Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:
    U mnie cudny koniec miesiąca 🙈 najechałam za mocno na za wysoki krawężnik i cyk zderzak mi z jednej strony lekko zawisł 😭 💔 szczęście w nieszczęściu, że mój mechanik ma czas dopiero po wypłacie 😵‍💫 jutro podrzuci mnie mąż, a w przyszłym tygodniu chyba się przeproszę ze zbiorkomem 🙈
    O cholerka :/ 🤦‍♀️

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Rodzinny na krzywą cukrową może skierować :)

Dziękuję za info. Oczywiście insulinową też wtedy zrobię 😊 To badanie jeszcze odwlekamy w czasie. Chyba w lipcu skupie się na badaniu na pasożyty podczas pełni, bo wysypuje mnie co jakiś czas w różnych miejscach.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2024, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, dziewczyny ja mam taki armagedon w pracy. Od 8 do teraz (a niby pracuje 8h). Także ten… nawet nie było jak zajrzeć do Was.

Melduję brak miesiączki, jutro znowu sikam bo to już będą 3 dni opóźnienia

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2024, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:
    U mnie cudny koniec miesiąca 🙈 najechałam za mocno na za wysoki krawężnik i cyk zderzak mi z jednej strony lekko zawisł 😭 💔 szczęście w nieszczęściu, że mój mechanik ma czas dopiero po wypłacie 😵‍💫 jutro podrzuci mnie mąż, a w przyszłym tygodniu chyba się przeproszę ze zbiorkomem 🙈

A to urwały się te zaczepy od zderzaka? Czy się zgniótł? Nie da się go spowrotem wcisnąć?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2024, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Ja w diagnostyce robiłam bez skierowania. Tylko przed glukometrem mi badali z palca poziom. Ostatnio jak byłam to też jakiś pan robił i chyba dalej praktykują ten glukometr.

Tak? Kurcze no to coś się musiało zmienić, bo pamiętam jak chciałam zrobić to mnie babeczka odesłała, że takie "inwazyjne" badanie to tylko ze skierowaniem :P

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Katsue Jejku... Współczuję 🙁 ale może to wcale nie będzie droga naprawa?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2024, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    F

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 18:17

• Suzie Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Jak będziesz robić krzywą to dorzuć od razu insulinową, ale ona jest na pewno płatna. Tyle, że lepiej zrobić od razu obydwie, żeby dwa razy się nie męczyć, a krzywej pod obciążeniem bez skierowania i tak się nie da zrobić:(

Dokładnie, u mnie glukozowa zła nie była, ale za to insulinowa...

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2024, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [g

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 18:17

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Tak? Kurcze no to coś się musiało zmienić, bo pamiętam jak chciałam zrobić to mnie babeczka odesłała, że takie "inwazyjne" badanie to tylko ze skierowaniem :P
    Zdaje się, że to zależy od punktu pobrań.. jeden robi a inny nie 🥴 Nie mają tego chyba unormowane. Ja robiłam 3-4 lata temu bez skierowania, a teraz widziałam, że jakiś pan robił i mu pani powiedziała, że badanie odbędzie się pod warunkiem, że wynik z glukometru będzie ok i dopiero jak będzie ok to prosi o płatność za badanie. Wiem, że na mojej grupie staraczkowej niektóre dziewczyny miały problem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2024, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy nie ma wśród nas jakiejś kadrowej/księgowej, która by potrafiła pomóc z wynagrodzeniem chorobowym?

Ogólne zasady znam, ale chciałabym, żeby ktoś mnie sprawdził zanim narobię rabanu w pracy. Chciałabym sobie policzyć wynagrodzenie chorobowe na podstawie odprowadzanych do ZUS składek i np. podstawy ubezpieczenia chorobowego. Napisałam już do ZUS, ale zanim oni mi odpiszą to ja się zagotuję :[ wiedziałam, że znowu będzie z tym problem, bo księgowa w mojej pracy zawsze się myli przy chorobowym i wydawało mi się, że się na to przygotowałam, ale jednak jestem okropnie wku........ :[

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:
    No oby nie 🫣 nie wiem, bo pierwszy raz w życiu mi się coś takiego zdarzyło 🙈
    To się zateguje 🤣

nick nieaktualny, Majlen lubią tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Dziewczyny, czy nie ma wśród nas jakiejś kadrowej/księgowej, która by potrafiła pomóc z wynagrodzeniem chorobowym?

Ogólne zasady znam, ale chciałabym, żeby ktoś mnie sprawdził zanim narobię rabanu w pracy. Chciałabym sobie policzyć wynagrodzenie chorobowe na podstawie odprowadzanych do ZUS składek i np. podstawy ubezpieczenia chorobowego. Napisałam już do ZUS, ale zanim oni mi odpiszą to ja się zagotuję :[ wiedziałam, że znowu będzie z tym problem, bo księgowa w mojej pracy zawsze się myli przy chorobowym i wydawało mi się, że się na to przygotowałam, ale jednak jestem okropnie wku........ :[
    Nie mam takiej wiedzy, ale kiedyś na Zusie o coś pytałam przez stronę to miałam dość szybko odpowiedź. Może u Ciebie też tak będzie 🤞

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2024, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:
    No właśnie te zaczepy poszły w pizdu 🫣 Mąż próbował wciskać, ale chwilę później wracał do pozycji wyjściowej 🙄 kurde a pamiętam, że co dopiero się jarałam, ze nic jej jeszcze nie zrobiłam 😵‍💫

Pytałam męża tak ogólnie, bo to jego branża ile to może kosztować to się śmieje ze mnie, że się zachowuję jak blondynka :D ale mówi, że mogą to być groszowe sprawy, więc trzymam kciuki, żeby to była ta tania opcja :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2024, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiedoszlaWielodzietna wrote:
    Hejka, dziewczyny ja mam taki armagedon w pracy. Od 8 do teraz (a niby pracuje 8h). Także ten… nawet nie było jak zajrzeć do Was.

Melduję brak miesiączki, jutro znowu sikam bo to już będą 3 dni opóźnienia

A dzisiaj sikałaś? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2024, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Zdaje się, że to zależy od punktu pobrań.. jeden robi a inny nie 🥴 Nie mają tego chyba unormowane. Ja robiłam 3-4 lata temu bez skierowania, a teraz widziałam, że jakiś pan robił i mu pani powiedziała, że badanie odbędzie się pod warunkiem, że wynik z glukometru będzie ok i dopiero jak będzie ok to prosi o płatność za badanie. Wiem, że na mojej grupie staraczkowej niektóre dziewczyny miały problem.

No to tak jak było kiedyś z rezonansem, tomografią czy RTG. Zależy gdzie się trafi :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2024, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Nie mam takiej wiedzy, ale kiedyś na Zusie o coś pytałam przez stronę to miałam dość szybko odpowiedź. Może u Ciebie też tak będzie 🤞

Dziękuję, taką mam nadzieję, bo jestem gotowa pójść na noże i uruchomić prawnika :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2024, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A dzisiaj sikałaś? :)
    Ostatni raz w niedzielę

• Leśneintro Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

Dodaj mnie do przyjaciółek :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2024, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśneintro wrote:
    Dodaj mnie do przyjaciółek :)

Dodałam <3

‹‹ 1142 1143 1144 1145 1146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