrote:Stardust robiłam badanie CA-125 ono też może wskazywać endo. Miałaś robione?
Joan gdzie Ty jesteś kochana? Specjalnie musiałam wbić na Bożeny żeby zobaczyć co u Ciebie. Więc sono widziałam na 19.11, a kiedy wynik posiewu? Prosze szybko do nas wrócić i opowiadać a nie żebym ja z innych wątków musiała czerpać informację
Przepraszam
Staram się trochę odcinać od starań a więc wchodzę też rzadziej na forum
Tak sono wstępnie 19. Lekarz pozwolił się już zapisać, bo mi tylko ten jeden dzień pasuje a bałam się, że jak będę czekać na posiew to już nie będzie miejsc do niego. On przyjeżdża z Warszawy i przyjmuje tylko w czwartki.
To nie jest pewny termin bo
- W posiewie może coś wyjść ( może w poniedziałek wyniki)
- Mucha jak wyjdzie źle to chyba też przeciwwskazaniem do sono (nie pomyślałam aby dopytać, w sumie muchy nie wymagają ale robiłam sama)
- Mogę dostać później @. Wg OF powinna przyjść 15.11 to tego 19.11 miałabym 5 dc. Jeśli przedłuży mi się @ to też będę musiała odwołać, bo mogę tylko plamić na brązowo do sono. Kolejny czwartek już będę po owu więc odpada.
Mam kiepski nastrój bo czuję się jakby było takie ostateczne odliczanie. Stary powtarza swoje badania w listopadzie i nie sądzę aby się poprawiło. Jeżeli się nie poprawi to myślę o przerwaniu starań. Lekarz też już nie ma pomysłu na nas ( coś wspominał o operacji ale to takie działanie w ciemno bo nie ma ku temu żadnych wskazań )
Mam już dosyć starań a stary ma dosyć takiej mnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2020, 10:07
-
Hej, nie nadrabiam, bo znowu żeście pisały jak szalone 😂
Hej Stardust, mam nadzieje, ze nie będziesz musiała tu długo gościć! Powodzenia!
Ja zjadłam śniadanko, zaraz podjadę do brafiterki bo zostałam z jednym biustonoszem 🤦♀️ potem posprzątam, Ł wroci z pracy to pewnie pochillujemy z serialem, a wieczorem przyjedzie do nas moja przyjaciółka z mężem, ewentualnie jy do nich. Prawie co tydzień ogladany razem voice 😂 co z tego, że wczoraj się z nią widziałam, bo byłam na paznokciach 😂Marysiaaa, Stardust, Turkusowa90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry moje kochane.
Kolejny ponury dzień za oknem. Obudziłam się i poczułam nadciągającą migrenę 😩 Robię wszystko, żeby się nie rozkręciło, bo będzie źle. Planujemy podjechać też na cmentarz do malutkiej kuzynki męża, bo nie zdążyliśmy w zeszłym tygodniu.
Odpoczywajcie, korzystajcie z weekendu i bądźcie grzeczne 😉6.12.2022 💔 puste jajo
28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc -
Marysiaaa wrote:JOAN rozumiem Ciebie doskonale. To samo ostatnio przechodziłam czekając na IUI a wyników nie było i było za wiele niewiadomych. Co lepsze wyniku chlamydii do teraz nie mam bo wynik 17 dni a nie 11 jak mi powiedziano, a cytologii w piątek nie mogłam odebrać bo mi nie potrafili powiedzieć od której położna przychodzi 🙈 A Ty czekając już tyle miesięcy na sono to jeszcze potrójnie czujesz się zrezygnowana. Mam nadzieję że uda Ci się zrobić to sono planowo. Posiew będzie ok,oby 🐒 się nie zbuntowala. Będę się za to modlila 🙏🙏 A z tym MUCHA jak nie było wymagane to bym się nie wychylala.
bardzo Ci dziękuje
tylko tą Muchę pobierał mi ten lekarz który będzie mi robił sono
tydzień temu była kwalifikacja i pobrał dodatkowo na muchę (sama chciałam) ale zapomniał o posiewie a już mnie zbadał w środku, dlatego robiłam posiew teraz w czwartek. I on się zapytał czy mam już wyniki tego pakietu UROGINTakże na sono na bank zapyta jak wyniki.
A ja miałam chlamydię tylko w badaniach krwi. Braliśmy obydwoje antybiotyk i liczę na to, że wytępiliśmy dziadówę. A chlamydia może zatykać jajowody.
-
Witajcie kochane ja dzisiaj znów cały dzień na zajęciach online 🤦 i sobie oczywiście w ramach walki z nudą szydełkuje 😅 już prawie kończę tą moją pierwsza chustę.
Jeszcze się wkopalam i muszę utrzymywać kontakt telefoniczny z jednym wykładowca (nie lubię wychodzic na pierwszy front 😅)IVF 2021 🍀
13.03 punkcja jajników ☺️
18.03 transfer "skocznej" blastki 4.2.2 🍀
24.03 6dpt beta 48.7mIU/ml
8dpt 133.9 mIU/ml
11dpt 358,1 mIU/ml
8.04 21dpt jest maleństwo 1,3mm i serduszko ❤️
22.04 fasolka 1,27cm 😍❤️🍀
26.05 12tc+4 badanie prenatalne wszystko ok ❤️😍
09.12.2021 3420g szczęścia 54cm miłości ❤️
Mamy ❄️❄️❄️ (5.2.2, 4.2.2, 4.3.3)
-
Szkoda, że o 18stej już jest ciemno na dworze 🙄
Agaciorka kontakt telefoniczny z wykładowcą? Hmm 😁
Już w reklamach święta 🙄 jejku kiedy to zleciało? Też wam pęka serce w święta? 😐Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK