Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Vienna, przytulam również Tak mi przykro było czytać o tych wszystkich Twoich strachach przed kolejną stratą. Postaramy się, żeby kolejnej nie było i był happy end🤞 Ty robiłaś już ten pakiet na trombo?
Elektro, mąż ma badanie do powtórki. Nawet bez tego oddawania nasienia to jednak zepsute auto, podróż i wczesna pobudka czy nawet myśl o tych badaniach,które są do zrobienia to dla mnie już byłyby stresory takie, że prolaktyna by była wywalona w kosmos. No trudno, czasem tak wyjdzie. Nawet gdyby ta prolaktyna wysoka się utrzymała to leki ładnie ją zbijająelektro96, Speranza :), Vienna lubią tę wiadomość
-
Vienna wrote:A tak z innej beczki. Zwracacie uwagę na to żeby nie brać supli w okolicy picia kawy? Wiem że kawa może zaburzać wchłanianie niektórych witamin i minerałów. A ja mam ten problem, że uwielbiam robić tak, że rano robię kawę i sobie ją powoli sączę pół dnia 🤣 Filiżanka kawy na raz kończy się u mnie złym samopoczuciem, dlatego tak powoli piję. I nie umiem wpleść w to supli 😅
Na szczęście nie pijam kawyVienna lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
Suzie wrote:Na szczęście nie pijam kawy
A nie wyobrażałam sobie dnia bez kawy♀️28 ♂️33
Styczeń 2024 - odstawienie tabl.anty po 8 latach
Marzec 2024 - początek starań
• brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
⬇️
• aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
- badanie nasienia ✅️
➡️Starania "na poważnie "
• październik 2024
- 3 cykle lametta + duphaston ❌️
- styczeń 2025 - drożność sono-hsg ✅️
- 4 cykl - lametta + duphaston 🤞🍀
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Majlen wrote:Ja już tydzień nie piję!
A nie wyobrażałam sobie dnia bez kawy
U mnie w sierpniu stuknie 29 lat odkąd nie piję 🤣🤣🤣🤣Speranza :), Vienna, notsobadd, elektro96, Anonim1992, Malinowysorbet, Dropsik, Zaczarowan, Gregorka, MummyYummy, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
Liyss🧚🏻 wrote:Nie, nie zmartwiłam się, po zjadłam tego naprawdę mało. Inni to nawet nie wyczuli tam %, gdybym nie zapytała na głos to nikt by nie wiedział 🤣
I może ktoś pomyśleć o mnie furiatka, panikara i że przesadzam ale serio nawet wolę zrezygnować z ciastka z alko w ciąży.
Tak jak notsobad pisała, walczymy o ciążę, drżymy o II kreski a ktoś ma takie podejście do alko i ciąży to mam wrażenie, że chyba nigdy aż tak nie walczył o dziecko 😪
Jeśli chodzi o ciasto masz racje. Tez bym nie jadła. A co ja zrobiłam? Zjadłam cukierki z alkoholem... nie wiedziałam o tym... dwa dni temu zjadłam 3 szt a wczoraj dwie i tak dziwny posmak w buzi.. mowie do męża sprawdz skład a tam spirytus... cały wieczor płakałam... boje sie już fas 😭🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
💊 euthyrox, bisocard, insulina, acard, clexane
23.01 doppler
30.01 skan+ diablo
13.02 skan
16.02 🏥 wywołanie porodu
[/url] -
Suzie wrote:U mnie w sierpniu stuknie 29 lat odkąd nie piję 🤣🤣🤣🤣
Piąteczka, u mnie w sierpniu 28 lat bez kawy 🤣
Chyba, że przychodzi taki dzień jak dzisiaj gdzie usypiam na siedząco to podbieram od koleżanek i piję duszkiem jak Fervex i zapijam wodą żeby wypłukać smak 🤣
Kiedyś sięgałam dość często po RedBulle na pobudzenie, ale w trakcie starań odstawiłam całkowicie ten syf 🙈👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
PaulaG wrote:Dzień dobry. Miłego dnia wszystkim!
Ja czytam zza krzaków ale przejęłam rolę 1 trymestru od Liyss... a musze pracować... ledwo żyję 😖😪
Współczuję 😢
Jedyne co można poradzić to Xonvea na mdłości...Zbuntowana lubi tę wiadomość
-
Podziwiam ja jestem kawoszem od nie wiem ilu lat ale od ok 2 lat ograniczyłam kawę do 1 max 2 dziennie przed tem mogłam wypijać i 8 filiżanek i więcej 😱 tyle że raczej należę do niskociesnieniowcow mimo nadwagi itd ale No nie pije już też tych wszystkich redbulli Tigerów i innych energetykowHashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia
04.2021- CC -nasz synek
Starania 06.2023
Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀
"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley -
Ja kawę bardzo lubię, ale nie jest to jakiś mój nałóg, że muszę koniecznie wypić 🤪 Najwięcej piję w pracy, dla towarzystwa 😄 A w domu kompletnie nie mam jakiejś presji.
Zbuntowana lubi tę wiadomość
29 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Jejku piłabym kilka dziennie ostatnio (zakazany owoc kusi bardziej) , a ograniczam się do jednej 🤭
Wszyscy się mnie pytają 😂Paima lubi tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
Ogarne reszte potem ide do pracy..
Powodzenia na wizytach ! Zajrze po pracy przeczytać że u Was wszystko okej ❤️Zbuntowana lubi tę wiadomość
🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
💊 euthyrox, bisocard, insulina, acard, clexane
23.01 doppler
30.01 skan+ diablo
13.02 skan
16.02 🏥 wywołanie porodu
[/url] -
Vienna wrote:Jutro dopiero robię zamówienie tych próbek z test dna, musiałam poczekać na wypłatę 🤣
A jutro mam jeszcze wizytę u nowego lekarza i pokładam w niej bardzo duże nadzieje. Może zaleci mi oprócz tego jeszcze jakieś badania, które można zrobić przy okazji to machnę wszystko za jednym razem 🤔elektro96, Vienna, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Vienna wrote:Chodzę na terapię ❤️ Ale to dopiero od miesiąca i wiem że trzeba się uzbroić w cierpliwość 🥺
Vienna wierzę, że jesteś w dobrych rękach.. 🫂🫂 Trzymaj się kochana! 🫂Vienna lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny! :* Sporo mamy wizyt, super! Trzymam kciuki 😘 Dobrego dnia!
Planuje umyć okna, co z tego wyjdzie.. zobaczymy 😂Speranza :), Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
PaulaG wrote:Jeśli chodzi o ciasto masz racje. Tez bym nie jadła. A co ja zrobiłam? Zjadłam cukierki z alkoholem... nie wiedziałam o tym... dwa dni temu zjadłam 3 szt a wczoraj dwie i tak dziwny posmak w buzi.. mowie do męża sprawdz skład a tam spirytus... cały wieczor płakałam... boje sie już fas 😭
Paima, elektro96, Suzie, Speranza :), Vienna, Liyss🧚🏻, MummyYummy lubią tę wiadomość