Ciężkie chwile, długie starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Marysiaa, dobrze zrobiłaś, sprawdzisz w piątek pęcherzyki, a na poniedziałek umów się na iui.
Ja właśnie przełożyłam wizytę z poniedziałku 23.11. na wtorek 24.11, chciałam na środę, ale ten nowy lekarz nie przyjmuje w środy. A wydaje mi się, że mi się owu przesunie. Także we wtorek zobaczymy, na jakim etapie są pęcherzyki i iui będzie w czwartek/ piątek. Wg aplikacji Flo owu będzie w sobotę, a jeszcze jakiś czas temu pokazywało czwartek. Zobaczymy.
Joan, jak @?Marysiaaa lubi tę wiadomość
30.09.2021r. Iga❤️ -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny
ostatnio staram się dystansować od forum, ale codziennie Was podczytuję
Adu serdeczne gratulacje
Ja dzisiaj idę na sprawdzenie jak rosną pecherzyki i iui jutro lub w środę. Wiary srednio mam no ale cóż.
Co do ciąż wkoło to w tym roku wysyp wśród znajomych, albo po prostu jestem wyczulona jak pies myśliwski;) -
Turkusowa90 wrote:Joan, jak @?Marysiaaa wrote:Joan 🐒 przyszła z rana ?
Nie.
Skopiuje to co napisałam dziś na Bożenach, bo też mnie dzisiaj pytały:
jest mi zwyczajnie przykro. Jakby mi ktoś opowiadał o tym jaka jest moja historia starań to bym zwyczajnie nie uwierzyła.
Nie mam @. Troszkę delikatnie plamienie, ale to nawet nie jest początek. Może się rozkręci.
Jednak to raczej już nic nie zmieni.
Hsg miałabym mieć w 4dc. Jak przejrzałam dzisiaj kalendarz OF to w 4 dc zazwyczaj zaznaczałam jeszcze lekkie krwawienie. Raz tylko i to w ostatnim cyklu miałam plamienie tego dnia (nawet nie pamiętam jakie. W środę miałam jeszcze potop a w czwartek ktoś jakby zakręcił kurek). Jak rozmawiałam ostatnio z lekarzem (bo przewidywałam, że tego 19 mogę jeszcze plamić) to powiedział, że dopuszczalne jest tylko brązowe plamienie.
Także raczej nic z tego w tym cyklu
W środę ma babka z rejestracji potwierdzać wizytę i zapytam się co mam robić. Biorę jeszcze opcję próby za tydzień (robią tylko w czwartki) na zasadzie, że mi lekarz zrobi USG jak się okaże, ze jestem przed owulką to hsg a jak się okaże, że po owulce to za miesiąc. Za tydzień w czwartek będę w 11dc a miewałam często owulki w 11dc. Jeżeli za tydzień w ogóle będzie miał lekarz miejsce w grafiku
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny w poniedziałek 😊
Marysia super dezycja lepiej wiedziec na czyms sie stoi niz sie spoznic 😊
Joan kurde🙄
Czemu tak jest ze zawsze jak jest jakis plan to ta franca miesiączka robi nas w konia 🥴Marysiaaa lubi tę wiadomość
"Myślę, że pewna część mnie, zawsze bedzie czekała na Ciebie..."
5 lat staran 💪 -
nick nieaktualnyMarysiaaa bardzo dobrze zrobiłaś 🙂 lekarz w pt zobaczy pecherzyki i bd w stanie określić kiedy nastąpi owu 💪🙂 trzymam kciuki żeby się udało! Joan oby się przesunęła i żebyś zdążyła 🙏 zawsze tak jest ze jak myślisz ze nie dostaniesz bo może ciąża to zaczyna się lać jak z kranu a jak chcesz żeby przyszedł o czasie bo badania/wizyta to nie przychodzi ☹️ To chyba stres/hormony tak działają...
Marysiaaa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny a ja mam pytanie bo ja jestem z tych ktora ma sklonnosci to roznych intymnych dziadostw.
I regularnie tak 3 razy w tyg zakladam sobie invag pluc codziennie jem dosutnie provag.
A powiedzcie mi czy jak w czasie staranek zaraz po stosunku taki invag sobie zaloze to nic to nie wadzi? 🙉"Myślę, że pewna część mnie, zawsze bedzie czekała na Ciebie..."
5 lat staran 💪 -
.meggi. wrote:Dziewczyny a ja mam pytanie bo ja jestem z tych ktora ma sklonnosci to roznych intymnych dziadostw.
I regularnie tak 3 razy w tyg zakladam sobie invag pluc codziennie jem dosutnie provag.
A powiedzcie mi czy jak w czasie staranek zaraz po stosunku taki invag sobie zaloze to nic to nie wadzi? 🙉Marysiaaa, Paulina1190 lubią tę wiadomość
Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
Histeroskopia - usunięcie polipów
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
IVF nr. II
Amh 1,2 🔻
7dpt 44 🙏
6tc💔
-
Joan
musisz dopytać lekarza czy nie możesz zrobić trochę później. Kiedyś na innym forum była taka laska co prawie cały miesiąc plamiła i miała zabezpieczać się przed HSG bo zrobili jej hsg w bodajże 13dc .
