X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciężkie chwile, długie starania
Odpowiedz

Ciężkie chwile, długie starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2021, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina1190 wrote:
    Może w takim razie zaleci ponowne zbadanie w kolejnym cyklu?

Ja kiedyś miałam anemie, ale w lipcu robiłam badanie i wszystko było ok, teraz chciałam kontrolnie sprawdzić.
    A wiesz może czy AMH trzeba zrobić w jakimś konkretnym dniu cyklu?
    Mam na to skierowanie i musze jeszcze zrobić, ale jak mnie wkurzył ten lekarz to pomyślałam, ze nie zapłacę mu 200 zł za to badanie i pójdę do kliniki do mojego gin :D

AMH obojętnie w jakim dniu cyklu i nie trzeba być na czczo 🙂 ja płaciłam chyba 170zl wynik miałam tego samego dnia 🙂

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2021, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .meggi. wrote:
    Katherine super ze sie udalo tak szybko umowic😁😇
    Napewno bedzie okej ✊✊✊

Paulinka dobre wyniki 😇
    Jakbyś powtarzala to moze dorzuc sobie jeszcze glukoze i insuline 😁

Tez musze sie wybrac na badanka hormonow i morfologie sobie zrobie.
    Tetaz mozna powiedziec ze mamy troche luzny miesiac bo w sumie w lutym ma sie maz zglosic na badanie nasienia i dopiero wtedy w zaleznosci od wyniku będzie ulozony dalszy plan 😇

Musi być okej ✊🏻🙏

Mój tez w lutym bd robił poszerzone badania nasienia. Ja teraz za sono + beta + wymaz zapłacę 840zl 🙊 plus ewentualna wizyta 200zl bo mam iść ... dlatego nasienie zrobimy w lutym bo to kolejne 800zl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2021, 14:35

• Turkusowa90 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katherine, to w piątek sono a w weekend będziesz opijać dobry wynik❤️

Paulina, ładne wyniki! Ja się nie mogę zebrać z badaniami. Dawno nie robiłam badań 😋

Ja mam ferie. Ale chcę je wykorzystać maksymalnie na nauce. W wakacje mam egzamin z podyplomowki i awansu. Nie chcę się potem spinać, a masa tego jest. Nie wiedziałam od czego dziś zacząć 😁

Katherine, Marysiaaa lubią tę wiadomość

17u99vvjozlosqi5.png

30.09.2021r. Iga❤️
  • Paulina1190 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Turkusowa Nowy Rok, więc raz dwa na badania :) Miedzy nauką w przerwie w ferie można się wybrać. Życzę, żebyś tylko trafiła na lekarza, który wypisze badania bez problemu.
    No i powodzenia w nauce, zawsze tak się mówiło, ze zacznę wcześniej, a potem się człowiek budzi z ręką w nocniku :)

Jeszcze w planach mam USG piersi + cytologię.

Zazdroszczę ferii, niby tyle wolnego na koniec roku i można było odpocząć, ale marzę o L9 :D
    Czy kiedyś się doczekam? idę od razu 1 dnia!

Turkusowa90 lubi tę wiadomość

* 30 lat - Starania od 01.2020

1 IUI - 18.05.2021 - 🍷 nieudane

🔹️IVF - start 28.07.2021
    🔹️06.08.2021 - punkcja - Pobrano 26 komórek, 4 dojrzałe i zapłodnione, zostały 3
    🔹️11.08.2021 - I transfer - 4.1.1
    🔹️ 3dpt - 14.08.2021 - BETA -0,0 mIU/ml , 🔹️6dpt ⏸ - 17.08.2021 - BETA -17,89 mIU/ml🔹️ 8dpt - 19.08.2021 - BETA - 37,29 mIU/ml 🔹️ 10dpt - 21.08.2021 - BETA - 62,84 mIU/ml🔹️14 dpt - 25.08.2031 - BETA - 40.54 💔

🔹️15.09.2021 - transfer - 4.1.1
    🔹️ 3dpt - 18.09.2021 - Beta <0.100 mIU/ml
    🔹️ 7dpt ⏸ - 22.09.2021 - BETA -65.79 mIU/ml
    🔹️ 9dpt - 24.09.2021 - BETA - 169 mIU/ml
    🔹️ 12dpt - 22.09.2021 - BETA -609.3 mIU/ml
    🔹️ 20dpt - 05.10.2021 - BETA -5926 mIU/ml -Widoczny pęcherzyk
    🔹️ 27dpt - 12.10.2021 - ❤
    14.05.2022 - Hania ❤

