Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

@Vienka, kciuki ✊
    @Prezesoowa, jak dziś Twoja głowa? Mam nadzieję, że to nic poważnego... A koniczynki 🥺🥺🥺
    @Dropsiku, to koniecznie poleć ten probiotyk!
    @Pati, super, że Franio już taki aktywny ♥️ U nas Niko jest tak spokojny, że dzisiaj już kiepsko spałam i budziłam Męża w nocy na randkę z detektorem 🤭 Dziewczyny przyzwyczaiły mnie do tego, że maluch w brzuchu na tym etapie ryje tunele, a tu tylko drobne puknięcia i lekkie przeciągnięcia 😉
    @notsobadd, Kochana, mocno, mocno Cię przytulam 🫂 🫂 🫂 Życzę Ci, żeby już za chwilę zaświeciło dla Ciebie słoneczko ☀️
    @Coffee, rozumiem Twoj smutek z powodu reakcji męża, ale jesteście w tym razem 😘 Nie zawsze da się kogoś ochronić przed emocjami czy żalem, a badanie nasienia to bardzo ważna sprawa ✊
    @grazka, jeju, ale 🐒 leci w kulki... A jak się czujesz fizycznie? Jakby miała przyjść?
    @Sorbeciku, czuję, że będzie dobrze ✊✊✊

My już się urlopujemy 🥰 Także będę zaglądać nieco rzadziej, ale będę 🙂

nick nieaktualny, Pati2804, Paima, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:
    U mnie cudny koniec miesiąca 🙈 najechałam za mocno na za wysoki krawężnik i cyk zderzak mi z jednej strony lekko zawisł 😭 💔 szczęście w nieszczęściu, że mój mechanik ma czas dopiero po wypłacie 😵‍💫 jutro podrzuci mnie mąż, a w przyszłym tygodniu chyba się przeproszę ze zbiorkomem 🙈

Ooo nie, no te wydatki wszystkie to chyba naprawdę galopują stadami 😳 rozumiem żal, tez płacze nad każdą mikro ryską na swoim samochodziku 😂 kiedyś wpadłam w poślizg, obróciło mnie i uderzyłam w krawężnik. Zamiast się cieszyć, że nic mi nie jest to płakałam, że felga do malowania 😂

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Mummy Udanego wypoczynku 🩷☀️

MummyYummy, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• Pcos-ka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka kochane, postanowiłam do Was dołączyć. Staramy się już od X czasu ale to był pierwszy cykl stymulowany. 7 dni po owulacji progesteron wynosi 7,78 ng/ml. Co o tym sądzicie? Czy już wszystko w tym miesiącu stracone? Jest to za niski wynik? Dodam, że od owu biorę dupka 2x1. Na ten moment testy negatywne a jestem 8 dpo.
    Dziękuję za Wasze rady 🤗

Ona:
    PCOS, IO, hashimoto, oba jajowody drożne
    On:
    zdrowy 🏋️‍♂️

06.2024 - 01.2025 8 cykli stymulowanych ❌

02.2025 Kwalifikacja do rządowego programu IVF 🥰
    08.03.2025 punkcja 🥚 —> 4❄️
    09.04.2025 transfer zarodka 5.1.2
    5dpt beta 15,7; 6dpt beta 36
    7dpt beta 77,4; 8dpt beta 158
    9dpt beta 262; 10dpt beta 350,7
    13dpt beta 1203
    17dpt beta 4662
    20dpt GS 10mm, YS 2,5mm
    29dpt CRL 6,6mm, FHR 106/min
    16w0d będzie chłopiec 🩵
    Synuś 👶🏼🩵 ur. Grudzień 2025

Pozostały 3 ❄️
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    To się zateguje 🤣
    😅😅😅

♀️29
    PCOS

🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
    ( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )

✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stwierdziłam, że nie wytrzymam z bólem tego zęba do przyszłego tygodnia, a mój lekarz nie przyjmie mnie wcześniej. Idę jutro do poleconej przez koleżankę.
    Siknęłam dla pewności jeszcze raz, żeby potwierdzić brak ciąży i wzięłam najsilniejsze przeciwbólowe jakie mam 😫

I tak sobie myślę, że chyba już never ever nie będę sikać przed terminem 🐒. Taki ból jaki ta jedna kreska zaczęła we mnie powodować to szok… 🙈

Muszę Wam jeszcze pomarudzić, jeśli mogę. Zauważyłam, że od kilku tygodni, od powrotu z urlopu, coś niedobrego się ze mną dzieje. Tzn. nie mam do niczego motywacji. Jest lato, nienajgorsza pogoda, a ja nic nie robię, nie mam siły nic robić… Nie wychodzę nigdzie po pracy, mam całą listę do zrobienia w domu, a robię absolutne minimum. Praktycznie tylko pracuje, robię drzemkę po pracy, jedzenie na drugi dzień i idę spać. Kręcę się po domu i gapię w telefon. Oglądam tik toka albo siedzę i czytam forum. Chyba wpadłam w jakaś staraczkową czarną dziurę i nie wiem jak z niej wyjść 🥺

drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

Walczymy 💪🏻
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:
    No oby nie 🫣 nie wiem, bo pierwszy raz w życiu mi się coś takiego zdarzyło 🙈
    Mi też kiedyś opadł zderzak jak najechałam na wysoki krawężnik, to tata mi coś tam wykombinował, tyle, że ja mam stare auto. Może się uda ten naprawić, a nie odrazu nowy ;(

