X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    No to montuję Wam ekipę na 27 :D @notsobadd Ciebie też przepisac?

A co tam, raz się żyje. Najwyżej będę sobie wmawiać, że do 30. jeszcze dużo czasu 😂
    Nie widzę nigdzie @Malinowysorbet a miałyśmy owu tego samego dnia, może też się da namówić 🤪 i zmontujemy Ekipę Ostrego Testowania 😅

Dropsik, grazka0022, Malinowysorbet, Prezesoowa, Majuna, MummyYummy, CoffeeDream, Pati2804, Speranza :), blob, Lauraa lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Termin @ mam na 30.04 i tak mnie Prezesowa wpisała, ale nie wiem czy wytrzymam. Może 27 sikne, to będzie 11 dpo… mooooze 😇
    Właśnie dzisiaj tez myslalam ze mam wpisane na koniec miesiąca a to długo za długo po ovulce przeciez🤣 u mnie 26 wychodzi jakoś 11dpo, może wtedy 🤔

Prezesoowa, notsobadd, Majuna, MummyYummy, Speranza :), blob, Lauraa lubią tę wiadomość

03.24 💔 07.24💔👼🏼

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miś wrote:
    Nie znam się na tych elementach ale tam chyba i noże są plastikowe czy coś tam do mieszania i właśnie to do gotowania na parze. Patrzyłam tylko na filmikach na yt.

Nooot ten koszyk do gotowania na parze i takie mieszadło do jakiegoś rodzaju ciast rzeczywiście są plastikowe, ale noze stalowe 😊
    IMG-0639.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2024, 13:20

elektro96, Gregorka, Zaczarowan, Rachelka23 lubią tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    O dajcie spokoj ja czesto na titkoku czytam komentarze co ludzie piszą, tak z ciekawosci i tam festiwal "ja pracowałam do 8 miesiaca" "ja do 7" "ciąża to nie choroba". A ja sobie myśle "po co?" Mi to nie imponuje w ogóle, ja może tam z miesiac popracuje, nie dłużej. Po co mam sie niepotrzebnie stresować? :D
    Ja myślę, że tym osobom należy się order z ziemniaka 😆🏅
    Tak jak Prezesowa napisała wyżej, kobieta kobiecie kobietą i niestety od dziecka, przez czasy nastoletnie, potem przed staraniami, po staraniach, w ciąży, po ciąży... 😑 nigdy to "wsparcie" kobiet się nie kończy. A mnie się marzy taki Krąg Kobiet dla Kobiet z prawdziwego zdarzenia 😍 Coraz więcej takich kręgów dla matek, ale jakoś nigdy mnie te opisy nie zachęciły do uczestnictwa, wydały mi sie zbyt nadmuchane i nie zgodne z moją filozofią życiową.

grazka0022, KejtKa, Prezesoowa, MummyYummy, CoffeeDream, blob lubią tę wiadomość

• Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Sama nie wiem… nadal jakoś średnio 🙄 Nawet nie rozumiem za bardzo dlaczego, bo tak naprawdę na ten moment nic nie wiadomo. Musimy po prostu czekać i tyle…
    Myślałam sobie jeszcze o Chmurce, że skoro ich androlog też dał nadzieję, a to zupełnie inna osoba z zupełnie innej części Polski, to przecież chyba musi być w tym jakieś ziarno prawdy… ta myśl trzyma mnie jeszcze jakoś w kupie 😁

Kurczę, ja tez jakos gorzej 💔
    Ogółem nasz lekarz stwierdził, ze 80 procent się poprawia, 15 stoi w miejscu, a 5 procent może ulec pogorszeniu i on nie daje 100 procent, ze będzie ok. Natomiast powiedział, ze liczymy na „spontaniczna ciąże”, ewentualnie inseminacje. Ale tez mam mieszane uczucia, bo wszędzie na forach pisza, ze jak lekarz proponuje inseminacje przy takich wynikach to uciekac 😀😀, ze to nie ma szans nawet

Nie wiem jakie wasz lekarz ma oczekiwania, nasz nie odnosi się za bardzo do koncentracji tylko do całości nasienia. Mówi, ze jak będzie 60mln to super. W lepszym badaniu było 18 🫣 wiec tez chyba nie liczy na jakieś niewiadomo co, sama nie wiem.

