SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2024, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie mąż już wyprowadził z równowagi. Udalo mi się z bratem pogadać, żeby został do niedzieli u rodzicow, zebysmy z mezem mogli chociaz na jedna noc jechac na wies i odpoczac. Wczesniej juz bylismy umowieni na obiad w sobote z tym znajomymi, co sie spodziewaja drugiego dziecka. No i maz mial to ogarnac czasowo i co zrobil? Zaprosil ich zeby jechali z nami na noc!
    I doskonale wie, ze zle zrobil, bo od razu do mnie dzwonil i probowal mnie uglaskac, ale tak naprawde to mi sie tylko ryczec chce i juz nie chce nigdzie jechac.
    Naprawde po tym meczacym czasie marze o tym, zeby spedzic 24h w towarzystwie osob, ktore non stop gadaja i do tego maja male nieznosne dziecko :/
    Zebyscie mnie zle nie zrozumialy, ja nie mam do nich pretensji, ale do mojego meza, ktory doskonale byl swiadomy, ze po tym co przeszlismy i nadal przechodzimy nie mam sily na wiecej niz max 2-3 godziny z takimi wymagajacymi towarzysko ludzmi!

• Marzycielka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2024, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Hej!
    U mnie pracowicie od rana. Zasuwam w domu, a jeszcze popołudniówka w pracy… Ale dzisiaj ostatni dzień i 2 tygodnie urlopu!!! Strasznie mi to potrzebne 😭

Gregorka, ogromnie się cieszę, że się odezwałaś. Kciuki za piękne efekty inseminacji!

Co do kalendarza, poproszę o wpisanie 1.07. posiewy, 31.07. Dietetyk. I na razie tyle 😊 Może coś się jeszcze urodzi po drodze.
    18.07. Mamy rocznice ślubu 😁

My 14 lipca mamy rocznicę ślubu 🤣

Prezesoowa, elektro96 lubią tę wiadomość

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2024, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue 🫂 pod żadnym pozorem to nie jest Twoja wina, zrobiłaś wszystko co mogłaś. A co ktoś myśli/uważa trzeba olać. Trzymam kciuki ✊🏻

Prezesowa, rozumiem Cię też bym była wkurzona 😪 a nie da się tego odkręcić? Jakby mąż im zadzwonił, że jednak nie jedziecie tam a pojedziecie sami?🙈

Prezesoowa, Katsue lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨

Pierwszy bobas 11cs 🍀 👧 01/2025

Drugi bobas 1cs 🍀:

⏸️ 7.12
    08.12 Beta 12dpo 105,60
    10.12 Beta 14dpo 423,40
    23.12 zarodek z serduszkiem ❣️

Heparyna 💉/ Acard

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2024, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:
    Gregorka, kciuki mocne 🍀 okropna sytuacja z tą „matką”… dziecko to nie zabawka…

U mnie 4 lipca kłucie. I na wolnego strzelca poproszę. Szczerze mówiąc jestem przerażona na samą myśl o testowaniu. I nie wiem, co przeraża mnie bardziej - biel czy dwie kreski. Bo z jednej strony ogromy strach przed powtórką, z drugiej to, że jednak się nie uda. Ogólnie mam zjazd emocjonalny w ostatnich dniach. Wraca do mnie ta sytuacja, cały czas mam wrażenie, że wszyscy, którzy wiedzieli uważają, że to moja wina i że gdybym była coś warta, to by się to nie wydarzyło i dalej byłabym w ciąży…

Mocno Cię przytulam za te myśli 🫂🫂🫂

Absolutnie nie możesz myśleć o tym, co myślą inni, to ich problem. Jesteś warta bardzo dużo, jesteś wspaniałą kobietą ♥️♥️♥️ I nie możesz myśleć o sobie inaczej!!!

Katsue, przecież wiem, że mądra z Ciebie babeczka i że wiesz, że w tej sytuacji nie ma czegoś takiego jak wina, Kochana 😘

Katsue lubi tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2024, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Hej!
    U mnie pracowicie od rana. Zasuwam w domu, a jeszcze popołudniówka w pracy… Ale dzisiaj ostatni dzień i 2 tygodnie urlopu!!! Strasznie mi to potrzebne 😭

Gregorka, ogromnie się cieszę, że się odezwałaś. Kciuki za piękne efekty inseminacji!

