Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny,
Dobrego dnia Wam życzę i trzymam kciuki za resztę wizyt. Trochę tego dzisiaj mamy ☺️ Mona jest dopiero o 18, więc odezwę się dopiero później wieczorem."Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Ja też źle spałam. Ciągle się budziłam, głupoty sie śniły...👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
Ja też okropnie spałam, nie mogłam zasnąć prawie do 1, a przed 5 się obudziłam tak zestresowana… masakra.
Ale właśnie widzę, że była pełnia, więc chyba wszystko jasne 😴
No nic, wleci drzemka popołudniowa…👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Suzie wrote:Ja też źle spałam. Ciągle się budziłam, głupoty sie śniły...29 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Widzę, że nie tylko za mną ciężka noc... Często się budziłam i też się turlałam po łóżku. Miałam tak beznadziejne sny, że aż zostawiłam Młodszą w domu, bo koszmary były z nią w roli głównej. Także dziś mamy babski dzień 🙂 Zupełnie nie ogarnęłam, że to może być wina pełni.
Trzymam mocno kciuki za wszystkie wizyty ✊♥️ Czekamy razem z Wami!
Mnie wczoraj zmiotły z planszy wieści z wątku grudniowego... Dlatego odzywam się dopiero dziś.
@Dropsiku, dziękuję za polecenie książki, na pewno po nią sięgnę. Co prawda, jeszcze nie wiem, co mnie czeka, czy SN, czy CC i w sumie może być tak, że dowiem się pod sam koniec ciąży, dlatego wolę mentalnie się przygotować.
Miłego poniedziałku 😘Speranza :) lubi tę wiadomość
-
@elektro, zapomniałam się odnieść - jestem niemal pewna, że podwyższona prolaktyna wynika z tego, że mąż chwilę wcześniej oddawał nasienie. Tak jak Dziewczyny piszą - warto powtórzyć przed kolejną wizytą u napro, żeby mieć pewność, ale to raczej tylko formalność ✊
elektro96, Speranza :) lubią tę wiadomość
-
No tak, faktycznie była pełnia. To wszystko jasne.
Dziewczyny, to prawda, że jak się doda orzechy do posiłku z wysokim IG to jest mniejszy wyrzut cukru?👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
Suzie wrote:No tak, faktycznie była pełnia. To wszystko jasne.
Dziewczyny, to prawda, że jak się doda orzechy do posiłku z wysokim IG to jest mniejszy wyrzut cukru?29 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
U mnie dziś noc tragiczna, ze strsu zasnęłam dopiero po 4 i to i tak z pobudką po 5 😬07.2016 cp zakończona laparoskopowo
11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
05.2019 👨👩👧 córka
07.2022 kolejne starania
01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
04.2023 cb
08.2023 cb
01.2024 15tc 👼 córka
04.2024 II
06.06.2024 Badania prenatalne -
Suzie wrote:No tak, faktycznie była pełnia. To wszystko jasne.
Dziewczyny, to prawda, że jak się doda orzechy do posiłku z wysokim IG to jest mniejszy wyrzut cukru?
Chyba nie do końca...
Jeśli dorzucę orzechy do owsianki, to niestety nie pomoże mi to w żaden sposób i cukier i tak jest w górze.
Dużo w tym chodzi o ilości/proporcje.
Ale z kolei dobre połączenia sprawiają, że malutki grzech nie wywali cukru.
Np wczoraj jedliśmy schabowe bez panierki i do tego dużo sałatki. Mąż z córką jedli pyzy więc mimo że są mi grubo zakazane skubnęłam im dwie. Cukier po posiłku max 120 więc super. -
Dzień dobry
Ja też Dołączam do klubu źle śpiących dzisiejszej nocy 😝, też śniły mi się poplątane głupoty. Skąd to się bierze..
Dziś już wracam do pracy, po tygodniu laby..I odrazu na popołudniową zmianę, najgorzej
@Notsobadd- brawka za nowe autko 🥳 oby dobrze się jeździło.
Też mam w planach nowe, ale w przyszłym roku, mam nadzieję, że ten mój złomek dojeździ do końca tego roku.
Pewnie nie będę tu obecna, bo w pracy ciężko wziąć telefon, także powodzenia dla wszystkich w dzisiejszym dniu 🫶♀️28 ♂️33
Styczeń 2024 - odstawienie tabl.anty po 8 latach
Marzec 2024 - początek starań
• brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
⬇️
• aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
- badanie nasienia ✅️
➡️Starania "na poważnie "
• październik 2024
- 3 cykle lametta + duphaston ❌️
- styczeń 2025 - drożność sono-hsg ✅️
- 4 cykl - lametta + duphaston 🤞🍀
✨️2025 jest nasz!✨️ -
elektro96 wrote:Kojarzę takie posty u dr Cybulskiej, gdzie pokazuje jak można stuningować dania, żeby były odżywcze. Dodatek tłuszczu, czyli np. orzechów, obniża poziom insuliny po posiłku 😊
No to ideolo zrobiłam, bo kupiłam sobie precelka ze szpinakiem do pracy i mieszankę orzechów 😎👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
Paima wrote:Chyba nie do końca...
Jeśli dorzucę orzechy do owsianki, to niestety nie pomoże mi to w żaden sposób i cukier i tak jest w górze.
Dużo w tym chodzi o ilości/proporcje.
Ale z kolei dobre połączenia sprawiają, że malutki grzech nie wywali cukru.
Np wczoraj jedliśmy schabowe bez panierki i do tego dużo sałatki. Mąż z córką jedli pyzy więc mimo że są mi grubo zakazane skubnęłam im dwie. Cukier po posiłku max 120 więc super.
U mnie to w sumie bardziej problem z insuliną niż glukozą, bo glukozy aż tak mi nie wywala 🤔
To był precel ze szpinakiem i sera feta + dodałam orzechy i skubnęłam kurczaka z lunchu👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
To w razie czego to i tak trudno, dla takiego precla warto xd
elektro96 lubi tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
Suzie wrote:U mnie to w sumie bardziej problem z insuliną niż glukozą, bo glukozy aż tak mi nie wywala 🤔
To był precel ze szpinakiem i sera feta + dodałam orzechy i skubnęłam kurczaka z lunchu
Aaa oki bo pytałaś o cukier.
Myślę, że wszystko z umiarem i nie wydarzyło się nic złego.
Zależy też jak w ogóle tolerujesz produkty mączne, co się u Ciebie dzieje.
Tu o każdej z nas można by książkę pisać. 🙈
Pamiętaj, że mega zdrowszy precel niż zupka chińska na szybko 😉
Niech precelek idzie w cycki 😋