Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej!
@Vienka, kciuki ✊
@Prezesoowa, jak dziś Twoja głowa? Mam nadzieję, że to nic poważnego... A koniczynki 🥺🥺🥺
@Dropsiku, to koniecznie poleć ten probiotyk!
@Pati, super, że Franio już taki aktywny ♥️ U nas Niko jest tak spokojny, że dzisiaj już kiepsko spałam i budziłam Męża w nocy na randkę z detektorem 🤭 Dziewczyny przyzwyczaiły mnie do tego, że maluch w brzuchu na tym etapie ryje tunele, a tu tylko drobne puknięcia i lekkie przeciągnięcia 😉
@notsobadd, Kochana, mocno, mocno Cię przytulam 🫂 🫂 🫂 Życzę Ci, żeby już za chwilę zaświeciło dla Ciebie słoneczko ☀️
@Coffee, rozumiem Twoj smutek z powodu reakcji męża, ale jesteście w tym razem 😘 Nie zawsze da się kogoś ochronić przed emocjami czy żalem, a badanie nasienia to bardzo ważna sprawa ✊
@grazka, jeju, ale 🐒 leci w kulki... A jak się czujesz fizycznie? Jakby miała przyjść?
@Sorbeciku, czuję, że będzie dobrze ✊✊✊
My już się urlopujemy 🥰 Także będę zaglądać nieco rzadziej, ale będę 🙂Prezesoowa, Pati2804, Paima, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Katsue wrote:U mnie cudny koniec miesiąca 🙈 najechałam za mocno na za wysoki krawężnik i cyk zderzak mi z jednej strony lekko zawisł 😭 💔 szczęście w nieszczęściu, że mój mechanik ma czas dopiero po wypłacie 😵💫 jutro podrzuci mnie mąż, a w przyszłym tygodniu chyba się przeproszę ze zbiorkomem 🙈
Ooo nie, no te wydatki wszystkie to chyba naprawdę galopują stadami 😳 rozumiem żal, tez płacze nad każdą mikro ryską na swoim samochodziku 😂 kiedyś wpadłam w poślizg, obróciło mnie i uderzyłam w krawężnik. Zamiast się cieszyć, że nic mi nie jest to płakałam, że felga do malowania 😂👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Hejka kochane, postanowiłam do Was dołączyć. Staramy się już od X czasu ale to był pierwszy cykl stymulowany. 7 dni po owulacji progesteron wynosi 7,78 ng/ml. Co o tym sądzicie? Czy już wszystko w tym miesiącu stracone? Jest to za niski wynik? Dodam, że od owu biorę dupka 2x1. Na ten moment testy negatywne a jestem 8 dpo.
Dziękuję za Wasze rady 🤗Ona 27l:
PCOS, IO, hashimoto, oba jajowody drożne
On 29l:
zdrowy 🏋️♂️
06.2024 - 10.2024 Aromek + Ovitrelle (5 cykli) ❌
11.2024 Mensinorm 75 - hiperstymulacja - primolut nor ❌
12.2024 Aromek + Menopur ❌
01.2025 Aromek + Bemfola ❌
02.2025 Kwalifikacja do rządowego programu IVF 🥰
08.03.2025 punkcja 🥚 —> 4❄️
09.04.2025 transfer zarodka 5.1.2
5dpt beta 15,7; 6dpt beta 36
7dpt beta 77,4; 8dpt beta 158
9dpt beta 262; 10dpt beta 350,7
13dpt beta 1203
17dpt beta 4662
20dpt GS 10mm, YS 2,5mm
29dpt CRL 6,6mm, FHR 106/min
16w0d będzie chłopiec 🩵
-
Dropsik wrote:To się zateguje 🤣♀️29 ♂️34
- styczeń 2024- odstawienie AH po 8 latach, brak owulacji 6msc, PCOS, stymulacja, drożność sono-hsg,
❌️10 nieudanych cykli - w tym 4 z lamettą
🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️🌱🤰
• 1.03 betaHCG 222,70 - prog 19,38(13dpo)
• 3.03 betaHCG 664,10 - prog 21,24
• 5.03 betaHCG 1873,70 - prog 29,00
• 18.03 - z usg 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
• 16.04 - z usg 11+0 CRL 4,15cm ❤️
• 28.04 - I prenatalne super 🥰 z usg 12+2 CRL 5,82cm b.niskie ryzyka 🥹
• 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
• 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
• 16.07 - 663g malutkiej 🎀
○ cytologia i USG piersi, krzywa cukrowa ✅️
🗓
05.08 - wizyta ginekolog
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Stwierdziłam, że nie wytrzymam z bólem tego zęba do przyszłego tygodnia, a mój lekarz nie przyjmie mnie wcześniej. Idę jutro do poleconej przez koleżankę.
