Clostylbegyt
-
Czy któraś z Was brała ten lek od 6 dnia cyklu przez 5 dni? Byłam u endokrynologa w 4 dniu cyklu, powiedziała, że mam super wyniki, nic tylko zachodzić w ciążę. Z kolei ginekolog uważa, że Clostilbegyt może pomóc i żebym brała od dziś dwie tabletki. Boje sie, żeby nie przedobrzyc i nie zafundować sobie torbieli.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2018, 19:18
-
No właśnie niby na wykresach mam ale są późno - powyżej 20 dnia cyklu przy cyklach 30-31 dniowych, więc jakość tej owulacji może nie być najlepsza. Staramy się od października - 3 pierwsze cykle były bezowulacyjne, potem kolejne niby były ale właśnie pozno, w lutym zaliczyłam ciążę biochemiczną i ostatnia owulacja właśnie była bardzo słaba nawet na wykresie. Czytałam w ulotce, że clo bierze się od 5 dnia cyklu najpozniej, ja mam dziś 6-ty i nie wiem, czy brać teraz czy zaczekać do następnego cyklu. Estradiol w 3 dniu cyklu wynosił 24 (norma od 21), FSH - 4,05, LH - 3,53, testosteron 38 z hakiem.
-
On właśnie powiedział, że gdybym wyjechała do siebie dzień później, to moglibyśmy się umówić na sprawdzenie ale w 11 DC to on nic nie zobaczy (ostatni dzien w Polsce). Jeśli mam możliwość, to żebym załatwiła sobie jakiś monitoring u siebie na miejscu. A od 6 dnia cyklu dlatego, że dziś dopiero byłam u niego na wizycie i dostałam receptę. Bardziej spodziewałam się metforminy niż clo.
-
Joan, w forum starajacych sie z pomoca medyczna jest dlugasny watek CLO, znajdziesz tam duzo informacji i mozesz podpytac jak masz watpliwosci.
Pamietaj, przy clo musi byc monitoring, wiec koniecznie to sobie zalatw, szczegolnie jak na "dzien dobry" dostalas 2 tabletki na dzien.
A metformina to raczej dzialka endokrynologow i diabetologow a nie ginow Mialas krzywa glukozowa i insulinowa robiona?👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Joan85. 14cs.za pomocą clostilbegyti dupka. Widzę że robiłaś badania. Ja też robiłam Tsh 3.490 mieściłam się w normie, ale poszłam do endokrynologa i odrazu mi powiedział że jest za wysokie do zajścia w ciążę.powinno być 0.85-1.5 tsh Przepisał na zabicie tabletki. A zaś poszłam do gina i nie kazał nic z tym robić. Powiedz kogo słuchać.Po długiej drodze jest to szczęście !!!!!
-