X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    Tak lecę 😁 ale że jestem trochę psychiczna i przypomniało mi się, że facelle lubią robić psikusy, to zużyłam pinka (kuzyn brata cienia) i skoczyłam do apteki po dodatkowe 🤣 chora głowa 🤣 ale dalej to do mnie nie dociera 🙈 sorry, za zdjęciowy spam 🙈

IMG-0638.jpg
    IMG-0640.jpg
    IMG-0641.jpg

Właśnie, Liyss? Jak tam???

😳 ale różnica jest między Pink a Facelle, szok
    PS. Sikaj na zdrowie, piękny widok 😜♥️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2024, 14:11

KejtKa, Prezesoowa lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 20:22

KejtKa, Majuna lubią tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 20:22

grazka0022, Pati2804 lubią tę wiadomość

• Majuna Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 19:00

"A nadzieja zawieść nie może..."🍀
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 20:23

Prezesoowa lubi tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Majuna, Rachelka23, blob lubią tę wiadomość

• Majuna Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

CoffeeDream lubi tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    To ja poproszę ten order ziemniaka 😂 Ja planuję pracować do końca, ALE... pracuję zdalnie, przed komputerem, a dzisiaj to nawet z łóżka 🤪 Mam nieregulowany czas pracy, więc nikogo nie obchodzi, o której zacznę i czy danego dnia w ogóle pracuję - abym przestrzegała norm i terminów.

W dodatku, tak jak pisałam, niedawno zaczęłam nowy projekt, więc nie chcę tak szybko uciekać. A ludzi i atmosferę mam w pracy naprawdę cudowne ♥️ I co najważniejsze: pracuję na pół etatu, a mam szczęście pracować w branży, w której zarobki nawet przy takim wymiarze pracy są satysfakcjonujące, także na razie nawet nie czuję potrzeby odpoczynku 😉

Natomiast w swojej poprzedniej pracy odliczałam dni do prenatalnych i zwolnienia 🙄 Dlatego serio rozumiem kobiety, które ewakuują się nawet po pozytywnym teście ciążowym i nieważne, czy z powodu szkodliwych warunków pracy, czy szkodliwych współpracowników i szefostwa.
    Na order trzeba zapracować 😆 Musisz o tym przypominać po porodzie i wszędzie dawać info: ciąża to nie choroba, ja do końca pracowałam i nie narzekałam albo inne tego typu. Bez tego nie ma orderu 🤣 Oczywiście zero wspominania o tym, że to pół etatu czy zdalna, bo wtedy się nie liczy i punkty są odejmowane 😎

Prezesoowa, MummyYummy, KejtKa, grazka0022, Pati2804, blob lubią tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Polecam, absolutnie cudowny wynalazek ♥️

Również pracuje zdalnie. Czasami jeżdżę do biura, ale zdecydowanie wolę pracować w domu. Nie myślałam, że aż tak mi to podpasuje. Chociaż nie wszyscy z mojego otoczenia to rozumieją 🤪 i jak jadę do biura to jest głupie gadanie "O, do ludzi idziesz"... No jakbym na codzien wcale nie wychodziła z domu 🙄 Pomijam fakt, że w biurze garstka ludzi pracuje, bo większości sprawdza się praca zdalna.

blob lubi tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Warto, tylko one się później wybarwiają :) ja też miałam tylko pinki w domu, aż z załamania pojechałam kiedyś po facelle, a teraz to mam już ze 4 rodzaje :D

A tak apropo testów - jakie polecacie owulaki? próbowałam z Domowego Laboratorium i są spoko, ale widziałam tylko paczki po 5, a wolałabym większe. Jak szaleć to szaleć :P

Ja z owulakow polecam facelle. Już drugi cykl robiłam i mi lepiej się wybarwialy niż z Testeo. Ale z DL podobno też spoko.

Speranza :), blob lubią tę wiadomość

• Speranza :) Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Warto, tylko one się później wybarwiają :) ja też miałam tylko pinki w domu, aż z załamania pojechałam kiedyś po facelle, a teraz to mam już ze 4 rodzaje :D

A tak apropo testów - jakie polecacie owulaki? próbowałam z Domowego Laboratorium i są spoko, ale widziałam tylko paczki po 5, a wolałabym większe. Jak szaleć to szaleć :P

Ja polecam owulaki z Facelle :) Aż chciałoby się jakąś reklamową pioseneczkę pod ten post wsadzić :D

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybaczcie ale pochłonęło mnie robienie pierozkow ruskich 😅 mogę się podzielić trochę😅

Majuna, CoffeeDream, Prezesoowa, KejtKa, Suzie, MummyYummy, Vienna, elektro96, Dropsik, Malinowysorbet, Pati2804, blob, Zbuntowana, Lauraa lubią tę wiadomość

Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023
    Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀

"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

CoffeeDream lubi tę wiadomość

• grazka0022 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesowa, na necie są paczki DL
    https://domowelaboratorium.pl/product-pol-753-TEST-LH-Owulacyjny-25-szt.html?selected_size=R&gad_source=1&gclid=CjwKCAjwrIixBhBbEiwACEqDJVWHg1GKz6xVEFqYCSIzp9910-JWLhbcZ_OU4FRhja7D5mpKGlGNAhoC8NcQAvD_BwE
    Po 25 szt. :D

Prezesoowa lubi tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Vienna Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia, 12:53

KejtKa, Prezesoowa, Majuna, MummyYummy, Dropsik, Gregorka, Malinowysorbet, blob, Pati2804, Zbuntowana, Lauraa lubią tę wiadomość

• Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    20240419-142921.jpg
    Proszę zaraz idą się gotować 😅 sorki za syf ale to bałagan twórczy 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2024, 14:31

Vienna, Prezesoowa, KejtKa, notsobadd, Majuna, CoffeeDream, elektro96, MummyYummy, Dropsik, Gregorka, Malinowysorbet, Rachelka23, blob, Pati2804, Liyss🧚🏻, Zbuntowana, Lauraa lubią tę wiadomość

Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023
    Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀

"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do owulaków to mi podpasowaly te z action, no ale one też po 5 sztuk 🙄

Kurde, żałuję, że tego prezentu dla starego nie kupiłam wcześniej 🙈🤣 ale wytrzymam!!! Dobrze, że wy jesteście, bo inaczej to bym skisła z tą wiadomością w samotności 🤣

Majuna, Speranza :), CoffeeDream, elektro96, Chmurka21, MummyYummy, Gregorka, Rachelka23, blob, Pati2804, Liyss🧚🏻, Lauraa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anonim1992 wrote:
    20240419-142921.jpg
    Proszę zaraz idą się gotować 😅 sorki za syf ale to bałagan twórczy 🤣
    🤤🤤🤤

• Vienna Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia, 12:54

‹‹ 263 264 265 266 267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