Siknęłam dla pewności jeszcze raz, żeby potwierdzić brak ciąży i wzięłam najsilniejsze przeciwbólowe jakie mam 😫
I tak sobie myślę, że chyba już never ever nie będę sikać przed terminem 🐒. Taki ból jaki ta jedna kreska zaczęła we mnie powodować to szok… 🙈
Muszę Wam jeszcze pomarudzić, jeśli mogę. Zauważyłam, że od kilku tygodni, od powrotu z urlopu, coś niedobrego się ze mną dzieje. Tzn. nie mam do niczego motywacji. Jest lato, nienajgorsza pogoda, a ja nic nie robię, nie mam siły nic robić… Nie wychodzę nigdzie po pracy, mam całą listę do zrobienia w domu, a robię absolutne minimum. Praktycznie tylko pracuje, robię drzemkę po pracy, jedzenie na drugi dzień i idę spać. Kręcę się po domu i gapię w telefon. Oglądam tik toka albo siedzę i czytam forum. Chyba wpadłam w jakaś staraczkową czarną dziurę i nie wiem jak z niej wyjść 🥺👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
Katsue wrote:No oby nie 🫣 nie wiem, bo pierwszy raz w życiu mi się coś takiego zdarzyło 🙈♀️29 ♂️34
- styczeń 2024- odstawienie AH po 8 latach, brak owulacji 6msc, PCOS, stymulacja, drożność sono-hsg,
🗓
05.08 - wizyta ginekolog
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Prezesoowa wrote:Dziękuję, taką mam nadzieję, bo jestem gotowa pójść na noże i uruchomić prawnika
Prezesoowa lubi tę wiadomość
♀️29 ♂️34
🗓
05.08 - wizyta ginekolog
✨️2025 jest nasz!✨️ -
notsobadd wrote:Stwierdziłam, że nie wytrzymam z bólem tego zęba do przyszłego tygodnia, a mój lekarz nie przyjmie mnie wcześniej. Idę jutro do poleconej przez koleżankę.
Siknęłam dla pewności jeszcze raz, żeby potwierdzić brak ciąży i wzięłam najsilniejsze przeciwbólowe jakie mam 😫
I tak sobie myślę, że chyba już never ever nie będę sikać przed terminem 🐒. Taki ból jaki ta jedna kreska zaczęła we mnie powodować to szok… 🙈
Muszę Wam jeszcze pomarudzić, jeśli mogę. Zauważyłam, że od kilku tygodni, od powrotu z urlopu, coś niedobrego się ze mną dzieje. Tzn. nie mam do niczego motywacji. Jest lato, nienajgorsza pogoda, a ja nic nie robię, nie mam siły nic robić… Nie wychodzę nigdzie po pracy, mam całą listę do zrobienia w domu, a robię absolutne minimum. Praktycznie tylko pracuje, robię drzemkę po pracy, jedzenie na drugi dzień i idę spać. Kręcę się po domu i gapię w telefon. Oglądam tik toka albo siedzę i czytam forum. Chyba wpadłam w jakaś staraczkową czarną dziurę i nie wiem jak z niej wyjść 🥺
Rozumiem, że Twój przypadek jest inny :* może spróbuj od spacerów? Lub wieczornych przejażdżek roweremFajnie wprowadzić jakiś ruch w ciągu dnia i dotlenić mózg
♀️29 ♂️34
🗓
05.08 - wizyta ginekolog
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Majlen wrote:To ja typowo też wpadłam w taką pułapkę ostatnimi czasy, praca, po pracy drzemka, bo zmęczona, serial, jedzonko, na siłkę też mi się nie chciało wychodzić i chodziłam tylko w weekendy, ale obudziło mnie to, jak stanęłam na wagę. No i się obudziłam.
