Ciężkie chwile i długie starania zakończone małym cudem 🥰🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Madziulix chyba nie robią cc w tak niskiej ciąży, pamiętam jak moja ciocia z 8 lat do tyłu miała identyczna sytuację i nawet w tym samym tygodniu ciąży, też musiała urodzić naturalnie.
Dla mnie najgorsze jest to że lekarze i położne nie reagował na skarżenie się i pogarszajacy stan pacjentki.....nie rozumiem , myśleli że udaje czy co, ja pier....2017 - syn 💙
2019 - poronienie
2020 - 2x cb
2021 - cb
2021-
08.07 - II 🍀
9.07 - Beta 40 mlU 🍀
12.07 - Beta 310 mlU 🍀
15.07 - Beta 590 mlU
19.07 - Beta 1200 mlU
23.07 - 5t3d pęcherzyk 7mm 🍀
30.07 - 6t3d 0,5 cm Cudu 😍
06.08 - 7t3d 1,1 cm Maleństwa ❤
18.08 -9t1d 2,3 cm Dzieciątka ❤
09.09 - 12t2d 5,47cm Szczęścia 💗
02.11 - 20t0d 380g Radości 💗
16.12 - 26t2d 1000g Miłości 🍓
14.01 - 30+3 1600g Dzidziusia 👶
16.02 - 35+1 2500g Córeczki 🍓
15.03 - córcia 💗
2023-
16.06 - 10mm Cudu z ❤
[/url]
-
Turkusowa90 wrote:Ale zrobiłyście mi smaka na ciacho🤤 cycki murzynki robiła często moja ciocia, a pleśniaka bym zjadła, bo lubię połączenie słodko kwaśne 😍
A ja wybrałam się dziś na zakupy, mama została z Igą. Pojechałam kupić sukienkę sobie na chrzciny. Wydałam 700zl, sukienki nie kupilam🙈 za to mam piękny płaszcz na zimę na chrzest, czapkę zimowa, staniki długie czarne kozaki, bezowe emu🤣 na spacer. I poszlo 😜
Turkusowa kiedy robicie chrzciny? Ja właśnie zastanawiam się nad terminem 🤭 -
Sleepy wrote:Pewska nic się nie dzieje.
Właśnie pochłonęłam obiad. Chociaż obiady są tu w miarę, ale mogłyby być odrobinę większe porcje.
To masz luzikmożesz szaleć na odzdziale
zazdroszczę automatu bo bym wyciągnęła jakiegoś batonika albo napiła się coli
Tv ile za godzinkę? Nam chodzi tv od rana do nocy 🤣
Swoją drogą teściowa zdążyła mnie już wkurzyć 😅
Nagle się zainteresowała mną i ciążą jak poszłam do szpitala. Szkoda, że wcześniej nie wyrażała żadnego zainteresowania.
Wg niej, idąc już do szpitala powinnam na wejściu dać pielęgniarkom jakieś upominki, słodycze, żeby lepiej się mną opiekowały. Kurła, serio? A najlepiej byłoby dać komuś w łapę, żeby coś się ruszyło. 🤦🏼♀️
A może to ze mną jest coś nie tak, że uważam takie rzeczy za dziwne?
My daliśmy vouchery na 150zl do wykorzystania w naszej knajpie trzem położnym (z mojego oddziału jednej i z oddziału Julka oraz tej, która przyjmowała mój poród), które moim zdaniem najlepiej się nami opiekowały i tyle 😉
I lekarce prowadzącej Julka na oiomie kupiliśmy kwiaty.
