Ciężkie chwile, długie starania
-
WIADOMOŚĆ
-
No ja ostatnio podobnie bo 180zł, a wczoraj zamówiłam żel dla starających się i kolejne 70zl poszło 🙆🙆🙆
Dzisiaj udało mi się umówić na monitoring 😁
A mnie ostatnio trochę mniej bo jakoś na nic nie mam czasu. Tylko praca i praca, a w domu dętka i znowu spać i do pracy ehh
Ogólnie z mężem trzymamy się postanowienia, że ćwiczymy i biegamy 💪😆
Wczoraj śniło mi się że pojechałam na wczasy do ciepłych krajów! Oj marzy mi się lato😍Marysiaaa, Katherine lubią tę wiadomość
Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
Histeroskopia - usunięcie polipów
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
IVF nr. II
Amh 1,2 🔻
7dpt 44 🙏
6tc💔
-
Ja staram się trochę ograniczyć forum żeby trochę głowa odpoczęła przed procedura która mam nadzieję za nie długo ruszy (liczę że przy dobrych wiatrach na początku marca będę miała stymulację pod ivf)
Marysiaaa lubi tę wiadomość
IVF 2021 🍀
13.03 punkcja jajników ☺️
18.03 transfer "skocznej" blastki 4.2.2 🍀
24.03 6dpt beta 48.7mIU/ml
8dpt 133.9 mIU/ml
11dpt 358,1 mIU/ml
8.04 21dpt jest maleństwo 1,3mm i serduszko ❤️
22.04 fasolka 1,27cm 😍❤️🍀
26.05 12tc+4 badanie prenatalne wszystko ok ❤️😍
09.12.2021 3420g szczęścia 54cm miłości ❤️
Mamy ❄️❄️❄️ (5.2.2, 4.2.2, 4.3.3)
-
A ja siedzę jak na szpilkach bo na dniach powinnam dostać @. Córkę mam u dziadków na feriach wiec popołudniami nadrabiam wszystkie zaległości w domu z robotkami itp. Kupiłam sobie 1,5km sznurka obre na dywan Ulita, już się nie mogę doczekać aż przyjdzie
Katherine ze swej strony mogę Ci z czystym sumieniem polecić probiotyk VIVOMIX w saszetkach, drogi jak nie wiem ale jest super, ma DUZO więcej bakterii w sobie niż zwykle pro, najlepiej na necie zamówić jest dużo tańszy jak w aptece -nawet do 50zł tańszy!! Lub sanpropi tez dobry.Katherine lubi tę wiadomość
starania od 04.2017
Ja
Prawdopodobnie hiperprolaktynemia czynnosciowa
Krótkie cykle
Maż
morfologia 1%
mała ruchliwość
HBA 70%
06.2021 doczekaliśmy się II kreseczek -
.meggi. miałam kiedyś problem z jelitami, strasznie mnie bolały, wzięłam VIVOMIX i mi przeszło ( jedna saszetkę dzieliłam na dwa dni) dlatego wiem że ten jest super, a o Sanpropi słyszałam że tez dobry.
U nas tez sypie cały czas, pięknie na dworze tylko drogi nie odśnieżone i rano ze stresem do pracy i w żółwim tempie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2021, 09:05
.meggi. lubi tę wiadomość
starania od 04.2017
Ja
Krótkie cykle
Maż
morfologia 1%
mała ruchliwość
HBA 70%
nick nieaktualnyDziewczyny, dzięki za miłe przyjęcie 🙂
U nas starania już 20 miesiąc leci. Do tej pory trzy ciąże biochemiczne: styczeń 2020, czerwiec 2020 i wrzesień 2020, gdzie ostatnia była ciążą na intralipidzie i osiągnęła już całkiem fajny wynik, ale niestety od samego początku były plamienia i to źle wróżyło.
Na chwilę obecną wydaje mi się, że od września ubiegłego roku albo mam słabe owulacje, albo nie mam ich wcale - pęcherzyki nie pękają. Raz miałam stwierdzoną torbiel krwotoczną, raz bardzo krótki cykl (21dni, ale bez duphastonu) i generalnie "straciłam czucie" w piersiach w drugiej fazie cyklu. Cycki są nijakie, nawet nie są odrobinę nabrzmiałe i tak myślę, że to może zwiastować, że coś się dzieje nie tak.
Jestem przebadana wzdłuż i wszerz: kariotypy, Stary dobre wyniki (listopad 2019 morfo 18%), krzywe, hormony (choć je muszę powtórzyć), immunologia (wysokie NK i wysoką interleukina 2, choć to badania z mają 2020), HSG, histero (na żywca 🙉), PAI1 hetero i MTHFR hetero.
Jestem na mecie, dupku, euthyroxie, bromku. I chyba z uwagi na skracające się cykle tylko dupek jest taki zasadny, a reszta profilaktycznie.
Do ciąży mam heparynę z zaleceń.
Czekam na wizytę u docenta Paśnika pod kątem szczepień limfocytami. W planach klinika w okresie wakacyjnym.
Mam rocznikowo 34 lata. -
nick nieaktualnyKitka_87 wrote:Dziewczyny, dzięki za miłe przyjęcie 🙂
U nas starania już 20 miesiąc leci. Do tej pory trzy ciąże biochemiczne: styczeń 2020, czerwiec 2020 i wrzesień 2020, gdzie ostatnia była ciążą na intralipidzie i osiągnęła już całkiem fajny wynik, ale niestety od samego początku były plamienia i to źle wróżyło.