Rozumiem, że Twój przypadek jest inny :* może spróbuj od spacerów? Lub wieczornych przejażdżek roweremFajnie wprowadzić jakiś ruch w ciągu dnia i dotlenić mózg
Chyba muszę się zmusić, bo inaczej się nie obudzę…
Bo skoro latem wpadam w takie czarne stany to boję się, że na jesień/zimę będę kompletnym wrakiem 😩Majlen lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
@Mummy, coś ty, nic nie czuję, ale ja akurat tak mam, że ja odkąd biorę suple i dbam o siebie to w ogóle nie mam bóli przed okresem, ani w trakcie ja to mam tak, że mnie zakuje jajnik tak jakby ktoś mi szpilkę wbił w dupke, albo uszczypnął, minutę poboli i okres. Nigdy też nie miałam pms. Te wszystkie memy o babach przed okresem to nie o mnie 😅 Nigdy nie mam nerwów, ani nic.
Zbuntowana lubi tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
15 cykli:
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
04.06 - 🩸
📆
I procedura IVF - Rekovelle 7 jednostek, Orgalutran 0,25 mg 🤞🍀
13.06 - Podgląd pęcherzyków 🔍
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
nick nieaktualnyMummyYummy wrote:Hej!
@Vienka, kciuki ✊
@Prezesoowa, jak dziś Twoja głowa? Mam nadzieję, że to nic poważnego... A koniczynki 🥺🥺🥺
@Dropsiku, to koniecznie poleć ten probiotyk!
@Pati, super, że Franio już taki aktywny ♥️ U nas Niko jest tak spokojny, że dzisiaj już kiepsko spałam i budziłam Męża w nocy na randkę z detektorem 🤭 Dziewczyny przyzwyczaiły mnie do tego, że maluch w brzuchu na tym etapie ryje tunele, a tu tylko drobne puknięcia i lekkie przeciągnięcia 😉
@notsobadd, Kochana, mocno, mocno Cię przytulam 🫂 🫂 🫂 Życzę Ci, żeby już za chwilę zaświeciło dla Ciebie słoneczko ☀️
@Coffee, rozumiem Twoj smutek z powodu reakcji męża, ale jesteście w tym razem 😘 Nie zawsze da się kogoś ochronić przed emocjami czy żalem, a badanie nasienia to bardzo ważna sprawa ✊
@grazka, jeju, ale 🐒 leci w kulki... A jak się czujesz fizycznie? Jakby miała przyjść?
@Sorbeciku, czuję, że będzie dobrze ✊✊✊
My już się urlopujemy 🥰 Także będę zaglądać nieco rzadziej, ale będę 🙂
Dzisiaj już całkiem dobrzeA Ty jak się czujesz? Co porabiacie na urlopie? Odpoczywasz? Nikoś najwyraźniej ma chill na maksa
)
-
nick nieaktualnyPcos-ka wrote:Hejka kochane, postanowiłam do Was dołączyć. Staramy się już od X czasu ale to był pierwszy cykl stymulowany. 7 dni po owulacji progesteron wynosi 7,78 ng/ml. Co o tym sądzicie? Czy już wszystko w tym miesiącu stracone? Jest to za niski wynik? Dodam, że od owu biorę dupka 2x1. Na ten moment testy negatywne a jestem 8 dpo.
