Ciężkie chwile i długie starania zakończone małym cudem 🥰🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMy spróbowaliśmy do tej pory raz 😅 generalnie moje libido jest -100. I w sumie podczas czułam się strasznie niekomfortowo. Coś gdzieś zakuło, coś gdzieś zabolało. I cały czas o tym myślałam, więc dla mnie przyjemności zero. Póki co nie mam ochoty na powtórkę 😅
Mój czasem powtarza, że ma ochotę, ale skoro nic nie robi w tym kierunku oprócz mówienia to ja się nie wychylam przed szereg :p
Madzia, moi się poznali też przed ślubem. Na raty, bo ojciec w innym czasie. Spotkanie u teściów. Moi i rodzice męża to dwa odrębne światy.
Łatwiej było ojcom, bo jak sobie strzelili po kielichu to i tematy się znalazły. -
U nas tak dość regularnie są zabawy
ja mam ochotę cały czas 🙈🙈i cudownie się czuje w swoim nowym ciele
mój tez jest zachwycony moimi krągłościami wiec bez szaleństw ale nie żałujemy sobie
Agaciorka a ten magnez to jakiś specjalny czy obojętnie jaki ?Starania od 07/2019
03.11.20HSG - niedrożne oba jajowody ❌
11.03 laparoskopia - odwołana
Kwiecień - 12.04( laparoskopia ) ❌
07.04 naturalny cud 🌸
08.04 beta 829,39 mIU/ml
12.04 beta 2376,31 mIU/ml progesteron 9,69 ng/ml
12.04 jest pęcherzyk ❤️❤️
16.04 1,24 cm pęcherzyk
23.04 jest 0,47 człowieczka 🍀
14.05 2,72 cm ❤️
18.06 9 cm chłopaka 💙💙👶🏻👶🏻
02.07 180 g 💙
28.07 350 g💙
17.09 1,1kg💙
01.10 1,5 kg 💙
05.11 2,6kg 💙
19.11 2,9 kg 💙
Nasz cudzie zostań z nami ❤️
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
nick nieaktualnySleepy wrote:My spróbowaliśmy do tej pory raz 😅 generalnie moje libido jest -100. I w sumie podczas czułam się strasznie niekomfortowo. Coś gdzieś zakuło, coś gdzieś zabolało. I cały czas o tym myślałam, więc dla mnie przyjemności zero. Póki co nie mam ochoty na powtórkę 😅
Mój czasem powtarza, że ma ochotę, ale skoro nic nie robi w tym kierunku oprócz mówienia to ja się nie wychylam przed szereg :p
Madzia, moi się poznali też przed ślubem. Na raty, bo ojciec w innym czasie. Spotkanie u teściów. Moi i rodzice męża to dwa odrębne światy.
Łatwiej było ojcom, bo jak sobie strzelili po kielichu to i tematy się znalazły.
Mojego rodzice chcą żeby moi przyjechali do nich na działkę. Ale moi i jego to dwie inne planety tak samo, do tego jeszcze jego rodzice są niepijący 😐 ale trudno, to pewnie tylko jedno spotkanie i na tym się skończy haha później tylko na ślubie -
U nas rodzice mojego przyjechali do nas, jakoś chyba to było na święta, ale nawet fajnie rozmowa się kleiła i teraz przeważnie na święta albo spotykamy się u nas albo u nich, my przeważnie jedziemy co niedziele na kawę.
Kiedyś moje stosunki z teściami nie były takie dobre, teraz nie narzekam 🙂Starania od 09.2019
02.2023 CP (ciąża jajowodowa, prawy jajowód zachowany)
Drugie podejście do stymulacji IVF
24.03 - punkcja 14 komórek 🍀
29.03 - transfer 2 blastek 4AA🍀🍀
06.04 8 dpt beta 112,60 mIU/ml 🍀
🍀
10 dpt beta 227,80 mIU/ml 🍀🍀
11 dpt beta 353🍀🍀
13 dpt beta 659,6 mlU/ml 🍀🍀
14 dpt beta 1220 mlU/ml 🍀🍀
Jest pęcherzyk w macicy ❤️
15 dpt pęcherzyk ma 3,5 mm ❤️
17 dpt pęcherzyk ma 5,7 mm❤️
Beta 3101 mlU/ml
21 dpt pęcherzyk 9 mm 🍀🍀
28 dpt maleństwo ma 5,2 mm i mamy ❤️
13+0 badania prenatalne, wszystko ok 😍
21+1 badania połówkowe, mamy 415 g 😍
29+1 usg III trymestru, jest 1321g 😍
34+3 mamy 2300g ❤️
36+6 mamy 2606g ❤️
38+0 mamy 3 kg ❤️
38+6 06.12.2021🍼3050kg i 51 cm ❤️
Mamy ❄️❄️❄️❄️
"Pamiętaj, najwięcej strachu kryje się w głowie. "
E.L.
