X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciężkie chwile, długie starania
Odpowiedz

Ciężkie chwile, długie starania

Oceń ten wątek:
  • Kimbra Autorytet

Wysłany: 18 września 2021, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś pierwszy raz 💞💞 po histeroskopii,trochę miałam steres żeby mi coś tam nie poleciało....🤭🤭🙈 Ale okej także już pierwsze koty za płoty 😀😀😀 wiem że nic nie będzie się działo.Tylko te czekanie na wyniki 🙄🙄 jeszcze tydzień.

Szczęśliwa mężatka od 2017💍
    Zdrowy tryb życia 💪
    Starania od dobrych ładnych paru lat...🤔
    Uwielbiamy:
    Góry,rowery, spacery,bieganie,zwierzątka,natura 💞🔥🤭
    Suple:
    🥛Inofem
    💊Mio inozytol
    💊Folain-Metafolin
    💊 Duphaston od 14-20dc
    💊DHEA Eliot
    💊Prenatal uno
    💊Magnez
    💊Molekin D3+K2
    💊Witamina A+E
    Totalne odpuszczenie
    -pozostawiam wszystko Bogu 🙏😇❤️🤰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2021, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CestLaVie wrote:
    Ja po nacu miałam pierwszy raz niby cykl bez owu. Też trwał 23-24 dni... wyrzut lh 9-10 dc, krótka lutealna, z nikłym śluzem progestronowym... jak poszłam po owu (bez monitoringu pęcherzyka przed) randomowy gin nie widział ciałka żółtego ani plynu w z. Douglasa... ból na owu był... ale coś kiepskawa ta owulka wtedy widać była... jesteśmy nie pierwszymi osobami, którym nac coś namieszał w cyklu...
    Wlasnie tak cos czułam, że owu mam 9 lub 10 dc. Tyle dobrego się naczytalam o tym nac a tu takie kwiatki.
    Szczerze, u nas mija teraz 3 lata jak sie staramy o drugie. Trudno mi bo nadziei już nie mam na to dziecko:(
    Helcia, dzięki za pocieszenie. Amh 3 więc walczę, jajniki super na usg. Tylko efektu nie ma :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2021, 17:33

• Kimbra Autorytet

Wysłany: 18 września 2021, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    320082ae27f0b481med.jpg

Zdrowy tryb życia 💪
    Uwielbiamy:
    Suple:
    🥛Inofem
    💊Mio inozytol
    💊Folain-Metafolin
    💊 Duphaston od 14-20dc
    💊DHEA Eliot
    💊Prenatal uno
    💊Magnez
    💊Molekin D3+K2
    💊Witamina A+E
    Totalne odpuszczenie
  • Kimbra Autorytet

Wysłany: 18 września 2021, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    c6323e896737435emed.jpg

Zdrowy tryb życia 💪
    Uwielbiamy:
    Suple:
    🥛Inofem
    💊Mio inozytol
    💊Folain-Metafolin
    💊 Duphaston od 14-20dc
    💊DHEA Eliot
    💊Prenatal uno
    💊Magnez
    💊Molekin D3+K2
    💊Witamina A+E
    Totalne odpuszczenie
  • Kimbra Autorytet

Wysłany: 18 września 2021, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e3753281d8d78316med.jpg

Zdrowy tryb życia 💪
    Uwielbiamy:
    Suple:
    🥛Inofem
    💊Mio inozytol
    💊Folain-Metafolin
    💊 Duphaston od 14-20dc
    💊DHEA Eliot
    💊Prenatal uno
    💊Magnez
    💊Molekin D3+K2
    💊Witamina A+E
    Totalne odpuszczenie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2021, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimbra, wygląda ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2021, 18:39

• Kimbra Autorytet

Wysłany: 18 września 2021, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blawatek wrote:
    Kkmbra, wygląda ok :)
    Tak?Bo ten internet to nie wiem czy wierzyć,bo jak patrzałam a nie miałam patrzeć 😏 to łapię się tylko na Invitro

Zdrowy tryb życia 💪
    Uwielbiamy:
    Suple:
    🥛Inofem
    💊Mio inozytol
    💊Folain-Metafolin
    💊 Duphaston od 14-20dc
    💊DHEA Eliot
    💊Prenatal uno
    💊Magnez
    💊Molekin D3+K2
    💊Witamina A+E
    Totalne odpuszczenie
  • CestLaVie Autorytet

