SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2024, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka wrote:
    Hejka❤️

Wybaczcie,że się nie odzywałam,ale ostatnio u mnie lekki chaos🙈 Mam nadzieje,ze niedługo powoli zacznie się normować. Tydzień temu miałam wizytę, nie u swojej gin w sprawie inseminacji-wszystko było dla niej na nie,a wizyta trwała dosłownie 5min. Rozpłakałam się i zadzwoniłam do sis, która szybko do pani doktor naszej napisała i mnie wcisnęła,okazało się,że endometrium I pecherzyki są prawidłowej wielkości i w sb szybko miałam robiona inseminacje. W pn chyba miałam owulacje,bo cały brzuch mnie bolał. Nadzieję mam,ale jeśli się nie uda to znaczy,że za wcześniej jednak była inseminacja i podjedziemy do następnej😊- bezboleśnie, troszkę poplamiłam i za 14dni od inseminacji musze zbadać betę.
    Przepraszam,ze nie odniosę się do wszystkich,ale widziałam nowe kreski-mocno GRATULUJE 🥰🤗❤️, wizyt dzidziusiowych rowniez 🥰❤️,troszkę smutków i bieli, za co mocno tule 🫂❤️
    Cały czas w wolnych chwilach zajmuje się męża córcią, od pn będę mieć 3 dni wolnego,żebyśmy spędziły czas tylko we dwie,bo od czwartku jedzie na obóz,na ktory bardzo sie cieszy😍😊
    Mocno ściskam Was ovusiorki!
    Przesyłam sporo cytrynek do lemoniady,bo u mnie ostatnio takie upaly,że trzeba się jakoś ratowac
    🍋🍋🍋🍋🍋🍋

Dobrze Cię widzieć Kochana :) trzymam mocno kciuki za powodzenie inseminacji🤞Ta pierwsza lekarka to powinna się wstydzić... Po co ktoś z takim podejściem bierze się za taki zawód, gdzie powinno się okazywać chociaż odrobinę empatii? :/
    I jak córcia męża odnajduje się w nowej rzeczywistości? Obóz jest jakiś "tematyczny"? Związany z jakąś pasją? :)

Gregorka lubi tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2024, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka, mocne kciuki 🤞Jeśli w sobotę inseminacja, a w poniedziałek owu to wydaje się, że super :) A poprawialiście sami jeszcze? :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2024, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, tyle ten mój stary ma od życia, co by mógł raz w życiu powiedzieć, że to on ma rację :D najważniejsze, że idzie na te badania, zwłaszcza będę zaglądać na wyniki dot. wątroby i trzustki, bo już raz miał nienajlepsze :(

Dropsik, Zaczarowan lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2024, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalendarz na lipiec jest gotowy i zapraszam do zapisów :)

lecę do taty, więc w wolnej chwili będę sukcesywnie dopisywać w rytmie jego chrapciania :D

• Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2024, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka wrote:
    Hejka❤️

Wybaczcie,że się nie odzywałam,ale ostatnio u mnie lekki chaos🙈 Mam nadzieje,ze niedługo powoli zacznie się normować. Tydzień temu miałam wizytę, nie u swojej gin w sprawie inseminacji-wszystko było dla niej na nie,a wizyta trwała dosłownie 5min. Rozpłakałam się i zadzwoniłam do sis, która szybko do pani doktor naszej napisała i mnie wcisnęła,okazało się,że endometrium I pecherzyki są prawidłowej wielkości i w sb szybko miałam robiona inseminacje. W pn chyba miałam owulacje,bo cały brzuch mnie bolał. Nadzieję mam,ale jeśli się nie uda to znaczy,że za wcześniej jednak była inseminacja i podjedziemy do następnej😊- bezboleśnie, troszkę poplamiłam i za 14dni od inseminacji musze zbadać betę.
    Przepraszam,ze nie odniosę się do wszystkich,ale widziałam nowe kreski-mocno GRATULUJE 🥰🤗❤️, wizyt dzidziusiowych rowniez 🥰❤️,troszkę smutków i bieli, za co mocno tule 🫂❤️
    Cały czas w wolnych chwilach zajmuje się męża córcią, od pn będę mieć 3 dni wolnego,żebyśmy spędziły czas tylko we dwie,bo od czwartku jedzie na obóz,na ktory bardzo sie cieszy😍😊
    Przesyłam sporo cytrynek do lemoniady,bo u mnie ostatnio takie upaly,że trzeba się jakoś ratowac
    🍋🍋🍋🍋🍋🍋
    Dzień dobry ovusiostro. Trzymam bardzo mocno kciuki za powodzenie inseminacji🤞😊 miłego spędzania czasu z córką męża! 🍀😊

