Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne CMV cytomegalowirus
Odpowiedz

CMV cytomegalowirus

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Vanessa 85 Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Za mną pierwsza wizyta u dr Cholewy...polecam bardzo spokojny,delikatny lekarz I konkretny
    Z pierwszych badań qyszlo że mam Cytomegalie (świeże zarazenie)
    Wizyta dopieron16.09 więc pytam tutaj czy któraś z Was to miała?
    Jaki to ma wpływ na starania się o dzidzie?

• natkurka Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mialam. 3 lata temu zrobilam badanie i akurat tez wyszlo ze akurat w tym momencie przechodze chorobe. Wtedy nie mialam aktywnych planow na staranie ale lekarka zalecila poczekac 3msc. Kolezanka alurat sie starala i rowniez jej wyszedl pozytywny wynik. Bardzo zalezalo jej na staraniach wiec byla u wirusologa. Ta rowniez zalecila odczekanie 2-3msc.

❤Starania od: Maj 2022:

05.08.2022 - ⏸
    05.08.22 beta 49,99 mlU/ml
    08.08.2022 beta 237,7 mlU/ml

27.04.2023🤱💙
  • Vanessa 85 Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natkurka wrote:
    Ja to mialam. 3 lata temu zrobilam badanie i akurat tez wyszlo ze akurat w tym momencie przechodze chorobe. Wtedy nie mialam aktywnych planow na staranie ale lekarka zalecila poczekac 3msc. Kolezanka alurat sie starala i rowniez jej wyszedl pozytywny wynik. Bardzo zalezalo jej na staraniach wiec byla u wirusologa. Ta rowniez zalecila odczekanie 2-3msc.
    Kolejne czekanie 😐

• Mama8latka Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wyszło w badaniach CMV krótko po poronieniu,i lekarz powiedział że mogło to się po części przyczynić do straty. Dlatego lepiej wyleczyć i dopiero sie starać

👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
    👼 2019r -15tc 💔
    👼 2019r - 9tc 💔
    2 x CB 💔
    06.2023r - CB 💔
    06.2024r - CB 💔

❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌
  • Vanessa 85 Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama8latka wrote:
    Mi wyszło w badaniach CMV krótko po poronieniu,i lekarz powiedział że mogło to się po części przyczynić do straty. Dlatego lepiej wyleczyć i dopiero sie starać
    Ja poroniłam 4 lipca...możliwe ze przez to

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