Wysłany: 18 września 2021, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blawatek wrote:
    Wlasnie tak cos czułam, że owu mam 9 lub 10 dc. Tyle dobrego się naczytalam o tym nac a tu takie kwiatki.
    Szczerze, u nas mija teraz 3 lata jak sie staramy o drugie. Trudno mi bo nadziei już nie mam na to dziecko:(
    Helcia, dzięki za pocieszenie. Amh 3 więc walczę, jajniki super na usg. Tylko efektu nie ma :(

Wiesz, dopóki walczysz szansa jest zawsze. Amh super, masz owulki więc to najważniejsze :)

U mnie ginowie zawsze chwalili, że tak ładnie ładne jajniki, macica, a tu klopsik...

U jednej dziewczyny z innego wątku po nacu zrobila się torbiel... :/ ja też tyle dobrego słyszałam o tym, ale to nie dla mnie....

7VErp3.png[/url]

ja 33, on 33 - starania od maja 2020, główne od października 2020

NAPROTECHNOLOGIA-start paź 2021 :) <3

|| 15.01. 2022 :) (9dpo) 20cs !!! :)
    17.01. bHCG 96,84, prog 62,50 (11dpo)
    19.01. bHCG 285,35 prog 63,50 (13 dpo)
    21.01. bHCG 672,42 :) (15 dpo)
    26.01. 4t+6 pęcherzyk ciążowy 5mm z pęcherzykiem zółtkowym <3
    16.02. 8t+2 z usg, dziecko z serduszkiem, 1,84 cm :) <3
    16.03. 12t+2 - 5,84 cm dziecka <3 prenatalne ok, niskie ryzyko wad genetycznych
    13.04. 16t+2 - 10,1 cm, to chłopiec ! ;)
    13.05. 20t+4 - 352 g, połówkowe ok ;)
    08.06. 24t+2 - Cezary ma 709 g ! <3
    07.07. 28t+2 - III prenatalne ok, 1209 g :)
    10.08. 33t+2 - Czarek waży 2500g :)
  • Moniek330 Autorytet

Wysłany: 18 września 2021, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CestLaVie wrote:
    Kochana wiem, że się martwisz, ale musisz wziąć pod uwagę, że jesteś jeszcze relatywnie b.mloda i masz duże szanse na ciążę :) rezerwa i fsh to jedno- u każdej kobiety rezerwa spada w innym tempie, u jednej szybko, u drugiej wolno. Podobnie z fsh. A forum pokazuje, że nawet niska rezerwa, wyższe fsh I wiek pow.35 lat wcale nie przekreśla szans na ciążę. Widuję mnóstwo kobiet w pracy po 40tce (pracuję głównie z kobietami :) ) z brzuszkami. Myślę, że nie ma co przesadzać :) wielu lekarzy z ktorymi rozmawiałam mówiło, że pierwsze ciąże 30+ (patrzę z mojej perspektywy) to rzecz najnormalniesza dziś ;)

Wiadomo... czasem dopadają mnie czarne myśli, gdzie uważam, że nigdy nie będę biologiczną matką, że jak zdecydujemy się na ivf to też pewnie się nie uda i takie tak różne. Zaraz potem znów wraca wola walki :)

Ja sama zamierzam w przyszłym roku ponownie zbadać amh i sprawdzić jak spada.

Niestety, ostatnio czarne myśli to moje drugie imię 🙄 jakby nie było moja mama miała 43 lata jak mnie urodziła, jestem jedynaczką... Poza tym która kobieta bada to amh jeśli np zaszła w ciążę od razu a o drugie zamierza się starać za 5 lat.. to wszystko nas dotyka i martwi przez te nieudane starania... Większość moich koleżanek miało dzieci w wieku 22-24 lat. A ja w tym wieku to jeszcze myślałam o imprezach i spaniu do późna 🙈

Helcia, na dworze ponuro, w domu ponuro, nastrój też ponury. Mam właśnie to samo... zjadłabym jakies ciasto ale nie chce mi się robić 😅 narazie zjadłam całą tabliczkę czekolady, miało mi to poprawić humor a tylko mam teraz wyrzuty sumienia 😂