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2024, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę na pierwszej stronie, że 4 dziewczynom w czerwcu się udało, ładny wynik :D

Ja na dniach powiem co i jak w lipcu u mnie :)

Dropsik, Prezesoowa, Katsue, Pati2804 lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2024, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka wrote:
    Hejka❤️

🍋🍋🍋🍋🍋🍋

Trzymamy kciuki <3

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2024, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka wrote:
    Hejka❤️

🍋🍋🍋🍋🍋🍋

No hejka, mega mega kciuki za powodzenie! Będziemy pod kibelkiem przy testowaniu! 🤞🏻♥️
    Super, że spędzicie trochę czasu z Małą same, jak ona się czuję i odnajduje? :)

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2024, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Kalendarz na lipiec jest gotowy i zapraszam do zapisów :)

lecę do taty, więc w wolnej chwili będę sukcesywnie dopisywać w rytmie jego chrapciania :D

Ja poproszę o wpisanie HSG 5.07 18:40 - już mówiłam, że bez Was nie pojadę 😂🤪 na testowanie się zapisze jak się dowiem czy udało się coś wyhodować 🍳🍳🍳

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2024, 09:52

Suzie, Dropsik, Zaczarowan, Prezesoowa, Gregorka, Vienna, elektro96, MummyYummy, Majlen, Pati2804 lubią tę wiadomość

drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

Walczymy 💪🏻
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2024, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 16:48

Suzie, Prezesoowa, Gregorka lubią tę wiadomość

• Gregorka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2024, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ❤️ 🍋🍋📦💛

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 16:13

Zaczarowan, elektro96 lubią tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2024, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nie na razie tyle:
    4.07 gin 11.30
    16.07 immuno 8.10
    25.07 gin NFZ 10.00
    30.07 Endokrynolog 11.45

Już krwi nie wpisuję, bo za dużo 😆 na pewno na tę chwilę trzy kłucia będę miała 🙈 będę na bieżąco informować.

Prezesoowa, Gregorka lubią tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2024, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Suzie, wzięłam przykład. Też się przebrałam na lato 😂👌

Prezesoowa, Suzie, Dropsik, Leśneintro lubią tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2024, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poproszę o wpisanie:

Wizyta (NFZ)- 03.07 14:15
    Wizyta z prowadzącym- 19.07 17:40

Dziękuje 😘

Prezesoowa lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2024, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśneintro wrote:
    W wolnej chwili proszę o zapisanie:
    1.07 endokrynolog
    2.07 stomatolog
    22.07 gin :)

A godziny jakie? :)

• Gregorka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2024, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 16:14

Prezesoowa, Vienna, elektro96 lubią tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2024, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poproszę o wpisanie
    03.07 gin 11:00 🍀

Dropsik, Prezesoowa, Gregorka, Speranza :), MummyYummy, Pati2804 lubią tę wiadomość

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2024, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🤭😁

Dropsik, Prezesoowa, Malinowysorbet, Pati2804 lubią tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2024, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mocne kciuki za badanka 🤞🤞 niech wsyztsko wyjdzie w widełkach 🤞🤞🤞🤞

Prezesoowa lubi tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2024, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mocno ściskam!

Malinowysorbet lubi tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
‹‹ 1183 1184 1185 1186 1187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