❄1x4.1.1

f2w3s65gx6odokkn.png
  • .meggi. Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katherine ja płaciłam za sono podajze 500 zl nie pamietam tak z dokladnoscia bo to bylo no wnet bedzie 2 lata.
    Wiem ze wymaz mialam wczesniej bo oddali na min 48 h do hodowli czy pojawia sie jakies bakterie. Bakteri nie bylo wyslalam wynik ginowi i wtedy kazal przyjsc.
    Uwierz ze wiecej strachu temu towrzyszy niz to warte❣️
    Ja moze w trakcie mialam taki lekki bol jakbym byla w trakcie miesiaczki i z pare dni po tez czasem lekko zaplamilam ale jako tako nie ma sie czego bać.
    A co najważniejsze wynik napewno bedzie okej i kolejne badanie odchaczone 😇

Ja nam urlop jeszcze caly tydzien wracam 11.
    Ale w domu bo coz nie ma gdzie jechac hotele zamkniete zeby gdzies zanocowac 🙉
    Ale moze w srode w swieto wybierzemy sie na wycieczke do zakopca chociaz tak pospacerowac zobaczymy 😁

Kaśq00 lubi tę wiadomość

"Myślę, że pewna część mnie, zawsze bedzie czekała na Ciebie..."

5 lat staran 💪
  • Turkusowa90 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina1190 wrote:
    Turkusowa Nowy Rok, więc raz dwa na badania :) Miedzy nauką w przerwie w ferie można się wybrać. Życzę, żebyś tylko trafiła na lekarza, który wypisze badania bez problemu.
    No i powodzenia w nauce, zawsze tak się mówiło, ze zacznę wcześniej, a potem się człowiek budzi z ręką w nocniku :)

Jeszcze w planach mam USG piersi + cytologię.

Zazdroszczę ferii, niby tyle wolnego na koniec roku i można było odpocząć, ale marzę o L9 :D
    Czy kiedyś się doczekam? idę od razu 1 dnia!

Ja mam o tyle łatwiej, że nie muszę iść po skierowanie do lekarza, bo moja mama pracuje w labo, oczywiście nie wszystko u niej robią, ale te podstawowe tsh prolaktyna glukoza Wit d3, żelazo ferrytyna Wit b12 anty tpo i tg, ft3 i 4 itd. Ale zależy mi najbardziej na prolaktynie, dlatego poluję na 3dc a wtedy zawsze mam albo ból głowy albo brzucha w nocy nie śpię i przekładam to na następny cykl. Może się jakoś zmuszę w styczniu. Teraz mama wróciła do pracy to może się ruszę.

Kaśq00 lubi tę wiadomość

17u99vvjozlosqi5.png

30.09.2021r. Iga❤️
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dzisiaj ostatnią weryfikację w klinice i wyniki z dzisiaj to:

Beta 150 😍
    Estradiol 2970 💪
    Progesteron 82,3 💪

Pierwsze usg za 2 tygodnie - 18 stycznia ❤️

Paulina1190, szamanka91, Kaśq00, Marysiaaa, Katherine, Turkusowa90, .meggi., Sleepy lubią tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Paulina1190 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula bardzo bardzo gratuluję ❤ i bardzo zazdroszcze!🙂
    Trzymajcie się zdrowo i zyczę Wam wszystkiego najlepszego. Dawaj nam znać jak się macie 🙂

Turkusowa to zazdroszcze, zawsze to szybciej i nie trzeba się prosić.
    Szamanko a jak u Ciebie? Jak się czujesz?

Turkusowa90, Ulaa lubią tę wiadomość

* 30 lat - Starania od 01.2020

1 IUI - 18.05.2021 - 🍷 nieudane

🔹️IVF - start 28.07.2021
    🔹️06.08.2021 - punkcja - Pobrano 26 komórek, 4 dojrzałe i zapłodnione, zostały 3
    🔹️11.08.2021 - I transfer - 4.1.1
    🔹️ 3dpt - 14.08.2021 - BETA -0,0 mIU/ml , 🔹️6dpt ⏸ - 17.08.2021 - BETA -17,89 mIU/ml🔹️ 8dpt - 19.08.2021 - BETA - 37,29 mIU/ml 🔹️ 10dpt - 21.08.2021 - BETA - 62,84 mIU/ml🔹️14 dpt - 25.08.2031 - BETA - 40.54 💔

🔹️15.09.2021 - transfer - 4.1.1
    🔹️ 3dpt - 18.09.2021 - Beta <0.100 mIU/ml
    🔹️ 7dpt ⏸ - 22.09.2021 - BETA -65.79 mIU/ml
    🔹️ 9dpt - 24.09.2021 - BETA - 169 mIU/ml
    🔹️ 12dpt - 22.09.2021 - BETA -609.3 mIU/ml
    🔹️ 20dpt - 05.10.2021 - BETA -5926 mIU/ml -Widoczny pęcherzyk
    🔹️ 27dpt - 12.10.2021 - ❤
    14.05.2022 - Hania ❤