Kimbra, wyniki super, pozazdrościć tylko 🤗

Ja cały dzień się kręciłam po domu, zrobiłam pyszne kotleciki z gyrosa w piekarniku, przesadzałam kwiatki, sprzątałam, teraz nadrabiam Love Island 😃

Starania od 01.2020
    🔸Czynnik męski ➡koncentracja: 1-3mln, DFI: 33% ➡od 17.04.22 Clostilbegyt+Pentohexal ➡30.06 JEST POPRAWA! Koncentracja: 35mln, w całości 112mln, DFI: 18%

💉7.10.21 punkcja, 0❄️
    💉29.12.21 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
    💔21.02 Transfer 4AA
    💉5.04.22 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
    ⬇️
    Naturalny cud! 06.2022 💕
    10.06 29dc beta 139,80, 32dc 775,70, 34dc 1858,80
    2.07 jest serduszko 💗
    NIFTY ok ☺️ Dziewczynka ❤️
    12w6d Prenatalne - FHR 155/min, CRL 7,2cm
    21w1d Połówkowe - FHR 148/min, 407g
    29w3d Prenatalne - FHR 132/min, 1567g
    39w1d 11.02.2023 jest na świecie ❤️

Czeka na nas ❄️
    age.png
  • Kimbra Autorytet

Wysłany: 18 września 2021, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek330 wrote:
    Niestety, ostatnio czarne myśli to moje drugie imię 🙄 jakby nie było moja mama miała 43 lata jak mnie urodziła, jestem jedynaczką... Poza tym która kobieta bada to amh jeśli np zaszła w ciążę od razu a o drugie zamierza się starać za 5 lat.. to wszystko nas dotyka i martwi przez te nieudane starania... Większość moich koleżanek miało dzieci w wieku 22-24 lat. A ja w tym wieku to jeszcze myślałam o imprezach i spaniu do późna 🙈

Helcia, na dworze ponuro, w domu ponuro, nastrój też ponury. Mam właśnie to samo... zjadłabym jakies ciasto ale nie chce mi się robić 😅 narazie zjadłam całą tabliczkę czekolady, miało mi to poprawić humor a tylko mam teraz wyrzuty sumienia 😂

Kimbra, wyniki super, pozazdrościć tylko 🤗

Ja cały dzień się kręciłam po domu, zrobiłam pyszne kotleciki z gyrosa w piekarniku, przesadzałam kwiatki, sprzątałam, teraz nadrabiam Love Island 😃
    Troszkę jestem spokojniejsza,ciekawe co lekarz nam powie co dalej?????.....

Zdrowy tryb życia 💪
    Uwielbiamy:
    Suple:
    🥛Inofem
    💊Mio inozytol
    💊Folain-Metafolin
    💊 Duphaston od 14-20dc
    💊DHEA Eliot
    💊Prenatal uno
    💊Magnez
    💊Molekin D3+K2
    💊Witamina A+E
    Totalne odpuszczenie
  • Kimbra Autorytet

Wysłany: 18 września 2021, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj też jakaś przybita chodzę,pogoda robi swoje ...Zeżarłam teraz całą paczkę solonych prażynek + mleczko w tubce 🤭🤭🤭 czyli okres tuż tuż,ale cieszę się bo to niesie ze sobą nowy cykl.Ja przedwczoraj wieczorem jak leżałam to było mi smutno i tak przykro...myślałam kiedy w końcu nam się uda....i myślałam już o imionach do dziewczynki i chłopczyka 😳🙄🙄 mam już swoje ulubione.Może w końcu je kiedyś wypowiem...

Zdrowy tryb życia 💪
    Uwielbiamy:
    Suple:
    🥛Inofem
    💊Mio inozytol
    💊Folain-Metafolin
    💊 Duphaston od 14-20dc
    💊DHEA Eliot
    💊Prenatal uno
    💊Magnez
    💊Molekin D3+K2
    💊Witamina A+E
    Totalne odpuszczenie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2021, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek, a jaka jest historia Twojej mamy jeśli chodzi o zachodzenie? Jak długo Jej to zajęło?