♀️29
    PCOS

• Majlen Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Dziękuję, taką mam nadzieję, bo jestem gotowa pójść na noże i uruchomić prawnika :P
    Ta praca ci robi pod górkę z każdej strony 😤😤

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

♀️29
    PCOS

• Majlen Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Stwierdziłam, że nie wytrzymam z bólem tego zęba do przyszłego tygodnia, a mój lekarz nie przyjmie mnie wcześniej. Idę jutro do poleconej przez koleżankę.
    Siknęłam dla pewności jeszcze raz, żeby potwierdzić brak ciąży i wzięłam najsilniejsze przeciwbólowe jakie mam 😫

I tak sobie myślę, że chyba już never ever nie będę sikać przed terminem 🐒. Taki ból jaki ta jedna kreska zaczęła we mnie powodować to szok… 🙈

Muszę Wam jeszcze pomarudzić, jeśli mogę. Zauważyłam, że od kilku tygodni, od powrotu z urlopu, coś niedobrego się ze mną dzieje. Tzn. nie mam do niczego motywacji. Jest lato, nienajgorsza pogoda, a ja nic nie robię, nie mam siły nic robić… Nie wychodzę nigdzie po pracy, mam całą listę do zrobienia w domu, a robię absolutne minimum. Praktycznie tylko pracuje, robię drzemkę po pracy, jedzenie na drugi dzień i idę spać. Kręcę się po domu i gapię w telefon. Oglądam tik toka albo siedzę i czytam forum. Chyba wpadłam w jakaś staraczkową czarną dziurę i nie wiem jak z niej wyjść 🥺
    To ja typowo też wpadłam w taką pułapkę ostatnimi czasy, praca, po pracy drzemka, bo zmęczona, serial, jedzonko, na siłkę też mi się nie chciało wychodzić i chodziłam tylko w weekendy, ale obudziło mnie to, jak stanęłam na wagę. No i się obudziłam.
    Rozumiem, że Twój przypadek jest inny :* może spróbuj od spacerów? Lub wieczornych przejażdżek rowerem :) Fajnie wprowadzić jakiś ruch w ciągu dnia i dotlenić mózg

♀️29
    PCOS

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    To ja typowo też wpadłam w taką pułapkę ostatnimi czasy, praca, po pracy drzemka, bo zmęczona, serial, jedzonko, na siłkę też mi się nie chciało wychodzić i chodziłam tylko w weekendy, ale obudziło mnie to, jak stanęłam na wagę. No i się obudziłam.
    Rozumiem, że Twój przypadek jest inny :* może spróbuj od spacerów? Lub wieczornych przejażdżek rowerem :) Fajnie wprowadzić jakiś ruch w ciągu dnia i dotlenić mózg

Chyba muszę się zmusić, bo inaczej się nie obudzę…
    Bo skoro latem wpadam w takie czarne stany to boję się, że na jesień/zimę będę kompletnym wrakiem 😩

Majlen lubi tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Mummy, coś ty, nic nie czuję, ale ja akurat tak mam, że ja odkąd biorę suple i dbam o siebie to w ogóle nie mam bóli przed okresem, ani w trakcie ja to mam tak, że mnie zakuje jajnik tak jakby ktoś mi szpilkę wbił w dupke, albo uszczypnął, minutę poboli i okres. Nigdy też nie miałam pms. Te wszystkie memy o babach przed okresem to nie o mnie 😅 Nigdy nie mam nerwów, ani nic.

Zbuntowana lubi tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2024, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Hej!

@Vienka, kciuki ✊
    @Prezesoowa, jak dziś Twoja głowa? Mam nadzieję, że to nic poważnego... A koniczynki 🥺🥺🥺
    @Dropsiku, to koniecznie poleć ten probiotyk!
    @Pati, super, że Franio już taki aktywny ♥️ U nas Niko jest tak spokojny, że dzisiaj już kiepsko spałam i budziłam Męża w nocy na randkę z detektorem 🤭 Dziewczyny przyzwyczaiły mnie do tego, że maluch w brzuchu na tym etapie ryje tunele, a tu tylko drobne puknięcia i lekkie przeciągnięcia 😉
    @notsobadd, Kochana, mocno, mocno Cię przytulam 🫂 🫂 🫂 Życzę Ci, żeby już za chwilę zaświeciło dla Ciebie słoneczko ☀️
    @Coffee, rozumiem Twoj smutek z powodu reakcji męża, ale jesteście w tym razem 😘 Nie zawsze da się kogoś ochronić przed emocjami czy żalem, a badanie nasienia to bardzo ważna sprawa ✊
    @grazka, jeju, ale 🐒 leci w kulki... A jak się czujesz fizycznie? Jakby miała przyjść?
    @Sorbeciku, czuję, że będzie dobrze ✊✊✊

