X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciężkie chwile, długie starania
Odpowiedz

Ciężkie chwile, długie starania

Oceń ten wątek:
  • Kasztanek Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2020, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Histero 6 tys? To laparoskopia tyle nie kosztuje.

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
    07.2025 💔 cb
  • Turkusowa90 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2020, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysiaa, dobrze zrobiłaś, sprawdzisz w piątek pęcherzyki, a na poniedziałek umów się na iui.

Ja właśnie przełożyłam wizytę z poniedziałku 23.11. na wtorek 24.11, chciałam na środę, ale ten nowy lekarz nie przyjmuje w środy. A wydaje mi się, że mi się owu przesunie. Także we wtorek zobaczymy, na jakim etapie są pęcherzyki i iui będzie w czwartek/ piątek. Wg aplikacji Flo owu będzie w sobotę, a jeszcze jakiś czas temu pokazywało czwartek. Zobaczymy.

Joan, jak @?

Marysiaaa lubi tę wiadomość

17u99vvjozlosqi5.png

30.09.2021r. Iga❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2020, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) ostatnio staram się dystansować od forum, ale codziennie Was podczytuję :)
    Adu serdeczne gratulacje :)
    Ja dzisiaj idę na sprawdzenie jak rosną pecherzyki i iui jutro lub w środę. Wiary srednio mam no ale cóż.
    Co do ciąż wkoło to w tym roku wysyp wśród znajomych, albo po prostu jestem wyczulona jak pies myśliwski;)

• Joan Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2020, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Turkusowa90 wrote:
    Joan, jak @?
    Marysiaaa wrote:
    Joan 🐒 przyszła z rana ?

Nie.
    Skopiuje to co napisałam dziś na Bożenach, bo też mnie dzisiaj pytały:

jest mi zwyczajnie przykro. Jakby mi ktoś opowiadał o tym jaka jest moja historia starań to bym zwyczajnie nie uwierzyła.

Nie mam @. Troszkę delikatnie plamienie, ale to nawet nie jest początek. Może się rozkręci.
    Jednak to raczej już nic nie zmieni.

Hsg miałabym mieć w 4dc. Jak przejrzałam dzisiaj kalendarz OF to w 4 dc zazwyczaj zaznaczałam jeszcze lekkie krwawienie. Raz tylko i to w ostatnim cyklu miałam plamienie tego dnia (nawet nie pamiętam jakie. W środę miałam jeszcze potop a w czwartek ktoś jakby zakręcił kurek). Jak rozmawiałam ostatnio z lekarzem (bo przewidywałam, że tego 19 mogę jeszcze plamić) to powiedział, że dopuszczalne jest tylko brązowe plamienie.
    Także raczej nic z tego w tym cyklu :/
    W środę ma babka z rejestracji potwierdzać wizytę i zapytam się co mam robić. Biorę jeszcze opcję próby za tydzień (robią tylko w czwartki) na zasadzie, że mi lekarz zrobi USG jak się okaże, ze jestem przed owulką to hsg a jak się okaże, że po owulce to za miesiąc. Za tydzień w czwartek będę w 11dc a miewałam często owulki w 11dc. Jeżeli za tydzień w ogóle będzie miał lekarz miejsce w grafiku

• Kasztanek Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2020, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mi przykro Joan 😔 To jest jakieś niepojęte. Może teraz właśnie należałoby trzymać kciuki, żeby się @ przesunęła jeszcze troszkę, to zrobisz w przyszłym tygodniu przed owulacją.

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
    07.2025 💔 cb
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2020, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2020, 20:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2020, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2020, 23:16

• .meggi. Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2020, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny w poniedziałek 😊
    Marysia super dezycja lepiej wiedziec na czyms sie stoi niz sie spoznic 😊

Joan kurde🙄
    Czemu tak jest ze zawsze jak jest jakis plan to ta franca miesiączka robi nas w konia 🥴

"Myślę, że pewna część mnie, zawsze bedzie czekała na Ciebie..."

5 lat staran 💪
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2020, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysiaaa bardzo dobrze zrobiłaś 🙂 lekarz w pt zobaczy pecherzyki i bd w stanie określić kiedy nastąpi owu 💪🙂 trzymam kciuki żeby się udało! Joan oby się przesunęła i żebyś zdążyła 🙏 zawsze tak jest ze jak myślisz ze nie dostaniesz bo może ciąża to zaczyna się lać jak z kranu a jak chcesz żeby przyszedł o czasie bo badania/wizyta to nie przychodzi ☹️ To chyba stres/hormony tak działają...

