Ciężkie chwile i długie starania zakończone małym cudem 🥰🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój mały wczoraj po tej wyprawie do teściów też nie mógł zasnąć ale jak już się udało to od 21:30 spał do 3:30, zjadł i kolejna pobudka o 7, to była dobra noc, trochę się zregenerowałam 😀 a teraz oczywiście przebraliśmy pampersa i dalej śpi 😍
Sleepy współczujeale dobrze, że nie kryjesz emocji tylko wyraźnie sugerujesz, że coś Ci się nie podoba, nie można dać wejść sobie na głowę.
Tak w ogóle spóźnione ale bardzo szczere, Wszystkiego Najlepszego! 😘Sleepy lubi tę wiadomość
Starania od 09.2019
02.2023 CP (ciąża jajowodowa, prawy jajowód zachowany)
Drugie podejście do stymulacji IVF
24.03 - punkcja 14 komórek 🍀
29.03 - transfer 2 blastek 4AA🍀🍀
06.04 8 dpt beta 112,60 mIU/ml 🍀
🍀
10 dpt beta 227,80 mIU/ml 🍀🍀
11 dpt beta 353🍀🍀
13 dpt beta 659,6 mlU/ml 🍀🍀
14 dpt beta 1220 mlU/ml 🍀🍀
Jest pęcherzyk w macicy ❤️
15 dpt pęcherzyk ma 3,5 mm ❤️
17 dpt pęcherzyk ma 5,7 mm❤️
Beta 3101 mlU/ml
21 dpt pęcherzyk 9 mm 🍀🍀
28 dpt maleństwo ma 5,2 mm i mamy ❤️
13+0 badania prenatalne, wszystko ok 😍
21+1 badania połówkowe, mamy 415 g 😍
29+1 usg III trymestru, jest 1321g 😍
34+3 mamy 2300g ❤️
36+6 mamy 2606g ❤️
38+0 mamy 3 kg ❤️
38+6 06.12.2021🍼3050kg i 51 cm ❤️
Mamy ❄️❄️❄️❄️
"Pamiętaj, najwięcej strachu kryje się w głowie. "
E.L.
-
Julek też dał pospać, od 20 do 1:15 i potem o 5:30, obudziliśmy się o 8, jeszcze przytulamy się i cycujemy 🥰
My wczoraj zrobiliśmy sobie z moimi rodzicami i bratem wieczór gier planszowych i karcianych, ogralam ich w scrabble, potem w makao i na koniec w oszusta 😂😂😂Begonka, Belie, Sleepy, Siskaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAkurat jak mi coś nie leży to tłumaczę co i jak. A jak setny raz słyszę to samo mimo uprzedniego tłumaczenia potrafię powiedzieć coś dosadnie.
Jeszcze wczoraj dostałam pytanie (od ciotki), czy dopajam Młodego herbatką koperkową 😂 jak wytłumaczyłam, że tego się nie robi i zresztą kopru w dzisiejszych czasach się nie zaleca, to jeszcze usłyszałam komentarz że pewnie mu się pić chce. Witki mi opadły 😂
Siska super nocka Ci się trafiłaTobie Ula zresztą też
Zawsze z rana jak nie mogę wstać proszę męża żeby Mlodego przewinął. Zawsze w trakcie jest "mame pomóż". Dziś chłopy przeszły samych siebie. 😂
Stary zadowolony, że pielucha czysta. To jak mu Młody zasadził kupą podczas wycierania, że cały przewijak był obsrany 🙈 kto musiał ratować sytuację, no kto?😂
Przynajmniej mi senność szybko przeszła 😂Siskaa lubi tę wiadomość
-
Sleepy wrote:Akurat jak mi coś nie leży to tłumaczę co i jak. A jak setny raz słyszę to samo mimo uprzedniego tłumaczenia potrafię powiedzieć coś dosadnie.
