X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2024, 05:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Ja na vinted miałam dobra sytuację. Wystawilam książkę za 2 zł (!). Babka jakaś kupiła. Zaakceptowała, że wszystko ok. Kasę dostałam. A babka po 2 tygodniach za własny haj mi to odesłała. Nie odebrałam, bo byłam wtedy na wakacjach. Wróciło do niej. Nadala jeszcze raz, ale... Jako adres nadawcy i odbiorcy nadała mój adres, więc jak nie odebrałam drugi raz to i tak kurier ciągle dostarczał do mnie, bo wszędzie wpisała mój adres zamiast swój. Pewnie baba przeczytała i chciała oddać 🤣🤣🤣

Serio?! Co ta baba miała w głowie? I jak się to skończyło? Odebrałaś tę książkę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2024, 05:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka wrote:
    Prezesoowa,ale smaka lodami zrobiłaś 🤩❣️ W pełni zasłużone ❤️ super,że tyle km nie trzeba jechać 🙈
    Liyss piękny brzunio 🤩🤗
    Dropisik cieszę się,że spędziłaś tak miło dzionek🤩❤️
    Suzie w pełni zasłużona uczta 😁
    Notsobadd ja miałam w 5dc i też martwiłam się,że nie,ale na luzie lekarze,że to nic takiego 😉😁 Kciuki,żeby się powiodło🤞 ja też z tych z WGWK(W gorącej wodzie kapana🤭)
    A my wróciłyśmy z małą z zumby-zachwycona instruktorem jak ja😂 że taki utalentowany i wysportowany, do tego przesympatyczny 😁-nowa fanką rośnie 💃🤸‍♀️

Świetnie! Może na kolejny obóz pojedzie taneczny? :D

Gregorka, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    To czekamy jeszcze na relację z wizyty u fizjo Pati i pociąg może odpocząć :P
    Wybaczcie że dopiero teraz ale wczoraj po wizycie byłam u mamy i jak wróciłam to byłam na maxa zmęczona , brzuch mi się stawiał wczoraj cały dzień.. fizjo nakleiła mi tejpy pod brzuchem ale miałam wrażenie ze to od nich ten brzuch jeszcze bardziej mi się stawia więc musiałam je szybko ściągnąć i z tego wszystkiego poszłam spać szybko 🙄 w ogóle jestem ostatnio mega połamana, wczoraj fizjo mnie rozmasowala itd ale czuję się jak po maratonie dosłownie, nie wiem czemu 🤷‍♀️ wszystko mnie boli I nie mogę już spać

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2024, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    Hej. Dziewczyny. Dawno się nie odzywałam, ale podczytuje co i rusz.

Na wstępie chciałabym wysłać przytulasy do @Prezesowej, @Suzie i @Eniany, bo widzę, ze natłok problemów was przytłoczył. Wierze; ze suma szczęścia równa się zero i w końcu wyjdzie do Was słońce 🥰

Chciałabym tez pogratulować nowym brzuchatkom, @Malinowysorbet, @Lesneintro @ Speranzs @Zimozielona ❤️❤️❤️❤️ przepraszam, jeśli o kimś zapomniałam.

Przyszłam na chwile, powiedzieć co u nas. Mąż był dziś na kolejnym badaniu nasienia (3 miesiące po rozpoczęciu kuracji). Niestety, wyniki są złe. Gorsze niż były. Koncentracja 1-2-3 badanie to 7mln-3,5mln a dzis 2,9 mln. Jedynie morfologia we wcześniejszych pomiarach była zero, a dzis 3%. (Niby trochę pocieszające, ale w sumie niewielkie ma to znaczenie na dobra sprawę).
    W poniedziałek mamy wizytę u androloga, ale powoli chyba do mnie dociera, ze nic z tego. Na razie na in vitro nie mam chyba sił; choć nie mówię nie.

