Co mi moze byc?
-
Nie wiem czy to odpowiedni dzial.
Moze ktoras z was bedzie mogla mi jednak cos poradzic.
Zalilam sie ostatnio, ze mam bardzo mala roznice temperatur miedzy I a II faza w porownaniu do innych dziewczyn. Przegladam czesto inne wykresy i widze ze roznica temperatur jest zawsze spora, co najmniej 0.4° a czesto o wiele wiecej siegajac 37° na termometrze.
Dzisiaj bylam na ostatnim monitoringu. Mam od poczatku cyklu zalozony specjalny sensor ktory mierzy moja temperature caly czas wewnatrz. Pani doktor jak zobaczyla wykres (z sensora) to sie mocno zdziwila bo byl prawie plaski, widac bylo ze jeszcze takiego nie widziala u kogos kto ma owulke. Zdziwienie jej wynikalo z tego ze monitoring i hormony potwierdzaja na 100% moja owulacj. W tym cyklu owulka byla nawet podwojna z obu jajnikow! A zmiana temperatury marniutka.
Podsumowujac:
Wiecie co mi jest? Owulacja wystepuje (usg, wyrzut hormonow) a skok jest barzdo maly i tylko o 0.2°C? -
Jeżeli skok jest o 0,2 to taki skok już potwierdza owulkę. Pewnie Twój organizm reaguje niedużym skokiem na progesteron. U jednych będzie ten skok znaczny u innych minimalny i np. opoźniony to wszystko zależy od organizmu. W obecnym Twoim wykresie widać piękny skok więc wg mnie nie masz czym się martwić.
-
vanessa wrote:Jeżeli skok jest o 0,2 to taki skok już potwierdza owulkę. Pewnie Twój organizm reaguje niedużym skokiem na progesteron. U jednych będzie ten skok znaczny u innych minimalny i np. opoźniony to wszystko zależy od organizmu. W obecnym Twoim wykresie widać piękny skok więc wg mnie nie masz czym się martwić.
Na tym wykresie jakistam skok widac ale na takim bardzo dokladnie mierzonym skok jest tak minimalny ze nawet nei wiem czy program wykryje owulke -
KotkaPsotka wrote:Ale nawet lekarz byl zdziwiony
A powiedział Ci że masz poważny problem bo u Ciebie nie występuje jajeczkowanie i zlecił jakieś leki aby pobudzić jajniki do pracy? Bo jeżeli nie postawił diagnozy "cykle bezowulacyjne" to nie wiem czym się martwisz i chyba sama szukasz sobie problemu tam gdzie go nie ma. To że lekarz się zdziwił nie znaczy że jest coś nie tak to przecież też człowiek i nie wszystko w życiu widział więc miał prawo jeżeli pierwszy raz w życiu widział mały skok. Podaj mi namiary na niego to się wybiorę i pokarze mu moje wykresy to też zobaczy małe skoki i już nie będzie zdziwiony na widok Twoich wykresów bo będziemy już dwie. -