Jeszcze wczoraj dostałam pytanie (od ciotki), czy dopajam Młodego herbatką koperkową 😂 jak wytłumaczyłam, że tego się nie robi i zresztą kopru w dzisiejszych czasach się nie zaleca, to jeszcze usłyszałam komentarz że pewnie mu się pić chce. Witki mi opadły 😂
Siska super nocka Ci się trafiłaTobie Ula zresztą też
Zawsze z rana jak nie mogę wstać proszę męża żeby Mlodego przewinął. Zawsze w trakcie jest "mame pomóż". Dziś chłopy przeszły samych siebie. 😂
Stary zadowolony, że pielucha czysta. To jak mu Młody zasadził kupą podczas wycierania, że cały przewijak był obsrany 🙈 kto musiał ratować sytuację, no kto?😂
Przynajmniej mi senność szybko przeszła 😂
Mój D też zawsze woła "Kochanie pomóż, awaria!" 😂😂😂
Ostatnio Julek podczas przebierania kupy nie dość, że kończył jeszcze swoje dzieło, to zaczął sikać taką parabolą, że nasikal staremu na brodę 😂
Dzisiaj jedziemy znowu na termy, my tutaj w domu mamy jacuzzi i Julek codziennie się pluska, zadowolony jest niesamowicie, pływak z niego totalny 😆 ale chcemy jeszcze skorzystać z lokalnej infrastruktury, bo jutro już wyjeżdżamy do Sopotu 🥺Siskaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Belie wrote:Ula, ale Ci zazdroszczę tego wyjazdu i to jeszcze w takiej porze roku gdy się najbardziej potrzebuje tego tak naprawdę. 😊 Szaro, buro, ponuro to jak nic czas na wyjazd i trochę regenerację sił.
Powiem Ci, że ja też mega potrzebowałam zmienić klimat i choć tutaj też każdy dzień wyglądał podobnie jak w domu to jednak śnieg, góry i świeże powietrze robią robotę 😉 -
Limosa wrote:Sleepy, Turkusowa, współczuję. Nie mieści mi się w głowie jak tak można. Jedna weszłaby na głowę, druga wszystko krytykuje...
Turkusowa, Twój mąż nie reaguje na takie gadki w stylu: mama źle się opiekuje? Wiem, że jemu też się "dostaje", ale chyba jednak powinien zareagować.
On tego nie słyszał, bo był w innym pokoju, ale on nie chce się kłócić i mam wrażenie, że jak coś odpowiem to każdy myśli, że jestem zła. Ale mam to gdzieś, nie będę siedziała cicho. Cieszę się, że tam nie mieszkam, a kiedyś był taki plan, że mąż jak założy rodzinę to tam z nimi będzie mieszkał, ale na szczęście sam wolał się wyprowadzić i mieszkać w mieście.
30.09.2021r. Iga❤️ -
nick nieaktualnyJa uważam, że bardzo dobrze jest mieszkać jednak osobno. Ja sobie nie wyobrażam mieszkania ani z rodzicami ani z teściami. To zupełnie nie dla mnie. Oczywiście są też plusy takich rozwiązań, ale ja zdecydowanie wolę być po prostu u siebie.
Sleepy, Turkusowa90, Limosa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPsocik na początek nie kupuj na zapas, bo może się okazać, że pieluchy mogą uczulać dzieciaczka i będą do wywalenia. Kup sobie póki co po 2 opakowania. A jak zobaczysz że są ok, to wtedy rób zapas
I taka ciekawostka- pampers 1 jest całkiem spory i odpowiada pieluchom Dada 2 -
nick nieaktualnyI jak drobny dzieciaczek się urodzi to i w 1 dłużej pochodzi.
Np. W między czasie dokupiłam sobie 1 z Dady i mam nie wykorzystane 3 opakowania, bo nagle zaczął przesikiwać i mu się wgniotki już na nóżkach robiły.
U mnie średnio dziennie ok 12 +/- pieluch, w zależności od dnia (teraz kiedy tak często nie jada). -
Dokładnie tak jak pisze Sleepy. Nie kupuj na początek dużo, bo mogą uczulić. My od początku używamy złote dada. Jedynki używaliśmy przez pierwszy miesiąc, nie pamiętam ile paczek nam poszło. W szpitalu ze 2 paczki, ale byliśmy tydzień. Potem dokupiłam. Później od miesiąca do drugiego miesiąca używaliśmy dwójki. Tu poszło nam chyba 5-6 paczek, ale w dwójkach jest więcej sztuk. I po drugim miesiącu używamy trójki do tej pory.
