SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Vienna Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2024, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2025, 14:33

Prezesoowa, MummyYummy, Dropsik lubią tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2024, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Moja mama ma to samo "to jest prawie bez cukru, dietetyczne".... Super ale najwięcej kalorii to tam robi mąka, a nie cukier 😑

Jak mówiliśmy teściowej, że nie możemy białej mąki to sobie coś ubzdurała, że my to glutenu nie możemy 🤣

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2024, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Tylko ja trzymam w miarę michę? 🤣
    Ja też! 😁😁

Dropsik lubi tę wiadomość

♀️29
    PCOS

🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
    ( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )

✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P
  • Vienna Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2024, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2025, 14:33

Prezesoowa lubi tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2024, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    U nas bób 40 złotych za kilo 😱 Płacę i płaczę 😅
    Ja akurat dostałam od rodziców prosto z ogródka… 🤭
    Był pyszny, mięciutki… mniaaaam!

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    ❌ zapalenie endometrium?
    ✅ USG endometriozy - prawidłowe
    💁🏽
    ❌ hla-c C2
    ❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 28 czerwca 2024, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Prezesowa - to ja poproszę na wpisanie :
    1.07 - badania
    9.07 - endokrynolog 16:30
    11.07 - ginekolog 11:00
    Na testowanie się nie wpisuję, bo sama nie wiem kiedy owulka będzie. Od niedzieli zacznę mierzyć temperaturę, bo mam okazję mierzyć codziennie o tej samej godzinie przez 3 tyg, może ją zauważę spadkiem, no i po śluzie 🤞

Prezesoowa, Suzie lubią tę wiadomość

♀️29
    PCOS

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2024, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    U nas bób 40 złotych za kilo 😱 Płacę i płaczę 😅

O matko! Ale jak to? Kupowałam wczoraj po 16 zł, piękny i młody 😬

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2024, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Dobre 🤣 Mój tata myślał że mąka nie ma w ogóle kalorii i się dziwi skąd ma taki brzuch, skoro on tak mało tłuszczu używa 🤣 ale pół bochenka chleba na śniadanie spoko 🥲
    I ja się tu wcale nie chcę z nich śmiać. To jest trochę przykre że mają taką małą świadomość. A kiedy próbuję im coś wytłumaczyć, uświadomić, to bronią się rękami i nogami przed wszelką "nowością" 😒

Tak, ja też słyszę, że słucham szamanów, antyszczepionkowców i zostanę płaskoziemcem :P

• Majlen Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2024, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A mnie mąż już wyprowadził z równowagi. Udalo mi się z bratem pogadać, żeby został do niedzieli u rodzicow, zebysmy z mezem mogli chociaz na jedna noc jechac na wies i odpoczac. Wczesniej juz bylismy umowieni na obiad w sobote z tym znajomymi, co sie spodziewaja drugiego dziecka. No i maz mial to ogarnac czasowo i co zrobil? Zaprosil ich zeby jechali z nami na noc!
    I doskonale wie, ze zle zrobil, bo od razu do mnie dzwonil i probowal mnie uglaskac, ale tak naprawde to mi sie tylko ryczec chce i juz nie chce nigdzie jechac.
    Naprawde po tym meczacym czasie marze o tym, zeby spedzic 24h w towarzystwie osob, ktore non stop gadaja i do tego maja male nieznosne dziecko :/
    Zebyscie mnie zle nie zrozumialy, ja nie mam do nich pretensji, ale do mojego meza, ktory doskonale byl swiadomy, ze po tym co przeszlismy i nadal przechodzimy nie mam sily na wiecej niz max 2-3 godziny z takimi wymagajacymi towarzysko ludzmi!
    Oezu, ale bym się wkurzyła 😱😤😤
    Może uda się to jakoś odkręcić? Że faktycznie zmieniliście plany? Kurcze nie miła sytuacja :/

♀️29
    PCOS

• Majlen Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2024, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:
    Gregorka, kciuki mocne 🍀 okropna sytuacja z tą „matką”… dziecko to nie zabawka…

U mnie 4 lipca kłucie. I na wolnego strzelca poproszę. Szczerze mówiąc jestem przerażona na samą myśl o testowaniu. I nie wiem, co przeraża mnie bardziej - biel czy dwie kreski. Bo z jednej strony ogromy strach przed powtórką, z drugiej to, że jednak się nie uda. Ogólnie mam zjazd emocjonalny w ostatnich dniach. Wraca do mnie ta sytuacja, cały czas mam wrażenie, że wszyscy, którzy wiedzieli uważają, że to moja wina i że gdybym była coś warta, to by się to nie wydarzyło i dalej byłabym w ciąży…
    Po takim przeżyciu, to właśnie głowa będzie płatała figle, w formie takich czy podobnych myśli :(
    Ale proszę się brnij w rozmyślanie w ten sposób :( wszystko zrobiłaś jak najlepiej umiałaś ❤️
    A teraz jeśli się udało, to będzie najpiękniejszy czas 😘🤞

Katsue lubi tę wiadomość

♀️29
    PCOS

• grazka0022 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2024, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Prezesowa, wcale Ci sie nie dziwie wkurwu. Sama bym się wsciekła no co to ma być. A mąż co na to wszystko? Chce zmienić plany?