Na chwilę obecną wydaje mi się, że od września ubiegłego roku albo mam słabe owulacje, albo nie mam ich wcale - pęcherzyki nie pękają. Raz miałam stwierdzoną torbiel krwotoczną, raz bardzo krótki cykl (21dni, ale bez duphastonu) i generalnie "straciłam czucie" w piersiach w drugiej fazie cyklu. Cycki są nijakie, nawet nie są odrobinę nabrzmiałe i tak myślę, że to może zwiastować, że coś się dzieje nie tak.
Jestem przebadana wzdłuż i wszerz: kariotypy, Stary dobre wyniki (listopad 2019 morfo 18%), krzywe, hormony (choć je muszę powtórzyć), immunologia (wysokie NK i wysoką interleukina 2, choć to badania z mają 2020), HSG, histero (na żywca 🙉), PAI1 hetero i MTHFR hetero.
Jestem na mecie, dupku, euthyroxie, bromku. I chyba z uwagi na skracające się cykle tylko dupek jest taki zasadny, a reszta profilaktycznie.
Do ciąży mam heparynę z zaleceń.
Czekam na wizytę u docenta Paśnika pod kątem szczepień limfocytami. W planach klinika w okresie wakacyjnym.
Mam rocznikowo 34 lata.rzeczywiscie sporo badan za Toba. Badalas kiry, ewentualnie robiliscie cross match? Ja tez mam wysokie nk i na to intralipid. Dodatkowo 7,5 mg encortonu bo mam anty tpo i anty tg.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2021, 09:59
-
nick nieaktualnyAga1510 wrote:Czesc, Kitka
rzeczywiscie sporo badan za Toba. Badalas kiry, ewentualnie robiliscie cross match?
Tak KIRów nie wymieniłam, ale też mam zrobione. U mnie brak dwóch implantacyjnych, ale tych drugorzędnych. Paśnik powiedział, że KIRy mam niezłe i nie widzi tutaj wskazania do leczenia.
Cross match chcę zrobić w dniu wizyty w APC w Łodzi. Docent mówił, że u mnie na tę chwilę (maj 2020) komórki NK, cytokiny i KIRy wystarczą, że nie ma potrzeby badać więcej.
MUCHę miałam robioną tuż przed zaczęciem starań, było ok wszystko.
Miałam 4 cykle na intralipidzie jak do tej pory, jeśli chodzi o "konkretne" leczenie. -
Kitka, chciałam Ci napisać, że przeczytałam z Twojego polecenia trylogię z Samem Porterem. Fakt, że trochę mi zeszło, bo czytam głównie w łóżku przed snem i często zasypiam :p
ale podobała mi się bardzo
Dzięki tym książkom wróciłam do czytania/oglądania trillerów.
Kitka_87, Miasa lubią tę wiadomość
-
Joan wrote:Szydełkowe dziewczyny jak tam Wasze rękodzieła ?
Co robicie teraz ?
skończyłam moja pierwsza chustę mech -wyszła pięknawczoraj robiłam podkładki z sznurka, dzisiaj zacznę łapacz snów i czekam na mój sznurek ombre na dywan
Joan, Sleepy, Marysiaaa lubią tę wiadomość
starania od 04.2017
Ja
Krótkie cykle
Maż
morfologia 1%
mała ruchliwość
HBA 70%
nick nieaktualnyJoan wrote:Kitka, chciałam Ci napisać, że przeczytałam z Twojego polecenia trylogię z Samem Porterem. Fakt, że trochę mi zeszło, bo czytam głównie w łóżku przed snem i często zasypiam :p
ale podobała mi się bardzo
Dzięki tym książkom wróciłam do czytania/oglądania trillerów.
Super, że mogłam polecić 🙂 i że się spodobało 🙂
Mnie też ta seria wciągnęła!
Joan lubi tę wiadomość
-
Kasiurrro wrote:skończyłam moja pierwsza chustę mech -wyszła piękna
wczoraj robiłam podkładki z sznurka, dzisiaj zacznę łapacz snów i czekam na mój sznurek ombre na dywan
Tradycja nakazuje pochwalić się anonimowym dziergaczkom
wstawiaj fotkęAgaciorka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kitka_87 wrote:Joan zmobilizowałaś mnie do powtórzenia hormonów. @ dostanę 24go, więc w poniedziałek następnego dnia pójdę zbadać LH, FSH, estradiol i prolaktynę. Może jeszcze dorzucę coś 😉
ja w następnym cyklu jednak powtarzam
za późno zrobiłam badania jak na moje wczesne owulacje i estradiol mnie nie satysfakcjonuje :p
u mnie to wypadnie na początku lutego -
nick nieaktualnyJoan wrote:ja w następnym cyklu jednak powtarzam
za późno zrobiłam badania jak na moje wczesne owulacje i estradiol mnie nie satysfakcjonuje :p
u mnie to wypadnie na początku lutego
Widziałam Twoje wyniki. Ja też owulację mam 11dc (jeśli mam...) Więc akurat ten 2dc byłby jak znalazł dla mnie.
Nie robiłam nigdy DHEAS040, SHBG i androstendionu i myślę czy nie dorzucić tego. Wtedy też testosteron bym włączyła. -
Kitka hej bo chyba sie nie przywitalam taka nie kultur a ze mnie 🤣🤣
Powodzenia abys podzielila sie z nami upragnionym szczesciem ✊✊
Katherine no to rzeczywiscie duzo
No ale oby cena rownala sie do jakosci i byl to naprawde extra probiotyk 😁
Kitka_87 lubi tę wiadomość
"Myślę, że pewna część mnie, zawsze bedzie czekała na Ciebie..."
5 lat staran 💪 -
nick nieaktualny