X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciężkie chwile i długie starania zakończone małym cudem 🥰🍀
Odpowiedz

Ciężkie chwile i długie starania zakończone małym cudem 🥰🍀

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2021, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limosa wrote:
    Trzymam kciuki, żeby dziś był ten szczęśliwy dzień ✊ A jak się czujesz?
    Leje się ze mnie, bolą mnie sutki i słabo mi nadal jak chodzę. Tak to wszystko Ok ☺️

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2021, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia a jesz coś żeby mieć trochę tej siły?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2021, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wychodzimy dziś bo ma obrzęk na oczku, musza sprawdzać czy nie ropieje i nie zwiększa się 😩
    Tak płakał a ja go nie mogłam uspokoić ze sama się poryczalam

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2021, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belie wrote:
    Madzia a jesz coś żeby mieć trochę tej siły?
    Coś tam jem. Staram się ☺️

Limosa, Belie lubią tę wiadomość

• AnnaMD Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limosa dostałam smsa ze wyniki są na mailu :)

Limosa lubi tę wiadomość

starania od 12.2019
    3x IUI kwiecień-czerwiec 2021 nieudane

Lipiec start IVF ICSI, 2 ❄️❄️
    30.08.21 I transfer 3.1.3 10 dpt beta 0
    27.09.21 II transfer 4.2.3 + AH + encorton
    8dpt II; 9dpt 45,5; 11dpt 131; 15 dpt 799 prog 31
    21 dpt 2,5 mm zarodek
    29 dpt 6 mm zarodek i ❤️ (6+3)
    9+3 2,8 cm człowieka :)
    12+3 5,9 cm, prenatalne ok i Nifty ok
    23+2 połówkowe 523g chłopca :)
    27+2 1100 g; 30+2 1600g; 33+2 2200g; 36+2 3200g; 39+0 3600g
    06.2022 40+4 poród SN 3560 g ❤️

age.png

Powrót po rodzeństwo.
    Start drugiej stymulacji 02.2025 i 2 ❄️❄️ ❤️
    23.04.25 Transfer 4.2.2
    4dpt II; 6 dpt 29; 12 dpt 950
    6+1 zarodek i ❤️
    8+4 2 cm i ❤️ 169/min
    12+4 nifty i prenatalne ok 🩵
    preg.png
  • Turkusowa90 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, ✊✊ żebyście dziś wyszli!

Ula, gratulacje z powodu ślubu ❤️
    Mm też ma swoje plusy, ja w nocy też nigdzie nie wstaję, mam łóżeczko dostawione do naszego łóżka, ono nie ma jednej barierki, więc mam Igę na wyciągnięcie ręki. A mleczko przygotowuję chwilę , bo mam przy sobie termos i mm😁 mała nie zdąży jeknac, a już ma butlę w buzi😁 kiedyś byłam na siebie wściekła, że nie karmie kp, a teraz to duża wygoda, mogę Igę zostawić z mamą i nie pilnować, o której muszę wrócić. 😉

My dziś po drugiej dawce rota. Iga padla 😴

Siskaa, Sleepy, Ulaa lubią tę wiadomość

17u99vvjozlosqi5.png

30.09.2021r. Iga❤️
  • Turkusowa90 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2021, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, przykro mi. A od czego ten obrzęk mógł być? Dają coś na to? Oby szybko się zagoiło.

17u99vvjozlosqi5.png

30.09.2021r. Iga❤️
  • Limosa Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2021, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, przykro mi, że jeszcze nie dziś wychodzicie, ale lepiej rzeczywiście być pod obserwacją jeśli lekarze mają jakieś wątpliwości. Mam nadzieję, że jutro wyjdziecie! 💚

3jgx90bvoj1fla1b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2021, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia trzymam kciuki, żeby to był tylko fałszywy alarm!