• Helcia Autorytet

Wysłany: 18 września 2021, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek- ja nie robię ciast, bo nie zjemy sami całej blachy, więc czasami sobie kupujemy kawałeczek w cukierni :) dzisiaj kupiliśmy dobry serniczek i jakieś wafelki :D może humor się poprawi :D

Kimbra- ja też sie na tym nie znam. Pewnie jak mąż zrobi badania to też będę pytała Was bo nie wytrzymam do wizyty :)
    Mleczko w tubce uwielbiam, najlepsze z Gostynia :D
    Też czasami myślę o imionach.
    Ostatnio u mnie humor jakoś kiepski. W sklepach ciągle rzucają mi się w oczy rodzice z dzieciaczkami. Ehh bardziej skupiam się na tym niż na samych zakupach ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2021, 18:41

Starania naturalne od 2019r.

Ona- badania ok
    On- badania ok

Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, polip- wyłyżeczkowanie macicy

8.03.2023r. test pozytywny, beta 459 (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)

14.11.2023r. synuś ♥ (macica nie jest dwurożna!!)

23.01.2025r. test pozytywny, beta 245 (pierwszy cykl starań!!)

Czekamy na nasz drugi cud ♥♥♥
  • Moniek330 Autorytet

Wysłany: 18 września 2021, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimbra ,jedyne co trochę wadzi to to MSOME, szkoda że nie ma plemników 1 klasy, ale jeśli o to chodzi to jestem zielona, pierwszy raz też robiliśmy to badanie. Z tym że u nas wskazanie do IVF bo ogólnie plemników jest jedynie 3mln. Kiedy mąż idzie z tymi wynikami do lekarza ?

Blawatek, nie mam pojęcia nigdy nie pytałam. Mówiła mi kiedyś tylko że poznała że jest w ciąży bo lekko plamiła zamiast okresu, wychodziła za mąż jak miała 39 lat więc stąd pewnie takie późne starania.. albo po prostu nie zamierzali tylko byłam wpadką? 🤷🙈 Nie rozmawiałam o tym z mamą bo oni nie wiedzą że mamy problem, nie chciałam raczej nic mówić bo moja mama jest bardzo religijna ,nie wiem jakie ma podejście do IVF...

Helcia ,to jest tak że ciasto jest najlepsze po 3 dniach od upieczenia a u nas na 3 dzień to jedynie okruszki można zbierać z blachy 😂

Starania od 01.2020
    🔸Czynnik męski ➡koncentracja: 1-3mln, DFI: 33% ➡od 17.04.22 Clostilbegyt+Pentohexal ➡30.06 JEST POPRAWA! Koncentracja: 35mln, w całości 112mln, DFI: 18%

💉7.10.21 punkcja, 0❄️
    💉29.12.21 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
    💔21.02 Transfer 4AA
    💉5.04.22 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
    ⬇️
    Naturalny cud! 06.2022 💕
    10.06 29dc beta 139,80, 32dc 775,70, 34dc 1858,80
    2.07 jest serduszko 💗
    NIFTY ok ☺️ Dziewczynka ❤️
    12w6d Prenatalne - FHR 155/min, CRL 7,2cm
    21w1d Połówkowe - FHR 148/min, 407g
    29w3d Prenatalne - FHR 132/min, 1567g
    39w1d 11.02.2023 jest na świecie ❤️