Jest nam po prostu przykro. Tyle staran, leków, pieniędze w tysiącach złotych; codziennie godzina treningu, a wyniki nawet nie są na tym samym poziomie; a gorsze.
    Maz musi zbadać jeszcze hormony, zobaczymy co tam wyjdzie. Miesiąc temu były idealne.
    Jedyne co nas trzyma przy nadziei to to; ze może ten początkowy wysoki testosteron w pierwszym miesiącu leczenia zahamował spermatogenezę i takie są tego skutki. Ale umówmy sie, to chyba szukanie pocieszenia.

Cieszę się, ze mimo tego, ze maz przeżył to bardzo, a poszedł wieczorem na trening i jakoś mu przeszło. Ja już podchodzę dosyć bez emocji.

Chciałam Wam tylko znać; co u mnie. Jestem przed owulacja, to 14 cykl staran. No ale nie mam raczej złudzeń.

Pozdrawiam wszystkie brzuchatki. 🤰🏻🤰🏻🤰🏻 Liyss piękny brzuszek 🥰 mummy i Pati dzielnie się trzymacie kochane ❤️

Buzka

Chmurko, brakuje nam tu Ciebie..

Bardzo mocno Cię przytulam :* a czy u Was została stwierdzona przyczyna problemów u męża? Robił może posiewy w kierunku bakterii? Nie chcecie się skonsultować z innym lekarzem?

Nie jestem specjalistką, ale uznałabym, że skoro morfologia idzie w górę to sytuacja się poprawia tylko trzeba jeszcze trochę czasu. Przy badaniach nasienia bardzo ważne jest to, żeby mieć z tyłu głowy, że badanie robione jest tylko z minimalnego odsetka próbki i to że w tej części jest taki wynik, nie znaczy, że taki wynik jest w całej próbce.

Jeśli potrzebujesz się wygadać to pamiętaj, że jesteśmy tu dla Ciebie i czekamy :*

Chmurka21, Zbuntowana, MummyYummy lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2024, 05:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Wybaczcie że dopiero teraz ale wczoraj po wizycie byłam u mamy i jak wróciłam to byłam na maxa zmęczona , brzuch mi się stawiał wczoraj cały dzień.. fizjo nakleiła mi tejpy pod brzuchem ale miałam wrażenie ze to od nich ten brzuch jeszcze bardziej mi się stawia więc musiałam je szybko ściągnąć i z tego wszystkiego poszłam spać szybko 🙄 w ogóle jestem ostatnio mega połamana, wczoraj fizjo mnie rozmasowala itd ale czuję się jak po maratonie dosłownie, nie wiem czemu 🤷‍♀️ wszystko mnie boli I nie mogę już spać

Pati Kochana, a czy nie bierzesz na siebie ostatnio zbyt dużo?

Zbuntowana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2024, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 🌼

Nie mogę spać, jakieś nerwy we mnie siedzą i kortyzolowa pobudka o 3 weszła pięknie :P

Dzisiaj od samego rańca stoimy pod kibelkiem u Gregorki 🤞 czekamy na osikańca - niech dobra passa trwa ♥️ później idziemy z Katsue na badanie proga 🤞 a na 11 🚂 jedzie z Dropsikiem na podgląd bobasa ♥️

Pati2804, Leśneintro, Speranza :), Gregorka, Dropsik, Malinowysorbet, Vienna, Liyss🧚🏻, Zbuntowana, MummyYummy lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2024, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja poproszę o ćwierć kciuka, bo dziś przychodzi księgowa i ma wyjaśniać kwestię mojego wynagrodzenia chorobowego. Wiem, że powie, że wszystko jest super, więc potrzebuję Waszej mocy, żeby nie wybuchnąć tylko przyjąć to ze stoickim spokojem i kulturalnie poinformować ją i szefa na piśmie, że zgłaszam to oszustwo do zusu i pipu :P