Co do kalendarza, poproszę o wpisanie 1.07. posiewy, 31.07. Dietetyk. I na razie tyle 😊 Może coś się jeszcze urodzi po drodze.
    18.07. Mamy rocznice ślubu 😁

Super, że już urlop ♥️♥️♥️ Jakie plany? Ja pewno porządny odpoczynek 🥰

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2024, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A mnie mąż już wyprowadził z równowagi. Udalo mi się z bratem pogadać, żeby został do niedzieli u rodzicow, zebysmy z mezem mogli chociaz na jedna noc jechac na wies i odpoczac. Wczesniej juz bylismy umowieni na obiad w sobote z tym znajomymi, co sie spodziewaja drugiego dziecka. No i maz mial to ogarnac czasowo i co zrobil? Zaprosil ich zeby jechali z nami na noc!
    I doskonale wie, ze zle zrobil, bo od razu do mnie dzwonil i probowal mnie uglaskac, ale tak naprawde to mi sie tylko ryczec chce i juz nie chce nigdzie jechac.
    Naprawde po tym meczacym czasie marze o tym, zeby spedzic 24h w towarzystwie osob, ktore non stop gadaja i do tego maja male nieznosne dziecko :/
    Zebyscie mnie zle nie zrozumialy, ja nie mam do nich pretensji, ale do mojego meza, ktory doskonale byl swiadomy, ze po tym co przeszlismy i nadal przechodzimy nie mam sily na wiecej niz max 2-3 godziny z takimi wymagajacymi towarzysko ludzmi!

No nie dziwie się, że jesteś zawiedziona, zła (?) :( Krzywa akcja z jego strony, może da radę to jakoś odwołać? 🤔🤔 Chciałaś odpocząć, a z takim towarzystwem to wątpię, że w spokoju usiądziesz na kanapie.. :/

Prezesoowa lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Dropsik Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesowa, młotek dla męża 🤦‍♀️ Co mu strzeliło do głowy. Mogę się tylko domyślać jaka jesteś wkurzona. Sorry,ale on musi to odkręcić 😬😬

Katsue, jeśli ktoś by pomyślał o Tobie,czy kimś innym po stracie, w ten sposób to jest dzbanem stulecia 😐 Myślę, że ludzie raczej współczują i mają w sobie odrobinę empatii.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2024, 12:29

Prezesoowa, elektro96, Katsue, Gregorka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Katsue 🫂 pod żadnym pozorem to nie jest Twoja wina, zrobiłaś wszystko co mogłaś. A co ktoś myśli/uważa trzeba olać. Trzymam kciuki ✊🏻

Prezesowa, rozumiem Cię też bym była wkurzona 😪 a nie da się tego odkręcić? Jakby mąż im zadzwonił, że jednak nie jedziecie tam a pojedziecie sami?🙈

Nie, bo on uważa, że wszystko jest spoko. No wiedział, że będę niezadowolona, ale zrobił po swojemu. I jeszcze mi powiedział, że przecież nie wiadomo czy zostaną na noc - no super, ale zrobił wszystko, żeby zostali :/
    Nawet gdyby chciał to odkręcić to ciężko, bo byliśmy z nimi umówieni na obiad i to ostro negocjowaliśmy, bo on chciał ich zaprosić do nas, ale to jest typ ludzi, którzy nigdy nie spieszą się do wyjścia, więc ja nie chciałam i tlumaczylam mu dlaczego. Dlatego kompromisem byl obiad na miescie, bo zawsze mozna wyjsc kiedy sie chce.
    No to postawił na swoim

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2024, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o nie, @Prezesowa też bym się wściekła 🥹
    i to do tego stopnia, że nikt by mnie nie powstrzymał przed symulowaniem grypy żołądkowej 🙄

Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2024, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

Ojeju, Prezesoowa... No nie dziwię Ci, że się wkurzyłaś 😤 Skąd w ogóle taki pomysł u męża?

@Liyss ma rację, może da się to jakoś odkręcić? Mąż narozrabiał to niech glówkuje. Może zepsuty samochód?

