X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 20:22

Majuna, KejtKa, Speranza :), elektro96, blob, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Dziewczyny a jakby w stopce umieszczać informację o 1 dc i potem zmieniać ją na datę owulki, żeby każdy mógł sobie sprawdzić sam ile dpo kto jest? Czy to już za dużo?

W sumie czemu nie, może być, jeżeli potem każdy będzie sam liczył ile jest dpo :D

Prezesoowa lubi tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, stymulacja owulacji
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
    ✅ jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️

📆 Kalendarz wizyt
    04/02 - badania krwi
    10/02 - ginekolog
    18/02 - endokrynolog
    03/03 - prenatalne 🧬

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Nie przeczytałam - zaśpiewałam to 🤣🤣🤣

Ja też 🤣🤣🤣

MummyYummy, Speranza :), elektro96, Pati2804, blob lubią tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Systemy padły w pracy 🥳 Wlasnie zrobiłam sobie zupkę chińską, jeju jakie to dobre! Sto lat nie jadłam. Płodna dieta to nie jest, ale musiałam 🤤

CoffeeDream, Dropsik, Rachelka23, Majuna, KejtKa, blob, Suzie, Malinowysorbet, Chmurka21, Pati2804, Vienna, Zaczarowan, Paima, Liyss🧚🏻, Zbuntowana, Lauraa lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Jedziemy na jednym wózku, u mnie też piękna owu ale niestety bezpośrednio przed nią infekcja, a od razu po kolejne globulki. Ale nie tracę nadziei, różne cuda się zdarzają, Ty też jej nie trać. Jak miało się zadziać to się zadzieje :*

Notsobadd - to trzymam kciuki za nas kochana :D żeby mimo przeciwności krechy jednak pojawiły się w tym miesiącu :) Kiedy testujesz?

notsobadd lubi tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 19:00

Prezesoowa, blob lubią tę wiadomość

👨🏼‍🦱👩‍💼27
    Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻

05.2024 💔
    09.2024 💔
    11.2024 💔
    12.2024 💔
    _____
    "Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
    "Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

notsobadd, Rachelka23, KejtKa, Prezesoowa, Platynova55, Zaczarowan, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

notsobadd, Prezesoowa, KejtKa, Majuna, Dropsik, Suzie, Malinowysorbet, elektro96, Pati2804, Anonim1992, Vienna, Zaczarowan, blob, Lauraa lubią tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

notsobadd, Prezesoowa, CoffeeDream, grazka0022, Speranza :), Majuna, Suzie, Malinowysorbet, Chmurka21, Miś, elektro96, Pati2804, Platynova55, Anonim1992, Vienna, Zaczarowan, Paima, Majlen, blob, Liyss🧚🏻, Zbuntowana, Lauraa lubią tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Notsobadd - to trzymam kciuki za nas kochana :D żeby mimo przeciwności krechy jednak pojawiły się w tym miesiącu :) Kiedy testujesz?

Termin @ mam na 30.04 i tak mnie Prezesowa wpisała, ale nie wiem czy wytrzymam. Może 27 sikne, to będzie 11 dpo… mooooze 😇

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2024, 12:53

Prezesoowa, Speranza :), Majuna, Suzie, Pati2804, blob, Zbuntowana lubią tę wiadomość

drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Słuchajcie, bo ja nigdy tego nie robiłam:

🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠

Przejmuje! 🤪

Majuna, MummyYummy, Pati2804 lubią tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    W aucie :P

No on uważa, że jest zabawny, ale wczoraj przekroczył granicę i chyba nawet się zorientował, bo jak już zostałam sama w dziale to przylazł i stał nade mnie i chyba oczekiwał, że coś mu wygarnę, ale postanowiłam go zignorować. Generalnie ograniczam kontakty tylko do służbowych, niech sobie śmieszkuje z kimś innym.

U mnie co prawda nie szefowa, ale w zespole takie kwiatki, co myślą, że są dowcipne, a tak naprawdę osiągają taki poziom żenady, że brakuje skali. Jeden typ daje sobie prawo do każdorazowego komentowania w momencie, gdy jakaś dziewczyna pójdzie na L4 ciążowe/macierzyński. I z taką złością, że ciekawe kiedy kolejna, po kim będziemy sprawy robić, na którym etapie na to L4, biedna firma itd. No serio mózg roz.ebany. Raz, że g.wno go to powinno obchodzić, a dwa, że nie czaje przezywania tego jakby to była jego firma, a nie korpo zatrudniające kilka tysięcy pracowników. W gorszych okresach to miałam ochotę podejść i przywalić mu w ten głupi ryj.

