Ciężkie chwile i długie starania zakończone małym cudem 🥰🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
LadySiSi, kciuki za Twoja wizytę!
starania od 08.2019
👼 11.2019
08.2020 Angelius Provita, dr MP
04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
04.05 beta 812,6 mlU/ml
11.05 mamy zarodek 🍀
25.05 ❤️
"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have" -
nick nieaktualny
-
Sleepy, ja nawet nie pamiętam, ile cm ja miałam. W sb mam wizytę to zwrócę na to uwagę, ale wydaje mi się, że coś koło 3cm. Nic nie mówił, że źle.
Dziewczyny, słodziutkie te Wasze pociechy i jakie spore już. Nie mogę się doczekać już, aż nasze Skarby pojawią się na świecie. Ja już fiksuję, jak po na wspólnej leci "aaaaaa jak dobrze, że Cię mam" to spiewam to do Igi i ryczę, no zdurniałam do reszty🤣🙈
30.09.2021r. Iga❤️ -
Turkusowa mi też czasem jak mówię do brzucha poleci łezka 🙂
Ja mam szyjkę coś koło 4 cm
Cieszę się, że na wizytach ok 😘Starania od 09.2019
02.2023 CP (ciąża jajowodowa, prawy jajowód zachowany)
Drugie podejście do stymulacji IVF
24.03 - punkcja 14 komórek 🍀
29.03 - transfer 2 blastek 4AA🍀🍀
06.04 8 dpt beta 112,60 mIU/ml 🍀
🍀
10 dpt beta 227,80 mIU/ml 🍀🍀
11 dpt beta 353🍀🍀
13 dpt beta 659,6 mlU/ml 🍀🍀
14 dpt beta 1220 mlU/ml 🍀🍀
Jest pęcherzyk w macicy ❤️
15 dpt pęcherzyk ma 3,5 mm ❤️
17 dpt pęcherzyk ma 5,7 mm❤️
Beta 3101 mlU/ml
21 dpt pęcherzyk 9 mm 🍀🍀
28 dpt maleństwo ma 5,2 mm i mamy ❤️
13+0 badania prenatalne, wszystko ok 😍
21+1 badania połówkowe, mamy 415 g 😍
29+1 usg III trymestru, jest 1321g 😍
34+3 mamy 2300g ❤️
36+6 mamy 2606g ❤️
38+0 mamy 3 kg ❤️
38+6 06.12.2021🍼3050kg i 51 cm ❤️
Mamy ❄️❄️❄️❄️
"Pamiętaj, najwięcej strachu kryje się w głowie. "
E.L.
-
madziulix3 wrote:Eszanka, czyli ustawiasz suwaczek tak jak mówiłaś ze po prenatalnych!
Cieszę się 😘
Sisi czyli decydujesz się jednak na nifty czy rezygnujesz?
Będę robić dla pewności bo jednak z tyłu głowy siedzi, że coś może być nie tak, a chciałabym się cieszyć tą ciążą na 100%.
Ty mówiłaś, że po prenatalnych wstawisz foto na insta 😀01.2017 - rozpoczęcie starań
2x - CB (04.2019; 01.2020) ♡
11.04 (11dpo) ⏸️
12.04 beta 39, prog 24
14.04 beta 160
23.04 beta 5837, prog 45
29.04 jest ❤
👽 Niedoczynność tarczycy, hashimoto, częstoskurcz komorowy, PAI-1 4G homo
"Nienawidzę czekania, ale jeśli dzięki temu będę miała szansę być z tobą, będę czekała tak długo jak trzeba." -
nick nieaktualnyladySiSi wrote:Będę robić dla pewności bo jednak z tyłu głowy siedzi, że coś może być nie tak, a chciałabym się cieszyć tą ciążą na 100%.
Ty mówiłaś, że po prenatalnych wstawisz foto na insta 😀
Czekam aż Sus w sierpniu przyleci to ja poproszę o jakieś ładne zdjęcia z ukochanym -
Sisi nifty fajna sprawa, wyklucza ponad 80 chorób o ile dobrze pamiętam. Ja robiłam nifty pro. Nie wiem jak jest przy normalnym nifty. ☺️
Ehhh.. Pomóżcie.. Boli mnie krocze przy chodzeniu, a jak siedzę to mnie rwie... 😅ladySiSi lubi tę wiadomość
-
madziulix3, Manioka, Siskaa, eszanka, Ulaa, redka, Lusi24, Belie, Sleepy, Turkusowa90, Agaciorka, Maneki89 lubią tę wiadomość
01.2017 - rozpoczęcie starań
2x - CB (04.2019; 01.2020) ♡
11.04 (11dpo) ⏸️
12.04 beta 39, prog 24
14.04 beta 160
23.04 beta 5837, prog 45
29.04 jest ❤
👽 Niedoczynność tarczycy, hashimoto, częstoskurcz komorowy, PAI-1 4G homo
"Nienawidzę czekania, ale jeśli dzięki temu będę miała szansę być z tobą, będę czekała tak długo jak trzeba." -
nick nieaktualnyManioka, pewnie kość łonowa albo spojenie. Ja mam taki ból od jakiś 3-4 tygodni. Nie jestem w stanie stanąć na nodze, przy której odczuwam ból. Raz mnie potworny ból obudził w nocy, że nawet przekręcić mi się było ciężko.