Uszy do góry! Wiem, ze Ci ciężko. Mi tak samo, do męża muszę udawać, ze idziemy w dobrym kierunku, a sama mam mieszane uczucia, czy nie jedyna opcja będzie in vitro (którego wolabym uniknąć, choć nje wykluczam)

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)

Walczymy dalej!
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:

O kurczę, chyba dziś jakiś szczęśliwy dzień ❤️❤️❤️ gratulacje kochana

KejtKa, Malinowysorbet, pp2018 lubią tę wiadomość

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)

Walczymy dalej!
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    Też polecam Lidlusia 😁 akurat używam głównie do zup, ciast i smoothie i nie korzystam z tych wbudowanych przepisów więc na ich temat się nie wypowiem, ale jestem z niego mega zadowolona 😁

U mnie Lidlomix to funkcja głównie dekoracyjna 😀 Ale do wygniatania ciast i smoothie idealny 🙌

KejtKa, CoffeeDream lubią tę wiadomość

Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡

25.11 - ⏸️ 🥹

Rośnij dalej Skarbie! 🌱✊🏻

preg.png
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Jejku jak dobrze, że teściowa Ci gotuje.. 🥰 Od mojej to ja się boje cokolwiek zjeść 😂😂😂

Pati to się ustawiła- teściowa jej gotuje 🙌
    Moja teściowa za to lubi jak ja gotuję 😅 ale jak zaczęła komentować, to zaczęłam mniej częstować jedzeniem 😅 ciasto 🍰 i ☕️ i już nie wymyślam więcej 🤩

Pati2804, Speranza :), Zaczarowan, blob lubią tę wiadomość

Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡

25.11 - ⏸️ 🥹

preg.png
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    Kurczę, ja tez jakos gorzej 💔
    Ogółem nasz lekarz stwierdził, ze 80 procent się poprawia, 15 stoi w miejscu, a 5 procent może ulec pogorszeniu i on nie daje 100 procent, ze będzie ok. Natomiast powiedział, ze liczymy na „spontaniczna ciąże”, ewentualnie inseminacje. Ale tez mam mieszane uczucia, bo wszędzie na forach pisza, ze jak lekarz proponuje inseminacje przy takich wynikach to uciekac 😀😀, ze to nie ma szans nawet

Nie wiem jakie wasz lekarz ma oczekiwania, nasz nie odnosi się za bardzo do koncentracji tylko do całości nasienia. Mówi, ze jak będzie 60mln to super. W lepszym badaniu było 18 🫣 wiec tez chyba nie liczy na jakieś niewiadomo co, sama nie wiem.

Uszy do góry! Wiem, ze Ci ciężko. Mi tak samo, do męża muszę udawać, ze idziemy w dobrym kierunku, a sama mam mieszane uczucia, czy nie jedyna opcja będzie in vitro (którego wolabym uniknąć, choć nje wykluczam)
    Jakby nie patrzeć mimo wszystko u nas poszło ciut do góry… no sama nie wiem. Potrzebny jest czas i tyle 😊
    Będziemy się starać mimo wszystko. Może zdarzy się akurat jakiś mały wariat 😁

Majuna, notsobadd, Dropsik, Prezesoowa, MummyYummy, Pati2804, Speranza :), Chmurka21, blob lubią tę wiadomość

29 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 20:22

Majuna, pp2018, Prezesoowa, Dropsik, Rachelka23, blob lubią tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 20:22

grazka0022, Majuna, elektro96, Speranza :), Prezesoowa, CoffeeDream, Gregorka, blob, Lauraa lubią tę wiadomość

• grazka0022 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    To ja poproszę ten order ziemniaka 😂 Ja planuję pracować do końca, ALE... pracuję zdalnie, przed komputerem, a dzisiaj to nawet z łóżka 🤪 Mam nieregulowany czas pracy, więc nikogo nie obchodzi, o której zacznę i czy danego dnia w ogóle pracuję - abym przestrzegała norm i terminów.

W dodatku, tak jak pisałam, niedawno zaczęłam nowy projekt, więc nie chcę tak szybko uciekać. A ludzi i atmosferę mam w pracy naprawdę cudowne ♥️ I co najważniejsze: pracuję na pół etatu, a mam szczęście pracować w branży, w której zarobki nawet przy takim wymiarze pracy są satysfakcjonujące, także na razie nawet nie czuję potrzeby odpoczynku 😉

Natomiast w swojej poprzedniej pracy odliczałam dni do prenatalnych i zwolnienia 🙄 Dlatego serio rozumiem kobiety, które ewakuują się nawet po pozytywnym teście ciążowym i nieważne, czy z powodu szkodliwych warunków pracy, czy szkodliwych współpracowników i szefostwa.

