X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2024, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Oooo, super że coś jednak znalazłaś :D
    Zobaczymy co to warte ;) Trochę szkoda, że piątek, bo w czwartek mam inną jogę, ale wybór w moich okolicach okrojony to nie wybrzydzam 😉

• Suzie Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2024, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj idę wieczorem na stretching, mam nadzieję, że mi kości nie strzelą :P

Prezesoowa, Leśneintro, Dropsik, MummyYummy, Pati2804, Gregorka lubią tę wiadomość

👩29👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS oraz bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ brak cukrzycy ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia
    ❌IO u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
    07/04 17+4, 223g 🐻
    28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
    05/05 21+4, 493g 😱
    26/05 24+4, 791g gościa 🤗
    23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
    07/07 30+4, 1924g 🫣

📆 Kalendarz wizyt
    28/7 - gin
    29/7 - urofizjo
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2024, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    G

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 18:20

Gregorka lubi tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2024, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Mnie na testowanie 27.07 :D
    A wizytę na monitoring mam tak 9.07 12:15 @Notsobad, dopiero 14 dc monit,nie mieli terminów wczesniej :(

Kurczę, a wzięłaś clo od 2 dc? To może być trochę późno. Mnie w pierwszym cyklu też tak gin załatwiła, monit w 14 dc, a owulka była 13 dc…
    Może spróbujesz gdzieś indziej? Powinnaś w 9-10 dc pójść moim zdaniem…

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2024, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:
    Gregorka, kciuki mocne 🍀 okropna sytuacja z tą „matką”… dziecko to nie zabawka…

U mnie 4 lipca kłucie. I na wolnego strzelca poproszę. Szczerze mówiąc jestem przerażona na samą myśl o testowaniu. I nie wiem, co przeraża mnie bardziej - biel czy dwie kreski. Bo z jednej strony ogromy strach przed powtórką, z drugiej to, że jednak się nie uda. Ogólnie mam zjazd emocjonalny w ostatnich dniach. Wraca do mnie ta sytuacja, cały czas mam wrażenie, że wszyscy, którzy wiedzieli uważają, że to moja wina i że gdybym była coś warta, to by się to nie wydarzyło i dalej byłabym w ciąży…

To nie jest absolutnie twoja wina, takie rzeczy się zdarzają. Jesteś warta bardzo dużo. Jesteś bardzo wartościową osobą i często taką miłą, sympatyczną aurę od Ciebie czuć. Nie daj sobie wmówić tych głupot.

Prezesoowa, Katsue lubią tę wiadomość

👩29👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ brak cukrzycy ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia
    ❌IO u męża

⏸️05/01 🥰
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    07/04 17+4, 223g 🐻
    05/05 21+4, 493g 😱
    07/07 30+4, 1924g 🫣

📆 Kalendarz wizyt
    28/7 - gin
    29/7 - urofizjo
    preg.png
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2024, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    U mnie pracowicie od rana. Zasuwam w domu, a jeszcze popołudniówka w pracy… Ale dzisiaj ostatni dzień i 2 tygodnie urlopu!!! Strasznie mi to potrzebne 😭

Gregorka, ogromnie się cieszę, że się odezwałaś. Kciuki za piękne efekty inseminacji!

Co do kalendarza, poproszę o wpisanie 1.07. posiewy, 31.07. Dietetyk. I na razie tyle 😊 Może coś się jeszcze urodzi po drodze.
    18.07. Mamy rocznice ślubu 😁

Leśneintro, Prezesoowa, Marzycielka, Dropsik, MummyYummy, Pati2804, Gregorka lubią tę wiadomość

34 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 28 czerwca 2024, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Katsue ja Tobie mocno kibicuję i to absolutnie nie jest Twoja wina! Jesteś wartościowa, to co się wydarzyło było niezależne od Ciebie.