Pati2804, Katsue, Leśneintro, Speranza :), Gregorka, Dropsik, Malinowysorbet, Eniana, Vienna, grazka0022, Zaczarowan, Liyss🧚🏻, Zbuntowana, MummyYummy lubią tę wiadomość

• Majlen Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, niezmienne trzymam za Was wszystkie kciuki :*
    Wybaczcie moje nieobecności, ale teraz po tych rannych zmianach, wracam totalnie zmęczona do domu i jak mam na to czas, to robię dżemkę i świat nie istnieje 😵‍💫, dziś mi akurat wypada trening, to chyba śpiochowania nie będzie.
    Co u mnie, od wczoraj pobolewają mnie jajniki i zaczęłam robić owulaki, zrobiłam 2, po południu i przed snem, ale narazie negatywne, mam dziś 13dc, apka zapowiada owulację na sobotę, zobaczymy. Mam nadzieję, że przez te suple, które codziennie łykam i przez zmieniony jadłospis, choć trochę drygnie w tym cuklu ...
    Tymczasem zmykam do pracy, miłego dnia 🩷

@Liyss- cudowny brzuszek 🥰❤️

Prezesoowa, Liyss🧚🏻, Zbuntowana lubią tę wiadomość

♀️29 ♂️34
    - styczeń 2024- odstawienie AH po 8 latach, brak owulacji 6msc, PCOS, stymulacja, drożność sono-hsg,
    ❌️10 nieudanych cykli - w tym 4 z lamettą

🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️🌱🤰
    • 1.03 betaHCG 222,70 - prog 19,38(13dpo)
    • 3.03 betaHCG 664,10 - prog 21,24
    • 5.03 betaHCG 1873,70 - prog 29,00
    • 18.03 - z usg 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
    • 16.04 - z usg 11+0 CRL 4,15cm ❤️
    • 28.04 - I prenatalne super 🥰 z usg 12+2 CRL 5,82cm b.niskie ryzyka 🥹
    • 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
    • 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
    • 16.07 - 663g malutkiej 🎀

○ cytologia i USG piersi, krzywa cukrowa ✅️

🗓
    05.08 - wizyta ginekolog

preg.png

✨️2025 jest nasz!✨️
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

@Chmurka, dobrze Cię widzieć, chociaż bardzo mi przykro, że u Was nie do końca wszystko w porządku.
    Pomyślałabym pewnie tak jak Prezesowa, że skoro morfologia się poprawiła to coś idzie do przodu..

@Prezesowa masz nawet calego kciuka 🤞🏻🤪
    Nie wiem tylko czy za ten stoicki spokój czy za to, żebyś im tak pokazała pazurki, bo jawnie Cię okradają 🙄

@Gregorka 🤞🏻🤞🏻🤞🏻 czekam na wieści! 💋 zacznij dobra passe na wątku :)

@Pati przykro mi, że się męczysz z tym bólem :( oby dzisiaj już wszystko wróciło do normy :( :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2024, 05:49

Pati2804, Prezesoowa, Gregorka, Chmurka21, Zbuntowana lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Dzień dobry 🌼

Nie mogę spać, jakieś nerwy we mnie siedzą i kortyzolowa pobudka o 3 weszła pięknie :P

Dzisiaj od samego rańca stoimy pod kibelkiem u Gregorki 🤞 czekamy na osikańca - niech dobra passa trwa ♥️ później idziemy z Katsue na badanie proga 🤞 a na 11 🚂 jedzie z Dropsikiem na podgląd bobasa ♥️
    Trzymam za Was kciuki dziewczyny 😘

A Ciebie kochana tulę 🫂 niech się skończy ta lawina złych sytuacji bo ile można! 🙄😘 ale czuję że niedługo los się odmieni, nie może być cały czas tylko źle.. 🤔😘🍀✊

