Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
O zrobili rolkę o mnie 🤣
https://www.instagram.com/reel/C9omZeTosMr/?igsh=MXZkemZibjhwcjQ1Yg==CoffeeDream, Vienna lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (7 cykl starań), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, cynk, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (3 cykl starań)
💊 08/2024 - 1cs z Lamettą i Ovitrelle❌
💊 09/2024 - 2cs z Lamettą❌
💊10/2024 - 3cs z Lamettą i Ovitrelle❌
🩸6/11
📆 Kalendarz wizyt -
A no i jeszcze dodam taką ciekawostkę.
W tym momencie mam wprowadzoną heparynę (zastrzyki przeciwzakrzepowe) od pozytywnego testu ciążowego. Jednak w czerwcu dając zalecenia lekarz dał mi czas do września. Jeśli nie byłabym w ciąży to od września heparynę miałabym wprowadzoną już od owulacji.
Manewrować również można dawką heparyny, aktualnie mam 40, jest prawdopodobne, że dawka będzie zwiększona, wszystko zależy od tego jak będzie rozwijała się ciąża. Dziewczyny, które ronią pomimo wprowadzonej mniejszej dawki heparyny potrafią mieć zalecone nawet dwa zastrzyki dziennie o większej dawce przy kolejnych ciążach.
A no i jak ma się potwierdzoną trombofilię to zastrzyki są częściowo refundowane w przypadku braku ciąży, bo jak dobrze się orientuje, to już przy potwierdzonej ciąży jest refundacja 100%.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca, 16:05
👩🏻 28 | 👨🏻 29
📆 08/2023 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 8 tc 💔
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
elektro96 wrote:Cudowna informacja, Suzie!!! To trzeba świętować 😊
Idę na lody, yolo 😎Weronka, Zaczarowan, elektro96, Vienna, Speranza :), Pati2804, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (7 cykl starań), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, cynk, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
🩸6/11
📆 Kalendarz wizyt -
Dziewczyny, na Instagramie pokazał mi się post. Dziewczyna 7 lat walczyła o dziecko i nic, lekarze bezradni. W końcu jej się udało. Połączyła się z duszą dziecka, myślałam o nim codziennie, traktowała jakby ono już było, w czasie poczrecia myślała, że przyjmuje go do siebie i się udało. Chcesz połączyć swoją dusze z kropkiem? Napisz w komentarzu DUSZA to dostaniesz bezpłatne zaproszenie 🤣🤣🤣
To ja nie idę do lekarza w takim razie 😂Zaczarowan, Vienna, Leśneintro, ellevv lubią tę wiadomość
👩29👨30
🩸6/11
📆 Kalendarz wizyt -
Suzie wrote:Dziewczyny, na Instagramie pokazał mi się post. Dziewczyna 7 lat walczyła o dziecko i nic, lekarze bezradni. W końcu jej się udało. Połączyła się z duszą dziecka, myślałam o nim codziennie, traktowała jakby ono już było, w czasie poczrecia myślała, że przyjmuje go do siebie i się udało. Chcesz połączyć swoją dusze z kropkiem? Napisz w komentarzu DUSZA to dostaniesz bezpłatne zaproszenie 🤣🤣🤣
To ja nie idę do lekarza w takim razie 😂
Wiesz co, ja też długo i srogo wyśmiewałam wszystkie szamańskie metody.
Ale w przypadku starań ciężko mi to negatywnie ocenić, podczas kiedy sama wygrzebuje testy ze śmietnika😂
Pomogło? Pomogło 😃 Nie ma co drążyć. Pewnie zadziałało to słynne „odpuszczenie” 🤭👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
@Suzie- wiem co czujesz i jakie co jest teraz wspaniale uczucie 🥺🥺❤️❤️❤️ super !
Suzie lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
notsobadd wrote:Wiesz co, ja też długo i srogo wyśmiewałam wszystkie szamańskie metody.
Ale w przypadku starań ciężko mi to negatywnie ocenić, podczas kiedy sama wygrzebuje testy ze śmietnika😂
Pomogło? Pomogło 😃 Nie ma co drążyć. Pewnie zadziałało to słynne „odpuszczenie” 🤭🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸 -
notsobadd wrote:Wiesz co, ja też długo i srogo wyśmiewałam wszystkie szamańskie metody.