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2024, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem tępa 🤦‍♀️ Stoję na przystanku na żądanie i nie machnęłam i czekam teraz jak sierota na pełnym słońcu na kolejny autobus 😐 Brawo ja. Chyba za mocno weszła relaksacja po ćwiczeniach 😆

• Zaczarowan Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:
    Gregorka, kciuki mocne 🍀 okropna sytuacja z tą „matką”… dziecko to nie zabawka…

U mnie 4 lipca kłucie. I na wolnego strzelca poproszę. Szczerze mówiąc jestem przerażona na samą myśl o testowaniu. I nie wiem, co przeraża mnie bardziej - biel czy dwie kreski. Bo z jednej strony ogromy strach przed powtórką, z drugiej to, że jednak się nie uda. Ogólnie mam zjazd emocjonalny w ostatnich dniach. Wraca do mnie ta sytuacja, cały czas mam wrażenie, że wszyscy, którzy wiedzieli uważają, że to moja wina i że gdybym była coś warta, to by się to nie wydarzyło i dalej byłabym w ciąży…

To nie twoja wina, pamiętaj 🫂🫂. Nie miałaś na to wpływu..

Katsue lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Dropsik Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Nie, bo on uważa, że wszystko jest spoko. No wiedział, że będę niezadowolona, ale zrobił po swojemu. I jeszcze mi powiedział, że przecież nie wiadomo czy zostaną na noc - no super, ale zrobił wszystko, żeby zostali :/
    Nawet gdyby chciał to odkręcić to ciężko, bo byliśmy z nimi umówieni na obiad i to ostro negocjowaliśmy, bo on chciał ich zaprosić do nas, ale to jest typ ludzi, którzy nigdy nie spieszą się do wyjścia, więc ja nie chciałam i tlumaczylam mu dlaczego. Dlatego kompromisem byl obiad na miescie, bo zawsze mozna wyjsc kiedy sie chce.
    No to postawił na swoim
    To neich jedzie sam🙈
    Ty masz sraczkę, okres, fochy czy cokolwiek. Wygląda na to, że w domu sama bardziej odpoczniesz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2024, 12:28

elektro96, Prezesoowa, MummyYummy, Gregorka lubią tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2024, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym w takiej sytuacji strzeliła focha i została w domu.

Dropsik, MummyYummy lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2024, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    o nie, @Prezesowa też bym się wściekła 🥹
    i to do tego stopnia, że nikt by mnie nie powstrzymał przed symulowaniem grypy żołądkowej 🙄

Chyba to rozważę 🙄

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2024, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    No to postawił na swoim

To może nagły ból głowy/migrena? 😂😂🫣

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2024, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    No to postawił na swoim

Nie chcę Cię w żaden sposób buntować, Kochana, ale ja w takiej sytuacji zostałabym w domu. Albo gdzieś wyjechała sama, nawet na jeden dzień. Nie potrzebujesz takich atrakcji. Jeśli mąż zrobił to z pełną premedytacją, to niech teraz skacze nad gośćmi.

Tu nie ma czegoś takiego, że wszystko jest spoko - jeśli dla jednej ze stron nie jest spoko, to nie jest spoko i tyle.

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2024, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Chyba to rozważę 🙄

Masz prawo. Jesteś zmęczona, na pewno przebodzcowana i powinnaś spędzić wolny czas na swoich warunkach. Mówię serio, wykręciłabym się z tego.

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2024, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Całkowicie Cię rozumiem… myślisz, że nie da się tego jakoś odkręcić? Może możecie po prostu powiedzieć, że zmieniły Wam się plany na wieczór i lepiej byłoby dla Was żeby pozostać przy wcześniejszych ustaleniach, czyli tylko obiad ?

Pati2804 lubi tę wiadomość

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    ❌ zapalenie endometrium?
    ✅ USG endometriozy - prawidłowe
    💁🏽
    ❌ hla-c C2
    ❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 28 czerwca 2024, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Super, że już urlop ♥️♥️♥️ Jakie plany? Ja pewno porządny odpoczynek 🥰
    We wtorek wyjeżdżamy, a dalej się zobaczy 😁

Prezesoowa, MummyYummy, Speranza :) lubią tę wiadomość

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    ❌ zapalenie endometrium?
    ✅ USG endometriozy - prawidłowe
    💁🏽
    ❌ hla-c C2
    ❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