• Turkusowa90 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2020, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan, oby lekarz miał termin na za tydzień, trzymam kciuki, żebyś miała już to badanie za sobą, bo więcej masz nerwów z przekładaniem niż z samym badaniem.

Aga1510, ✊✊ za iui, które podejście u Ciebie? Też trzecie?

17u99vvjozlosqi5.png

30.09.2021r. Iga❤️
  • .meggi. Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2020, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam pytanie bo ja jestem z tych ktora ma sklonnosci to roznych intymnych dziadostw.
    I regularnie tak 3 razy w tyg zakladam sobie invag pluc codziennie jem dosutnie provag.
    A powiedzcie mi czy jak w czasie staranek zaraz po stosunku taki invag sobie zaloze to nic to nie wadzi? 🙉

"Myślę, że pewna część mnie, zawsze bedzie czekała na Ciebie..."

5 lat staran 💪
  • szamanka91 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2020, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .meggi. wrote:
    Dziewczyny a ja mam pytanie bo ja jestem z tych ktora ma sklonnosci to roznych intymnych dziadostw.
    I regularnie tak 3 razy w tyg zakladam sobie invag pluc codziennie jem dosutnie provag.
    A powiedzcie mi czy jak w czasie staranek zaraz po stosunku taki invag sobie zaloze to nic to nie wadzi? 🙉
    Nie wiem czy po prostu nie zniszczy plemników? Śpij bez majtek, aby unikać infekcji. Mi ostatnio co miesiąc przychodziła infekcja, dziewczyny kazały spać bez majtów i mam spokój :)

Marysiaaa, Paulina1190 lubią tę wiadomość

Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖
    HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
    Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1

IUI - 19.05.2021 🍷
    ➡️ IVF
    02.08.2021 transfer ET
    9dpt beta 34,2 mIU/ml
    11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
    29dpt Jest ❤️
    I prenatalne OK
    Połówkowe OK
    It's a boy 💙

07.2024
    Histeroskopia - usunięcie polipów
    27.08.2024 transfer ❌

24.09.2024 transfer
    7dpt beta 42🙏
    13dpt beta 479 🎉
    26dpt Jest ❤️
    7tc💔

IVF nr. II
    Amh 1,2 🔻
    7dpt 44 🙏
    6tc💔

age.png
  • szamanka91 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2020, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan :( musisz dopytać lekarza czy nie możesz zrobić trochę później. Kiedyś na innym forum była taka laska co prawie cały miesiąc plamiła i miała zabezpieczać się przed HSG bo zrobili jej hsg w bodajże 13dc .
    Strasznie mi przykro, że tak to wszystko się potoczyło :( strasznie czekałam na twoje hsg :( ehhh ale mam nadzieje, że jednak jakoś się uda to ogarnąć!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2020, 13:58

Joan lubi tę wiadomość

Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖
    HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
    Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1

IUI - 19.05.2021 🍷
    ➡️ IVF
    02.08.2021 transfer ET
    9dpt beta 34,2 mIU/ml
    11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
    29dpt Jest ❤️
    I prenatalne OK
    Połówkowe OK
    It's a boy 💙

07.2024
    Histeroskopia - usunięcie polipów
    27.08.2024 transfer ❌

24.09.2024 transfer
    7dpt beta 42🙏
    13dpt beta 479 🎉
    26dpt Jest ❤️
    7tc💔

IVF nr. II
    Amh 1,2 🔻
    7dpt 44 🙏
    6tc💔

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2020, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Turkusowa90 wrote:
    Joan, oby lekarz miał termin na za tydzień, trzymam kciuki, żebyś miała już to badanie za sobą, bo więcej masz nerwów z przekładaniem niż z samym badaniem.

Aga1510, ✊✊ za iui, które podejście u Ciebie? Też trzecie?
    Turkusowa, drugie. Robię do trzech a potem dziękuję za uwagę. Mam już dziecko. W ogóle doszłam do etapu, że bardziej mnie to wkurza niż smuci. Nie chce nawet myśleć ile kasy na to już wydaliśmy.