Strasznie mi przykro, że tak to wszystko się potoczyłostrasznie czekałam na twoje hsg
ehhh ale mam nadzieje, że jednak jakoś się uda to ogarnąć!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2020, 13:58
Joan lubi tę wiadomość
Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
Histeroskopia - usunięcie polipów
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
IVF nr. II
Amh 1,2 🔻
7dpt 44 🙏
6tc💔
-
nick nieaktualnyTurkusowa90 wrote:Joan, oby lekarz miał termin na za tydzień, trzymam kciuki, żebyś miała już to badanie za sobą, bo więcej masz nerwów z przekładaniem niż z samym badaniem.
Aga1510, ✊✊ za iui, które podejście u Ciebie? Też trzecie? -
Ale tu produkujecie😁 Joan
Wczoraj rozmawialam z kolezankami o diecie dr Dabrowskiej? (Joan mnie tu zaraz przeswieci😂) ale nie jako sposob na odchudzanie tylko tak leczniczo, na 14 dni zrobic to ocxyszczanie organizmu i doprowadzic do tej autofagii, tak sobie mysle czemu by nie sprobowac, moze wlasnie pomaga na ten rozchwiany uklad immunologiczny, i jest dziewczyna ktora zaszla po diecie po 10 latach, przypadek czy akurat pomoglo nie wiem ale zamiast faszerowac sie sterta lekow mysle ze warto sprobowac, poczytalam internety i na prawde bardzo duzo osob zachwala33lata,starania od 08.2018
1sze IVF- stymulacja💉 od 28.05.22
6.06 punkcja, pobrane 7, dojrzałe 4
4 zapłodnione, 2 padły po 4 dobie
Transfer blastki 2AA 11.06
Beta 7dpt -1😓
Ostatnia ❄️4AA transfer 8.08.22
Beta 8dpt <1 -
szamanka91 wrote:Joan
musisz dopytać lekarza czy nie możesz zrobić trochę później. Kiedyś na innym forum była taka laska co prawie cały miesiąc plamiła i miała zabezpieczać się przed HSG bo zrobili jej hsg w bodajże 13dc .
Strasznie mi przykro, że tak to wszystko się potoczyłostrasznie czekałam na twoje hsg
ehhh ale mam nadzieje, że jednak jakoś się uda to ogarnąć!
ja już z lekarzem rozmawiałam (brałam już taki scenariusz pod uwagę) i powiedział, że mogę do hsg plamić na brązowo., bo już nie ma aktywnego krwawienia czy coś.
Dostałam @ z godzinę temu. Zobaczę co będzie w środę, ale nie sądzę aby było tak cudownie i @ trwała max 2,5 dnia.
Pogadam z babką w rejestracji, jak będzie opcja to zapiszę się na 26.11. Zrobi mi usg (bo i tak chyba robi przed wprowadzaniem cewnika ?) i niech szuka tych pęcherzyków. Jak będą to niech robi hsg. Jak pękną to zapłacę tylko za usg a zapiszę się na grudzień.
Powiem Wam, że jak się plan sprawdzi to będę miała mega stresujący tydzień.
W poniedziałek stary robi badania nasienia, czwartek hsg, sobota androlog.
No dramat
wolałabym jednak hsg zrobić w listopadzie, bo w grudniu wypadło by mi na tydzień przed świętami (no chyba, że znowu się franca spóźni!) w razie czego (tfu tfu) nie chciałabym sobie psuć Świąt
-
ŁAsica wrote:Ale tu produkujecie😁 Joan
Wczoraj rozmawialam z kolezankami o diecie dr Dabrowskiej? (Joan mnie tu zaraz przeswieci😂) ale nie jako sposob na odchudzanie tylko tak leczniczo, na 14 dni zrobic to ocxyszczanie organizmu i doprowadzic do tej autofagii, tak sobie mysle czemu by nie sprobowac, moze wlasnie pomaga na ten rozchwiany uklad immunologiczny, i jest dziewczyna ktora zaszla po diecie po 10 latach, przypadek czy akurat pomoglo nie wiem ale zamiast faszerowac sie sterta lekow mysle ze warto sprobowac, poczytalam internety i na prawde bardzo duzo osob zachwala
haha, moje zdanie już znasz
ŁAsica lubi tę wiadomość
-
Moje nowe dziecko (duże dziecko, bo z motka 1500m):
ale tej włóczki więcej nie kupię (100% akryl)
jest bardzo ciepła, ale nie jest jakaś super miła w dotyku.
Jeżeli akryl to w chwycie kaszmiru (przynajmniej z kokonków jest super mięciusi i milusi)
ŁAsica, Kasztanek, Sleepy, Katherine, .meggi., Agaciorka, Marysiaaa, szamanka91, Paulina1190, Turkusowa90 lubią tę wiadomość
-
Cudo😍😍😍
Joan lubi tę wiadomość
33lata,starania od 08.2018
1sze IVF- stymulacja💉 od 28.05.22
6.06 punkcja, pobrane 7, dojrzałe 4
4 zapłodnione, 2 padły po 4 dobie
Transfer blastki 2AA 11.06
Beta 7dpt -1😓
Ostatnia ❄️4AA transfer 8.08.22
Beta 8dpt <1