Lekarza ginekologa to widziałam raz po porodzie więc nic nie dostał 😆 nie zasłużył 🤣 -
nick nieaktualnySleepy ja dalam na sam koniec pielęgniarkom ptasie mleczko i kawę zawsze daje w podziekowaniu za opiekę powiem tak kelnerowi daje się napiwki nie rozumiem co dziwnego jest w dawaniu np takich drobnych rzeczy jeszcze mi i się nie zdarzyło zeby ktoś mi odmówił. Tylko w ochronie zdrowia tak się tracuje beznadziejnie pracowników a pielegniarki traktuje się jak siostry:D nielktore bardzo tego nie lubią nigdy nie zapomnę mojego znajomego pielegniarza jak kobieta zdebiala i nie widziała jak ma ma do niego zwracać a ten sobie zażartował ze może mówić bracie:D a pracownicy zarabiają grosze jak już przyniesie cos pacjent to łapówki
naprawdę miło jest jak ktoś nawet zwyczajnie podziękuję
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2021, 18:37
Ulaa lubi tę wiadomość
-
Byłam dzisiaj z Julkiem na obiedzie u mojej siostry. Tak się cieszę, że jest w ciąży, zawiozłam jej dwa kartony ubranek po Julku (choć nie znają jeszcze płci, ale większość jest dosyć uniwersalnych więc w razie czego i dla dziewczynki będą dobre) 🥰
Tylko chciałam żeby moja siostra była chrzestną Juliana.. No i mam problem, bo nie będę jej teraz fatygowala, ona sama mówi, że to żaden problem dla niej, ale ja wiem jak ciężko jest ustać dłużej na nogach będąc w ciąży, a jeszcze jakby miała dziecko trzymać to już w ogóle odpada 🤦♀️
I teraz jesteśmy w kropce, bo odpadła nam chrzestna 🥺
Co prawda mam jeszcze dwie bliskie kuzynki, z jedną bardziej utrzymuję kontakt (jest to córka mojej mamy siostry), a z drugą trochę mniej (córka mojej mamy brata). I mogłabym wziąć tą pierwszą, z którą mamy lepszy kontakt, ale chrzestny będzie miał 38 lat, a ona ma 18 lat i zastanawiam się czy to niezbyt duża różnica wieku jak na chrzestnych, czy nie będą głupio wyglądali obok siebie 🤭
Myślicie, że powinnam przestać rozmyślać o tym w ten sposób, czy jednak mam trochę racji? 🥴zOsIa88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU mnie było tak z tv jak trafiłam w październiku do szpitala w swoim mieście gościowi cos popsuła się ta skrzynka na kasę i raz wrzuciłysmy 2 zł i wybiło te 2 zł
okazało się że mieliśmy 24 h na dobe tv
ale nie powiedziałyśmy:D uważam że tv powinna być darmowa w szpitalach
W szpitalu w którym rodziłam już tak dobrze nie było ale miałam swój router i obejrzałam kilka seriali na netfixzresztą z moją bezsennością i tak musialam sobie coś załatwić bo zasypiałam kolo 2/ 3 w nocy
-
nick nieaktualnyCo do tej kobiety z Pszczyny ja nie jestem w ogóle na bieżąco z wiadomościami:/ ale bardzo to przykre
W drugiej ciazy fatalnie się czułam wypuścili mnie ze złym rozpoznaniem ze szpitala dostałam krowtoku wewnętrznego mało nie umarłam:( straciłam jajowód maz chciał pozywać szpital. Od pielegniarki w drugim szpitalu z pękniętym jajowodem i krwotokiem usłyszałam że się rozczulam nad sobą i ona ma takie bole okresowe a w ciazy musi bolec w sumie nie wiedziałam do końca jak powinna prawidłowo przebiegać ciąża ale zaczęłam słabnąć poty mnie oblały i zatrzymał mi się mocz i wtedy przyszedł chyba mój anioł gdyby nie on nie wiem jakby się skończyła ta sytuacja w ciągu 5 minut od usg lekarza znalazłam się na stole operacyjnym. Lezalam tydzień z gorączka i redonem takiego bólu to ja nigdy nie miałam nawet cc to pikuś moja siostra oczywiście stwierdzila że przy cc jest większy ból ale już teraz mam porównanie i cc było do zniesienia a przy pękniętej cp myślałam że zejdę z tego świata.
