Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
My też kochamy sushi 🤤🤩
Tempura pyszkaMajuna lubi tę wiadomość
♀️29 ♂️34
- styczeń 2024- odstawienie AH po 8 latach, brak owulacji 6msc, PCOS, stymulacja, drożność sono-hsg,
❌️10 nieudanych cykli - w tym 4 z lamettą
🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️🌱🤰
• 1.03 betaHCG 222,70 - prog 19,38(13dpo)
• 3.03 betaHCG 664,10 - prog 21,24
• 5.03 betaHCG 1873,70 - prog 29,00
• 18.03 - z usg 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
• 16.04 - z usg 11+0 CRL 4,15cm ❤️
• 28.04 - I prenatalne super 🥰 z usg 12+2 CRL 5,82cm b.niskie ryzyka 🥹
• 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
• 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
• 16.07 - 663g malutkiej 🎀
○ cytologia i USG piersi, krzywa cukrowa ✅️
🗓
05.08 - wizyta ginekolog
✨️2025 jest nasz!✨️ -
nick nieaktualnyDziewczynki, proszę Was na jutro o kciuki, bo oczywiście jestem naiwna, ale mam nadzieję...
Pewnie nieraz wspominałam o moim najstarszym bracie, który zawsze nawala, ale nie wiem co się wydarzyło, ale zadzwonił dziś do mamy, że jutro przyjedzie do nich i zostanie na cały tydzień, żeby pomóc przy tacie. Wszyscy szczerze w to wątpimy - chyba, ze przyczyną jego zachowania jest to, że żona go wywaliła z domu - że on faktycznie zostanie, zwłaszcza, że tata wymaga praktycznie samej "nieprzyjemnej" pomocy.
Mimo wszystkich znaków, proszę Was o kciuki, żeby jednak pomimo naszego zwątpienia przyjechał i został chociaż kilka dni.
Dzięki temu mogłabym chociaż przesypiać noce, zamiast wybudzać się i sprawdzać czy nie przegapiłam telefonu od mamy, nie musiałabym biec o 7 rano do nich i mogłabym trochę odpocząć. Mama też by miała pewnie trochę ulgi, bo nie bałaby się zostać sama i mogłaby chociaż wyjść do sklepu. Teraz nie da się taty zostawić samego nawet na chwilę, bo tak jakby miał sekundowe utraty przytomności i potem nie wie gdzie jest i co się z nim dzieje. Jakby nikogo przy nim nie było to by sobie pewnie zrobił krzywdę próbując się wydostać z łóżka..Dropsik, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Dziewczynki, proszę Was na jutro o kciuki, bo oczywiście jestem naiwna, ale mam nadzieję...
Pewnie nieraz wspominałam o moim najstarszym bracie, który zawsze nawala, ale nie wiem co się wydarzyło, ale zadzwonił dziś do mamy, że jutro przyjedzie do nich i zostanie na cały tydzień, żeby pomóc przy tacie. Wszyscy szczerze w to wątpimy - chyba, ze przyczyną jego zachowania jest to, że żona go wywaliła z domu - że on faktycznie zostanie, zwłaszcza, że tata wymaga praktycznie samej "nieprzyjemnej" pomocy.
Mimo wszystkich znaków, proszę Was o kciuki, żeby jednak pomimo naszego zwątpienia przyjechał i został chociaż kilka dni.
Dzięki temu mogłabym chociaż przesypiać noce, zamiast wybudzać się i sprawdzać czy nie przegapiłam telefonu od mamy, nie musiałabym biec o 7 rano do nich i mogłabym trochę odpocząć. Mama też by miała pewnie trochę ulgi, bo nie bałaby się zostać sama i mogłaby chociaż wyjść do sklepu. Teraz nie da się taty zostawić samego nawet na chwilę, bo tak jakby miał sekundowe utraty przytomności i potem nie wie gdzie jest i co się z nim dzieje. Jakby nikogo przy nim nie było to by sobie pewnie zrobił krzywdę próbując się wydostać z łóżka..Prezesoowa, Speranza :) lubią tę wiadomość
34 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Miałam bardzo intensywny dzień 🙈 zakończenie roku i te sprawy 🙈
Dzisiaj czuję kłucie w prawym jajniku, mam nadzieję, że to znak 😋 że zbliża się owulacja 😊elektro96, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
Prezesowa, ogromne kciuki. Za to, żeby brat poszedł po rozum do głowy. Za chwilę wytchnienia dla Ciebie 🥹🤞🏻
Prezesoowa lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Prezesoowa daj znać, czy faktycznie przyjechał.
Oby udało się wam trochę odpocząć.
Trzymamy kciuki, żeby brat wywiązał się z obietnicy.
Ps. Prezesoowa obejrzałam finałowy odcinek...
