X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciężkie chwile, długie starania
Odpowiedz

Ciężkie chwile, długie starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2021, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina1190 wrote:
    Może w takim razie zaleci ponowne zbadanie w kolejnym cyklu?

Ja kiedyś miałam anemie, ale w lipcu robiłam badanie i wszystko było ok, teraz chciałam kontrolnie sprawdzić.
    A wiesz może czy AMH trzeba zrobić w jakimś konkretnym dniu cyklu?
    Mam na to skierowanie i musze jeszcze zrobić, ale jak mnie wkurzył ten lekarz to pomyślałam, ze nie zapłacę mu 200 zł za to badanie i pójdę do kliniki do mojego gin :D

AMH obojętnie w jakim dniu cyklu i nie trzeba być na czczo 🙂 ja płaciłam chyba 170zl wynik miałam tego samego dnia 🙂

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2021, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .meggi. wrote:
    Katherine super ze sie udalo tak szybko umowic😁😇
    Napewno bedzie okej ✊✊✊

Paulinka dobre wyniki 😇
    Jakbyś powtarzala to moze dorzuc sobie jeszcze glukoze i insuline 😁

Tez musze sie wybrac na badanka hormonow i morfologie sobie zrobie.
    Tetaz mozna powiedziec ze mamy troche luzny miesiac bo w sumie w lutym ma sie maz zglosic na badanie nasienia i dopiero wtedy w zaleznosci od wyniku będzie ulozony dalszy plan 😇

Musi być okej ✊🏻🙏

Mój tez w lutym bd robił poszerzone badania nasienia. Ja teraz za sono + beta + wymaz zapłacę 840zl 🙊 plus ewentualna wizyta 200zl bo mam iść ... dlatego nasienie zrobimy w lutym bo to kolejne 800zl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2021, 14:35

• Turkusowa90 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katherine, to w piątek sono a w weekend będziesz opijać dobry wynik❤️

Paulina, ładne wyniki! Ja się nie mogę zebrać z badaniami. Dawno nie robiłam badań 😋

Ja mam ferie. Ale chcę je wykorzystać maksymalnie na nauce. W wakacje mam egzamin z podyplomowki i awansu. Nie chcę się potem spinać, a masa tego jest. Nie wiedziałam od czego dziś zacząć 😁

Katherine, Marysiaaa lubią tę wiadomość

17u99vvjozlosqi5.png

30.09.2021r. Iga❤️
  • Paulina1190 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Turkusowa Nowy Rok, więc raz dwa na badania :) Miedzy nauką w przerwie w ferie można się wybrać. Życzę, żebyś tylko trafiła na lekarza, który wypisze badania bez problemu.
    No i powodzenia w nauce, zawsze tak się mówiło, ze zacznę wcześniej, a potem się człowiek budzi z ręką w nocniku :)

Jeszcze w planach mam USG piersi + cytologię.

Zazdroszczę ferii, niby tyle wolnego na koniec roku i można było odpocząć, ale marzę o L9 :D
    Czy kiedyś się doczekam? idę od razu 1 dnia!

Turkusowa90 lubi tę wiadomość

* 30 lat - Starania od 01.2020

1 IUI - 18.05.2021 - 🍷 nieudane

🔹️IVF - start 28.07.2021
    🔹️06.08.2021 - punkcja - Pobrano 26 komórek, 4 dojrzałe i zapłodnione, zostały 3
    🔹️11.08.2021 - I transfer - 4.1.1
    🔹️ 3dpt - 14.08.2021 - BETA -0,0 mIU/ml , 🔹️6dpt ⏸ - 17.08.2021 - BETA -17,89 mIU/ml🔹️ 8dpt - 19.08.2021 - BETA - 37,29 mIU/ml 🔹️ 10dpt - 21.08.2021 - BETA - 62,84 mIU/ml🔹️14 dpt - 25.08.2031 - BETA - 40.54 💔

🔹️15.09.2021 - transfer - 4.1.1
    🔹️ 3dpt - 18.09.2021 - Beta <0.100 mIU/ml
    🔹️ 7dpt ⏸ - 22.09.2021 - BETA -65.79 mIU/ml
    🔹️ 9dpt - 24.09.2021 - BETA - 169 mIU/ml
    🔹️ 12dpt - 22.09.2021 - BETA -609.3 mIU/ml
    🔹️ 20dpt - 05.10.2021 - BETA -5926 mIU/ml -Widoczny pęcherzyk
    🔹️ 27dpt - 12.10.2021 - ❤
    14.05.2022 - Hania ❤