Cp rozpoznał młody lekarz inni pamoetam że gratulowali mu ale wystarczyło żeby mnie wtedy posłuchali on to zrobiłWiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2021, 19:02
-
nick nieaktualny
-
Ula, a czy to jest jakaś zasada, że chrzestna powinna trzymać chrześniaka na rękach? Jestem chrzestną, zostając nią byłam bardzo niedoświadczona (bardzo mała rodzina, więc siłą rzeczy nie bywałam na takich imprezach) i rodzice dziecka poinformowali mnie, że moją rolą jest tylko założenie dziecku takiej specjalnej szatki.
Ja bym nie rezygnowała z siostry, wolałabym nagiąć zasady, jeśli takowe są, że względu na szczególną sytuację.
Zosia, współczuję przeżyć. Przerażająca jest ta znieczulica w szpitalach. -
nick nieaktualnyUla ale myślisz że to serio byłby duży problem? Mam na myśli to, że chyba i tak skoro będzie na chrzcinach (tak zakładam) to chyba nie będzie dla niej różnicy czy jako zwykły gość czy jako chrzestna.
Ja byłam chrzestną na początku ciąży, ale w sumie na chrzcie nie miałam żadnych specjalnych obowiązków. Chyba tylko szatkę musiałam podać.
No ale to też u każdego może być inaczej i inne jakieś obyczaje. A druga sprawa nawet jakby coś to przecież ktoś niebędący chrzestnym może ja wyręczyć a jej funkcja chrzestnej pozostaje. 🙂 -
nick nieaktualnyU mnie chrzestna zakładała szatkę a chrzestny świece odpalał. Ale jeśli chodzi o ciężarna to jest taki u mnie przesąd ze się nie bierze bo dziecku zdrowie odbierze czy jakoś tak wiem ze różnie ludzie podchodzą do przesądów jedni uważają to za zabobony i nie stosują inni raczej wystrzegają się rzeczy ( nie krytykuje nie oceniam ) ja się teraz wystrzegam może to zbieg okoliczności ale kilka rzeczy się sprawdziło
. Noszę tez czerwona kokardkę w foteliku i w wózku
Ale jeśli nie jesteś Ulaa przesądna to zostałabym przy wersji numer 1siostra nie musi brać dziecka na ręce u nas rodzice trzymają dziecko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2021, 19:55
-
Nie jestem przesądna, ale pierwotnie myśleliśmy o chrzcie w kwietniu lub w maju, a moja siostra ma termin porodu na 12 maja 😉
Moja siostra jest chrzestną mojego pierwszego synka i jako ciocia sprawdza się super! Zawsze możemy na nią liczyć, na nią i na jej męża ❤️
Natomiast gdyby moja kuzynka nie została chrzestną, to byśmy jej nie zapraszali na chrzest. Zapraszamy tylko taką najbliższą rodzinę, czyli naszych rodziców (dziadków Juliana) i nasze rodzeństwo oraz chrzestnych z osobami towarzyszącymi jeśli takie mają 😊
Kiedyś robiłam tzw spędy rodzinne na chrzciny, narobiłam się tylko, a koniec końców później przemyślałam i nie było to warte tyle zachodu 🤷♀️
Mój Damian skłania się ku opcji z moją kuzynką, też mówi, że to żaden problem ta dysproporcja w wieku chrzestnych.
Ps. A mojej kuzynce to sama pieluszki przebierałam jeszcze 🤣 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja mam jedną chrześniaczkę 🥰 i pamiętam jak bardzo się cieszyłam kiedy rodzice Zuzi poprosili mnie na chrzestną 😊❤️
Śmiałam się, że dzięki mojej córce chrzestnej mogę popatrzeć i kupować ciuszki dziewczęce 🤭 -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny a ja się nieśmiało zareklamuje z moim startującym biznesem 🤭 Zapraszam was po personalizowane metryki waszych szkrabów:
Facebook: https://www.facebook.com/sketchwithlovepl/
Instagram: https://www.instagram.com/sketchwithlovepl/
Może coś wam się spodoba ❤️