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2021, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Turkusowa90 wrote:
    Madzia, przykro mi. A od czego ten obrzęk mógł być? Dają coś na to? Oby szybko się zagoiło.
    Zanotowała tylko ze do obserwacji i czy ropa się nie pojawi i nie będzie się zwiększać

Turkusowa90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2021, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, jeśli coś lekarzy niepokoi lepiej przemęczyć się ten dzień czy dwa dłużej w szpitalu, niż potem mieć problem w domu i niepotrzebny stres. A wiadomo, okres świąteczny, wszystko pozamykane, lekarze nie przyjmują i tylko pozostawałby szpital. Więc życzę, żeby u Młodego to nie postępowało ✊🏻
    Trzymaj się dzielna mamo 😘

madziulix3 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2021, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Turkusowa90 wrote:

Mm też ma swoje plusy, ja w nocy też nigdzie nie wstaję, mam łóżeczko dostawione do naszego łóżka, ono nie ma jednej barierki, więc mam Igę na wyciągnięcie ręki. A mleczko przygotowuję chwilę , bo mam przy sobie termos i mm😁 mała nie zdąży jeknac, a już ma butlę w buzi😁 kiedyś byłam na siebie wściekła, że nie karmie kp, a teraz to duża wygoda, mogę Igę zostawić z mamą i nie pilnować, o której muszę wrócić. 😉

Ja się cieszę, że Młody nie gardzi mm i w razie potrzeby, zje taką butlę właśnie biorąc pod uwagę, że nie jestem w stanie dużo mleka ściągnąć. Zresztą kiedy miałabym na to czas? 😅 Raz że Młody wisi długo na cycu, a tak to na rękach cały czas. A w wolnej chwili (jeśli już taka jest) to trzeba coś i w domu ogarnąć, siebie itp itd, a samo ściąganie sensownych ilości też zajmuje u mnie mnóstwo czasu.

Dziewczyny, jak wasze dzieciaki zniosły pierwsze szczepienia? Idziemy w najbliższą środę. Boję się, żeby potem jakieś gorączki nie wyskoczyły czy inne niepokojące objawy. Biorąc pod uwagę, że Sylwester i Nowy rok będzie zaraz i wiadomo, przychodnie w razie czego pozamykane. Odczuwam lekki stres z tym związany 🙈

• Ulaa Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2021, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Turkusowa90 wrote:

Julka też zostawiam z mamą lub z moim D, ale na szczęście mogę odciągnąć tyle mleka ile potrzeba, ale mm też w razie czego mamy i też Julek zjada 😉
    On wszystko zjada mam wrażenie 😂

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2021, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepy wrote:
    Ja się cieszę, że Młody nie gardzi mm i w razie potrzeby, zje taką butlę właśnie biorąc pod uwagę, że nie jestem w stanie dużo mleka ściągnąć. Zresztą kiedy miałabym na to czas? 😅 Raz że Młody wisi długo na cycu, a tak to na rękach cały czas. A w wolnej chwili (jeśli już taka jest) to trzeba coś i w domu ogarnąć, siebie itp itd, a samo ściąganie sensownych ilości też zajmuje u mnie mnóstwo czasu.

Dziewczyny, jak wasze dzieciaki zniosły pierwsze szczepienia? Idziemy w najbliższą środę. Boję się, żeby potem jakieś gorączki nie wyskoczyły czy inne niepokojące objawy. Biorąc pod uwagę, że Sylwester i Nowy rok będzie zaraz i wiadomo, przychodnie w razie czego pozamykane. Odczuwam lekki stres z tym związany 🙈

Julka bolały nóżki i był lekki obrzęk, dałam paracetamol i uspokoił się, ogólnie był marudny

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2021, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale okropnie mi sutki poranił, nawet jak się myłam to bolało 😕😖