Czeka na nas ❄️
    age.png
  • Limosa Autorytet

Wysłany: 19 września 2021, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się witam z Wami @ po krótkiej przerwie. Wyjechałam na urlop i postanowiłam oczyścić głowę. Nie pilnować konkretnych dni, nie nakręcać na nic, nie sprawdzać kiedy będzie @... W sumie mi wyszło, do czasu aż dostałam infekcję (na szczęście już po owulacji). Męczę się strasznie ze świądem - mam ze sobą Gynoxin Uno, ale ulotka mnie odstraszyła i nie zastosowałam na wypadek gdyby ten cykl był szczęśliwy. Niepotrzebnie, bo wczoraj dostałam @. Wróciły też plamienia dwa dni przed @ i to bardzo brzydkie, takie brązowo-bordowe, wpadające w szare. Już sobie zaczęłam wkręcać co się dzieje w macicy, czy tam stan zapalny nie wrócił, bo te plamienia przed @ po histeroskopii minęły, a teraz znów się pojawiły, więc jakby coś się odnowiło ☹️ Może ta infekcja zeszła wyżej? Ratuję się doraźnie Clotrimazolem, ale on nigdy na mnie nie działał.
    Przed wyjazdem czułam lekki świąd, zrobiłam panel wymazów, ale było czysto (tylko znów pałeczek brak) - ja zawsze infekcje miałam prawie bezobjawowe, tylko świąd. Dzwoniłam na teleporadę czy może mi coś przepisać gdyby pojawiła się infekcja na wyjeździe, dał mi tylko Hexagyn Duo, preparat nawilżający z pałeczkami, powiedział, że nic więcej nie może mi dać tak na zaś...
    Jak pomyślę o staraniach, o kolejnej infekcji to mam ochotę rzucić to wszystko w cholerę. Tyle globulek ile ja już stosowałam i ile razy w roku mogłoby obdzielić sporo dziewczyn i myślę, że to mogło mi sharatać błonę śluzową, bo jest cienka i wrażliwa na wszystko.

Nadrobiłam Wasze wpisy, ile tego 🙈
    Paulina, trzymam kciuki ✊
    Katherine, ale się u Ciebie podziało, mam nadzieję, że jednak wrócisz za jakiś czas, jak sobie wszystko poukładacie. Ty jesteś wsparciem dla męża, ale sama też go potrzebujesz. Jesteśmy tutaj, by Ci je dać 🙂
    Classia, ja używałam Conceive pierwszy cykl. Nie wiem jak długo to potrwa, ale razie mnie nie uczulił, choć Fesrtilsafe też na początku ładnie tolerowałam, a teraz to od razu🔥. Mnie uczula każdy żel i tego się niestety spodziewam po pewnym czasie. Póki co nakładam palcem lub na męża 🙂
    Kimbra, zazdroszczę wyniku HBA!!! U nas było 40%, w drugim badaniu 65%, więc nadal niezbyt dobrze... Tego MSOME nikt nie zlecał, więc nie wiemy co tam piszczy.
    W ostatnim tygodniu września mamy wizytę z programu, może tam zrobią jakieś poszerzone badania nasienia.
    Trzymam kciuki, żeby wynik z histeroskopii był dobry!

3jgx90bvoj1fla1b.png
  • Nan93 Ekspertka

Wysłany: 19 września 2021, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, chciałam Wam się wyżalić bo jest mi mega smutno. Wróciłam właśnie z wesela, płakać mi się chcę. Jakiś pijany wujek doczepił się mnie i męża, bo jesteśmy już trochę po ślubie - a gdzie dzieci. Wygadywał, że może nie wiemy jak to on nas nauczy, cały stół się śmiał, bo to przecież takie zabawne. I przez to chyba poczuł, że może dalej żartować. Padło "a może Wy bezpłodni jesteście?". W tej całej farsie to pytanie zostało powiedziane dwa razy. Wystarczyło, żeby do końca wesela w mojej głowie zostało wypowiedziane milion razy :(

Ja 28, on 28
    Starania od marzec 2020

Cykle 26-28 dni,
    TSH 1,67 --> 2,15
    Progesteron w 20dc 9,79
    Chlamydii, Mycoplasmy brak
    Sporadycznie torbiele na jajnikach (prawy jajnik)
    Owulacja potwierdzona monitoringiem (lewy jajnik)
    AMH 2,15 --> 3,6
    Oba jajowody drożne

Nasienie ok, morfologia 6%

Diagnoza z 30.11.21: Niepłodność idiopatyczna
    Diagnoza z 8.03.22: Mikropolipowate endometrium i stan zapalny
  • CestLaVie Autorytet

Wysłany: 19 września 2021, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nan93 wrote:
    Hej dziewczyny, chciałam Wam się wyżalić bo jest mi mega smutno. Wróciłam właśnie z wesela, płakać mi się chcę. Jakiś pijany wujek doczepił się mnie i męża, bo jesteśmy już trochę po ślubie - a gdzie dzieci. Wygadywał, że może nie wiemy jak to on nas nauczy, cały stół się śmiał, bo to przecież takie zabawne. I przez to chyba poczuł, że może dalej żartować. Padło "a może Wy bezpłodni jesteście?". W tej całej farsie to pytanie zostało powiedziane dwa razy. Wystarczyło, żeby do końca wesela w mojej głowie zostało wypowiedziane milion razy :(

