X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co ile kiedy trwa
Odpowiedz

Co ile kiedy trwa

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Szukam w internecie, wszystko co było przeczytałam i nie mogę znaleźć jednej info. Ile czasu trwają poszczególne procesy. Spotkałam się z info że najwcześniej test ciążowy robi się w dniu spodziewanej miesiączki. Owulacje miałam 31 maja. Ten cykl jest inny niż wszystkie. Jestem zmęczona. Podczas owulacji miałam piersi wrażliwe a potem Z kilka dni poprostu się napompowaly aż po dzisiaj. Miałam bóle głowy, zaburzenia koncentracji. Zrobiłam test wczoraj i nic. Zakładając że cykl trwa 29 dni. Zatem ile trwa cały proces zachodzenia w ciążę jeśli dojdzie do zapłodnienia? Czuję że zaszłan a ten tedt poranny negatywny. lekarz chwalił endometrium. W 22 dc progesteron 16 wyszedł i owu potwierdzona badaniami.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co miesiąc czuję że zaszłam. Skoro owulacje miałaś 31 maja jak piszesz to poczekaj do 14 czerwca z testem. Albo idź na betę.

click lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odp :) ale czemu aż 14 dni się czeka? Od czego to zależy :)?
    Czyli ze do zapłodnienia i zagnieżdzenia dojdzie w tym czasie czy stężenie beta hcg dopiero będzie wykrywanie. Na chwilę obecną dodatkowo wyglądam jak straszydlo. Włosy mam przesche jak nigdy i cera jedna rana. Tak mnie wysypalo. Jestem na Lechii glucophage dostinex i letrox i to był pierwszy cykl z stwierdzona owulacje

• wombi Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mniej więcej ok 6 doby po zapłodnieniu zarodek zaczyna się zgniezdzac. Trzy dni później zaczyna się produkcją beta hcg ale dopiero po ok 14 dniach od zapłodnienia stężenie bety jest na tyle duże ze wychodzi na teście ciążowym

click lubi tę wiadomość

START 2013 endo, adeno, borelioza AMH 0,36
    HSG, laparo, histero, IUI :(
    01.2016 I ICSI 🙁 7A1
    05.2016 II ICSI 🙁8A1 [*] 6tc 💔
    11,12.2019 i 02.2020 IUI 🙁
    06.2020 III IMSI 0
    06.2021 IV ICSI 8A1, 4 ❄️
    8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt ♥️
    12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu 🙁
    16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
    14.02.2022 FET 3aa
    6dpt ⏸ 7dpt 72,70, 9dpt 178, 14dpt 1709
    25dpt ❤️ 6t2d
    12+5 usg prenatalne OK 👧
    22+2 połówkowe Ok 👧
    30+4 prenatalne 3 trymestru OK 👧
    39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
    ---
    22.07.2024 FET 🙁 5bb
    16.09.2024 FET 🙁 3bb+4cc
    03.2025 V IVF - 2aa ❄️
    29.05.2025 FET 2aa ostatni
    6dpt ⏸
    7dpt 47, 9dpt 105, 12dpt 465,8, 14dpt 1137, 27dpt ❤️ 7.9 mm
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za info :) a to możliwe że przy zapłodnieniu piersi się powiększają? Przed owulacja miałam czułe sutki i po owulacji 1 2 dni też i wstałam rano i poczułam ciężar piersi i ich takie napompowwanie. To może sygnalizowac coś?

• Maczek Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    click wrote:
    Dzięki za info :) a to możliwe że przy zapłodnieniu piersi się powiększają? Przed owulacja miałam czułe sutki i po owulacji 1 2 dni też i wstałam rano i poczułam ciężar piersi i ich takie napompowwanie. To może sygnalizowac coś?

Robią się takie od podwyższonego progesteronu - po owulacji po prostu.

K7KTp2.png
    VMlC.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