-
Nasi rodzice znają się w sumie od początku naszego związku. Moi przyjechali do Sopotu i poszliśmy razem do restauracji, potem widzieli się jeszcze na urodzinach moich synków. Ogólnie to co by się mówić, to jednak nie będą to częste spotkania, bo moi rodzice są zdecydowanie różni od rodziców D.. Także dwa różne światy. Ja tak samo, dlatego z przyszłymi teściami widzę się tylko wtedy kiedy trzeba, nie wychylam się zbytnio.
Podejrzewam, że następne spotkanie będzie jak Julian się urodzi, a kolejne na ślubie 🤦♀️ -
Dzień dobry 😊
Wybieram się za chwilę na spacer nad morze 😉 pogoda sprzyja, bo ani nie jest gorąco ani zimno, a póki nie ma aż tylu ludzi na plaży, to trzeba ruszyć tyłek trochę 😉
Wczoraj spakowałam walizkę do szpitala 🙉
Kurcze, już tak mało czasu zostało 🥺 i im bliżej, tym bardziej nie mogę doczekać się tego małego człowieka 🥰
Jakie plany na dziś macie? -
nick nieaktualnymadziulix3 wrote:Dziewczyny, jak to było u was z poznawaniem waszych rodziców? Bo tak szczerze to spotkanie dopiero przed nami 😂
Nasi rodzice i przy okazji rodzeństwo poznało się przy okazji moich urodzin. Chciałam ich poznać ze sobą na neutralnym gruncie, nie żeby jedni do drugich przyszli. Bardzo się bałam tego spotkania, miałam straszny stres jak sobie o tym przypomnę, ale wszystko było dobrze. Teraz mają spoko relacje. 🙂 Są inni, ale jak się spotkają to sobie na luzie gadają 🙂 Ja jestem bardzo zadowolona. Pamiętam jak mój mi takim tekstem rzucił przez ich pierwszym spotkaniem. Co się stresujesz, przecież jakoś to będzie, nikt przecież po stołach skakać nie będzie i w sumie było w tym sporo racji 😁
Ja biorę pregne plus bez żelaza 🙂 -
nick nieaktualny
-
Poszaleliśmy ze starym wczoraj trochę, może samych seksów nie było ale można też inaczej 🤭
Poczułam, że nadal mu się bardzo podobam i dobrze nam zrobiło takie zbliżenie.
Teraz mąż gotuje nam kompocik z wiśni, czereśni i truskawek z naszego ogródka 😍
Potem pewnie pojedziemy do rodziny na kawkę, pogoda dzisiaj fajna, swieci słonko ale nie jest za gorąco🙂Agaciorka lubi tę wiadomość
Starania od 09.2019
02.2023 CP (ciąża jajowodowa, prawy jajowód zachowany)
Drugie podejście do stymulacji IVF
24.03 - punkcja 14 komórek 🍀
29.03 - transfer 2 blastek 4AA🍀🍀
06.04 8 dpt beta 112,60 mIU/ml 🍀
🍀
10 dpt beta 227,80 mIU/ml 🍀🍀
11 dpt beta 353🍀🍀
13 dpt beta 659,6 mlU/ml 🍀🍀
14 dpt beta 1220 mlU/ml 🍀🍀
Jest pęcherzyk w macicy ❤️
15 dpt pęcherzyk ma 3,5 mm ❤️
17 dpt pęcherzyk ma 5,7 mm❤️
Beta 3101 mlU/ml
21 dpt pęcherzyk 9 mm 🍀🍀
28 dpt maleństwo ma 5,2 mm i mamy ❤️
13+0 badania prenatalne, wszystko ok 😍
21+1 badania połówkowe, mamy 415 g 😍
29+1 usg III trymestru, jest 1321g 😍
34+3 mamy 2300g ❤️
36+6 mamy 2606g ❤️
38+0 mamy 3 kg ❤️
38+6 06.12.2021🍼3050kg i 51 cm ❤️
Mamy ❄️❄️❄️❄️
"Pamiętaj, najwięcej strachu kryje się w głowie. "
E.L.