Ludzie to hieny. Lubią żerować na kimś i jego życiu prywatnym. Nie powiem Ci "nie przejmuj się ", bo wiem jak możesz się czuć... U nas często padały takie pytania, szczególnie przez pierwsze 2-3 lat małżeństwa, ale my wtedy nie chcieliśmy dziecka. Teraz nikt nie pyta i jest spokój he he czasem ktoś spyta "no a wy kiedy?" A ja wtedy odbijam "piłeczkę" i mówię "zaraz po tym jak oświadczysz się Kasi " - mina bezcenna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2021, 06:46

Limosa, AnnaMD, Nan93 lubią tę wiadomość

7VErp3.png[/url]

ja 33, on 33 - starania od maja 2020, główne od października 2020

NAPROTECHNOLOGIA-start paź 2021 :) <3

|| 15.01. 2022 :) (9dpo) 20cs !!! :)
    17.01. bHCG 96,84, prog 62,50 (11dpo)
    19.01. bHCG 285,35 prog 63,50 (13 dpo)
    21.01. bHCG 672,42 :) (15 dpo)
    26.01. 4t+6 pęcherzyk ciążowy 5mm z pęcherzykiem zółtkowym <3
    16.02. 8t+2 z usg, dziecko z serduszkiem, 1,84 cm :) <3
    16.03. 12t+2 - 5,84 cm dziecka <3 prenatalne ok, niskie ryzyko wad genetycznych
    13.04. 16t+2 - 10,1 cm, to chłopiec ! ;)
    13.05. 20t+4 - 352 g, połówkowe ok ;)
    08.06. 24t+2 - Cezary ma 709 g ! <3
    07.07. 28t+2 - III prenatalne ok, 1209 g :)
    10.08. 33t+2 - Czarek waży 2500g :)
  • Limosa Autorytet

Wysłany: 19 września 2021, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nan93 wrote:
    Ludzie są podli 😔 I to zawsze nam jest źle i niezręcznie, a powinno być na odwrót.
    Tulę!!!

Nan93 lubi tę wiadomość

3jgx90bvoj1fla1b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2021, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limosa, fajnie, że wróciłaś. Mam nadzieję, że przewietrzylas głowę. Niestety nie umiem doradzić w kwestii plamien, ale wydaje mi się, że wiele z nas tak ma, że zanim okres się rozkręci to jest plamienie. Jakie dalsze kroki?
    Nan, ludzie są okrutni. Odchoruj to i idz dalej z podniesiona glowa. Jesteś ponad to.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2021, 08:57

• Limosa Autorytet

Wysłany: 19 września 2021, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blawatek wrote:
    Limosa, fajnie, że wróciłaś. Mam nadzieję, że przewietrzylas głowę. Niestety nie umiem doradzić w kwestii plamien, ale wydaje mi się, że wiele z nas tak ma, że zanim okres się rozkręci to jest plamienie. Jakie dalsze kroki?
    Zdecydowanie przewietrzyłam, ale kolejna infekcja mnie trochę złamała i wróciłam do myślenia o staraniach i tym, że nigdy nie będę mamą. Gdyby tak było to pewnie bym to z czasem zaakceptowała, ale chciałabym jasną sytuację, bo takie zawieszenie jest dla mnie męczące. Wydaje kasę, tracę nerwy, wizyty kolidują z moją pracą, a stoję dalej w tym samym miejscu, a wręcz się cofam, bo obaj lekarze widzą tylko jedną drogę - ivf, więc nawet nie mam do nich po co wracać, nawet się nie umawiałam już.
    Gdyby te plamienia były normalne to ok, ale one są takie brzydkie, jakby brudne. Już nawet szukałam w necie o chorobach wenerycznych, ale nic nie pasuje. W przyszłym tygodniu pójdę do gina i zobaczę co i jak, ten cykl na pewno będzie na straty ze względu na leczenie, oby tylko ten.
    A jak Twoja infekcja? Wyleczona?

3jgx90bvoj1fla1b.png
‹‹ 895 896 897 898 899 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