30.09.2021r. Iga❤️ -
nick nieaktualnyDzięki !! Właśnie chciałam kupić rozpoznawczy po 2 paczki 😁 na razie mam 1 paczkę złotych dada i planuje dokupić jeszcze lupilu i pampers zeby zobaczyć co jest ok, tak samo z dwójkami 😉
A chusteczki nawilżane jakie polecacie ? Water wipes czy jakieś inne zamienniki ? W domu planuje waciki i wodę, ale na jakieś wyjścia czy coś to chusteczki 😉
I jeszcze się zastanawiam nad kremikiem do buźki. Zośka będzie z lutego i może być jeszcze chłodno, nawet w marcu czy kwietniu potrafi przypizdzic i zastanawiam się jaki kremik do pyszczka kupić 😁?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2022, 18:58
-
nick nieaktualny
-
Turkusowa90 wrote:on nie chce się kłócić i mam wrażenie, że jak coś odpowiem to każdy myśli, że jestem zła.
Mi wiele osób mówiło, że mój mąż powinien reagować na chamskie teksty jego ojca, ale niestety ma problem ze sprzeciwianiem się rodzicom - sama musiałam walczyć o swoje. Ostatnio odpukać nie zdarzały się, ale fakt, że widzimy się najwyżej co rok, a to też wyjątkowo.
Belie wrote:Ja uważam, że bardzo dobrze jest mieszkać jednak osobno. Ja sobie nie wyobrażam mieszkania ani z rodzicami ani z teściami. To zupełnie nie dla mnie. Oczywiście są też plusy takich rozwiązań, ale ja zdecydowanie wolę być po prostu u siebie. -
nick nieaktualnyLimosa wrote:Ja dokładnie tak samo. Zdrowiej dla obu stron jest mieszkanie osobno.
-
nick nieaktualny
-
Pcosik_2 wrote:Dziewczyny, mam pytanie odnośnie pieluch, bo zastanawiam się w jakie ilości pójść. Ile schodzi pieluszek dziennie z takim dzieciaczkiem powiedzmy do miesiąca, dwóch ? Zastanawiam się ile kupić paczek jedynek a ile dwójek 😂
To zależy jak duże dziecko się urodzi, nam w sumie długo jedynki nie posłużyły. Dwójki trochę dłużej. Mieliśmy 5 paczek jedynek na start i 2 paczki dwójek. Potem kupowaliśmy na bieżąco i tak w sumie dwójek wyszło nam razem 8 paczek.
Używamy od początku pampersów Bambiboo i chusteczek water wips, teraz kupiłam też chusteczki z tej samej firmy co pampersy.
Julka uczulały pampersy premium care, dady dostaliśmy od kogoś w prezencie i Julek ciągle je przesikiwał 🥴
Krem do buzi używam firmy Hagi, a na mróz Muatela w sztyfcie 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2022, 20:21
-
Dziewczyny, jutro wybieram się na OGTT 😬 Trzymajcie kciuki, żebym nie padła i wyniki były dobre 🤪
Belie, Begonka lubią tę wiadomość
Starania od 2014r. ☹️
INVIMED POZNAŃ
IVF - maj 2021
Rozpoczęcie stymulacji - 10.05
PUNKCJA - 21.05 💉
CRIOTRANSFER - 17.06 blastocysta 4AB 🍀 11dpt - beta <1,2 mIU 💔
20 LIPIEC21' - transfer blastek 4bb i 3bb 🍀 - 5dpt⏸️, 6dpt - bhcg 24 mIU/ml🍀 8dpt - bhcg 91 mIU/ml🍀 9dpt - bhcg 149mIU/ml🍀 11dpt - bhcg 332,2mIU/ml🍀 13dpt - bhcg 769mIU/ml🍀15dpt - bhcg 2120mIU/ml🍀
16dpt - pęcherzyk ciążowy 7,7mm z ciałkiem żółtkowym 🍀
21dpt - bhcg 22tys+ 🍀
27dpt - 6mm👶 i bijące❤️
35dpt - 7t5d - 1,26mm👶
12t5d - 6,5cm 👶 156ud/min ❤️ Chłopak? 💙 I PRENATALNE
13t6d - 90g 👶
15t0d - 118g 👶
17t0d - 177g 👶 SYN 💙
17t6d - 200g 👶
21t1d - 423g 👶 II PRENATALNE
21t6d - 500g 👶
24t5d - 804g 👶