Ja przechodzę przez poronienia ok, tylko dlatego, że wytłumaczyłam sobie, że moje ciało wie kiedy coś poszło źle i ono sobie w ten sposób radzi. Nie powiem, że nie trzęsę portkami teraz, bo to byłoby nieprawdą, ale mam w sobie zgodę na to co się dzieje i to mega pomaga. Dla mnie to pierwsze poronienie było najtrudniejsze do przeprocesowania, mam nadzieję że też uda Ci się pogodzić z tym co się stało i znaleźć spokój.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2024, 11:27

• Leśneintro Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2024, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A godziny jakie? :)
    8, 8, 13:15 :)

Prezesoowa lubi tę wiadomość

• grazka0022 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2024, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Kurczę, a wzięłaś clo od 2 dc? To może być trochę późno. Mnie w pierwszym cyklu też tak gin załatwiła, monit w 14 dc, a owulka była 13 dc…
    Może spróbujesz gdzieś indziej? Powinnaś w 9-10 dc pójść moim zdaniem…

No własnie to była moja ostatnia nadzieja, bo i tak musze do nich jechać 20km , a dalej nie mam mozliwosci w tym miesiącu :(

Start starania: Marzec 2024
    15 cykli:
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

04.06 - 🩸

📆
    I procedura IVF - Rekovelle 7 jednostek, Orgalutran 0,25 mg 🤞🍀
    13.06 - Podgląd pęcherzyków 🔍

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2024, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Hej!
    U mnie pracowicie od rana. Zasuwam w domu, a jeszcze popołudniówka w pracy… Ale dzisiaj ostatni dzień i 2 tygodnie urlopu!!! Strasznie mi to potrzebne 😭

Gregorka, ogromnie się cieszę, że się odezwałaś. Kciuki za piękne efekty inseminacji!

Co do kalendarza, poproszę o wpisanie 1.07. posiewy, 31.07. Dietetyk. I na razie tyle 😊 Może coś się jeszcze urodzi po drodze.
    Więc niech Ci szybko upłynie ten ostatni dzień w pracy przed urlopem 🙃🤩

elektro96, Prezesoowa lubią tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2024, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    No własnie to była moja ostatnia nadzieja, bo i tak musze do nich jechać 20km , a dalej nie mam mozliwosci w tym miesiącu :(

No powiem Ci to jest średnio bezpieczne brać Clo bez kontroli, bo może dojść do hiperstymulacji…
    PS. Oczywiście nie chcę Cię straszyć! Po prostu martwię się o Twój cykl :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2024, 11:42

drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

Walczymy 💪🏻
  • Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2024, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:

U mnie 4 lipca kłucie. I na wolnego strzelca poproszę. Szczerze mówiąc jestem przerażona na samą myśl o testowaniu. I nie wiem, co przeraża mnie bardziej - biel czy dwie kreski. Bo z jednej strony ogromy strach przed powtórką, z drugiej to, że jednak się nie uda. Ogólnie mam zjazd emocjonalny w ostatnich dniach. Wraca do mnie ta sytuacja, cały czas mam wrażenie, że wszyscy, którzy wiedzieli uważają, że to moja wina i że gdybym była coś warta, to by się to nie wydarzyło i dalej byłabym w ciąży…
    Kochana takie dołki niestety się zdarzają. Poronienie to bardzo przykre doświadczenie, które zostanie z nami na zawsze. Do tej pory czuje ten bol i rozpacz kiedy sprawdziłam wyniki bety i widzialam, że to koniec. Dlatego tak panikowałam i teraz. Przeszłyśmy podobna drogę bo też zrobiłam panel na trombofilie, zaczęłam brac odpowiednie suple no i acard.
    Nie powiem Ci ze strach przejdzie ale trzeba wierzyć, że tym razem będzie dobrze bo robisz wszystko tak jak najlepiej potrafisz i będziesz wspaniałą mama dla swojego maluszka.
    Na opinie innych machnij ręką i spójrz na siebie tak jaka silna jesteś. Po tym wszystkim dałaś z siebie juz nie100% a 200%, podniosłaś się i walczysz dalej 💪😚

elektro96, Prezesoowa, Katsue, Pati2804, Gregorka lubią tę wiadomość

03.24 💔 07.24💔👼🏼

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • Vienna Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2024, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia, 14:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2024, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:

Kochanie :( to myślenie jest tylko w Twojej głowie! Nic nie było Twoją winą, zrobiłaś co mogłaś, żeby wszystko było dobrze. A warta jesteś wszystko i doskonale to wiesz ♥️ przytulam Cię bardzo mocno :*

Katsue lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2024, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Hej!