-
A u mnie wyglądało to inaczej, mój tata pochodzi z wioski, w której mieszkają rodzice mojego, znali się, zanim się urodziłam. Moja mama też ich kojarzyła. Oczywiście zrobiliśmy spotkanie po zaręczynach, ale bez spiny, bo już się znali, bardziej temat dotyczył ślubu i przygotowań 😉
W ogóle nawet były sytuacje, zanim poznałam mojego męża, że mój tata opowiadał rodzicom mojego męża i jemu o mnie i mojej siostrze nie raz. Po paru latach mój mąż mi opowiadał o tym😜 jak to chcieli nas zeswatać 🤣
30.09.2021r. Iga❤️ -
Cześć Wam 🙂
U mnie rodzice, a właściwie nasze mamy, bo ojcowie nie żyją, poznały się dopiero na ślubie. Teściowa mieszka 700km od nas i nie było okazji wcześniej.
Z witamin biorę prenatal duo.
My mieliśmy wczoraj intensywny dzień. Zrobiłam ciasto z truskawkami, przyjechał kolega i poszliśmy na pulter do znajomych. Impreza była super, tak się uśmiałam i najadłam. Dzisiaj odpoczywam bo u nas znowu upały idą01.2017 - rozpoczęcie starań
2x - CB (04.2019; 01.2020) ♡
11.04 (11dpo) ⏸️
12.04 beta 39, prog 24
14.04 beta 160
23.04 beta 5837, prog 45
29.04 jest ❤
👽 Niedoczynność tarczycy, hashimoto, częstoskurcz komorowy, PAI-1 4G homo
"Nienawidzę czekania, ale jeśli dzięki temu będę miała szansę być z tobą, będę czekała tak długo jak trzeba." -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Madzia:
"W drugim trymestrze (podobnie w trzecim) podobne objawy mogą dawać skurcze Braxtona-Hicksa. To też nic strasznego ani groźnego. Właśnie wtedy brzuch staje się napięty, twardnieje. Najczęściej taki skurcz pojawia się nieregularnie, nie boli, po kilkudziesięciu sekundach mija i nie zagraża ani mamie, ani dziecku. W ten sposób macica przygotowuje się do porodu."
Ja się z kolei przestraszyłam bo kilka dni temu przez cały dzień bolała mnie prawa pachwina. Na szczęście przeszło.01.2017 - rozpoczęcie starań
11.04 (11dpo) ⏸️
12.04 beta 39, prog 24
14.04 beta 160
23.04 beta 5837, prog 45
29.04 jest ❤
"Nienawidzę czekania, ale jeśli dzięki temu będę miała szansę być z tobą, będę czekała tak długo jak trzeba." -
nick nieaktualnyladySiSi wrote:Madzia:
"W drugim trymestrze (podobnie w trzecim) podobne objawy mogą dawać skurcze Braxtona-Hicksa. To też nic strasznego ani groźnego. Właśnie wtedy brzuch staje się napięty, twardnieje. Najczęściej taki skurcz pojawia się nieregularnie, nie boli, po kilkudziesięciu sekundach mija i nie zagraża ani mamie, ani dziecku. W ten sposób macica przygotowuje się do porodu."
Ja się z kolei przestraszyłam bo kilka dni temu przez cały dzień bolała mnie prawa pachwina. Na szczęście przeszło.
Pachwiny to ponoć normalne, mnie teraz boli i prawa pachwina i plecy i już mam czarne myśli… lekarza mam dopiero o 20:30 -
madziulix3 wrote:Ta, tylko znowu koleżanka mi powiedziała ze na te skurcze to za wcześnie bo one pojawiają się po 20 tc. Chyba ze się miało już wcześniej dzieci to wtedy może być.
