Ciężkie chwile i długie starania zakończone małym cudem 🥰🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Limosa dostałam smsa ze wyniki są na mailu
Limosa lubi tę wiadomość
starania od 12.2019
3x IUI kwiecień-czerwiec 2021 nieudane
Czynnik męski
Lipiec start IVF ICSI, 2 ❄️❄️
30.08.21 I transfer 3.1.3 + embryoglue 10 dpt beta <0,2 mIU/ml
27.09.21 II transfer 4.2.3 + AH + encorton
8dpt II; 9dpt beta 45,5; 11dpt beta 131; 15 dpt beta 799 prog 31
21 dpt pęcherzyk ciążowy i 2,5 mm zarodek
29 dpt 6 mm zarodek i(6+3)
9+3 2,8 cm człowieka
12+3 5,9 cm, prenatalne ok i Nifty ok
23+2 połówkowe 523g chłopca
27+2 1100 g
30+2 1600 g
33+2 2200 g
36+2 3200 g
39+0 3600 g
18.06.2022 40+4 poród SN 3560 g ❤️ -
Madzia, ✊✊ żebyście dziś wyszli!
Ula, gratulacje z powodu ślubu ❤️
Mm też ma swoje plusy, ja w nocy też nigdzie nie wstaję, mam łóżeczko dostawione do naszego łóżka, ono nie ma jednej barierki, więc mam Igę na wyciągnięcie ręki. A mleczko przygotowuję chwilę , bo mam przy sobie termos i mm😁 mała nie zdąży jeknac, a już ma butlę w buzi😁 kiedyś byłam na siebie wściekła, że nie karmie kp, a teraz to duża wygoda, mogę Igę zostawić z mamą i nie pilnować, o której muszę wrócić. 😉
My dziś po drugiej dawce rota. Iga padla 😴Siskaa, Sleepy, Ulaa lubią tę wiadomość
30.09.2021r. Iga❤️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMadzia, jeśli coś lekarzy niepokoi lepiej przemęczyć się ten dzień czy dwa dłużej w szpitalu, niż potem mieć problem w domu i niepotrzebny stres. A wiadomo, okres świąteczny, wszystko pozamykane, lekarze nie przyjmują i tylko pozostawałby szpital. Więc życzę, żeby u Młodego to nie postępowało ✊🏻
Trzymaj się dzielna mamo 😘madziulix3 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTurkusowa90 wrote:Madzia, ✊✊ żebyście dziś wyszli!
Mm też ma swoje plusy, ja w nocy też nigdzie nie wstaję, mam łóżeczko dostawione do naszego łóżka, ono nie ma jednej barierki, więc mam Igę na wyciągnięcie ręki. A mleczko przygotowuję chwilę , bo mam przy sobie termos i mm😁 mała nie zdąży jeknac, a już ma butlę w buzi😁 kiedyś byłam na siebie wściekła, że nie karmie kp, a teraz to duża wygoda, mogę Igę zostawić z mamą i nie pilnować, o której muszę wrócić. 😉
My dziś po drugiej dawce rota. Iga padla 😴
Dziewczyny, jak wasze dzieciaki zniosły pierwsze szczepienia? Idziemy w najbliższą środę. Boję się, żeby potem jakieś gorączki nie wyskoczyły czy inne niepokojące objawy. Biorąc pod uwagę, że Sylwester i Nowy rok będzie zaraz i wiadomo, przychodnie w razie czego pozamykane. Odczuwam lekki stres z tym związany 🙈 -
Turkusowa90 wrote:Madzia, ✊✊ żebyście dziś wyszli!
My dziś po drugiej dawce rota. Iga padla 😴
Julka też zostawiam z mamą lub z moim D, ale na szczęście mogę odciągnąć tyle mleka ile potrzeba, ale mm też w razie czego mamy i też Julek zjada 😉
On wszystko zjada mam wrażenie 😂 -
Sleepy wrote:Ja się cieszę, że Młody nie gardzi mm i w razie potrzeby, zje taką butlę właśnie biorąc pod uwagę, że nie jestem w stanie dużo mleka ściągnąć. Zresztą kiedy miałabym na to czas? 😅 Raz że Młody wisi długo na cycu, a tak to na rękach cały czas. A w wolnej chwili (jeśli już taka jest) to trzeba coś i w domu ogarnąć, siebie itp itd, a samo ściąganie sensownych ilości też zajmuje u mnie mnóstwo czasu.
