X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:
    U mnie cudny koniec miesiąca 🙈 najechałam za mocno na za wysoki krawężnik i cyk zderzak mi z jednej strony lekko zawisł 😭 💔 szczęście w nieszczęściu, że mój mechanik ma czas dopiero po wypłacie 😵‍💫 jutro podrzuci mnie mąż, a w przyszłym tygodniu chyba się przeproszę ze zbiorkomem 🙈
    O cholerka :/ 🤦‍♀️

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Rodzinny na krzywą cukrową może skierować :)

Dziękuję za info. Oczywiście insulinową też wtedy zrobię 😊 To badanie jeszcze odwlekamy w czasie. Chyba w lipcu skupie się na badaniu na pasożyty podczas pełni, bo wysypuje mnie co jakiś czas w różnych miejscach.

Prezesoowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2024, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, dziewczyny ja mam taki armagedon w pracy. Od 8 do teraz (a niby pracuje 8h). Także ten… nawet nie było jak zajrzeć do Was.

Melduję brak miesiączki, jutro znowu sikam bo to już będą 3 dni opóźnienia

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2024, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:
    U mnie cudny koniec miesiąca 🙈 najechałam za mocno na za wysoki krawężnik i cyk zderzak mi z jednej strony lekko zawisł 😭 💔 szczęście w nieszczęściu, że mój mechanik ma czas dopiero po wypłacie 😵‍💫 jutro podrzuci mnie mąż, a w przyszłym tygodniu chyba się przeproszę ze zbiorkomem 🙈

A to urwały się te zaczepy od zderzaka? Czy się zgniótł? Nie da się go spowrotem wcisnąć?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2024, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Ja w diagnostyce robiłam bez skierowania. Tylko przed glukometrem mi badali z palca poziom. Ostatnio jak byłam to też jakiś pan robił i chyba dalej praktykują ten glukometr.

Tak? Kurcze no to coś się musiało zmienić, bo pamiętam jak chciałam zrobić to mnie babeczka odesłała, że takie "inwazyjne" badanie to tylko ze skierowaniem :P

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Katsue Jejku... Współczuję 🙁 ale może to wcale nie będzie droga naprawa?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2024, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    F

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 18:17

• Suzie Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Jak będziesz robić krzywą to dorzuć od razu insulinową, ale ona jest na pewno płatna. Tyle, że lepiej zrobić od razu obydwie, żeby dwa razy się nie męczyć, a krzywej pod obciążeniem bez skierowania i tak się nie da zrobić:(

Dokładnie, u mnie glukozowa zła nie była, ale za to insulinowa...

👩29👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS oraz bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ brak cukrzycy ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia
    ❌IO u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
    07/04 17+4, 223g 🐻
    28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
    05/05 21+4, 493g 😱
    26/05 24+4, 791g gościa 🤗
    23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
    07/07 30+4, 1924g 🫣

📆 Kalendarz wizyt
    28/7 - gin
    29/7 - urofizjo
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2024, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [g

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 18:17

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Tak? Kurcze no to coś się musiało zmienić, bo pamiętam jak chciałam zrobić to mnie babeczka odesłała, że takie "inwazyjne" badanie to tylko ze skierowaniem :P
    Zdaje się, że to zależy od punktu pobrań.. jeden robi a inny nie 🥴 Nie mają tego chyba unormowane. Ja robiłam 3-4 lata temu bez skierowania, a teraz widziałam, że jakiś pan robił i mu pani powiedziała, że badanie odbędzie się pod warunkiem, że wynik z glukometru będzie ok i dopiero jak będzie ok to prosi o płatność za badanie. Wiem, że na mojej grupie staraczkowej niektóre dziewczyny miały problem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2024, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy nie ma wśród nas jakiejś kadrowej/księgowej, która by potrafiła pomóc z wynagrodzeniem chorobowym?