Pomogło? Pomogło 😃 Nie ma co drążyć. Pewnie zadziałało to słynne „odpuszczenie” 🤭
Ja w życiu w takie szatańskie rzeczy nie uwierzę. Teściowa kumpeli myśli, że to dzięki niej w końcu zaszła w ciążę, bo była u szeptuchy lalkę zaczarować 🙄Kalinowemarzenie, Speranza :) lubią tę wiadomość
👩29👨30
🩸6/11
📆 Kalendarz wizyt -
Zaraz Was nadrobię, będę miała chwilę czasu, bo wracając z badań auto walnęło nas z tyłu i poszedł zderzak, więc czekamy na policję… 🫣🥺
Suzie, Twoja wieść rzuciła mi się w oczy, gratulacje! Wszystkiego co dobre dla taty, dobro wróciło! ❤️🥹
Badania wyszły idealnie 😍😭 Wszystkie ryzyka są mega niskie (z pappa i pigf), wszystko idzie książkowo 😭 Dzidzia ma już 80g 🫣 Wiercipieta taka, że sam doktor się śmiał 🥹 No i płeć potwierdzona na 90%, doktorek był bardzo pewny 🥹elektro96, Suzie, Speranza :), Liyss🧚🏻, MummyYummy, notsobadd, Zaczarowan, PaulaG, ellevv, Kalinowemarzenie, Weronka, Marzycielka lubią tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
🩺 12.11.
-
elektro96, Majuna, Suzie, CoffeeDream, Speranza :), Pati2804, Liyss🧚🏻, Eniana, Leśneintro, MummyYummy, notsobadd, Majlen, Zaczarowan, PaulaG, ellevv, Kalinowemarzenie, Weronka lubią tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
🩺 12.11.
-
ultramaryna_ wrote:Zaraz Was nadrobię, będę miała chwilę czasu, bo wracając z badań auto walnęło nas z tyłu i poszedł zderzak, więc czekamy na policję… 🫣🥺
Suzie, Twoja wieść rzuciła mi się w oczy, gratulacje! Wszystkiego co dobre dla taty, dobro wróciło! ❤️🥹
Badania wyszły idealnie 😍😭 Wszystkie ryzyka są mega niskie (z pappa i pigf), wszystko idzie książkowo 😭 Dzidzia ma już 80g 🫣 Wiercipieta taka, że sam doktor się śmiał 🥹 No i płeć potwierdzona na 90%, doktorek był bardzo pewny 🥹ultramaryna_ lubi tę wiadomość
26 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kwiecień 2024 - kontrola nasienia - jest mała poprawa w koncentracji, ale nadal poniżej normy… 🥺
📅 🔜
11.10. - naprotechnolog
🩸31.08.
🥚?
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Suzie wrote:Dziewczyny mój tata choruje na nowotwór od paru lat. Główne źródło usunięte, potem miał przerzut do innego organu, też mu usunęli, a potem miał kilka w płucu. Na to ostatnie się leczy z półtorej roku. I dzisiaj wiadomość, że guzy zniknęły. Ryczę 😭😭😭🥳
Suzie lubi tę wiadomość
-
Suzie wrote:Idę na lody, yolo 😎
Suzie cudne wiadomości o Twoim tacie ☺️❤️☺️ Bardzo się cieszę!!! Zjedz najpyszniejsze lody świata i popij szampanem ❤️Suzie lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
ultramaryna_ wrote:Zaraz Was nadrobię, będę miała chwilę czasu, bo wracając z badań auto walnęło nas z tyłu i poszedł zderzak, więc czekamy na policję… 🫣🥺
Badania wyszły idealnie 😍😭 Wszystkie ryzyka są mega niskie (z pappa i pigf), wszystko idzie książkowo 😭 Dzidzia ma już 80g 🫣 Wiercipieta taka, że sam doktor się śmiał 🥹 No i płeć potwierdzona na 90%, doktorek był bardzo pewny 🥹
Mam nadzieję że dobrze się czujecie po tej stłuczce? 🥺Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca, 17:19
ultramaryna_ lubi tę wiadomość
-
Badania wyszły idealnie 😍😭 Wszystkie ryzyka są mega niskie (z pappa i pigf), wszystko idzie książkowo 😭 Dzidzia ma już 80g 🫣 Wiercipieta taka, że sam doktor się śmiał 🥹 No i płeć potwierdzona na 90%, doktorek był bardzo pewny 🥹
Marynko, pięknie 🥰🥰🥰 Bardzo się cieszę! Niech rośnie zdrowo mały słodziak ☺️ Podzielisz się kto tam mieszka u Ciebie? Jestem pod wrażeniem, że tak szybko masz wyniki krwi. U mnie profesor powiedział że do dwóch tygodni, więc sobie czekam.ultramaryna_ lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"