Zobaczę też co lekarz na to powie. A w międzyczasie zapisałam się do fizjoterapeuty uro-gin, mając nadzieję, że pomoże mi uporać się z tym bólem.
Turkusowa, normy podają, że szyjka powinna mieć między 3-5 cm. -
Sleepy wrote:Manioka, pewnie kość łonowa albo spojenie. Ja mam taki ból od jakiś 3-4 tygodni. Nie jestem w stanie stanąć na nodze, przy której odczuwam ból. Raz mnie potworny ból obudził w nocy, że nawet przekręcić mi się było ciężko.
Zobaczę też co lekarz na to powie. A w międzyczasie zapisałam się do fizjoterapeuty uro-gin, mając nadzieję, że pomoże mi uporać się z tym bólem.
Turkusowa, normy podają, że szyjka powinna mieć między 3-5 cm.
Kiedy masz wizytę? Jak coś będziesz wiedzieć to daj znać ☺️
Wcześniej mnie tak pobolewało, ale dziś to już dość porządnie 😞 -
Agaciorka wrote:A 3,5cm to jest mało bo mi lekarka nic nie powiedziała a też mam tyle bo widziałam jak ostatnio mierzyła
Zależy na jakim etapie ciąży 🤷♀️
U mnie na tą chwilę to jest super wynik -
LadySiSi, u Ciebie duże już maleństwo 💚 Nasze miało 5,5 cm. Wg USG wychodzi 12+1 a według OM 11+3
starania od 08.2019
👼 11.2019
08.2020 Angelius Provita, dr MP
04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
04.05 beta 812,6 mlU/ml
11.05 mamy zarodek 🍀
25.05 ❤️
"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have" -
Sleepy wrote:Tydzień temu miałam 2.7 cm.
Agaciorka, na 1 prenatalnych miałam 3.3 cm i już wtedy dr N. mówiła że trzeba się przyglądać.
Ula jakie miałaś zalecenia przy takiej krótkiej?
No ja generalnie bardzo, bardzo dużo leżałam całą ciążę, zero dźwigania, sprzątania w domu, zakupy też robił partner.. Luteina do 34 tygodnia ciąży, magnez na skurcze i neospasmina (o ile dobrze nazwę pamiętam) też żeby macica nie spinała się, bo szyjka się skracała, ale też rozwierała od tych ćwiczeń macicy -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyManioka wrote:Każdego dzisiaj coś boli w moim towarzystwie🤦♀️ oglądam mecz siatkówki i się złoszczę 😅
Ogólnie od podstawówki nie jadłam zupy pomidorowej a dzisiaj zobaczyłam ze stoi od teściowej i mam ochotę zjeść 😮 -
madziulix3 wrote:A ja już panikuje czemu boli 😑
Ogólnie od podstawówki nie jadłam zupy pomidorowej a dzisiaj zobaczyłam ze stoi od teściowej i mam ochotę zjeść 😮
Jedz jedź! Musisz jeść ☺️ ja nie jadłam, bo zmagałam się z wymiotami i teraz mam anemie😐
Nie panikuj.. Zapewne wszystko się rozciąga i boleć będzie chcąc nie chcąc.. 😑 Na pewno jest wszystko w porządku ❤️mi doszły właśnie plecy 😞madziulix3 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyManioka lekarz powiedział że to normalne, i jednych boli bardziej, innych mniej, niektórych wogóle. Macica i wszelkie kości dookoła przygotowują się do poszerzenia bo dziecię musi z nas wyjść. Także takie bóle są nieuniknione. Wizytę u fizjo uro-gin poleca.
Co do szyjki, dziś miała miedzy 3-3.1 cm. Powiedział, że na tym etapie w moim przypadku jest ok i że nie powinnam się martwić. Gorzej by było gdybym miała jakaś historię, typu poronienia, przedwczesne porody. Poza tym jest twarda i zbita i że mam się bardzo nie martwić.
Kubuś dziś nie współpracował, odwrócił się zadkiem i miał badania głęboko w poważaniu 😅
A! I dziś już 350 g chłopaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2021, 16:24
Belie, Siskaa, eszanka, Manioka, Lusi24, Ulaa lubią tę wiadomość
-
Sleepy wrote:Manioka lekarz powiedział że to normalne, i jednych boli bardziej, innych mniej, niektórych wogóle. Macica i wszelkie kości dookoła przygotowują się do poszerzenia bo dziecię musi z nas wyjść. Także takie bóle są nieuniknione. Wizytę u fizjo uro-gin poleca.
Co do szyjki, dziś miała miedzy 3-3.1 cm. Powiedział, że na tym etapie w moim przypadku jest ok i że nie powinnam się martwić. Gorzej by było gdybym miała jakaś historię, typu poronienia, przedwczesne porody. Poza tym jest twarda i zbita i że mam się bardzo nie martwić.
Kubuś dziś nie współpracował, odwrócił się zadkiem i miał badania głęboko w poważaniu 😅
A! I dziś już 350 g chłopa
Dziękuję za informacje❤️ w takim razie trzeba z tym żyć ☺️ właśnie mi do tego plecy doszły 😞 wygoniłam męża do wieszania prania, a ja zaraz muszę tu 2 pizze ukręcić 😅