Wiem już co miałaś na myśli...
Henry na serio jest beznadziejny.
A para , która wygrała?
Porażka...
Dobrze, że to ma 10 odcinków, a nie 40, jak hotel Paradise 🙈Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
elektro96 wrote:Już jestem, dziewczyny. Trochę to trwało, bo para przed nami siedziała w gabinecie ponad godzine, my też byliśmy chyba ok. 40 minut.
Ogólnie wrażenia bardzo pozytywne. Bardzo obszerny wywiad. Lek jest utrzymany, ale zmieniona dawka. Dostaliśmy oboje do zrobienia posiewy. Na poprzednich badaniach nasienia w uwagach były wpisane leukocyty, ale poprzedni lekarz tego w ogóle nie skomentował… A tutaj napro potwierdził niedoczynność jąder, a do tego możliwa jest jakaś infekcja… Mój mąż jest po operacji neurochirurgicznej w obrębie głowy, więc bardzo możliwe, że została w jakiś sposób uszkodzona przysadka lub podwzgórze i dlatego testosteron nie domaga…
Oprócz tego ma dorobić badania krwi Wit. D, B12, homocysteine, prolaktyne w obciążeniu…
Także jest jakiś plan 😊 wrażenia bardzo pozytywne. No i mąż zadowolony, bo lekarz faktycznie się zaangażował i szuka przyczyny.
Tak się cieszę!!! Wpadłam na szybko po spotkaniu z przyjaciółkami żeby przeczytać jak Ci poszła wizyta ☺️. Super że lekarz ma plan na Was. Coś czuję że będą piękne efekty ☺️
Dobrej nocy dziewczyny! 😘"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Prezesowa mocne kciuki żeby brat się ogarnął i rzeczywiście stanął teraz na wysokości zadania! 🤞🏻
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
@prezesowa należy Ci się oddech bo w końcu jesteście w tym całą rodziną, oby brat przyjechał!.
07.2016 cp zakończona laparoskopowo
11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
05.2019 👨👩👧 córka
07.2022 kolejne starania
01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
04.2023 cb
08.2023 cb
01.2024 15tc 👼 córka
04.2024 II
06.06.2024 Badania prenatalne -
Prezesoowa wrote:Dziewczynki, proszę Was na jutro o kciuki, bo oczywiście jestem naiwna, ale mam nadzieję...
Dzięki temu mogłabym chociaż przesypiać noce, zamiast wybudzać się i sprawdzać czy nie przegapiłam telefonu od mamy, nie musiałabym biec o 7 rano do nich i mogłabym trochę odpocząć. Mama też by miała pewnie trochę ulgi, bo nie bałaby się zostać sama i mogłaby chociaż wyjść do sklepu. Teraz nie da się taty zostawić samego nawet na chwilę, bo tak jakby miał sekundowe utraty przytomności i potem nie wie gdzie jest i co się z nim dzieje. Jakby nikogo przy nim nie było to by sobie pewnie zrobił krzywdę próbując się wydostać z łóżka..Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry 🌼
W nocy obudził mnie okropny ból brzucha, poszłam do toalety, a tam niespodzianka 🐒
Także w poniedziałek odwołuję tego ginekologa, a dziś też nie idę na badania witaminy d3, żelaza, magnezu i ferretyny. Przerzucam to na poniedziałek i pójdę zrobić już wszystkie, włączając te z 3dc ( lh, fsh, prolaktyna, estradiol, testosteron ), także proszę zmianę trzymania kciuków, na badaniowe 😀🤞
Przynajmniej załapałam się na promocję w labo
@Prezesowa - to prawda, ciężko się to czyta 😟. Trzymam kciuki 🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2024, 07:23
Prezesoowa, Suzie, CoffeeDream, Zaczarowan, Speranza :), MummyYummy lubią tę wiadomość
♀️29 ♂️34
- styczeń 2024- odstawienie AH po 8 latach, brak owulacji 6msc, PCOS, stymulacja, drożność sono-hsg,
❌️10 nieudanych cykli - w tym 4 z lamettą
🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️🌱🤰
• 1.03 betaHCG 222,70 - prog 19,38(13dpo)
• 3.03 betaHCG 664,10 - prog 21,24
• 5.03 betaHCG 1873,70 - prog 29,00
• 18.03 - z usg 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
• 16.04 - z usg 11+0 CRL 4,15cm ❤️
• 28.04 - I prenatalne super 🥰 z usg 12+2 CRL 5,82cm b.niskie ryzyka 🥹
• 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
• 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
• 16.07 - 663g malutkiej 🎀
○ cytologia i USG piersi, krzywa cukrowa ✅️
🗓
05.08 - wizyta ginekolog
✨️2025 jest nasz!✨️