Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Prezesoowa wrote:No to montuję Wam ekipę na 27 @notsobadd Ciebie też przepisac?
A co tam, raz się żyje. Najwyżej będę sobie wmawiać, że do 30. jeszcze dużo czasu 😂
Nie widzę nigdzie @Malinowysorbet a miałyśmy owu tego samego dnia, może też się da namówić 🤪 i zmontujemy Ekipę Ostrego Testowania 😅Dropsik, grazka0022, Malinowysorbet, Prezesoowa, Majuna, MummyYummy, CoffeeDream, Pati2804, Speranza :), blob, Lauraa lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
notsobadd wrote:Termin @ mam na 30.04 i tak mnie Prezesowa wpisała, ale nie wiem czy wytrzymam. Może 27 sikne, to będzie 11 dpo… mooooze 😇
Prezesoowa, notsobadd, Majuna, MummyYummy, Speranza :), blob, Lauraa lubią tę wiadomość
03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
nick nieaktualnyMiś wrote:Nie znam się na tych elementach ale tam chyba i noże są plastikowe czy coś tam do mieszania i właśnie to do gotowania na parze. Patrzyłam tylko na filmikach na yt.
Nooot ten koszyk do gotowania na parze i takie mieszadło do jakiegoś rodzaju ciast rzeczywiście są plastikowe, ale noze stalowe 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2024, 13:20
elektro96, Gregorka, Zaczarowan, Rachelka23 lubią tę wiadomość
-
grazka0022 wrote:O dajcie spokoj ja czesto na titkoku czytam komentarze co ludzie piszą, tak z ciekawosci i tam festiwal "ja pracowałam do 8 miesiaca" "ja do 7" "ciąża to nie choroba". A ja sobie myśle "po co?" Mi to nie imponuje w ogóle, ja może tam z miesiac popracuje, nie dłużej. Po co mam sie niepotrzebnie stresować?
Tak jak Prezesowa napisała wyżej, kobieta kobiecie kobietą i niestety od dziecka, przez czasy nastoletnie, potem przed staraniami, po staraniach, w ciąży, po ciąży... 😑 nigdy to "wsparcie" kobiet się nie kończy. A mnie się marzy taki Krąg Kobiet dla Kobiet z prawdziwego zdarzenia 😍 Coraz więcej takich kręgów dla matek, ale jakoś nigdy mnie te opisy nie zachęciły do uczestnictwa, wydały mi sie zbyt nadmuchane i nie zgodne z moją filozofią życiową.grazka0022, KejtKa, Prezesoowa, MummyYummy, CoffeeDream, blob lubią tę wiadomość
-
elektro96 wrote:Sama nie wiem… nadal jakoś średnio 🙄 Nawet nie rozumiem za bardzo dlaczego, bo tak naprawdę na ten moment nic nie wiadomo. Musimy po prostu czekać i tyle…
Myślałam sobie jeszcze o Chmurce, że skoro ich androlog też dał nadzieję, a to zupełnie inna osoba z zupełnie innej części Polski, to przecież chyba musi być w tym jakieś ziarno prawdy… ta myśl trzyma mnie jeszcze jakoś w kupie 😁
Kurczę, ja tez jakos gorzej 💔
Ogółem nasz lekarz stwierdził, ze 80 procent się poprawia, 15 stoi w miejscu, a 5 procent może ulec pogorszeniu i on nie daje 100 procent, ze będzie ok. Natomiast powiedział, ze liczymy na „spontaniczna ciąże”, ewentualnie inseminacje. Ale tez mam mieszane uczucia, bo wszędzie na forach pisza, ze jak lekarz proponuje inseminacje przy takich wynikach to uciekac 😀😀, ze to nie ma szans nawet
Nie wiem jakie wasz lekarz ma oczekiwania, nasz nie odnosi się za bardzo do koncentracji tylko do całości nasienia. Mówi, ze jak będzie 60mln to super. W lepszym badaniu było 18 🫣 wiec tez chyba nie liczy na jakieś niewiadomo co, sama nie wiem.
Uszy do góry! Wiem, ze Ci ciężko. Mi tak samo, do męża muszę udawać, ze idziemy w dobrym kierunku, a sama mam mieszane uczucia, czy nie jedyna opcja będzie in vitro (którego wolabym uniknąć, choć nje wykluczam)👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
KejtKa wrote:
O kurczę, chyba dziś jakiś szczęśliwy dzień ❤️❤️❤️ gratulacje kochanaKejtKa, Malinowysorbet, pp2018 lubią tę wiadomość
👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
KejtKa wrote:Też polecam Lidlusia 😁 akurat używam głównie do zup, ciast i smoothie i nie korzystam z tych wbudowanych przepisów więc na ich temat się nie wypowiem, ale jestem z niego mega zadowolona 😁
U mnie Lidlomix to funkcja głównie dekoracyjna 😀 Ale do wygniatania ciast i smoothie idealny 🙌KejtKa, CoffeeDream lubią tę wiadomość
-
Zaczarowan wrote:Jejku jak dobrze, że teściowa Ci gotuje.. 🥰 Od mojej to ja się boje cokolwiek zjeść 😂😂😂
Pati to się ustawiła- teściowa jej gotuje 🙌
Moja teściowa za to lubi jak ja gotuję 😅 ale jak zaczęła komentować, to zaczęłam mniej częstować jedzeniem 😅 ciasto 🍰 i ☕️ i już nie wymyślam więcej 🤩Pati2804, Speranza :), Zaczarowan, blob lubią tę wiadomość
-
Chmurka21 wrote:Kurczę, ja tez jakos gorzej 💔
Ogółem nasz lekarz stwierdził, ze 80 procent się poprawia, 15 stoi w miejscu, a 5 procent może ulec pogorszeniu i on nie daje 100 procent, ze będzie ok. Natomiast powiedział, ze liczymy na „spontaniczna ciąże”, ewentualnie inseminacje. Ale tez mam mieszane uczucia, bo wszędzie na forach pisza, ze jak lekarz proponuje inseminacje przy takich wynikach to uciekac 😀😀, ze to nie ma szans nawet
Nie wiem jakie wasz lekarz ma oczekiwania, nasz nie odnosi się za bardzo do koncentracji tylko do całości nasienia. Mówi, ze jak będzie 60mln to super. W lepszym badaniu było 18 🫣 wiec tez chyba nie liczy na jakieś niewiadomo co, sama nie wiem.