Dziękuję za Wasze rady 🤗
Hej hej
Nic nie jest stracone, taki progesteron świadczy o przebytej owulacji, ale nie jest ona najlepszej jakości co przy PCOS jest naturalne. To też nie jest tak, że jeśli dojdzie do zapłodnienia i zagnieżdżenia to progesteron nie wystrzeli8 dpo to jeszcze o kilka dni za wcześnie na testy
Pcos-ka lubi tę wiadomość
-
Szczerze mówiąc ja od maja też wpadłam w taka czarna dziurę. Zero sił, robiłam minimum, sprzątanie kwiczało, obiady byleby były... Dopiero z tydzień czy dwa temu jakoś z tego wyszłam, ale recepty nie mam żadnej na to...👩29👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy
❌ PCOS oraz bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
❌IO u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
07/07 30+4, 1924g 🫣
📆 Kalendarz wizyt
28/7 - gin
29/7 - urofizjo
-
nick nieaktualnynotsobadd wrote:Stwierdziłam, że nie wytrzymam z bólem tego zęba do przyszłego tygodnia, a mój lekarz nie przyjmie mnie wcześniej. Idę jutro do poleconej przez koleżankę.
Muszę Wam jeszcze pomarudzić, jeśli mogę. Zauważyłam, że od kilku tygodni, od powrotu z urlopu, coś niedobrego się ze mną dzieje. Tzn. nie mam do niczego motywacji. Jest lato, nienajgorsza pogoda, a ja nic nie robię, nie mam siły nic robić… Nie wychodzę nigdzie po pracy, mam całą listę do zrobienia w domu, a robię absolutne minimum. Praktycznie tylko pracuje, robię drzemkę po pracy, jedzenie na drugi dzień i idę spać. Kręcę się po domu i gapię w telefon. Oglądam tik toka albo siedzę i czytam forum. Chyba wpadłam w jakaś staraczkową czarną dziurę i nie wiem jak z niej wyjść 🥺
Dobrze, że zdecydowałaś się przyspieszyć dentystę - mam nadzieję, że potraktuje Cię bezboleśnie :*
Zawsze możesz marudzić, po to też tu jesteśmy.. Przytulam Cię mocno za ten testi za Twój nastrój też. Na wyjeździe było inaczej? Miałaś dużo energii i lepiej się czułaś? Może jesteś przemęczona? Planujecie z mężem jakiś urlop albo chociaż wspólny wolny weekend?
Bardzo dużo ostatnio na Ciebie spadło i na pewno potrzebujesz jakiejś odskoczni.. -
Prezesoowa wrote:Hej hej
Nic nie jest stracone, taki progesteron świadczy o przebytej owulacji, ale nie jest ona najlepszej jakości co przy PCOS jest naturalne. To też nie jest tak, że jeśli dojdzie do zapłodnienia i zagnieżdżenia to progesteron nie wystrzeli8 dpo to jeszcze o kilka dni za wcześnie na testy
Ona 27l:
PCOS, IO, hashimoto, oba jajowody drożne
On 29l:
zdrowy 🏋️♂️
06.2024 - 10.2024 Aromek + Ovitrelle (5 cykli) ❌
11.2024 Mensinorm 75 - hiperstymulacja - primolut nor ❌
12.2024 Aromek + Menopur ❌
01.2025 Aromek + Bemfola ❌
02.2025 Kwalifikacja do rządowego programu IVF 🥰
08.03.2025 punkcja 🥚 —> 4❄️
09.04.2025 transfer zarodka 5.1.2
5dpt beta 15,7; 6dpt beta 36
7dpt beta 77,4; 8dpt beta 158
9dpt beta 262; 10dpt beta 350,7
13dpt beta 1203
17dpt beta 4662
20dpt GS 10mm, YS 2,5mm
29dpt CRL 6,6mm, FHR 106/min
16w0d będzie chłopiec 🩵
-
Pcos-ka wrote:Czyli w dalszym ciągu mogę jeszcze mieć nadzieję 🤗 od kilku dni czuję bóle podbrzusza i tkliwość piersi. O płaczliwym nastroju nie wspomnę. Trochę się podłamałam robiąc właśnie test dziś (8dpo). Wyszła śnieżna biel, nawet nie mogę się łudzić że jest tam jakiś cień🫣🫣 powtórzę kolejny za 2-3 dni 🫡
Pcos-ka lubi tę wiadomość
34 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