❄1x4.1.1

f2w3s65gx6odokkn.png
  • .meggi. Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katherine ja płaciłam za sono podajze 500 zl nie pamietam tak z dokladnoscia bo to bylo no wnet bedzie 2 lata.
    Wiem ze wymaz mialam wczesniej bo oddali na min 48 h do hodowli czy pojawia sie jakies bakterie. Bakteri nie bylo wyslalam wynik ginowi i wtedy kazal przyjsc.
    Uwierz ze wiecej strachu temu towrzyszy niz to warte❣️
    Ja moze w trakcie mialam taki lekki bol jakbym byla w trakcie miesiaczki i z pare dni po tez czasem lekko zaplamilam ale jako tako nie ma sie czego bać.
    A co najważniejsze wynik napewno bedzie okej i kolejne badanie odchaczone 😇

Ja nam urlop jeszcze caly tydzien wracam 11.
    Ale w domu bo coz nie ma gdzie jechac hotele zamkniete zeby gdzies zanocowac 🙉
    Ale moze w srode w swieto wybierzemy sie na wycieczke do zakopca chociaz tak pospacerowac zobaczymy 😁

Kaśq00 lubi tę wiadomość

"Myślę, że pewna część mnie, zawsze bedzie czekała na Ciebie..."

5 lat staran 💪
  • Turkusowa90 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina1190 wrote:
    Turkusowa Nowy Rok, więc raz dwa na badania :) Miedzy nauką w przerwie w ferie można się wybrać. Życzę, żebyś tylko trafiła na lekarza, który wypisze badania bez problemu.
    No i powodzenia w nauce, zawsze tak się mówiło, ze zacznę wcześniej, a potem się człowiek budzi z ręką w nocniku :)

Jeszcze w planach mam USG piersi + cytologię.

Zazdroszczę ferii, niby tyle wolnego na koniec roku i można było odpocząć, ale marzę o L9 :D
    Czy kiedyś się doczekam? idę od razu 1 dnia!

Ja mam o tyle łatwiej, że nie muszę iść po skierowanie do lekarza, bo moja mama pracuje w labo, oczywiście nie wszystko u niej robią, ale te podstawowe tsh prolaktyna glukoza Wit d3, żelazo ferrytyna Wit b12 anty tpo i tg, ft3 i 4 itd. Ale zależy mi najbardziej na prolaktynie, dlatego poluję na 3dc a wtedy zawsze mam albo ból głowy albo brzucha w nocy nie śpię i przekładam to na następny cykl. Może się jakoś zmuszę w styczniu. Teraz mama wróciła do pracy to może się ruszę.

Kaśq00 lubi tę wiadomość

17u99vvjozlosqi5.png

30.09.2021r. Iga❤️
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dzisiaj ostatnią weryfikację w klinice i wyniki z dzisiaj to:

Beta 150 😍
    Estradiol 2970 💪
    Progesteron 82,3 💪

Pierwsze usg za 2 tygodnie - 18 stycznia ❤️

Paulina1190, szamanka91, Kaśq00, Marysiaaa, Katherine, Turkusowa90, .meggi., Sleepy lubią tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Paulina1190 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula bardzo bardzo gratuluję ❤ i bardzo zazdroszcze!🙂
    Trzymajcie się zdrowo i zyczę Wam wszystkiego najlepszego. Dawaj nam znać jak się macie 🙂

Turkusowa to zazdroszcze, zawsze to szybciej i nie trzeba się prosić.
    Szamanko a jak u Ciebie? Jak się czujesz?

Turkusowa90, Ulaa lubią tę wiadomość

* 30 lat - Starania od 01.2020

1 IUI - 18.05.2021 - 🍷 nieudane

🔹️IVF - start 28.07.2021
    🔹️06.08.2021 - punkcja - Pobrano 26 komórek, 4 dojrzałe i zapłodnione, zostały 3
    🔹️11.08.2021 - I transfer - 4.1.1
    🔹️ 3dpt - 14.08.2021 - BETA -0,0 mIU/ml , 🔹️6dpt ⏸ - 17.08.2021 - BETA -17,89 mIU/ml🔹️ 8dpt - 19.08.2021 - BETA - 37,29 mIU/ml 🔹️ 10dpt - 21.08.2021 - BETA - 62,84 mIU/ml🔹️14 dpt - 25.08.2031 - BETA - 40.54 💔