Dziewczyny, jak wasze dzieciaki zniosły pierwsze szczepienia? Idziemy w najbliższą środę. Boję się, żeby potem jakieś gorączki nie wyskoczyły czy inne niepokojące objawy. Biorąc pod uwagę, że Sylwester i Nowy rok będzie zaraz i wiadomo, przychodnie w razie czego pozamykane. Odczuwam lekki stres z tym związany 🙈
Julka bolały nóżki i był lekki obrzęk, dałam paracetamol i uspokoił się, ogólnie był marudny -
nick nieaktualny
-
Madzia masz ze sobą lanoline ? Jak tak to smaruj szybciej się zagoją. Mi Lili zrobiła wybroczyne na sutku w szpitalu i bałam się żeby nie pękło i nie najadła się krwii. Lepiej żeby sprawdzili czy wszystko dobrze z tym oczkiem bo później samemu szukać pomocy byłoby ciężej. Wiem że chciałabyś wyjść bo też siedziałam dłużej niż planowałam ale są tego też plusy zawsze pod ręką jest położna i można o coś zapytać w obsłudze maluszka
Moja Lilianka też zje wszystko czy to cyc czy z butli czy mm dla niej bez różnicy. Zaraz przychodzi położna i będziemy się ważyć. Kikut nam jeszcze nie odpadł i boje się że zacznie się babrac
We wtorek mamy też wizytę patronazowa u pediatry.
A co do odciągania mleczka. Odciagacie po każdym karmieniu ? Czy jak potrzeba ?
My się bardzo długo karmimy bo na raty i jak chce odciągnąć to boje się ze na następne karmienie zabraknie w cycku mleka, chociaż mleka jest chyba sporo bo jak je to jej po poliku cieknie 😅 wszystko jest w mleku a to mleko słodkie to się lepi 🙈IVF 2021 🍀
13.03 punkcja jajników ☺️
18.03 transfer "skocznej" blastki 4.2.2 🍀
24.03 6dpt beta 48.7mIU/ml
8dpt 133.9 mIU/ml
11dpt 358,1 mIU/ml
8.04 21dpt jest maleństwo 1,3mm i serduszko ❤️
22.04 fasolka 1,27cm 😍❤️🍀
26.05 12tc+4 badanie prenatalne wszystko ok ❤️😍
09.12.2021 3420g szczęścia 54cm miłości ❤️
Mamy ❄️❄️❄️ (5.2.2, 4.2.2, 4.3.3)
-
My już po wizycie położnej mała przybrała ponad 200g w 9 dni 💪
Akurat kikut nam dzisiaj też się poluzował i położna końcówkę odczepiła więc wszystko wyszło super.
Do tego zobaczyła jak mała je z cycka że tak ciumka, i mimo że ciumka to dobrze trzyma cycka więc nie wiem o co chodzi.Limosa, Sleepy, Begonka lubią tę wiadomość
IVF 2021 🍀
13.03 punkcja jajników ☺️
18.03 transfer "skocznej" blastki 4.2.2 🍀
24.03 6dpt beta 48.7mIU/ml
8dpt 133.9 mIU/ml
11dpt 358,1 mIU/ml
8.04 21dpt jest maleństwo 1,3mm i serduszko ❤️
22.04 fasolka 1,27cm 😍❤️🍀
26.05 12tc+4 badanie prenatalne wszystko ok ❤️😍
09.12.2021 3420g szczęścia 54cm miłości ❤️
Mamy ❄️❄️❄️ (5.2.2, 4.2.2, 4.3.3)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySleepy wrote:Ula, ile u Julka taki stan się utrzymywał?
Agaciorka, u nas kikut odpadł dopiero po jakiś 23 dniach, myślałam, że nigdy tego nie doczekamy. Dla mnie jego pielęgnacja była najbardziej z obleśnych. 😅 No brzydziło mnie to strasznie, fuj 🙈😅
Będzie Bartek to chyba jednak robił haha