❄1x4.1.1

f2w3s65gx6odokkn.png
  • szamanka91 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula fioletowa strona mocy czeka na ciebie! Jeszcze raz gratuluję ❤️

Paulina dziękuję że pytasz 😘 dzisiaj w południe nie wytrzymałam i powtórzyłam test i druga kreska minimalnie widoczna. Jaśniejsza niż wczoraj. Więc to raczej schodzi Ovitrelle. Powtórzę test w środę.

Ulaa lubi tę wiadomość

Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖
    HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
    Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1

IUI - 19.05.2021 🍷
    ➡️ IVF
    02.08.2021 transfer ET
    9dpt beta 34,2 mIU/ml
    11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
    29dpt Jest ❤️
    I prenatalne OK
    Połówkowe OK
    It's a boy 💙

07.2024
    Histeroskopia - usunięcie polipów
    27.08.2024 transfer ❌

24.09.2024 transfer
    7dpt beta 42🙏
    13dpt beta 479 🎉
    26dpt Jest ❤️
    7tc💔

IVF nr. II
    Amh 1,2 🔻
    7dpt 44 🙏
    6tc💔

age.png
  • Kaśq00 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katherine, super, że udało się zapisać i termin tak szybko! Położna ma rację, czytanie nic nie daje, ale wiem po sobie, że to jest silniejsze :D Tak czy siak, życzę Ci aby było jak u mnie: szybko, bezboleśnie (mimo, że nie miałam nic przeciwbólowego) i oczywiście z dobrym wynikiem :) Jedynie to mam nadzieję, że u Ciebie zaskoczy pięknie po sono :) Bo ja już 3 cykl zaczęłam i nic.. A tyle dziewczyn pisało, że udało im się szybciej po HSG zajść.

Paulina, super wyniki :) Fajnie, że działasz i robisz badania.

Ja mam od ponad 10 lat problemy z anemią, i tak czytam co Katherin pisze i myśle...a może u mnie jest problem właśnie przez to żelazo ??

Ula, ale super wieści! Też zazdroszczę, ale tak pozytywnie :) :) To musi być piękne uczucie!

Turkusowa, trzymam kciuki za owocną naukę i pięknie zaliczone egzaminy :) Ale jak masz takie możliwości to rób te badania :)

Meggi, przybijam piątkę - też jestem na urlopie do 11 :) Mieliśmy plany, że pojedziemy gdzieś na kilka dni żeby odpocząć i pobyć sam na sam :D I może coś na nartach pojeździć. No ale rząd nieco pokrzyżował nam plany. Dziś byliśmy po skierowania na badania, takie podstawowe. A ja końcem stycznia mam wizyte u gina to może poszerzymy badania. Macie rację, trzeba się sprawdzać.

Szamanka, ja nadal trzymam kciuki ;* Mam cichą nadzieję, że to jednak nie będzie skutek zastrzyku

Katherine, Turkusowa90, .meggi. lubią tę wiadomość

• Kaśq00 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P. S.
    Marysia, kiedyś pisałaś, że zaczęłaś przygodę z EstroVitą Skin. Możesz już coś więcej o tym powiedzieć? Daje radę? A może Wy dziewczyny macie jakieś zdanie o tym suplemencie?
    Przymierzam się do zakupu, a czytałam dość dużo dobrych opinii o tym i ciekawa jestem czy Wy jakieś macie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2021, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaa wrote:
    Miałam dzisiaj ostatnią weryfikację w klinice i wyniki z dzisiaj to:

Beta 150 😍
    Estradiol 2970 💪
    Progesteron 82,3 💪

Pierwsze usg za 2 tygodnie - 18 stycznia ❤️

Ulaa zazdroszczę!!! 💖✨
    3 majcie się i daj znać po usg czy wszystko wporzadku 👶🏻💝

Ulaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2021, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasqu tak - niedobór żelaza powoduje anemię... ja już miałam hemoglobinę w dolnej granicy, jeszcze trochę i by była anemia. Żelazo miałam 40 a norma była od 60. Ferytyna tez była w dolnej granicy co wskazywało ze zapasy żelaza się kończą. Po suplementacji powinno się odłożyć żelazo i zobaczyc jak wyglada poziom ale czytałam ze staraczki powinny zażywać żelazo bo potrzebują go więcej i nie chce za bardzo go odkładać bo się boje ze zaś spadnie. Zapytam lekarza 🙂

Szamanka albo to zastrzyk i blednie albo... dzidzia i cień bd widoczny i moze zacznie ciemnieć 👶🏻✊🏻 3mam mocno kciuki!