My już się urlopujemy 🥰 Także będę zaglądać nieco rzadziej, ale będę 🙂

Dzisiaj już całkiem dobrze :) A Ty jak się czujesz? Co porabiacie na urlopie? Odpoczywasz? Nikoś najwyraźniej ma chill na maksa :))

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2024, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pcos-ka wrote:
    Hejka kochane, postanowiłam do Was dołączyć. Staramy się już od X czasu ale to był pierwszy cykl stymulowany. 7 dni po owulacji progesteron wynosi 7,78 ng/ml. Co o tym sądzicie? Czy już wszystko w tym miesiącu stracone? Jest to za niski wynik? Dodam, że od owu biorę dupka 2x1. Na ten moment testy negatywne a jestem 8 dpo.
    Dziękuję za Wasze rady 🤗

Hej hej :)

Nic nie jest stracone, taki progesteron świadczy o przebytej owulacji, ale nie jest ona najlepszej jakości co przy PCOS jest naturalne. To też nie jest tak, że jeśli dojdzie do zapłodnienia i zagnieżdżenia to progesteron nie wystrzeli :) 8 dpo to jeszcze o kilka dni za wcześnie na testy :)

Pcos-ka lubi tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze mówiąc ja od maja też wpadłam w taka czarna dziurę. Zero sił, robiłam minimum, sprzątanie kwiczało, obiady byleby były... Dopiero z tydzień czy dwa temu jakoś z tego wyszłam, ale recepty nie mam żadnej na to...

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Dodałam <3
    Napisałam :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Leśneintro Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 16:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2024, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:

Dobrze, że zdecydowałaś się przyspieszyć dentystę - mam nadzieję, że potraktuje Cię bezboleśnie :*

Zawsze możesz marudzić, po to też tu jesteśmy.. Przytulam Cię mocno za ten test :( i za Twój nastrój też. Na wyjeździe było inaczej? Miałaś dużo energii i lepiej się czułaś? Może jesteś przemęczona? Planujecie z mężem jakiś urlop albo chociaż wspólny wolny weekend?
    Bardzo dużo ostatnio na Ciebie spadło i na pewno potrzebujesz jakiejś odskoczni..

• Pcos-ka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Hej hej :)

Nic nie jest stracone, taki progesteron świadczy o przebytej owulacji, ale nie jest ona najlepszej jakości co przy PCOS jest naturalne. To też nie jest tak, że jeśli dojdzie do zapłodnienia i zagnieżdżenia to progesteron nie wystrzeli :) 8 dpo to jeszcze o kilka dni za wcześnie na testy :)
    Czyli w dalszym ciągu mogę jeszcze mieć nadzieję 🤗 od kilku dni czuję bóle podbrzusza i tkliwość piersi. O płaczliwym nastroju nie wspomnę. Trochę się podłamałam robiąc właśnie test dziś (8dpo). Wyszła śnieżna biel, nawet nie mogę się łudzić że jest tam jakiś cień🫣🫣 powtórzę kolejny za 2-3 dni 🫡

Ona:
    PCOS, IO, hashimoto, oba jajowody drożne
    On:
    zdrowy 🏋️‍♂️

06.2024 - 01.2025 8 cykli stymulowanych ❌

02.2025 Kwalifikacja do rządowego programu IVF 🥰
    08.03.2025 punkcja 🥚 —> 4❄️
    09.04.2025 transfer zarodka 5.1.2
    5dpt beta 15,7; 6dpt beta 36
    7dpt beta 77,4; 8dpt beta 158
    9dpt beta 262; 10dpt beta 350,7
    13dpt beta 1203
    17dpt beta 4662
    20dpt GS 10mm, YS 2,5mm
    29dpt CRL 6,6mm, FHR 106/min
    16w0d będzie chłopiec 🩵
    Synuś 👶🏼🩵 ur. Grudzień 2025

Pozostały 3 ❄️
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pcos-ka wrote:
    Czyli w dalszym ciągu mogę jeszcze mieć nadzieję 🤗 od kilku dni czuję bóle podbrzusza i tkliwość piersi. O płaczliwym nastroju nie wspomnę. Trochę się podłamałam robiąc właśnie test dziś (8dpo). Wyszła śnieżna biel, nawet nie mogę się łudzić że jest tam jakiś cień🫣🫣 powtórzę kolejny za 2-3 dni 🫡
    8dpo to bardzo wcześnie 😊 daj sobie jeszcze czas!

Pcos-ka lubi tę wiadomość

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    ❌ zapalenie endometrium? -> ⏳ histeroskopia z biopsją - luty 2026
    ✅ USG endometriozy - prawidłowe
    💁🏽
    ❌ hla-c C2
    ❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
    ❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 25 czerwca 2024, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @elektro jak tam Twoja paczka?

Dropsik lubi tę wiadomość

‹‹ 1143 1144 1145 1146 1147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