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2024, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam za wsparcie. Tak myślałam, że jednak nie przesadzam 🤬
    Mąż tego nie odkręci. Powie, że zdziwiam i że jestem aspołeczna i że powinnam się spotykać z ludźmi, bo to pomaga. Może jemu tak, ale nie mi.
    Jedyna szansa, że oni jednak nie przyjadą na noc, w co szczerze wątpię. Jeśli się zdecydują to ja nie jadę.
    I to nie chodzi o to, że trzeba przy nich coś robić, bo mąż by wokół nich skakał, oni też nie są tacy, że przyjeżdżają na gotowe tylko chętnie pomogą, ale to nie o to chodzi.
    Spania nie będzie, bo dziecko się będzie darło. Wieczorem nie posiedzę i nie posłucham świerszczy ani żab, bo oni będą non stop gadać. Nie zjem spokojnie śniadania na tarasie, bo wokół nóg plątać się będzie małe dziecko. No i ciągłe gadanie.
    Ja ich ogólnie bardzo lubię, ale nie mam na to aktualnie siły

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2024, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Ja akurat dostałam od rodziców prosto z ogródka… 🤭
    Był pyszny, mięciutki… mniaaaam!

Ojeju 😋 Marzy mi się ogródek...

elektro96 lubi tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2024, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

Oooo, gdzie? U nas ceny wszędzie podobne - nieważne, czy ryneczek, czy Lidl... Mąż pojechał na przeszpiegi, może jest jakaś zmiana 😁

• Suzie Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2024, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Ja też! 😁😁

To nie jestem sama, no to równowaga wątkowa zachowana <3

Majlen lubi tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2024, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

Za kilo? U mnie 10 zł za woreczek, ale nie mam pojęcia ile tego tam jest. Na pewno mniej niż pół kilo.

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2024, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Mąż tego nie odkręci. Powie, że zdziwiam i że jestem aspołeczna i że powinnam się spotykać z ludźmi, bo to pomaga. Może jemu tak, ale nie mi.
    Jedyna szansa, że oni jednak nie przyjadą na noc, w co szczerze wątpię. Jeśli się zdecydują to ja nie jadę.
    I to nie chodzi o to, że trzeba przy nich coś robić, bo mąż by wokół nich skakał, oni też nie są tacy, że przyjeżdżają na gotowe tylko chętnie pomogą, ale to nie o to chodzi.
    Spania nie będzie, bo dziecko się będzie darło. Wieczorem nie posiedzę i nie posłucham świerszczy ani żab, bo oni będą non stop gadać. Nie zjem spokojnie śniadania na tarasie, bo wokół nóg plątać się będzie małe dziecko. No i ciągłe gadanie.

To jest zrozumiałe. Potrzebujesz odpocząć, w ciszy, w naturze...

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2024, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

Wiesz co, Ty nawet nie musisz się z tego tłumaczyć. Po prostu plan był inny, a ktoś podjął decyzję za Ciebie i to nie tak powinno wyglądać. Zbyt długo jesteś zmuszana przez życie do dostosowywania się do różnych sytuacji, żeby ulegać też w takich kwestiach. Zrób tak, żeby było dobrze dla Ciebie. Jeśli potrzebujesz się wyciszyć - zostań sama i się wycisz. A dla męża ślę bacik, powinniście razem to przedyskutować 🙄

MummyYummy, Suzie, Zaczarowan, Prezesoowa, Katsue, NiedoszlaWielodzietna, elektro96, Dropsik, Pati2804 lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2024, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Wiesz co, Ty nawet nie musisz się z tego tłumaczyć. Po prostu plan był inny, a ktoś podjął decyzję za Ciebie i to nie tak powinno wyglądać. Zbyt długo jesteś zmuszana przez życie do dostosowywania się do różnych sytuacji, żeby ulegać też w takich kwestiach. Zrób tak, żeby było dobrze dla Ciebie. Jeśli potrzebujesz się wyciszyć - zostań sama i się wycisz. A dla męża ślę bacik, powinniście razem to przedyskutować 🙄

Podpisuję się pod tym.

Prezesoowa, Katsue, Dropsik lubią tę wiadomość

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2024, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:

Ja także w 100% podpisuję się pod tymi słowami.

Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość

‹‹ 1188 1189 1190 1191 1192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