Turkusowa zazdroszczę ze masz mamę w labo - super. A prolatyne się powinno badać w 3 dniu cyklu? Gdzieś czytałam ze w 21.

Dzięki meggi - marzę mieć to już za sobą bo zaczęłam sobie wkręcać, że skoro się tyle czasu nie udaje to może mam niedrożne... ciesze się ze tak szybko mam termin i mam nadzieje ze bd spać spokojnie w pt 🙂🙂🙂🙏

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2021, 21:18

• Turkusowa90 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaa, gratulacje Kochana! Piękne wieści! Dajesz nadzieję!

Katherine, zaraz będziesz mieć to za sobą. I nie czytaj już neta. Jedna Ci powie, że nic nie boli, druga, że miała silny ból. Każda z nas jest inna i inaczej reaguje. To trwa kilka minut, nie ma się czego bać. Ja z mojego doświadczenia mówię, że niepotrzebnie panikowałam. Chwila, moment i zapominasz o badaniu. ❤️

Kaśq00, Katherine, Ulaa lubią tę wiadomość

17u99vvjozlosqi5.png

30.09.2021r. Iga❤️
  • Nielubiekawy Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiam jak jest z tym sonohsg. Czytam, ze niektóre z was robią „z marszu”, a mi kazano najpierw zrobić komplet wymazow łącznie z grzybami wiec muszę to zrobić miesiąc wcześniej. Mam umówione to HSG na luty, w czwartek idę do luxmedu spróbować załatwić te wymazy, bo jak można to po co dopłacać?
    Postanowiłam ze w związku z tym w tym miesiącu się w ogóle nie nastawiam na zajście i nie będę pilnować dni plodnych ani nic takiego. Sex tylko dla przyjemności. Powiedziałam nawet mojemu mężowi ze jakbym zaczęła znów wyliczać to ma mnie „pacnąć”. Was tez o to proszę.
    Mam jeszcze tylko umówiona teleporade z endokrynologiem zeby omówić wyniki ostatnich badań, ale chyba wszystko jest ok.

Trzymam kciuki za was, ze 2 kreski się utrzymają.

Btw. Jak byłam w sobotę w IKEI to mnóstwo kobiet z dużymi brzuszkami było- wiosenny lockdown widać był bardzo owocny dla niektórych. Ale tym razem mnie to nie smucilo ☺️

Kaśq00, Turkusowa90 lubią tę wiadomość

👩🏼32🧔🏼‍♂️32
    09.2018 Początek starań
    02.2019 ciąża-> poronienie samoitne 7tc.
    02.2021 sonoHSG - niedrożny prawy jajowód
    04-07.2021 4 cykle stymulacji -bez efektu, słaby lewy jajnik
    AMH 2.02 -> 1.5 ->0,9 ->0,7
    mthfr homo, pai-1 hetero

03.2023 laparohisteroskopia -> udrożniony prawy jajowód 🥳🤩, endometrioza I st.
    Immunologia ✅

IVF
    03.2022 -Krótki protokół 🥚🥚🥚👎
    9.2023 długi protokół 🥚🥚👎
    9.2024 krótki protokół 🥚👎
  • .meggi. Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nielubiekawy jak tez mialam wczesniej wymazy, wynik byl do tygodnia i dopiero sie umawialam na sono. No ale widocznie sa rozne sposoby i opcje.
    Wiem ze mi wtedy gin mowil ze jak bd grzybek czy bakteria nie zrobia zeby nie "popchac" infekcji dalej i troszke sie to hodowalo ale widocznie moze sa jakies przyspieszone badania na takie sprawy 😇

Ulka super 😍 same cudne wiadomosci od Ciebie😇

Kasq0 ja przez to wolne calkiem sie rozregulowalam🤣 chodze spac w nocy budze sie kolo 10🤣
    No ale wkoncu urlop to urlop odpoczac tez kiedyś trzeba😁

Katherine bedzie dobrze, uwierz ze bol bedzie mniejszy niz kiedyś przy porodzie😁😁🤣