Ooo praca zdalna to moje marzenie :D

pp2018 lubi tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024

11 cs
    8 cykli naturalnych ❌
    2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌

👩25 lat
    👨26 lat
    🐶4 lata

✨Euthyrox 25 + Glucophage

29.12 - 🩸
    12.01 - 🥚
    26.01 - testowanie - ❄️

🔜
    10.02 - drożność

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NADROBIŁAM W KOŃCU DWA DNI 🥳
    Pojawiły się nowe kreseczki - super! 🙌
    Za resztę trzymam 🤞🏻

Pati2804, grazka0022, Majuna, pp2018, elektro96, Speranza :), KejtKa, Suzie, MummyYummy, Dropsik, Zaczarowan, Malinowysorbet, Rachelka23, blob, Liyss🧚🏻, Lauraa, Iskiereczka00 lubią tę wiadomość

25.11 - ⏸️ 🥹

preg.png
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati - narobiłaś ochoty na truskawki 🍓 Ale żeby nie było za to że nadrobiłam forum w nagrodę będę jadła frytki 🍟 z przyprawami i ketchupem 😻 kto lubi?

Pati2804, Prezesoowa, blob, Zbuntowana lubią tę wiadomość

25.11 - ⏸️ 🥹

preg.png
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Ja myślę, że to był szantaż emocjonalny! :D
    😈😈😈

Prezesoowa lubi tę wiadomość

29 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    KejtKa robisz jutro betę? 😘

Liyss się nie odzywała długo a miała robić betę rano 🤔

Pojechała po męża, więc musimy być cierpliwe. :D

Pati2804, Speranza :), MummyYummy, Majuna, CoffeeDream, elektro96, Zaczarowan, Malinowysorbet, blob, Liyss🧚🏻, Lauraa lubią tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, stymulacja owulacji
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
    ✅ jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️

📆 Kalendarz wizyt
    04/02 - badania krwi
    10/02 - ginekolog
    18/02 - endokrynolog
    03/03 - prenatalne 🧬

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    KejtKa robisz jutro betę? 😘

Liyss się nie odzywała długo a miała robić betę rano 🤔

Tak lecę 😁 ale że jestem trochę psychiczna i przypomniało mi się, że facelle lubią robić psikusy, to zużyłam pinka (kuzyn brata cienia) i skoczyłam do apteki po dodatkowe 🤣 chora głowa 🤣 ale dalej to do mnie nie dociera 🙈 sorry, za zdjęciowy spam 🙈

IMG-0638.jpg
    IMG-0640.jpg
    IMG-0641.jpg

Właśnie, Liyss? Jak tam???

Prezesoowa, notsobadd, Majuna, CoffeeDream, Dropsik, Vienna, elektro96, Gregorka, Zaczarowan, Malinowysorbet, Pati2804, Rachelka23, blob, Liyss🧚🏻, Iskiereczka00 lubią tę wiadomość

• Speranza :) Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    Tak lecę 😁 ale że jestem trochę psychiczna i przypomniało mi się, że facelle lubią robić psikusy, to zużyłam pinka (kuzyn brata cienia) i skoczyłam do apteki po dodatkowe 🤣 chora głowa 🤣 ale dalej to do mnie nie dociera 🙈 sorry, za zdjęciowy spam 🙈

IMG-0638.jpg
    IMG-0640.jpg
    IMG-0641.jpg

Właśnie, Liyss? Jak tam???

Ej, przecież my kochamy takie zdjęcia :) :) :) :) Także się nie krępuj :) Reszta ekipy także :D

KejtKa, MummyYummy, Prezesoowa, Majuna, elektro96, Pati2804, blob lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Nawet na pinku jest już piękna różowa kreseczka :D

Musiałam to zdjęcie podkręcić, bo nie umiałam efektu takiego jak na żywo 🙈

• grazka0022 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejtkaaa kocham haha <3
    Ale totalnie rozumiem!!! A na zdjęciowy spam aż miło popatrzeć. Ciesz się swoim szczęściem!!!

KejtKa, Prezesoowa, Majuna, Pati2804, blob, Zbuntowana, Lauraa lubią tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024

11 cs
    8 cykli naturalnych ❌
    2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌

👩25 lat
    👨26 lat
    🐶4 lata

✨Euthyrox 25 + Glucophage

29.12 - 🩸
    12.01 - 🥚
    26.01 - testowanie - ❄️

🔜
    10.02 - drożność

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
‹‹ 262 263 264 265 266 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