X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne CMV cytomegalowirus
Odpowiedz

CMV cytomegalowirus

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Vanessa 85 Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Za mną pierwsza wizyta u dr Cholewy...polecam bardzo spokojny,delikatny lekarz I konkretny
    Z pierwszych badań qyszlo że mam Cytomegalie (świeże zarazenie)
    Wizyta dopieron16.09 więc pytam tutaj czy któraś z Was to miała?
    Jaki to ma wpływ na starania się o dzidzie?

• natkurka Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mialam. 3 lata temu zrobilam badanie i akurat tez wyszlo ze akurat w tym momencie przechodze chorobe. Wtedy nie mialam aktywnych planow na staranie ale lekarka zalecila poczekac 3msc. Kolezanka alurat sie starala i rowniez jej wyszedl pozytywny wynik. Bardzo zalezalo jej na staraniach wiec byla u wirusologa. Ta rowniez zalecila odczekanie 2-3msc.

❤Starania od: Maj 2022:

05.08.2022 - ⏸
    05.08.22 beta 49,99 mlU/ml
    08.08.2022 beta 237,7 mlU/ml

27.04.2023🤱💙
  • Vanessa 85 Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natkurka wrote:
    Ja to mialam. 3 lata temu zrobilam badanie i akurat tez wyszlo ze akurat w tym momencie przechodze chorobe. Wtedy nie mialam aktywnych planow na staranie ale lekarka zalecila poczekac 3msc. Kolezanka alurat sie starala i rowniez jej wyszedl pozytywny wynik. Bardzo zalezalo jej na staraniach wiec byla u wirusologa. Ta rowniez zalecila odczekanie 2-3msc.
    Kolejne czekanie 😐

• Mama8latka Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wyszło w badaniach CMV krótko po poronieniu,i lekarz powiedział że mogło to się po części przyczynić do straty. Dlatego lepiej wyleczyć i dopiero sie starać

👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
    👼 2019r -15tc 💔
    👼 2019r - 9tc 💔
    2 x CB 💔
    06.2023r - CB 💔
    06.2024r - CB 💔

❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌
  • Vanessa 85 Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama8latka wrote:
    Mi wyszło w badaniach CMV krótko po poronieniu,i lekarz powiedział że mogło to się po części przyczynić do straty. Dlatego lepiej wyleczyć i dopiero sie starać
    Ja poroniłam 4 lipca...możliwe ze przez to

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