🔹️15.09.2021 - transfer - 4.1.1
    🔹️ 3dpt - 18.09.2021 - Beta <0.100 mIU/ml
    🔹️ 7dpt ⏸ - 22.09.2021 - BETA -65.79 mIU/ml
    🔹️ 9dpt - 24.09.2021 - BETA - 169 mIU/ml
    🔹️ 12dpt - 22.09.2021 - BETA -609.3 mIU/ml
    🔹️ 20dpt - 05.10.2021 - BETA -5926 mIU/ml -Widoczny pęcherzyk
    🔹️ 27dpt - 12.10.2021 - ❤
    14.05.2022 - Hania ❤

❄1x4.1.1

f2w3s65gx6odokkn.png
  • szamanka91 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula fioletowa strona mocy czeka na ciebie! Jeszcze raz gratuluję ❤️

Paulina dziękuję że pytasz 😘 dzisiaj w południe nie wytrzymałam i powtórzyłam test i druga kreska minimalnie widoczna. Jaśniejsza niż wczoraj. Więc to raczej schodzi Ovitrelle. Powtórzę test w środę.

Ulaa lubi tę wiadomość

Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖
    HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
    Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1

IUI - 19.05.2021 🍷
    ➡️ IVF
    02.08.2021 transfer ET
    9dpt beta 34,2 mIU/ml
    11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
    29dpt Jest ❤️
    I prenatalne OK
    Połówkowe OK
    It's a boy 💙

07.2024
    Histeroskopia - usunięcie polipów
    27.08.2024 transfer ❌

24.09.2024 transfer
    7dpt beta 42🙏
    13dpt beta 479 🎉
    26dpt Jest ❤️
    7tc💔

IVF nr. II
    Amh 1,2 🔻
    7dpt 44 🙏
    6tc💔

age.png
  • Kaśq00 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katherine, super, że udało się zapisać i termin tak szybko! Położna ma rację, czytanie nic nie daje, ale wiem po sobie, że to jest silniejsze :D Tak czy siak, życzę Ci aby było jak u mnie: szybko, bezboleśnie (mimo, że nie miałam nic przeciwbólowego) i oczywiście z dobrym wynikiem :) Jedynie to mam nadzieję, że u Ciebie zaskoczy pięknie po sono :) Bo ja już 3 cykl zaczęłam i nic.. A tyle dziewczyn pisało, że udało im się szybciej po HSG zajść.

Paulina, super wyniki :) Fajnie, że działasz i robisz badania.

Ja mam od ponad 10 lat problemy z anemią, i tak czytam co Katherin pisze i myśle...a może u mnie jest problem właśnie przez to żelazo ??

Ula, ale super wieści! Też zazdroszczę, ale tak pozytywnie :) :) To musi być piękne uczucie!

Turkusowa, trzymam kciuki za owocną naukę i pięknie zaliczone egzaminy :) Ale jak masz takie możliwości to rób te badania :)

Meggi, przybijam piątkę - też jestem na urlopie do 11 :) Mieliśmy plany, że pojedziemy gdzieś na kilka dni żeby odpocząć i pobyć sam na sam :D I może coś na nartach pojeździć. No ale rząd nieco pokrzyżował nam plany. Dziś byliśmy po skierowania na badania, takie podstawowe. A ja końcem stycznia mam wizyte u gina to może poszerzymy badania. Macie rację, trzeba się sprawdzać.

Szamanka, ja nadal trzymam kciuki ;* Mam cichą nadzieję, że to jednak nie będzie skutek zastrzyku

Katherine, Turkusowa90, .meggi. lubią tę wiadomość

• Kaśq00 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P. S.
    Marysia, kiedyś pisałaś, że zaczęłaś przygodę z EstroVitą Skin. Możesz już coś więcej o tym powiedzieć? Daje radę? A może Wy dziewczyny macie jakieś zdanie o tym suplemencie?
    Przymierzam się do zakupu, a czytałam dość dużo dobrych opinii o tym i ciekawa jestem czy Wy jakieś macie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2021, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaa wrote:
    Miałam dzisiaj ostatnią weryfikację w klinice i wyniki z dzisiaj to:

Beta 150 😍
    Estradiol 2970 💪
    Progesteron 82,3 💪

Pierwsze usg za 2 tygodnie - 18 stycznia ❤️

Ulaa zazdroszczę!!! 💖✨
    3 majcie się i daj znać po usg czy wszystko wporzadku 👶🏻💝

Ulaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2021, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasqu tak - niedobór żelaza powoduje anemię... ja już miałam hemoglobinę w dolnej granicy, jeszcze trochę i by była anemia. Żelazo miałam 40 a norma była od 60. Ferytyna tez była w dolnej granicy co wskazywało ze zapasy żelaza się kończą. Po suplementacji powinno się odłożyć żelazo i zobaczyc jak wyglada poziom ale czytałam ze staraczki powinny zażywać żelazo bo potrzebują go więcej i nie chce za bardzo go odkładać bo się boje ze zaś spadnie. Zapytam lekarza 🙂

Szamanka albo to zastrzyk i blednie albo... dzidzia i cień bd widoczny i moze zacznie ciemnieć 👶🏻✊🏻 3mam mocno kciuki!