Dropsik cieszę się że spotkanie się udało ❤

Chmurka tulę i mam nadzieje ze androlog będzie miał jakiś plan i wyniki jednak uda się podnieść ✊🍀😘

Katsue oby zakwasów nie było 🤭🤪😘

Prezesoowa, Chmurka21, Zbuntowana lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A ja poproszę o ćwierć kciuka, bo dziś przychodzi księgowa i ma wyjaśniać kwestię mojego wynagrodzenia chorobowego. Wiem, że powie, że wszystko jest super, więc potrzebuję Waszej mocy, żeby nie wybuchnąć tylko przyjąć to ze stoickim spokojem i kulturalnie poinformować ją i szefa na piśmie, że zgłaszam to oszustwo do zusu i pipu :P
    No i jeszcze oni !! Ja chyba nie jestem dobrym pomocnikiem jeśli chodzi teraz o stoicki spokój 🤣 ale mogę pomóc na nich nakrzyczec jeśli chcesz ..🤪🙈😘

Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss piękny brzuszek 😍❤ doczekałyśmy się w końcu 😘😁

Liyss🧚🏻, Zbuntowana lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Suzie Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Serio?! Co ta baba miała w głowie? I jak się to skończyło? Odebrałaś tę książkę?

Odebrałam, bo ciągle wracała na mój adres, oddalam na bookcrossing. Książkę za 2 zł 🤣

Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość

👩29👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ brak cukrzycy ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
    07/04 17+4, 223g 🐻
    28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
    05/05 21+4, 493g 😱
    26/05 24+4, 791g gościa 🤗
    23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
    07/07 30+4, 1924g 🫣
    28/07 33+4, 2505g małego mężczyzny 👶🏻

📆 Kalendarz wizyt
    22/8 - gin
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2024, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    No i jeszcze oni !! Ja chyba nie jestem dobrym pomocnikiem jeśli chodzi teraz o stoicki spokój 🤣 ale mogę pomóc na nich nakrzyczec jeśli chcesz ..🤪🙈😘

Dawaj, ciężarnej nie odmówią 😂😂

Pati2804, Zaczarowan, MummyYummy lubią tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:

Mam nadzieję, że wkrótce mięśnie i brzuch nie będą boleć i się spinać ❤️

Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość

👩29👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ brak cukrzycy ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
    07/04 17+4, 223g 🐻
    28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
    05/05 21+4, 493g 😱
    26/05 24+4, 791g gościa 🤗
    23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
    07/07 30+4, 1924g 🫣
    28/07 33+4, 2505g małego mężczyzny 👶🏻

📆 Kalendarz wizyt
    22/8 - gin
    preg.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Pati Kochana, a czy nie bierzesz na siebie ostatnio zbyt dużo?
    Chyba niestety tak.. Nawet mąż wczoraj na mnie był zły, że cały czas coś robię, chce wszystkim pomóc no i jeszcze dochodzi stres ale ja inaczej nie potrafię.. muszę teraz spróbować naprawdę odpocząć 🙄

Zbuntowana lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka sikaj bo muszę iść znowu spać 🤣🙈😘✊🍀

Prezesoowa, Speranza :), Gregorka, Malinowysorbet, Zaczarowan, Liyss🧚🏻, Zbuntowana, MummyYummy lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2024, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    C

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 18:27

Pati2804, Prezesoowa, Majlen, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2024, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Chyba niestety tak.. Nawet mąż wczoraj na mnie był zły, że cały czas coś robię, chce wszystkim pomóc no i jeszcze dochodzi stres ale ja inaczej nie potrafię.. muszę teraz spróbować naprawdę odpocząć 🙄

Koniecznie! Nie próbuj tylko odpoczywaj. Teraz Ty i Franio jesteście najważniejsi, wszystko inne może poczekać :)

Katsue, Speranza :), Pati2804, Zbuntowana, MummyYummy lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2024, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    C

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 18:27

‹‹ 1260 1261 1262 1263 1264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