Pachwiny to ponoć normalne, mnie teraz boli i prawa pachwina i plecy i już mam czarne myśli… lekarza mam dopiero o 20:30
Tak, te skurcze BH to dopiero w okolicach 20 tc. Wcześniej raczej nie są pożądane, lepiej Madzia skonsultuj się z lekarzem. Ja właśnie miałam tak w pierwszej ciąży i niestety, ale ciąża była zagrożona i leżałam żeby Szyjka się nie skracała 😔
A i tak urodziłam w 36 tygodniu 🤷♀️
Ja z kolei wczoraj od 18 do 22 miałam skurcze, nie pomogła nospa, leżenie.. Dopiero ciepła kąpiel złagodziła ból brzucha i lędźwi 🥺
Już praktycznie byłam gotowa żeby jechać do szpitala 🙉 -
Ula jakie polecasz jeść rybki nad morzem ?
jesteś w temacie wiec pytam Ciebie
Tyle się naczytałam o tych rtęciach o tych których nie można jeść bo zagrażają itp ze już mam mętlik totalny 🤷🏻♀️
Wyczytałam ze flądra jest okej ?
A jak z dorszem ?Ulaa, Nikola.1984 lubią tę wiadomość
Starania od 07/2019
03.11.20HSG - niedrożne oba jajowody ❌
11.03 laparoskopia - odwołana
Kwiecień - 12.04( laparoskopia ) ❌
07.04 naturalny cud 🌸
08.04 beta 829,39 mIU/ml
12.04 beta 2376,31 mIU/ml progesteron 9,69 ng/ml
12.04 jest pęcherzyk ❤️❤️
16.04 1,24 cm pęcherzyk
23.04 jest 0,47 człowieczka 🍀
14.05 2,72 cm ❤️
18.06 9 cm chłopaka 💙💙👶🏻👶🏻
02.07 180 g 💙
28.07 350 g💙
17.09 1,1kg💙
01.10 1,5 kg 💙
05.11 2,6kg 💙
19.11 2,9 kg 💙
Nasz cudzie zostań z nami ❤️
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
nick nieaktualnyUlaa wrote:Tak, te skurcze BH to dopiero w okolicach 20 tc. Wcześniej raczej nie są pożądane, lepiej Madzia skonsultuj się z lekarzem. Ja właśnie miałam tak w pierwszej ciąży i niestety, ale ciąża była zagrożona i leżałam żeby Szyjka się nie skracała 😔
A i tak urodziłam w 36 tygodniu 🤷♀️
Czyli możliwe ze znowu wrócę do progesteronu 😪😪
-
madziulix3 wrote:Ta, tylko znowu koleżanka mi powiedziała ze na te skurcze to za wcześnie bo one pojawiają się po 20 tc. Chyba ze się miało już wcześniej dzieci to wtedy może być.
Pachwiny to ponoć normalne, mnie teraz boli i prawa pachwina i plecy i już mam czarne myśli… lekarza mam dopiero o 20:30
Dobrze że dzisiaj wizytujesz przynajmniej lekarz Cię trochę uspokoi.
U mnie dzisiaj stres bo miałam mieć pobieraną krew na nifty o 11:00 w domu, a nie dotarła jeszcze przesyłka z zestawem. Miała dojść w piątek. Jak tak działają kurierzy to ciekawe czy moja próbka zdąży dojść na czas. Wszystko znowu trzeba przesunąć na nie wiadomo kiedy, cały czas wieczne czekanie.01.2017 - rozpoczęcie starań
11.04 (11dpo) ⏸️
12.04 beta 39, prog 24
14.04 beta 160
23.04 beta 5837, prog 45
29.04 jest ❤
Lusi24 wrote:Ula jakie polecasz jeść rybki nad morzem ?
jesteś w temacie wiec pytam Ciebie
Tyle się naczytałam o tych rtęciach o tych których nie można jeść bo zagrażają itp ze już mam mętlik totalny 🤷🏻♀️
Wyczytałam ze flądra jest okej ?
A jak z dorszem ?
Flądra nie jest taka super jak o niej piszą, ale na pewno lepsza niż łosoś jeśli jest świeża 😉
Flądra jest rybą denną więc zjada dużo syfu z dna. Ale plus jest taki, że w zatoce gdańskiej mamy względną kontrolę nad jakością wody, a niestety na otwartym morzu robią co chcą, więc jeśli flądra to z połowów z zatoki 😊
Ja polecam halibuta, turbot jest pyszny! Ewentualnie jeszcze karmazyn, ale mało restauracji go serwuje niestety.
Ps. Kargulena też jest pyszną i zdrową, a przede wszystkim bezpieczną dla nas ciężarnych rybką 😊 ma bardzo delikatne mięsko 🤤Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2021, 10:38