Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
notsobadd wrote:Cytologii akurat nie robiłam, bo wg mojej gin musi być max. roczna, a ja robiłam w sierpniu zeszłego roku, więc się łapię. Musiałam zrobić wymaz z szyjki macicy czy nie ma jakichś bakterii, podobno gdyby coś wyszło nie zrobiłaby mi HSG, żeby razem z pianką nie „popchnąć” bakterii dalej
Wymaz musi być zrobiony cykl wcześniej (tzn. ta lekarka, która będzie robiła mi badanie tak powiedziała - że wcześniejszego też nie uznaje dla mojego bezpieczeństwa). A samo HSG po miesiaczce, ale przed owulacja.
.
♀️29 ♂️34
- styczeń 2024- odstawienie AH po 8 latach, brak owulacji 6msc, PCOS, stymulacja, drożność sono-hsg,
❌️10 nieudanych cykli - w tym 4 z lamettą
🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️🌱🤰
• 1.03 betaHCG 222,70 - prog 19,38(13dpo)
• 3.03 betaHCG 664,10 - prog 21,24
• 5.03 betaHCG 1873,70 - prog 29,00
• 18.03 - z usg 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
• 16.04 - z usg 11+0 CRL 4,15cm ❤️
• 28.04 - I prenatalne super 🥰 z usg 12+2 CRL 5,82cm b.niskie ryzyka 🥹
• 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
• 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
• 16.07 - 663g malutkiej 🎀
○ cytologia i USG piersi, krzywa cukrowa ✅️
🗓
05.08 - wizyta ginekolog
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Suzie wrote:W teorii okres powinien być w niedzielę, ale nawet nie wiem czy owu była. Wczoraj miałam spadek temperatury, a dzisiaj z dupy skok (chociaż nie wiem czy coś się dzieje czy to przez upały). Od wczoraj piersi mnie bolą 🙄
-
Vienna wrote:Piękne krechy, gratuluję 😍
Uwielbiam takie wieści z rana 😊 To mi daje nadzieję że za niedługo wszystkie będziemy tulić nasze maluszki ❤️🥰Vienna, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLeśneintro wrote:Będę na wyjeździe, więc musiałabym zrobić w innym labie i Potem rozmknialabym ciągle czy to nie zmieniło wyniku.
Testowałam o 5 rano, bo mega mi się chciało siku, ale wczoraj kazał się obudzić na testowanie, więc to prawilnie zrobiłamrazem obróciliśmy test żeby sprawdzić wynik, ale on nie ogarnął czego w ogóle ma tam szukać
no ale pokazała mu gdzie patrzeć i w sumie mieliśmy taką samą reakcję, czyli radość, uśmiech, spokój, galop myśli i nic konstruktywnego do powiedzenia i tak pocieszyliśmysię razem z pół godziny i powiedział, że musi to sobie wszystko przeprocesować w głowie, no ale słyszę pochrapywanie xD no i że musi poczytać o przebiegu ciąży, bo był zaskoczony, że nie ma po co iść dziś do ginekologa
Niby pół roku starań, ale jak już zobaczyłam te kreski to jakoś to do mnie nie dociera, jakby dotyczyły one kogoś innego 🙈
A to rozumiem jak najbardziej
Mężczyźni 🫣 on po prostu trawi to we śnie
Kochana! Dotyczą Ciebie! 🥰 pewnie jak zobaczysz na USG swoją Kropeczkę to do Ciebie dotrze w 100% 🥰
To jeszcze opowiadaj, tradycyjnie, co było inaczej w tym cyklu 🙂 -
nick nieaktualny
-
Leśneintro wrote:Taaak, wierzę w to bardzo, że do końca roku, bedą tu same mamy ❤️
Leśneintro lubi tę wiadomość
♀️29 ♂️34
- styczeń 2024- odstawienie AH po 8 latach, brak owulacji 6msc, PCOS, stymulacja, drożność sono-hsg,
❌️10 nieudanych cykli - w tym 4 z lamettą
🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️🌱🤰
• 1.03 betaHCG 222,70 - prog 19,38(13dpo)
• 3.03 betaHCG 664,10 - prog 21,24
• 5.03 betaHCG 1873,70 - prog 29,00
• 18.03 - z usg 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
• 16.04 - z usg 11+0 CRL 4,15cm ❤️
• 28.04 - I prenatalne super 🥰 z usg 12+2 CRL 5,82cm b.niskie ryzyka 🥹
• 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
• 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
• 16.07 - 663g malutkiej 🎀
○ cytologia i USG piersi, krzywa cukrowa ✅️
🗓
05.08 - wizyta ginekolog
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Lesneintro jakie super wieści!!! Gratulacje ☺️☺️☺️
Leśneintro lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
U mnie wizyta dopiero o 11. Kciuki mocno się przydadzą..., także poproszę ☺️
Prezesoowa, elektro96, Leśneintro, notsobadd, Majlen, Vienna, Malinowysorbet, Paima, Dropsik, Pati2804, MummyYummy, Liyss🧚🏻, ellevv lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Dobrego dnia dziewczyny 😘🍀
Majlen, Pati2804 lubią tę wiadomość
O rany!!! Jaka prawilna krecha.
Gratuluję ♥️Leśneintro lubi tę wiadomość
34 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
-
Szanuję Was, dziewczyny, bardzo za ten spokój. Ja pewnie po 15 minutach od pozytywnego testu siedziałabym już pod labem 🤣🤣🤣🤣
notsobadd, Prezesoowa, Suzie, Speranza :), Malinowysorbet, Vienna, Pati2804, ellevv lubią tę wiadomość
34 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Ja też, jest szansa, że nawet bym zębów nie umyła 😂😂elektro96, Speranza :), Malinowysorbet, Pati2804, ellevv lubią tę wiadomość
-
elektro96 wrote:Szanuję Was, dziewczyny, bardzo za ten spokój. Ja pewnie po 15 minutach od pozytywnego testu siedziałabym już pod labem 🤣🤣🤣🤣
A po drodze obsikała jeszcze ze 3 testy 😂😂elektro96, Speranza :), Malinowysorbet, Prezesoowa, Pati2804, ellevv lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Leśneintro, nie uwierzysz mi, ale myslalam o Tobie jak szłam z psem przed pracą coś typu "ciekawe kiedy Leśneintro bedzie w ciąży". Przysiegam, a nie wiem skąd mi to przyszło do głowy
Gratulacje!!
A ja mam info z pierwszej ręki! Zakonczył się ten dziadowski cykl!
Przyszła @Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2024, 07:12
Leśneintro, elektro96, Katsue, notsobadd, Speranza :), Vienna, Paima, Prezesoowa, Dropsik, Pati2804, MummyYummy, CoffeeDream, ellevv lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
15 cykli:
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
04.06 - 🩸
📆
I procedura IVF - Rekovelle 7 jednostek, Orgalutran 0,25 mg 🤞🍀
13.06 - Podgląd pęcherzyków 🔍
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"