Kaśq00, Katherine lubią tę wiadomość

5 lat staran 💪
  • .meggi. Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szamanka to w srode czekamy na wiesci ✊✊✊😁😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2021, 21:50

szamanka91 lubi tę wiadomość

5 lat staran 💪
  • Kaśq00 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katherine, chyba źle to ujęłam. Miałam na myśli, że może problem z zajściem jest przez to moje nieszczęsne żelazo. Anemia nie opuszcza mnie od kilkunastu lat. Każdy lekarz rozkłada ręce. Już tyle badań miałam i wszystkie wychodzą dobrze. Kilka lat temu miałam nawet konsultacje hematologiczne, raz trafiłam na kiepskiego hematologa, później zmieniłam i poszłam do takiego z polecenia. Kółko ciągle się zamyka. Hemoglobina ok 10 a czasami poniżej, ilości żelaza znikome, później kilka miesięcy suplementacji, wszystko super. Odstawiam na chwilę żelazo. Dobre wyniki utrzymują się kilka miesięcy. I potem od nowa cała historia.
    Najlepsze wyniki i najdłuższe efekty kuracji miałam po suplementacji żelaza i pregny. I od nowego roku do tego wracam...

• Kaśq00 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nielubiekawy wrote:
    Ja się zastanawiam jak jest z tym sonohsg. Czytam, ze niektóre z was robią „z marszu”, a mi kazano najpierw zrobić komplet wymazow łącznie z grzybami wiec muszę to zrobić miesiąc wcześniej. Mam umówione to HSG na luty, w czwartek idę do luxmedu spróbować załatwić te wymazy, bo jak można to po co dopłacać?
    Postanowiłam ze w związku z tym w tym miesiącu się w ogóle nie nastawiam na zajście i nie będę pilnować dni plodnych ani nic takiego. Sex tylko dla przyjemności. Powiedziałam nawet mojemu mężowi ze jakbym zaczęła znów wyliczać to ma mnie „pacnąć”. Was tez o to proszę.
    Mam jeszcze tylko umówiona teleporade z endokrynologiem zeby omówić wyniki ostatnich badań, ale chyba wszystko jest ok.

Trzymam kciuki za was, ze 2 kreski się utrzymają.

Btw. Jak byłam w sobotę w IKEI to mnóstwo kobiet z dużymi brzuszkami było- wiosenny lockdown widać był bardzo owocny dla niektórych. Ale tym razem mnie to nie smucilo ☺️

Polecam sexy dla przyjemności 😅😁 ostatni cykl minął pod znakiem "zero liczenia, tylko przyjemność" i było ekstra :D Mam nadzieję, że i Ty w tym wytrwasz.

Ja też czekałam trochę na HSG ale w sumie poza OB i betą nic nie robiłam. Wymazy i cytologię miałam sprzed 3 miesięcy, bo robiłam do histero, i lekarka mówiła że nie ma potrzeby powtarzać. Także jak widać" co kraj, to obyczaj"

• Turkusowa90 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katherine wrote:
    Kasqu tak - niedobór żelaza powoduje anemię... ja już miałam hemoglobinę w dolnej granicy, jeszcze trochę i by była anemia. Żelazo miałam 40 a norma była od 60. Ferytyna tez była w dolnej granicy co wskazywało ze zapasy żelaza się kończą. Po suplementacji powinno się odłożyć żelazo i zobaczyc jak wyglada poziom ale czytałam ze staraczki powinny zażywać żelazo bo potrzebują go więcej i nie chce za bardzo go odkładać bo się boje ze zaś spadnie. Zapytam lekarza 🙂

Szamanka albo to zastrzyk i blednie albo... dzidzia i cień bd widoczny i moze zacznie ciemnieć 👶🏻✊🏻 3mam mocno kciuki!

Turkusowa zazdroszczę ze masz mamę w labo - super. A prolatyne się powinno badać w 3 dniu cyklu? Gdzieś czytałam ze w 21.

Dzięki meggi - marzę mieć to już za sobą bo zaczęłam sobie wkręcać, że skoro się tyle czasu nie udaje to może mam niedrożne... ciesze się ze tak szybko mam termin i mam nadzieje ze bd spać spokojnie w pt 🙂🙂🙂🙏

Podobno w 3-5dc. Lekarz kiedyś mi mówił, że najlepiej koło 3dc. A że ja jestem z tych mdlejących po pobieraniu krwi to chcę zrobić wszystko na raz😁

17u99vvjozlosqi5.png

30.09.2021r. Iga❤️
‹‹ 463 464 465 466 467 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 porad, jak ubrać dziecko na zimowy spacer

Niekiedy zimowa aura za oknem może zniechęcać do spacerów... Tymczasem jest to świetny sposób na budowanie odporności, dotlenienie organizmu i zapewnienie aktywności fizycznej dla dziecka. Jak zatem przygotować się na zimowy spacer? Sprawdź 7 porad, jak ubrać dziecko!

CZYTAJ WIĘCEJ