My mamy 15 😍

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2024, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue, przytulam Cię. Pamiętaj, że to naprawdę nie jest Twoja wina - i to nie żaden wyświechtany frazes, tylko cała prawda. Zrobiłaś, co moglas. Niestety takie rzeczy się po prostu zdarzają… nie jesteś przez to gorsza, czy wybrakowana. 🫂

Prezesoowa, Zaczarowan, MummyYummy, Katsue, Pati2804, Gregorka lubią tę wiadomość

34 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 28 czerwca 2024, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    My mamy 15 😍
    To prawie świętujemy razem 🤪

34 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 28 czerwca 2024, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    My mamy 15 😍

W urodziny mego chłopa :P

👩29👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ brak cukrzycy ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia
    ❌IO u męża

⏸️05/01 🥰
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    07/04 17+4, 223g 🐻
    05/05 21+4, 493g 😱
    07/07 30+4, 1924g 🫣

📆 Kalendarz wizyt
    28/7 - gin
    29/7 - urofizjo
    preg.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2024, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Katsue, tule Cię mocno! To nie jest w żadnym stopniu Twoja wina, ale wszystko dziewczyny już napisały…
    Może spróbowałabyś uderzyć do Fundacji Ernesta? Tam pomagają dziewczynom po stracie, koleżanka wspominała… To okropne co Cię spotkało i na pewno niełatwo się z tym pogodzić 🥹

Katsue lubi tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2024, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka wrote:
    Hejka❤️

Wybaczcie,że się nie odzywałam,ale ostatnio u mnie lekki chaos🙈 Mam nadzieje,ze niedługo powoli zacznie się normować. Tydzień temu miałam wizytę, nie u swojej gin w sprawie inseminacji-wszystko było dla niej na nie,a wizyta trwała dosłownie 5min. Rozpłakałam się i zadzwoniłam do sis, która szybko do pani doktor naszej napisała i mnie wcisnęła,okazało się,że endometrium I pecherzyki są prawidłowej wielkości i w sb szybko miałam robiona inseminacje. W pn chyba miałam owulacje,bo cały brzuch mnie bolał. Nadzieję mam,ale jeśli się nie uda to znaczy,że za wcześniej jednak była inseminacja i podjedziemy do następnej😊- bezboleśnie, troszkę poplamiłam i za 14dni od inseminacji musze zbadać betę.
    Przepraszam,ze nie odniosę się do wszystkich,ale widziałam nowe kreski-mocno GRATULUJE 🥰🤗❤️, wizyt dzidziusiowych rowniez 🥰❤️,troszkę smutków i bieli, za co mocno tule 🫂❤️
    Cały czas w wolnych chwilach zajmuje się męża córcią, od pn będę mieć 3 dni wolnego,żebyśmy spędziły czas tylko we dwie,bo od czwartku jedzie na obóz,na ktory bardzo sie cieszy😍😊
    Mocno ściskam Was ovusiorki!
    Przesyłam sporo cytrynek do lemoniady,bo u mnie ostatnio takie upaly,że trzeba się jakoś ratowac
    🍋🍋🍋🍋🍋🍋

Fajnie, że się odezwałaś 🥰

Jesteś super wsparciem dla córki męża ♥️

Mocne, mocne kciuki za inseminację ✊✊✊ A pierwsza lekarka to bez komentarza 🙄 Dobrze, że udało Ci się znaleźć na szybko lepszego gina 💪

Gregorka lubi tę wiadomość

‹‹ 1185 1186 1187 1188 1189 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