Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciężkie chwile, długie starania
Odpowiedz

Ciężkie chwile, długie starania

Oceń ten wątek:
  • Nadzieja94 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepyhead wrote:
    Nadzieja, bardzo mi przykro :( to musi być bardzo bolesne, jak już wiedziało się, że jest się w ciąży i kropek rósł...
    Robiłaś jakieś rozszerzone badania oprócz podstawowych hormonów? Miałaś drożność? Laparo? Immunologie i genetyke sprawdzałaś?
    Acard bierzesz - bo wyniki złe wyszły?
    Nie acard biorę na lepsze ukrwienie i endometrium lepsze tak lekarka zalecił.
    Nie robiłam jeszcze badan genetycznych i imunologicznych. Lekarka zleciał mi bym zrobiła badanie w kierunku trombofilia hsg mam mieć za 2 cykle jeśli się nie uda. O laparo też coś lekarka wspominała bo na prawym jajniku podejrzewa zmianę endometrialną.
    Nie wiem od jakich badań tych genetycznych /, imunologicznych zacząć

Starania od2016r.
    11.2018r. 💔👼
    04.2020r.💔👼
    25.07.2022r.💔👼
    9.02. 2021r. Upragnione wyczekane szczęście Synek OLIWIER 💙
    Bozinko miej nas w opiece 🙏

18.08.2022r beta 4,1 próg 4
    22.08.2022r CUD🤍 beta 44,09 próg 10
    24.08.2022r beta 137 próg 20
    26.08.2022r beta 415 próg 29
    29.08.2022r beta 1529 próg 17,7
    31.08.2022r pęcherzyk 6mm🍀
    9.09.2022r jest okruszek jest 💓
    Rośnij okruszku ❤
    20.10.22r Badania prenatalne zdrowa w 90%dziewczynka💗🎀
    Pappa prawidłowe Niskie ryzyka
    8.12.22r połówkowe będzie Dziewczynka 🎀❤
    16.01.23r 960gram cudu córeczki
    Nadii 🥰
    2.05.2023 Upragniona,wyczekana córeczka Nadusia🩷

Oliwier💙
    event.png

Nadia💗
    s-event.png
  • Kasztanek Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, w zasadzie zrobiłam tylko test dna, ale on dotyczył mutacji, w kierunku trombofilii. Żadnych immunologicznych nie robiłam. Ja mam hashimoto, chcę żeby lekarka spojrzała na mój problem przez pryzmat choroby autoimmunologicznej, ewentualnie sama zaleciła jakie badania wykonać, bo badania immunologiczne są drogie i nie chce wywalać pieniędzy na ślepo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2019, 17:08

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • ŁAsica Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny myśląc o immunologii lub nawet nie idące tak daleko gorąco polecam przeczytanie tego:
    http://www.nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?f=6&t=15779
    Wszystko pięknie pojasnione, super wprowadzenie w temat immunologii

Kasztanek lubi tę wiadomość

33lata,starania od 08.2018
    1sze IVF- stymulacja💉 od 28.05.22
    6.06 punkcja, pobrane 7, dojrzałe 4
    4 zapłodnione, 2 padły po 4 dobie
    Transfer blastki 2AA 11.06
    Beta 7dpt -1😓
    Ostatnia ❄️4AA transfer 8.08.22
    Beta 8dpt <1
  • ŁAsica Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka6 wrote:
    Ja też tak miałam, okres się zaczynał a ja ciągle wierzyłam że to plamienie w ciąży. Jak ostatnia idiotka.
    Nie bądźmy tak surowe dla siebie.. Ja to się śmieje z tego teraz plus jeszcze było mnóstwo innych dziwnosci wkrecanie przeróżnych objawów itp.. To że wszystkie tak samo przechodzimy przez taki etap mówi jasno że to jest normalne :D

Kasztanek, Sleepyhead lubią tę wiadomość

Beta 7dpt -1😓
    Beta 8dpt <1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam powiem ze przestalam czytac internety i sie doszkalac.w kierunku niplodnosci kurde felek mam dosc i w koncu zdam siw na lekarke co mi karze bede robic nic od siebie nie wloze wiecej