Ogólne zasady znam, ale chciałabym, żeby ktoś mnie sprawdził zanim narobię rabanu w pracy. Chciałabym sobie policzyć wynagrodzenie chorobowe na podstawie odprowadzanych do ZUS składek i np. podstawy ubezpieczenia chorobowego. Napisałam już do ZUS, ale zanim oni mi odpiszą to ja się zagotuję :[ wiedziałam, że znowu będzie z tym problem, bo księgowa w mojej pracy zawsze się myli przy chorobowym i wydawało mi się, że się na to przygotowałam, ale jednak jestem okropnie wku........ :[

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:
    No oby nie 🫣 nie wiem, bo pierwszy raz w życiu mi się coś takiego zdarzyło 🙈
    To się zateguje 🤣

Katsue, Majlen lubią tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Dziewczyny, czy nie ma wśród nas jakiejś kadrowej/księgowej, która by potrafiła pomóc z wynagrodzeniem chorobowym?

Ogólne zasady znam, ale chciałabym, żeby ktoś mnie sprawdził zanim narobię rabanu w pracy. Chciałabym sobie policzyć wynagrodzenie chorobowe na podstawie odprowadzanych do ZUS składek i np. podstawy ubezpieczenia chorobowego. Napisałam już do ZUS, ale zanim oni mi odpiszą to ja się zagotuję :[ wiedziałam, że znowu będzie z tym problem, bo księgowa w mojej pracy zawsze się myli przy chorobowym i wydawało mi się, że się na to przygotowałam, ale jednak jestem okropnie wku........ :[
    Nie mam takiej wiedzy, ale kiedyś na Zusie o coś pytałam przez stronę to miałam dość szybko odpowiedź. Może u Ciebie też tak będzie 🤞

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2024, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:
    No właśnie te zaczepy poszły w pizdu 🫣 Mąż próbował wciskać, ale chwilę później wracał do pozycji wyjściowej 🙄 kurde a pamiętam, że co dopiero się jarałam, ze nic jej jeszcze nie zrobiłam 😵‍💫

Pytałam męża tak ogólnie, bo to jego branża ile to może kosztować to się śmieje ze mnie, że się zachowuję jak blondynka :D ale mówi, że mogą to być groszowe sprawy, więc trzymam kciuki, żeby to była ta tania opcja :)

Katsue lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2024, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiedoszlaWielodzietna wrote:
    Hejka, dziewczyny ja mam taki armagedon w pracy. Od 8 do teraz (a niby pracuje 8h). Także ten… nawet nie było jak zajrzeć do Was.

Melduję brak miesiączki, jutro znowu sikam bo to już będą 3 dni opóźnienia

A dzisiaj sikałaś? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2024, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Zdaje się, że to zależy od punktu pobrań.. jeden robi a inny nie 🥴 Nie mają tego chyba unormowane. Ja robiłam 3-4 lata temu bez skierowania, a teraz widziałam, że jakiś pan robił i mu pani powiedziała, że badanie odbędzie się pod warunkiem, że wynik z glukometru będzie ok i dopiero jak będzie ok to prosi o płatność za badanie. Wiem, że na mojej grupie staraczkowej niektóre dziewczyny miały problem.

No to tak jak było kiedyś z rezonansem, tomografią czy RTG. Zależy gdzie się trafi :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2024, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Nie mam takiej wiedzy, ale kiedyś na Zusie o coś pytałam przez stronę to miałam dość szybko odpowiedź. Może u Ciebie też tak będzie 🤞

Dziękuję, taką mam nadzieję, bo jestem gotowa pójść na noże i uruchomić prawnika :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2024, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A dzisiaj sikałaś? :)
    Ostatni raz w niedzielę

• Leśneintro Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

Dodaj mnie do przyjaciółek :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2024, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśneintro wrote:
    Dodaj mnie do przyjaciółek :)

Dodałam <3

‹‹ 1142 1143 1144 1145 1146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