Ciężkie chwile, długie starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Kimbra wrote:Byli u znajomych i oni zadzwonili że mają covida,zrobiła sobie test i wyszły jej od razu dwie kreski,jej facet też miał.Nie poszli do lekarza na testy i rozpylali to dziadostwo.No kuźwa zero odpowiedzialności,im nic nie było ja zdycham.Mam nadzieję że tylko gorzej nie będzie.Starania naturalne od 2019r.
Ona, on- badania ok
Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, macica dwurożna, polip- łyżeczkowanie
8.03.2023r. test pozytywny (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)
14.11.2023r. synuś ♥
23.01.2025r. test pozytywny, beta 245 (pierwszy cykl starań!!)
Czekamy na nasz drugi cud ♥♥♥ -
Helcia wrote:Masakra. Jak można być takim ignorantem. Ja rozumiem, że ktoś ma w tyłku i się nie boi, ale z szacunku dla innych ludzi powinno się umieć zachować. Tym bardziej, że ktoś może gorzej to przejść... współczuję, mam nadzieję, że przejdziesz covida łagodnie 🍀🍀Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Starania od dobrych ładnych paru lat...🤔
Uwielbiamy:
Góry,rowery, spacery,bieganie,zwierzątka,natura 💞🔥🤭
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
-pozostawiam wszystko Bogu 🙏😇❤️🤰 -
Kimbra wrote:Kurcze przez przypadek polubiłam 😒
Co za małpica jedna 🙈 nie lubimy ich oj nie.... przykro mi 😞Wystarczy jakieś małe zakłócenie i może się przesunąć.Wytrwałości Ci życzę.Ja dzisiaj mam 16 DC temperatura mi chyba szaleje bo mierze od tego cyklu (udostępniam) ale pełen luz blues.Na 12.02 przewidziana małpa 🙈.
Raczej to nie przesunięcie bo byłam na monicie w tym miesiącu. W dodatku powinnam dziś naprawdę mocno krwawić w 3 dc a tu owszem jest krwawienie ale słabe. Zaczynam się serio martwić.. jak będzie coraz słabsze to chyba siknę bo wolę wiedzieć za wczasu..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2022, 13:47
👩💼 30 lat
10/2021 💔 cp i usunięty prawy jajowód
🧔 36 lat
Wszystko ok
🍀02/2022 START IVF
17.03.2022 punkcja - 7 dojrzałych -> 6 do zapłodnienia (wymogi) -> mamy ❄️❄️
I 09.04.2022 transfer blastki 4.1.1 🍀
10dpt - beta 486
14dpt - beta 3286
01.01.2023 12:00 Łucja 58cm 4240g❤️
II 30.01.2024 transfer blastki 4.1.1 🍀
9dpt - beta <0,20 odstawienie leków ☹️
🍀04/2024 START II IVF
17.04.2024 punkcja - 11 dojrzałych -> 6 do zapłodnienia (wymogi) -> mamy ❄️❄️
III 07.08.2024 transfer blastki 4.1.2 🍀
10dpt - beta 130
12dpt - beta 284
30.04.2025 19:00 Aleksander 56cm 3300g❤️
-
Clasiia wrote:Raczej to nie przesunięcie bo byłam na monicie w tym miesiącu. W dodatku powinnam dziś naprawdę mocno krwawić w 3 dc a tu owszem jest krwawienie ale słabe. Zaczynam się serio martwić.. jak będzie coraz słabsze to chyba siknę bo wolę wiedzieć za wczasu..Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
Kimbra wrote:No widzisz jednak można.Powiedziałam to mojej kierowniczce rejonowej bo nie będę siedziała cicho i to zatajała.Doszła mi biegunka 😏
Bardzo dobrze ze to zgłosiłaś głupia pinda nie chciała iść na l4 I pozarazala pewnie wiele osób.
U mnie jednak 1 dc -
Ivanka93 wrote:Bardzo dobrze ze to zgłosiłaś głupia pinda nie chciała iść na l4 I pozarazala pewnie wiele osób.
U mnie jednak 1 dcSzczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
Ivanka93
Jestem przymulona to w końcu ciąża czy nie ciąża?Bo ja się już tu cieszęSzczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
Moi rodzice nie wiedzieli że mam Covida nie chciałam ich martwić choć nie byłam u nich prawie miesiąc bo non stop jakieś choroby i nie chciałam ich narażać.Mąż mówi zadzwoń i powiedz a ja no to dobra.Wysłałam jej zdjęcie testu na covi z dużym napisem:PRZECZYTAJ UWAŻNIE NA CO JEST TEN TEST..Po chwili dzwoni mama:hura,hura,hura!!!!! Gratuluję!!!!Tata zaraz leci po flache (butelkę wódki) a ja jej:Co ja Ci napisałam?!Popatrz na co jest ten test,mam Covida...mama o ku..a a tata już chciał dzwonić do Roberta z gratulacjami 😏😆Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
Darkaaa jak tam kochana po wizycie?Nic się nie odzywasz,martwimy się tutaj...Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
Kimbra wrote:Ivanka93
Jestem przymulona to w końcu ciąża czy nie ciąża?Bo ja się już tu cieszę
Narazie nie ciaza pierwszy dzień cyklu ale mam nadzieję że ciążowego 😁😁
Ja Cie powinni zrobić te testy na covida trochę inne bo już j drugiej forumowiczki dzisiaj czytam taka historie...