Uszy do góry! Wiem, ze Ci ciężko. Mi tak samo, do męża muszę udawać, ze idziemy w dobrym kierunku, a sama mam mieszane uczucia, czy nie jedyna opcja będzie in vitro (którego wolabym uniknąć, choć nje wykluczam)
Będziemy się starać mimo wszystko. Może zdarzy się akurat jakiś mały wariat 😁Majuna, notsobadd, Dropsik, Prezesoowa, MummyYummy, Pati2804, Speranza :), Chmurka21, blob lubią tę wiadomość
29 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
MummyYummy wrote:To ja poproszę ten order ziemniaka 😂 Ja planuję pracować do końca, ALE... pracuję zdalnie, przed komputerem, a dzisiaj to nawet z łóżka 🤪 Mam nieregulowany czas pracy, więc nikogo nie obchodzi, o której zacznę i czy danego dnia w ogóle pracuję - abym przestrzegała norm i terminów.
W dodatku, tak jak pisałam, niedawno zaczęłam nowy projekt, więc nie chcę tak szybko uciekać. A ludzi i atmosferę mam w pracy naprawdę cudowne ♥️ I co najważniejsze: pracuję na pół etatu, a mam szczęście pracować w branży, w której zarobki nawet przy takim wymiarze pracy są satysfakcjonujące, także na razie nawet nie czuję potrzeby odpoczynku 😉
Natomiast w swojej poprzedniej pracy odliczałam dni do prenatalnych i zwolnienia 🙄 Dlatego serio rozumiem kobiety, które ewakuują się nawet po pozytywnym teście ciążowym i nieważne, czy z powodu szkodliwych warunków pracy, czy szkodliwych współpracowników i szefostwa.
Ooo praca zdalna to moje marzeniepp2018 lubi tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
11 cs
8 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
29.12 - 🩸
12.01 - 🥚
26.01 - testowanie - ❄️
🔜
10.02 - drożność
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
NADROBIŁAM W KOŃCU DWA DNI 🥳
Pojawiły się nowe kreseczki - super! 🙌
Za resztę trzymam 🤞🏻Pati2804, grazka0022, Majuna, pp2018, elektro96, Speranza :), KejtKa, Suzie, MummyYummy, Dropsik, Zaczarowan, Malinowysorbet, Rachelka23, blob, Liyss🧚🏻, Lauraa, Iskiereczka00 lubią tę wiadomość
-
Pati - narobiłaś ochoty na truskawki 🍓 Ale żeby nie było za to że nadrobiłam forum w nagrodę będę jadła frytki 🍟 z przyprawami i ketchupem 😻 kto lubi?
Pati2804, Prezesoowa, blob, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Ja myślę, że to był szantaż emocjonalny!
Prezesoowa lubi tę wiadomość
29 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Liyss się nie odzywała długo a miała robić betę rano 🤔
Pojechała po męża, więc musimy być cierpliwe.Pati2804, Speranza :), MummyYummy, Majuna, CoffeeDream, elektro96, Zaczarowan, Malinowysorbet, blob, Liyss🧚🏻, Lauraa lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
📆 Kalendarz wizyt
04/02 - badania krwi
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
03/03 - prenatalne 🧬
-
nick nieaktualnyPati2804 wrote:KejtKa robisz jutro betę? 😘
Liyss się nie odzywała długo a miała robić betę rano 🤔
Tak lecę 😁 ale że jestem trochę psychiczna i przypomniało mi się, że facelle lubią robić psikusy, to zużyłam pinka (kuzyn brata cienia) i skoczyłam do apteki po dodatkowe 🤣 chora głowa 🤣 ale dalej to do mnie nie dociera 🙈 sorry, za zdjęciowy spam 🙈
Właśnie, Liyss? Jak tam???
Prezesoowa, notsobadd, Majuna, CoffeeDream, Dropsik, Vienna, elektro96, Gregorka, Zaczarowan, Malinowysorbet, Pati2804, Rachelka23, blob, Liyss🧚🏻, Iskiereczka00 lubią tę wiadomość
-
KejtKa wrote:
Ej, przecież my kochamy takie zdjęcia Także się nie krępuj Reszta ekipy takżeKejtKa, MummyYummy, Prezesoowa, Majuna, elektro96, Pati2804, blob lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
nick nieaktualny
-
Kejtkaaa kocham haha
Ale totalnie rozumiem!!! A na zdjęciowy spam aż miło popatrzeć. Ciesz się swoim szczęściem!!!KejtKa, Prezesoowa, Majuna, Pati2804, blob, Zbuntowana, Lauraa lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
11 cs
8 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
29.12 - 🩸
12.01 - 🥚
26.01 - testowanie - ❄️
🔜