Turkusowa zazdroszczę ze masz mamę w labo - super. A prolatyne się powinno badać w 3 dniu cyklu? Gdzieś czytałam ze w 21.

Dzięki meggi - marzę mieć to już za sobą bo zaczęłam sobie wkręcać, że skoro się tyle czasu nie udaje to może mam niedrożne... ciesze się ze tak szybko mam termin i mam nadzieje ze bd spać spokojnie w pt 🙂🙂🙂🙏

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2021, 21:18

• Turkusowa90 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaa, gratulacje Kochana! Piękne wieści! Dajesz nadzieję!

Katherine, zaraz będziesz mieć to za sobą. I nie czytaj już neta. Jedna Ci powie, że nic nie boli, druga, że miała silny ból. Każda z nas jest inna i inaczej reaguje. To trwa kilka minut, nie ma się czego bać. Ja z mojego doświadczenia mówię, że niepotrzebnie panikowałam. Chwila, moment i zapominasz o badaniu. ❤️

Kaśq00, Katherine, Ulaa lubią tę wiadomość

17u99vvjozlosqi5.png

30.09.2021r. Iga❤️
  • Nielubiekawy Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiam jak jest z tym sonohsg. Czytam, ze niektóre z was robią „z marszu”, a mi kazano najpierw zrobić komplet wymazow łącznie z grzybami wiec muszę to zrobić miesiąc wcześniej. Mam umówione to HSG na luty, w czwartek idę do luxmedu spróbować załatwić te wymazy, bo jak można to po co dopłacać?
    Postanowiłam ze w związku z tym w tym miesiącu się w ogóle nie nastawiam na zajście i nie będę pilnować dni plodnych ani nic takiego. Sex tylko dla przyjemności. Powiedziałam nawet mojemu mężowi ze jakbym zaczęła znów wyliczać to ma mnie „pacnąć”. Was tez o to proszę.
    Mam jeszcze tylko umówiona teleporade z endokrynologiem zeby omówić wyniki ostatnich badań, ale chyba wszystko jest ok.

Trzymam kciuki za was, ze 2 kreski się utrzymają.

Btw. Jak byłam w sobotę w IKEI to mnóstwo kobiet z dużymi brzuszkami było- wiosenny lockdown widać był bardzo owocny dla niektórych. Ale tym razem mnie to nie smucilo ☺️

Kaśq00, Turkusowa90 lubią tę wiadomość

👩🏼32🧔🏼‍♂️32
    09.2018 Początek starań
    02.2019 ciąża-> poronienie samoitne 7tc.
    02.2021 sonoHSG - niedrożny prawy jajowód
    04-07.2021 4 cykle stymulacji -bez efektu, słaby lewy jajnik
    AMH 2.02 -> 1.5 ->0,9 ->0,7
    mthfr homo, pai-1 hetero

03.2023 laparohisteroskopia -> udrożniony prawy jajowód 🥳🤩, endometrioza I st.
    Immunologia ✅

IVF
    03.2022 -Krótki protokół 🥚🥚🥚👎
    9.2023 długi protokół 🥚🥚👎
    9.2024 krótki protokół 🥚👎
  • .meggi. Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nielubiekawy jak tez mialam wczesniej wymazy, wynik byl do tygodnia i dopiero sie umawialam na sono. No ale widocznie sa rozne sposoby i opcje.
    Wiem ze mi wtedy gin mowil ze jak bd grzybek czy bakteria nie zrobia zeby nie "popchac" infekcji dalej i troszke sie to hodowalo ale widocznie moze sa jakies przyspieszone badania na takie sprawy 😇

Ulka super 😍 same cudne wiadomosci od Ciebie😇

Kasq0 ja przez to wolne calkiem sie rozregulowalam🤣 chodze spac w nocy budze sie kolo 10🤣
    No ale wkoncu urlop to urlop odpoczac tez kiedyś trzeba😁

Katherine bedzie dobrze, uwierz ze bol bedzie mniejszy niz kiedyś przy porodzie😁😁🤣