• Agaciorka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2021, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia masz ze sobą lanoline ? Jak tak to smaruj szybciej się zagoją. Mi Lili zrobiła wybroczyne na sutku w szpitalu i bałam się żeby nie pękło i nie najadła się krwii. Lepiej żeby sprawdzili czy wszystko dobrze z tym oczkiem bo później samemu szukać pomocy byłoby ciężej. Wiem że chciałabyś wyjść bo też siedziałam dłużej niż planowałam ale są tego też plusy zawsze pod ręką jest położna i można o coś zapytać w obsłudze maluszka :)

Moja Lilianka też zje wszystko czy to cyc czy z butli czy mm dla niej bez różnicy. Zaraz przychodzi położna i będziemy się ważyć. Kikut nam jeszcze nie odpadł i boje się że zacznie się babrac :(
    We wtorek mamy też wizytę patronazowa u pediatry.

A co do odciągania mleczka. Odciagacie po każdym karmieniu ? Czy jak potrzeba ?
    My się bardzo długo karmimy bo na raty i jak chce odciągnąć to boje się ze na następne karmienie zabraknie w cycku mleka, chociaż mleka jest chyba sporo bo jak je to jej po poliku cieknie 😅 wszystko jest w mleku a to mleko słodkie to się lepi 🙈

IVF 2021 🍀
    13.03 punkcja jajników ☺️
    18.03 transfer "skocznej" blastki 4.2.2 🍀
    24.03 6dpt beta 48.7mIU/ml
    8dpt 133.9 mIU/ml
    11dpt 358,1 mIU/ml
    8.04 21dpt jest maleństwo 1,3mm i serduszko ❤️
    22.04 fasolka 1,27cm 😍❤️🍀
    26.05 12tc+4 badanie prenatalne wszystko ok ❤️😍
    09.12.2021 3420g szczęścia 54cm miłości ❤️

Mamy ❄️❄️❄️ (5.2.2, 4.2.2, 4.3.3)

bhywmg7yzetvsevi.png
  • Agaciorka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2021, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie położnej mała przybrała ponad 200g w 9 dni 💪
    Akurat kikut nam dzisiaj też się poluzował i położna końcówkę odczepiła więc wszystko wyszło super.
    Do tego zobaczyła jak mała je z cycka że tak ciumka, i mimo że ciumka to dobrze trzyma cycka więc nie wiem o co chodzi.

Limosa, Sleepy, Begonka lubią tę wiadomość

IVF 2021 🍀
    13.03 punkcja jajników ☺️
    18.03 transfer "skocznej" blastki 4.2.2 🍀
    24.03 6dpt beta 48.7mIU/ml
    8dpt 133.9 mIU/ml
    11dpt 358,1 mIU/ml
    8.04 21dpt jest maleństwo 1,3mm i serduszko ❤️
    22.04 fasolka 1,27cm 😍❤️🍀
    26.05 12tc+4 badanie prenatalne wszystko ok ❤️😍
    09.12.2021 3420g szczęścia 54cm miłości ❤️

Mamy ❄️❄️❄️ (5.2.2, 4.2.2, 4.3.3)

bhywmg7yzetvsevi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2021, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula, ile u Julka taki stan się utrzymywał?

Agaciorka, u nas kikut odpadł dopiero po jakiś 23 dniach, myślałam, że nigdy tego nie doczekamy. Dla mnie jego pielęgnacja była najbardziej z obleśnych. 😅 No brzydziło mnie to strasznie, fuj 🙈😅

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2021, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMD, gratulacje Synka 💙 super, że chlopina zdrów jak ryba ❤️

AnnaMD lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2021, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepy wrote:
    Ula, ile u Julka taki stan się utrzymywał?

Agaciorka, u nas kikut odpadł dopiero po jakiś 23 dniach, myślałam, że nigdy tego nie doczekamy. Dla mnie jego pielęgnacja była najbardziej z obleśnych. 😅 No brzydziło mnie to strasznie, fuj 🙈😅
    Mi właśnie dzisiaj położna rano pokazywała jak czyścić kikuta i miałam takie samo wrażenie haha 😂
    Będzie Bartek to chyba jednak robił haha

‹‹ 461 462 463 464 465 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