X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2024, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też kochamy sushi 🤤🤩
    Tempura pyszka

Majuna lubi tę wiadomość

♀️29 ♂️34
    - styczeń 2024- odstawienie AH po 8 latach, brak owulacji 6msc, PCOS, stymulacja, drożność sono-hsg,
    ❌️10 nieudanych cykli - w tym 4 z lamettą

🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️🌱🤰
    • 1.03 betaHCG 222,70 - prog 19,38(13dpo)
    • 3.03 betaHCG 664,10 - prog 21,24
    • 5.03 betaHCG 1873,70 - prog 29,00
    • 18.03 - z usg 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
    • 16.04 - z usg 11+0 CRL 4,15cm ❤️
    • 28.04 - I prenatalne super 🥰 z usg 12+2 CRL 5,82cm b.niskie ryzyka 🥹
    • 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
    • 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
    • 16.07 - 663g malutkiej 🎀

○ cytologia i USG piersi, krzywa cukrowa ✅️

🗓
    05.08 - wizyta ginekolog

preg.png

✨️2025 jest nasz!✨️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2024, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, proszę Was na jutro o kciuki, bo oczywiście jestem naiwna, ale mam nadzieję...

Pewnie nieraz wspominałam o moim najstarszym bracie, który zawsze nawala, ale nie wiem co się wydarzyło, ale zadzwonił dziś do mamy, że jutro przyjedzie do nich i zostanie na cały tydzień, żeby pomóc przy tacie. Wszyscy szczerze w to wątpimy - chyba, ze przyczyną jego zachowania jest to, że żona go wywaliła z domu - że on faktycznie zostanie, zwłaszcza, że tata wymaga praktycznie samej "nieprzyjemnej" pomocy.

Mimo wszystkich znaków, proszę Was o kciuki, żeby jednak pomimo naszego zwątpienia przyjechał i został chociaż kilka dni.

Dzięki temu mogłabym chociaż przesypiać noce, zamiast wybudzać się i sprawdzać czy nie przegapiłam telefonu od mamy, nie musiałabym biec o 7 rano do nich i mogłabym trochę odpocząć. Mama też by miała pewnie trochę ulgi, bo nie bałaby się zostać sama i mogłaby chociaż wyjść do sklepu. Teraz nie da się taty zostawić samego nawet na chwilę, bo tak jakby miał sekundowe utraty przytomności i potem nie wie gdzie jest i co się z nim dzieje. Jakby nikogo przy nim nie było to by sobie pewnie zrobił krzywdę próbując się wydostać z łóżka..

Dropsik, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2024, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Dziewczynki, proszę Was na jutro o kciuki, bo oczywiście jestem naiwna, ale mam nadzieję...

Pewnie nieraz wspominałam o moim najstarszym bracie, który zawsze nawala, ale nie wiem co się wydarzyło, ale zadzwonił dziś do mamy, że jutro przyjedzie do nich i zostanie na cały tydzień, żeby pomóc przy tacie. Wszyscy szczerze w to wątpimy - chyba, ze przyczyną jego zachowania jest to, że żona go wywaliła z domu - że on faktycznie zostanie, zwłaszcza, że tata wymaga praktycznie samej "nieprzyjemnej" pomocy.

Mimo wszystkich znaków, proszę Was o kciuki, żeby jednak pomimo naszego zwątpienia przyjechał i został chociaż kilka dni.

Dzięki temu mogłabym chociaż przesypiać noce, zamiast wybudzać się i sprawdzać czy nie przegapiłam telefonu od mamy, nie musiałabym biec o 7 rano do nich i mogłabym trochę odpocząć. Mama też by miała pewnie trochę ulgi, bo nie bałaby się zostać sama i mogłaby chociaż wyjść do sklepu. Teraz nie da się taty zostawić samego nawet na chwilę, bo tak jakby miał sekundowe utraty przytomności i potem nie wie gdzie jest i co się z nim dzieje. Jakby nikogo przy nim nie było to by sobie pewnie zrobił krzywdę próbując się wydostać z łóżka..
    Trzymam kciuki z całych sił… może coś do niego w końcu dotarło? Mam taka ogromną nadzieję 🫂

Prezesoowa, Speranza :) lubią tę wiadomość

34 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 21 czerwca 2024, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesowa będę trzymać kciuki i to bardzo mocno🤞🤞🤞 Naprawdę potrzebujecie z mamą chwili odpoczynku...🫂

Prezesoowa lubi tę wiadomość

03.24 💔 07.24💔👼🏼

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2024, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki wpadłam Wam powiedzieć dobranoc 😘
    Miałam bardzo intensywny dzień 🙈 zakończenie roku i te sprawy 🙈
    Dzisiaj czuję kłucie w prawym jajniku, mam nadzieję, że to znak 😋 że zbliża się owulacja 😊

elektro96, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2024, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @elektro bardzo się cieszę, że ktoś się Wami zajął i ma jakieś plan ❤️

@prezesowa mam nadziejie, że brat Was nie zawiedzie. Bardzo temu kibicuje

elektro96, Prezesoowa lubią tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2024, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesowa, ogromne kciuki. Za to, żeby brat poszedł po rozum do głowy. Za chwilę wytchnienia dla Ciebie 🥹🤞🏻

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Paima Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2024, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa daj znać, czy faktycznie przyjechał.
    Oby udało się wam trochę odpocząć.
    Trzymamy kciuki, żeby brat wywiązał się z obietnicy.