Kaśq00, Katherine lubią tę wiadomość

5 lat staran 💪
  • .meggi. Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szamanka to w srode czekamy na wiesci ✊✊✊😁😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2021, 21:50

szamanka91 lubi tę wiadomość

5 lat staran 💪
  • Kaśq00 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katherine, chyba źle to ujęłam. Miałam na myśli, że może problem z zajściem jest przez to moje nieszczęsne żelazo. Anemia nie opuszcza mnie od kilkunastu lat. Każdy lekarz rozkłada ręce. Już tyle badań miałam i wszystkie wychodzą dobrze. Kilka lat temu miałam nawet konsultacje hematologiczne, raz trafiłam na kiepskiego hematologa, później zmieniłam i poszłam do takiego z polecenia. Kółko ciągle się zamyka. Hemoglobina ok 10 a czasami poniżej, ilości żelaza znikome, później kilka miesięcy suplementacji, wszystko super. Odstawiam na chwilę żelazo. Dobre wyniki utrzymują się kilka miesięcy. I potem od nowa cała historia.
    Najlepsze wyniki i najdłuższe efekty kuracji miałam po suplementacji żelaza i pregny. I od nowego roku do tego wracam...

• Kaśq00 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nielubiekawy wrote:
    Ja się zastanawiam jak jest z tym sonohsg. Czytam, ze niektóre z was robią „z marszu”, a mi kazano najpierw zrobić komplet wymazow łącznie z grzybami wiec muszę to zrobić miesiąc wcześniej. Mam umówione to HSG na luty, w czwartek idę do luxmedu spróbować załatwić te wymazy, bo jak można to po co dopłacać?
    Postanowiłam ze w związku z tym w tym miesiącu się w ogóle nie nastawiam na zajście i nie będę pilnować dni plodnych ani nic takiego. Sex tylko dla przyjemności. Powiedziałam nawet mojemu mężowi ze jakbym zaczęła znów wyliczać to ma mnie „pacnąć”. Was tez o to proszę.
    Mam jeszcze tylko umówiona teleporade z endokrynologiem zeby omówić wyniki ostatnich badań, ale chyba wszystko jest ok.

Trzymam kciuki za was, ze 2 kreski się utrzymają.

Btw. Jak byłam w sobotę w IKEI to mnóstwo kobiet z dużymi brzuszkami było- wiosenny lockdown widać był bardzo owocny dla niektórych. Ale tym razem mnie to nie smucilo ☺️

Polecam sexy dla przyjemności 😅😁 ostatni cykl minął pod znakiem "zero liczenia, tylko przyjemność" i było ekstra :D Mam nadzieję, że i Ty w tym wytrwasz.

Ja też czekałam trochę na HSG ale w sumie poza OB i betą nic nie robiłam. Wymazy i cytologię miałam sprzed 3 miesięcy, bo robiłam do histero, i lekarka mówiła że nie ma potrzeby powtarzać. Także jak widać" co kraj, to obyczaj"

• Turkusowa90 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katherine wrote:
    Kasqu tak - niedobór żelaza powoduje anemię... ja już miałam hemoglobinę w dolnej granicy, jeszcze trochę i by była anemia. Żelazo miałam 40 a norma była od 60. Ferytyna tez była w dolnej granicy co wskazywało ze zapasy żelaza się kończą. Po suplementacji powinno się odłożyć żelazo i zobaczyc jak wyglada poziom ale czytałam ze staraczki powinny zażywać żelazo bo potrzebują go więcej i nie chce za bardzo go odkładać bo się boje ze zaś spadnie. Zapytam lekarza 🙂

Szamanka albo to zastrzyk i blednie albo... dzidzia i cień bd widoczny i moze zacznie ciemnieć 👶🏻✊🏻 3mam mocno kciuki!

Turkusowa zazdroszczę ze masz mamę w labo - super. A prolatyne się powinno badać w 3 dniu cyklu? Gdzieś czytałam ze w 21.

Dzięki meggi - marzę mieć to już za sobą bo zaczęłam sobie wkręcać, że skoro się tyle czasu nie udaje to może mam niedrożne... ciesze się ze tak szybko mam termin i mam nadzieje ze bd spać spokojnie w pt 🙂🙂🙂🙏

Podobno w 3-5dc. Lekarz kiedyś mi mówił, że najlepiej koło 3dc. A że ja jestem z tych mdlejących po pobieraniu krwi to chcę zrobić wszystko na raz😁

17u99vvjozlosqi5.png

30.09.2021r. Iga❤️
‹‹ 463 464 465 466 467 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