Sleepyhead, ŁAsica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja94 wrote:
    Jakie zrobiłaś badania inmunologiczne/genetyczne?
    Widzisz co lekarz to opinia, mój twierdzi, że nie ma co brać acardu jak nie ma się wyników na krzepliwość bo finalnie można sobie więcej szkód zrobić niż pożytku, a niby lekarze przepisują to jak dropsy. Alenjak pisze, co lekarz to inne zdanie na ten temat.
    Ja z podstawowych immuno /genetycznych robiłam allo mlr (z partnerem się robi) , komórki nk, test cytotoksyczny, ana, kiry, panel na trombofilię (mthfr i vleiden), plus jakieś przeciwciala (chyba przeciwplemnikowe i jeszcze jakies 2 rodzaje). Tyle że mi to wszystko lekarz zlecał.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2019, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? Ostatnio tak rozmawiałam ze znajomą (która jak ja ma ten problem) i tak doszłyśmy do wniosku, że ze cholere nie wierzymy we wpadki, szczesliwe numerki i tak dalej. Dzięki niepłodności nauczyłyśmy się dokładnie naszego cyklu, naszego organizmu. Ogarniamy co kiedy, jakie badania. Badania o których zwykla Kowalska w zyciu nie slyszala albo w życiu by się nie spodziewała ile czynników wpływa na zajście w ciążę i potem jej utrzymanie.
    Ostatnio jedna kolezanka, która mówiła że chciałaby się starać wyskoczyla z tekstem, ze ma super tsh - okolice 3. Już miałam ochotę zrobić cały wykład na ten temat 😂
    Więc kochane moje drogie, jak kiedyś ktos w naszym otoczeniu będzie mial prpblem co my i o tym sie dowiemy - jesteśmy skarbnicą wiedzy.

• Nadzieja94 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepyhead wrote:
    Widzisz co lekarz to opinia, mój twierdzi, że nie ma co brać acardu jak nie ma się wyników na krzepliwość bo finalnie można sobie więcej szkód zrobić niż pożytku, a niby lekarze przepisują to jak dropsy. Alenjak pisze, co lekarz to inne zdanie na ten temat.
    Ja z podstawowych immuno /genetycznych robiłam allo mlr (z partnerem się robi) , komórki nk, test cytotoksyczny, ana, kiry, panel na trombofilię (mthfr i vleiden), plus jakieś przeciwciala (chyba przeciwplemnikowe i jeszcze jakies 2 rodzaje). Tyle że mi to wszystko lekarz zlecał.
    Robiłaś to na NFZ czy prywatnie?

Starania od2016r.
    11.2018r. 💔👼
    04.2020r.💔👼
    25.07.2022r.💔👼
    9.02. 2021r. Upragnione wyczekane szczęście Synek OLIWIER 💙
    Bozinko miej nas w opiece 🙏

18.08.2022r beta 4,1 próg 4
    22.08.2022r CUD🤍 beta 44,09 próg 10
    24.08.2022r beta 137 próg 20
    26.08.2022r beta 415 próg 29
    29.08.2022r beta 1529 próg 17,7
    31.08.2022r pęcherzyk 6mm🍀
    9.09.2022r jest okruszek jest 💓
    Rośnij okruszku ❤
    20.10.22r Badania prenatalne zdrowa w 90%dziewczynka💗🎀
    Pappa prawidłowe Niskie ryzyka
    8.12.22r połówkowe będzie Dziewczynka 🎀❤
    16.01.23r 960gram cudu córeczki
    Nadii 🥰
    2.05.2023 Upragniona,wyczekana córeczka Nadusia🩷

Oliwier💙
    event.png

Nadia💗
    s-event.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja94 wrote:
    Robiłaś to na NFZ czy prywatnie?
    Niestety prywatnie. Nie ukrywam, ze bardzo drogie są te badania :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane a mi ta skarbnica wiedzy do niczego potrzebna nie chce byc specjalista chcw zajsc w ciaze pewnie jak tutaj kazda i przerabialam juz badania na wlasna reke blad.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samosiowa88 wrote:
    Kochane a mi ta skarbnica wiedzy do niczego potrzebna nie chce byc specjalista chcw zajsc w ciaze pewnie jak tutaj kazda i przerabialam juz badania na wlasna reke blad.
    To jest jasna sprawa, każda z nas chce. Tyle, że wiem, że jak ktoś będzie w otoczeniu kto będzie potrzebować pomocy, to powiem co i jak. Wiadome, najważniejsze trafić na lekarza, który odpowiednio Cię pokieruje. Mi na szczęście się udało takiego znaleźć i liczę, że jednak 2020 okaże się szczęśliwy.

• Kasztanek Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to racja, ile ja się dowiedziałam przez to leczenie. A mam koleżanki, które nie potrafią sobie dni cyklu wyliczyć. Co z tego, gdy one zachodzą, a ja nie. Takie, które na pierwszy rzut oka mają jakiś kłopot z męskim hormonami, takie które mają sporą nadwagę. One mają dzieci. Ja nie. Nie rozumiem tego. Do tego wszystkiego dopiero teraz trafiłam na lekarza któremu naprawdę ufam, a było ich sporo. Chcę dać mu myśleć, niech on kombinuje. Tak bardzo mnie zmęczyło myślenie za lekarzy.