• Rachelka23 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    @notdobadd, super, że udało Ci się namówić na cię na wizytę u reumatologa. Seniorzy to chyba tak mają, że nie znoszą lekarzy...
    @Prezesoowa, fajny ten raport Twojego chrześniaka 🤭
    @Speranza, bardzo mi przykro, że musiałaś przełożyć biopsję 🫂 Ja myślę, że gorsza jest nieleczona infekcja. A lekarz, skoro wie, że staracie się o maluszka, to raczej powinien przepisać coś, co nie powinno zaszkodzić. Akurat nie znam tego leku 🙂
    @Liyss, owulacja może wystąpić w ciągu 24-36 godzin od piku. Ja liczyłam 1 dpo w momencie, w którym testy wychodziły jasne i dodatkowo miałam sygnały, że jest po owu - ból piersi, jajników (akurat ten drugi w szczęśliwym cyklu się nie pojawił, co też mnie zbiło z tropu przy określaniu owu).
    @elektro, co to za czarne myśli? Nie pozwalam! 🫂 a tak serio to wyobrażam sobie, że musisz mieć e głowie szaleństwo, bo jednak spora dawka emocji i kontrastowych informacji. Ja mimo wszystko wierzę, że będzie poprawa nasienia ♥️ Tylko, że potrzeba tego cholernego czasu, a oczekiwanie jest okrutnie męczące. Wysyłam pozytywne fluidy 😘 Czekamy razem z Tobą!
    @Leśneintro, współczuję wyników cytologii. Może rzeczywiście wymaz to dobry pomysł? Wydaje mi się, że można go wykonać nawet w niektórych laboratoriach, więc nie musiałabyś czekać na wizytę u gina.
    @Rachelka, ja aktualnie ukrywam przed światem ciążę 🤭 I powiem Ci, że myślałam, że będzie gorzej, choć czasem muszę wymawiać się bólem pleców, nie podając prawdziwego powodu. Nie wiem natomiast, czy podczas wyjazdu też tak gładko by to szło, bo jednak teraz spotykam się z kimś na kilka godzin, a przez cały dzień to wiadomo, że czasem możesz potrzebować się położyć czy coś.
    @Amira, przytulam 🫂🫂🫂
    @Platynova, mocne kciuki za Ciebie i Kropeczka ✊✊✊ Nie trać nadziei, Kochana! Odpoczywaj dużo 💪
    @Zaczarowan, cudowne wieści 🥺🥺🥺 Wzruszyłam się bardzo! Gratuluję ♥️
    @KejtKa, rzeczywiście te wyniki mogą być trochę szybciej. U nas na przykład w Diagu są około 17, ale mam też taki oddział tej placówki z labo na miejscu, więc nie dowożą próbek i tam betę miałam już o 11.
    @Prezesoowa, przykro mi z powodu sytuacji w pracy... Doskonale wiem, jak bardzo potrafi to zmęczyć psychicznie. Przytulam 🫂🫂🫂
    @notsobadd, zupka chińska 🤤🤤🤤 Chodzi za mną od kilku tygodni, ale stwierdziłam, że już naprawdę przeginka 🤪 i tak zdarzyło mi się wciągnąć kebsowy kubełek i pickę...
    Już potwierdziłam pierwszy wyjazd. Co ma być to będzie. Przy 16 cs już się tak bardzo nie nastawiam na powodzenie.
    Mam problemy z kręgosłupem, więc miałabym wymówkę.
    W pracy mogłabym ukrywać, bo w sumie przychodzę na 7 godz. dziennie. Ale faktycznie cały dzień to jednak długo + maratony po knajpach wieczorem 😏