Darkaa właśnie co u Ciebie ? -
Ivanka93 wrote:Narazie nie ciaza pierwszy dzień cyklu ale mam nadzieję że ciążowego 😁😁
Ja Cie powinni zrobić te testy na covida trochę inne bo już j drugiej forumowiczki dzisiaj czytam taka historie...
Darkaa właśnie co u Ciebie ?Ivanka93 lubi tę wiadomość
Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
Kimbra- jakbym słyszała moją mamę 😉
Ivanka- trzymam.kciuki za 1 dzień ciąży 🤞🍀
Ja dzisiaj byłam u gina, ale chyba średnio to wygląda. Zrobił mi cytologię i dal jakieś lekarstwo na przerost błony śluzowej, bo coś o tym gadał, że mu się gdzieś tam coś nie podoba. Endo tylko 5 mm, pęcherzyk tylko 14 😞 jeszcze ze 4 dni do obu, ale chyba słabe rokowania..Ivanka93 lubi tę wiadomość
Starania naturalne od 2019r.
Ona, on- badania ok
Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, macica dwurożna, polip- łyżeczkowanie
8.03.2023r. test pozytywny (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)
14.11.2023r. synuś ♥
Helcia wrote:Kimbra- jakbym słyszała moją mamę 😉
Ja dzisiaj byłam u gina, ale chyba średnio to wygląda. Zrobił mi cytologię i dal jakieś lekarstwo na przerost błony śluzowej, bo coś o tym gadał, że mu się gdzieś tam coś nie podoba. Endo tylko 5 mm, pęcherzyk tylko 14 😞 jeszcze ze 4 dni do obu, ale chyba słabe rokowania..Helcia lubi tę wiadomość
Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
Helcia wrote:Kimbra- jakbym słyszała moją mamę 😉
Ja dzisiaj byłam u gina, ale chyba średnio to wygląda. Zrobił mi cytologię i dal jakieś lekarstwo na przerost błony śluzowej, bo coś o tym gadał, że mu się gdzieś tam coś nie podoba. Endo tylko 5 mm, pęcherzyk tylko 14 😞 jeszcze ze 4 dni do obu, ale chyba słabe rokowania..
Kobieto przywołuje Cie do porządku!! Przez 4 dni to pęcherzyk może urosnac 8 mm!! A endo też urosnie bo ono rośnie jeszcze po owu. Także spokój wcinaj orzechy, morele i możesz suplementowac selen. Powodzenia ✊️🍀💪Kimbra, Helcia lubią tę wiadomość
-
Kimbra no niby tak, ale to wszystko łącznie z pogodą dziala na mnie frustrująco... dzięki za pozytywne fluidy ❤
Ivanka- pewnie masz rację 😊
Biorę falvit mama, cynk, wit D3, kwas foliowy i w 6-16 dc wiesiołka i acard. Selenu nie brałam nigdy. Wy bierzecie? Czytając forum nauczyłam się jeść orzechy brazylijskie 😁
No i w tak pogodne dni suplementuję również czekoladę 🙈Kimbra lubi tę wiadomość
Starania naturalne od 2019r.
Ona, on- badania ok
14.11.2023r. synuś ♥
Hej dziewczyny
To mój drugi cykl z Aromkiem.
Pierwszy cykl brałam 5-9dc, monitoring w 16 dc, pęcherzyki około 16mm, w 18 dc zastrzyk z Ovitrelle, cykl 34 dni.
Wczoraj, w 4dc bylam na wizycie kontrolnej, u lekarza w zastępstwie za moją panią doktor, która jest na urlopie. Włączyliśmy Aromek, ale kazał przyjść na monitoring już w 12dc. Tym razem już do pani doktor prowadzącej oczywiście.
Czy któraś z Was miała może tak, że w kolejnym cyklu pęcherzyki zaczęły rosnąć "szybciej"? Słyszałam, że monitoring często robi się ok 12/13 dc, ale u mnie w tym poprzednim cyklu trwało to zdecydowanie dłużej, o czym od razu ostrzegała doktor prowadząca, więc zastanawiam się, czy teraz to może być szybciej, jeśli jajnik się jakoś "uaktywnił".
Zastanawiam się, czy jest w ogóle po co iść w tym 12 dc, bo podejrzewam, że i tak trzeba będzie przyjść znowu w 16/17 dc.
Oczywiście, czym jest cena tej jednej wizyty w porównaniu z tego wszystkiego, no ale..
Dzięki i pysznej kawusi! 💗☕
24.03.2023: Zosia, 1950g, 48 cm 👶🥰🌷
28.04.2025: Tadzio, 2900g, 49 cm 👶🏻😍🐣