• ŁAsica Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2020, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu produkujecie😁 Joan :(
    Wczoraj rozmawialam z kolezankami o diecie dr Dabrowskiej? (Joan mnie tu zaraz przeswieci😂) ale nie jako sposob na odchudzanie tylko tak leczniczo, na 14 dni zrobic to ocxyszczanie organizmu i doprowadzic do tej autofagii, tak sobie mysle czemu by nie sprobowac, moze wlasnie pomaga na ten rozchwiany uklad immunologiczny, i jest dziewczyna ktora zaszla po diecie po 10 latach, przypadek czy akurat pomoglo nie wiem ale zamiast faszerowac sie sterta lekow mysle ze warto sprobowac, poczytalam internety i na prawde bardzo duzo osob zachwala

33lata,starania od 08.2018
    1sze IVF- stymulacja💉 od 28.05.22
    6.06 punkcja, pobrane 7, dojrzałe 4
    4 zapłodnione, 2 padły po 4 dobie
    Transfer blastki 2AA 11.06
    Beta 7dpt -1😓
    Ostatnia ❄️4AA transfer 8.08.22
    Beta 8dpt <1
  • Joan Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2020, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szamanka91 wrote:
    Joan :( musisz dopytać lekarza czy nie możesz zrobić trochę później. Kiedyś na innym forum była taka laska co prawie cały miesiąc plamiła i miała zabezpieczać się przed HSG bo zrobili jej hsg w bodajże 13dc .
    Strasznie mi przykro, że tak to wszystko się potoczyło :( strasznie czekałam na twoje hsg :( ehhh ale mam nadzieje, że jednak jakoś się uda to ogarnąć!

ja już z lekarzem rozmawiałam (brałam już taki scenariusz pod uwagę) i powiedział, że mogę do hsg plamić na brązowo., bo już nie ma aktywnego krwawienia czy coś.
    Dostałam @ z godzinę temu. Zobaczę co będzie w środę, ale nie sądzę aby było tak cudownie i @ trwała max 2,5 dnia.
    Pogadam z babką w rejestracji, jak będzie opcja to zapiszę się na 26.11. Zrobi mi usg (bo i tak chyba robi przed wprowadzaniem cewnika ?) i niech szuka tych pęcherzyków. Jak będą to niech robi hsg. Jak pękną to zapłacę tylko za usg a zapiszę się na grudzień.
    Powiem Wam, że jak się plan sprawdzi to będę miała mega stresujący tydzień.
    W poniedziałek stary robi badania nasienia, czwartek hsg, sobota androlog.
    No dramat
    wolałabym jednak hsg zrobić w listopadzie, bo w grudniu wypadło by mi na tydzień przed świętami (no chyba, że znowu się franca spóźni!) w razie czego (tfu tfu) nie chciałabym sobie psuć Świąt :(

• Joan Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2020, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŁAsica wrote:
    Ale tu produkujecie😁 Joan :(
    Wczoraj rozmawialam z kolezankami o diecie dr Dabrowskiej? (Joan mnie tu zaraz przeswieci😂) ale nie jako sposob na odchudzanie tylko tak leczniczo, na 14 dni zrobic to ocxyszczanie organizmu i doprowadzic do tej autofagii, tak sobie mysle czemu by nie sprobowac, moze wlasnie pomaga na ten rozchwiany uklad immunologiczny, i jest dziewczyna ktora zaszla po diecie po 10 latach, przypadek czy akurat pomoglo nie wiem ale zamiast faszerowac sie sterta lekow mysle ze warto sprobowac, poczytalam internety i na prawde bardzo duzo osob zachwala

haha, moje zdanie już znasz :)

ŁAsica lubi tę wiadomość

• Joan Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2020, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje nowe dziecko (duże dziecko, bo z motka 1500m):
    141835c7632e.jpg aa08b747baa9.jpg

ale tej włóczki więcej nie kupię (100% akryl)
    jest bardzo ciepła, ale nie jest jakaś super miła w dotyku.
    Jeżeli akryl to w chwycie kaszmiru (przynajmniej z kokonków jest super mięciusi i milusi)

ŁAsica, Kasztanek, Sleepy, Katherine, .meggi., Agaciorka, Marysiaaa, szamanka91, Paulina1190, Turkusowa90 lubią tę wiadomość

• ŁAsica Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2020, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudo😍😍😍

Joan lubi tę wiadomość

33lata,starania od 08.2018
    1sze IVF- stymulacja💉 od 28.05.22
    6.06 punkcja, pobrane 7, dojrzałe 4
    4 zapłodnione, 2 padły po 4 dobie
    Transfer blastki 2AA 11.06
    Beta 7dpt -1😓
    Ostatnia ❄️4AA transfer 8.08.22
    Beta 8dpt <1
  • Kasztanek Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2020, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękna 😍 Widzę, że mało ma przeswitów, więc było dłubania a dłubania 😉 Bardzo fajny wzór. A to jest z kokonków czy z zakręconych motków?

Joan, Paulina1190 lubią tę wiadomość

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
    07.2025 💔 cb
‹‹ 392 393 394 395 396 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