X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co mam zrobic w tej sytuacji? Pomozcie.
Odpowiedz

Co mam zrobic w tej sytuacji? Pomozcie.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • KotkaPsotka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam taka zagwostke.
    29.01 lece na urlop do Afryki. Dzisiaj sprawdzilam ze musze jeszcze zaszczepic sie na tyfus i skombinowana szczepionka na polio,tezec, ksztusiec i blonice. Wsrod tych szczepionek sa takie ktorych nie wolno u kobiet w ciazy stosowac.
    Owulke mialam dzisiaj a moze wczoraj. Pech chce ze data wylotu to 13dc i nie wiem czy do tej pory sie wszystko wyjasni.
    Nie wiem teraz czy mam isc sie zaszczepic np. dzisiaj albo jutro czy to moze zaszkodzic ewentualnej ciazy jesli by sie udalo?

9fca6f50a2283c6d700e791421c68616.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najlepiej skonsultuj się z lekarzem moja droga. Powodzenia!!

vanessa lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • mrth666 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do jakiego rejonu lecisz dokładnie? Ja byłam na wakacjach w Egipcie i w Tunezji i lekarz powiedział że do tych krajów nie muszę się szczepić...no i wróciłam cała i zdrowa :P

w57vkrntb2ql331t.png[/link]1usa15nmbx89ymoj.png
    20120421560114.png
  • KotkaPsotka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mrth666 wrote:
    A do jakiego rejonu lecisz dokładnie? Ja byłam na wakacjach w Egipcie i w Tunezji i lekarz powiedział że do tych krajów nie muszę się szczepić...no i wróciłam cała i zdrowa :P

Namibia i Botswana.

9fca6f50a2283c6d700e791421c68616.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym radziła się zaszczepić na wszystko, na ciążę wpłynąć nie musi, a jakbyś na cokolwiek z tego zachorowała, to myślę, że by było DUŻO gorsze w skutkach, zresztą nie jestem pewna, czy w ogóle pozwololiby ci wylecieć bez szczepionek

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    różne szczepionki w czasie ciąży nawet do 3 mcy po podaniu mogą być szkodliwe dla płodu.
    poradziłabym się jednak lekarza..

vanessa lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