Ps. Prezesoowa obejrzałam finałowy odcinek...
    Wiem już co miałaś na myśli...
    Henry na serio jest beznadziejny.
    A para , która wygrała?
    Porażka...
    Dobrze, że to ma 10 odcinków, a nie 40, jak hotel Paradise 🙈

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2024, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Już jestem, dziewczyny. Trochę to trwało, bo para przed nami siedziała w gabinecie ponad godzine, my też byliśmy chyba ok. 40 minut.
    Ogólnie wrażenia bardzo pozytywne. Bardzo obszerny wywiad. Lek jest utrzymany, ale zmieniona dawka. Dostaliśmy oboje do zrobienia posiewy. Na poprzednich badaniach nasienia w uwagach były wpisane leukocyty, ale poprzedni lekarz tego w ogóle nie skomentował… A tutaj napro potwierdził niedoczynność jąder, a do tego możliwa jest jakaś infekcja… Mój mąż jest po operacji neurochirurgicznej w obrębie głowy, więc bardzo możliwe, że została w jakiś sposób uszkodzona przysadka lub podwzgórze i dlatego testosteron nie domaga…
    Oprócz tego ma dorobić badania krwi Wit. D, B12, homocysteine, prolaktyne w obciążeniu…
    Także jest jakiś plan 😊 wrażenia bardzo pozytywne. No i mąż zadowolony, bo lekarz faktycznie się zaangażował i szuka przyczyny.

Tak się cieszę!!! Wpadłam na szybko po spotkaniu z przyjaciółkami żeby przeczytać jak Ci poszła wizyta ☺️. Super że lekarz ma plan na Was. Coś czuję że będą piękne efekty ☺️

Dobrej nocy dziewczyny! 😘

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2024, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @elektro, cieszę się, że masz dobre wieści ♥️♥️ W takim razie czekamy na posiewy 💪

elektro96 lubi tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2024, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Prezesoowa, mocno trzymam kciuki, żeby brat stanął na wysokości zadania ✊✊ Czasem.tskoe doświadczenia zmieniają ludzi...

• Speranza :) Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2024, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesowa mocne kciuki żeby brat się ogarnął i rzeczywiście stanął teraz na wysokości zadania! 🤞🏻

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Eniana Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2024, 01:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @prezesowa należy Ci się oddech bo w końcu jesteście w tym całą rodziną, oby brat przyjechał!.

07.2016 cp zakończona laparoskopowo
    11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
    05.2019 👨‍👩‍👧 córka
    07.2022 kolejne starania
    01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
    04.2023 cb
    08.2023 cb
    01.2024 15tc 👼 córka
    04.2024 II
    06.06.2024 Badania prenatalne
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2024, 01:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 20:54

"A nadzieja zawieść nie może..."🍀
  • Zimozielona Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2024, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

Prezesowa trzymam kciuki aby udało Ci się wreszcie odpocząć! A myśleliście o stałej opiece chociaż na parę godzin żeby ktoś was z zewnątrz wspomógł? Brat jakby przyjechał to dalej kilka dni a może uda się załatwić w tym czasie kogoś kto Wam pomoże?

preg.png
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2024, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 🌼
    W nocy obudził mnie okropny ból brzucha, poszłam do toalety, a tam niespodzianka 🐒
    Także w poniedziałek odwołuję tego ginekologa, a dziś też nie idę na badania witaminy d3, żelaza, magnezu i ferretyny. Przerzucam to na poniedziałek i pójdę zrobić już wszystkie, włączając te z 3dc ( lh, fsh, prolaktyna, estradiol, testosteron ), także proszę zmianę trzymania kciuków, na badaniowe 😀🤞
    Przynajmniej załapałam się na promocję w labo

@Prezesowa - to prawda, ciężko się to czyta 😟. Trzymam kciuki 🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2024, 07:23

Prezesoowa, Suzie, CoffeeDream, Zaczarowan, Speranza :), MummyYummy lubią tę wiadomość

♀️29 ♂️34
    - styczeń 2024- odstawienie AH po 8 latach, brak owulacji 6msc, PCOS, stymulacja, drożność sono-hsg,
    ❌️10 nieudanych cykli - w tym 4 z lamettą

🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️🌱🤰
    • 1.03 betaHCG 222,70 - prog 19,38(13dpo)
    • 3.03 betaHCG 664,10 - prog 21,24
    • 5.03 betaHCG 1873,70 - prog 29,00
    • 18.03 - z usg 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
    • 16.04 - z usg 11+0 CRL 4,15cm ❤️
    • 28.04 - I prenatalne super 🥰 z usg 12+2 CRL 5,82cm b.niskie ryzyka 🥹
    • 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
    • 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
    • 16.07 - 663g malutkiej 🎀

○ cytologia i USG piersi, krzywa cukrowa ✅️

🗓
    05.08 - wizyta ginekolog

preg.png

✨️2025 jest nasz!✨️
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2024, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Majlen :( 🫂 Trzymam kciuki, by kolejny cykl był szczęśliwy 🤞🏻

Majlen lubi tę wiadomość

• Vienna Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2024, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia, 14:18

• Vienna Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2024, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Vienna Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2024, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Majlen lubi tę wiadomość

‹‹ 1103 1104 1105 1106 1107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