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepyhead wrote:
    To jest jasna sprawa, każda z nas chce. Tyle, że wiem, że jak ktoś będzie w otoczeniu kto będzie potrzebować pomocy, to powiem co i jak. Wiadome, najważniejsze trafić na lekarza, który odpowiednio Cię pokieruje. Mi na szczęście się udało takiego znaleźć i liczę, że jednak 2020 okaże się szczęśliwy.
    A ja Ci powiem ze ja nie bede rad udzielac tylko poqiem zeby wyszukala dobrego lekarza. Jest to bardzo meczace myslec co zrobic aby siw udalo jak widac po mnie od 2016 roku bez rezultatu tez teraz mam lekarza a wlasciwiw lekarke ktorej zaufalam

• ŁAsica Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wierzę w mojego gina ale czasem szczęściu trzeba pomóc.. Jeszcze zależy na jakiego lekarza trafimy itd naczytalam się o różnych przypadkach..
    Poważnie się zastanawiam nad zrobieniem komórek NK, pcial p jądrowych i w kierunku zespołu antyfosfolipidowego.. Sleepy a Ty gdzie robiłaś? Nie wiem czy w diagnostyce warto? Słyszałam że zależy dużo od labo..

Beta 7dpt -1😓
    Beta 8dpt <1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzwba dopomoc szczesciu .... jakos przez 4 lata sie nie udalo.
    Taki kiepksi nastroj mnie dopadl troche sobie poplakalam bo to mamy mojej juz 5 rok nie ma bo to zamiast dziecka przytulam psa a moja siostra w wieku 40 lat szcsesliwa przytula dziecko czyz ten los jest sprawiedliwy? Nie ujmujac niczwgo mojej siostrze ale czwmu niektorzy moga siw cieszyc macierzynstwem inni nie cholernie te zycie niesprawiedliwe.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŁAsica wrote:
    Ja też wierzę w mojego gina ale czasem szczęściu trzeba pomóc.. Jeszcze zależy na jakiego lekarza trafimy itd naczytalam się o różnych przypadkach..
    Poważnie się zastanawiam nad zrobieniem komórek NK, pcial p jądrowych i w kierunku zespołu antyfosfolipidowego.. Sleepy a Ty gdzie robiłaś? Nie wiem czy w diagnostyce warto? Słyszałam że zależy dużo od labo..
    Wiesz co, jak robiłam przeciwciała to w Diagnostyce. Lekarz za to odradzał Synevo. Z kolei NK i reszte immuno/genetyczne w szpitalu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2019, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samosiowa trzeba czasem sie wyplakac i uważam to za normalne. Cóż, jak wszystkie wiemy, życie bywa niesprawiedliwe, ale trzeba wierzyć w to, że i nam się kiedyś poszczęści :)

• ŁAsica Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samosiowa88 wrote:
    Trzwba dopomoc szczesciu .... jakos przez 4 lata sie nie udalo.
    Taki kiepksi nastroj mnie dopadl troche sobie poplakalam bo to mamy mojej juz 5 rok nie ma bo to zamiast dziecka przytulam psa a moja siostra w wieku 40 lat szcsesliwa przytula dziecko czyz ten los jest sprawiedliwy? Nie ujmujac niczwgo mojej siostrze ale czwmu niektorzy moga siw cieszyc macierzynstwem inni nie cholernie te zycie niesprawiedliwe.
    U mnie w rodzinie za to same nieszczęścia kuzynka niedawno straciła ciąże, siostra ma niepełnosprawne dziecko, druga 2 razy poronila i nie skończyła diagnostyki bo się rozwiodla.. Także kochana takie coś jak sprawiedliwość nie istnieje.. Po prostu zostaje walka.. Każdy ma dołki. Płacz ile trzeba i wstawaj :) Pewnie to marne pocieszenie że i długoletnim staraczkom się udaje, musimy się uzbroić w cierpliwość.. W porównaniu do Ciebie mam marny staż ale może się tak zdarzyć że pierwsza z tego wątku odejdziesz (zgodnie z zasadą ciąża i się żegnamy) czego Ci bardzo życzę!

Beta 7dpt -1😓
    Beta 8dpt <1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne forum powiwm szczerze bardzo rzadko zdarza siw zeby potem brzuchatki odeszly a tutaj od poczatku zasady ustalone przepraszam za mojw wywody juz biore siw w garsc nic innwgo niw pozostaje

ŁAsica, Turkusowa90 lubią tę wiadomość

• ŁAsica Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przepraszaj po to jest forum żeby narzekać :) jeszcze ten koniec roku taki przytlaczajacy.. Święta.. Trudny czas dla staraczek :( każdy podchodzi do swoich starań indywidualnie a jak widzę dziewczyny które piszą "staram się już 3 cykl i nic jestem zalamana"to mi się nóż w kieszeni otwiera.. No ale patrząc z drugiej str to cierpią biedaczki w tym swoim mniemaniu 😉

Iskierka87 lubi tę wiadomość

Beta 7dpt -1😓
    Beta 8dpt <1
‹‹ 54 55 56 57 58 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