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2024, 12:57

MummyYummy lubi tę wiadomość

🧑 37. 🧔 40
    1 ciąża 2008 r.
    17 cs o 🤱
    AMH 7.02 przy normie 6.96
    LH. 8.96
    FSH. 5.55
    4 cykl z Clo + Ovi+ Duphaston
    _________
    📅
    20.04 badania 7 dpo ✅
    6.05 godz. 8:45 wizyta na NFZ
    9.05 godz. 8:15 wizyta prywatnie
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    U mnie co prawda nie szefowa, ale w zespole takie kwiatki, co myślą, że są dowcipne, a tak naprawdę osiągają taki poziom żenady, że brakuje skali. Jeden typ daje sobie prawo do każdorazowego komentowania w momencie, gdy jakaś dziewczyna pójdzie na L4 ciążowe/macierzyński. I z taką złością, że ciekawe kiedy kolejna, po kim będziemy sprawy robić, na którym etapie na to L4, biedna firma itd. No serio mózg roz.ebany. Raz, że g.wno go to powinno obchodzić, a dwa, że nie czaje przezywania tego jakby to była jego firma, a nie korpo zatrudniające kilka tysięcy pracowników. W gorszych okresach to miałam ochotę podejść i przywalić mu w ten głupi ryj.

Teraz masz okazję - przywal mu solidnie też od nas i zwal winę na hormony ciążowe 😈 co za buc

Prezesoowa, KejtKa, MummyYummy lubią tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Termin @ mam na 30.04 i tak mnie Prezesowa wpisała, ale nie wiem czy wytrzymam. Może 27 sikne, to będzie 11 dpo… mooooze 😇

Ja mam na 1 maja termin @ 🤪 na razie na luźno myślę testować 27go.

Dropsik, notsobadd, blob lubią tę wiadomość

• Majuna Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 19:00

Prezesoowa, Suzie, CoffeeDream, elektro96, MummyYummy, Pati2804, blob lubią tę wiadomość

👨🏼‍🦱👩‍💼27
    Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻

05.2024 💔
    09.2024 💔
    11.2024 💔
    12.2024 💔
    _____
    "Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
    "Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    27 kwiecień to piękna data na testowanie 🥰 Mi się bardzo dobrze te dzień kojarzy ❤️ może dla Was też będzie szczęśliwy 🤞

Prezesoowa, Majuna, Suzie, notsobadd, CoffeeDream, Malinowysorbet, elektro96, MummyYummy, Pati2804, pp2018, Speranza :), blob lubią tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silna ekipa nas czeka 🥹

Prezesoowa, MummyYummy, Pati2804, Speranza :), Zaczarowan, blob lubią tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, stymulacja owulacji
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
    ✅ jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️

📆 Kalendarz wizyt
    04/02 - badania krwi
    10/02 - ginekolog
    18/02 - endokrynolog
    03/03 - prenatalne 🧬

preg.png
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Przydałby mu się but na ryj :P zwykle faceci mają z tym problem, chociaż moja przełożona uważa, że ona pracowała do 8 miesiąca to wszyscy też powinni. Ja jej powiedziała, że jak kiedykolwiek zajdę w ciążę to dzień, w którym o tym poinformuję w firmie będzie ostatnim, w którym będę obecna w pracy i może mnie pocałować w moją wielką dupę :P

O dajcie spokoj ja czesto na titkoku czytam komentarze co ludzie piszą, tak z ciekawosci i tam festiwal "ja pracowałam do 8 miesiaca" "ja do 7" "ciąża to nie choroba". A ja sobie myśle "po co?" Mi to nie imponuje w ogóle, ja może tam z miesiac popracuje, nie dłużej. Po co mam sie niepotrzebnie stresować? :D

Dropsik, Prezesoowa, KejtKa, MummyYummy, pp2018, Vienna, Rachelka23 lubią tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024

11 cs
    8 cykli naturalnych ❌
    2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌

👩25 lat
    👨26 lat
    🐶4 lata

✨Euthyrox 25 + Glucophage

29.12 - 🩸
    12.01 - 🥚
    26.01 - testowanie - ❄️

🔜
    10.02 - drożność

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Miś Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    W sensie mówisz o tej górze? Czy tym dinksie do gotowania na parze? 🤔 w sumie teraz pomyślałam, że to rzeczywiście jest plastikowe 🤣 ale nie używam tego 🤣

Nie znam się na tych elementach ale tam chyba i noże są plastikowe czy coś tam do mieszania i właśnie to do gotowania na parze. Patrzyłam tylko na filmikach na yt.

Starania o pierwsze 👶🏻od 2018 r.
    nasz Cud 👼💔

Starania o kolejne👶🏻od 2023 r.
    12/2024 8 tc. 👼💔
‹‹ 261 262 263 264 265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