Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Chmurka21 wrote:@Sikoreczka kciuki za badania ✊✊✊
Dziewczyny, mam dziś kryzys. Mam dość roboty, marzy mi się l4 🤪🤪 ale to tak słabo realne przy naszych wynikach… 21 dc mam, a cykle 28-29 dniowe. Czuje się nadwyraz dobrze. Nic mi jeszcze nie dolega, ale w sumie w każdej chwili może się to zmienić.
Powinnam pomyśleć o przebranzowieniu, ech… kryzys w robocie mam od dawna, myślałam, ze te starania szybko zakończą się ciąża a tu 11 cykl../
Musiałam się wygadać
Jak nie choruję, tak od wczoraj czuję, że coś mnie bierze. Teraz temp. 37.00. Lekki kaszel. Zastanawiam się, czy w tej sytuacji warto zrobić jutro badania 7 dpo.Chmurka21 lubi tę wiadomość
🧑 37. 🧔 40
1 ciąża 2008 r.
17 cs o 🤱
AMH 7.02 przy normie 6.96
LH. 8.96
FSH. 5.55
4 cykl z Clo + Ovi+ Duphaston
_________
📅
20.04 badania 7 dpo ✅
6.05 godz. 8:45 wizyta na NFZ
9.05 godz. 8:15 wizyta prywatnie -
ultramaryna_ wrote:Miałam już kilka razy się odezwać, ale liczba stron na wątku mnie zatykała, szalone jesteście z takim tempem 🤣❤️ Dziś już musiałam, dziękuję Wam za miłe słowa 🥹😘
Pati, Twoj 10tc mnie bardzo zaskoczył, ten suwak tylko pokazuje, jak czas leci 🥹❤️ Cieszę się, że tak wspaniale rośniecie! 🤞Dziś do grona dołączają dwie kolejne mamasity, super wieści 🥰🥳
Ja dziś też jak zobaczyłam na suwaczek Pati to myślę jak?!?!? Jak chyba startowała od 3 tygodnia 😁
Ten czas strasznie leci szybkoultramaryna_, KejtKa, Pati2804 lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Pati2804 wrote:Prezesoowa współczuję i mam nadzieję że niedługo będziesz mogła iść na l4 z powodu ciąży.. 😘✊🍀🦠
Ja już po zakupach i mam truskawki 😁🍓🍓🍓
Ja nic nie chce mówić ale 28 kwietnia mam urodziny także liczę na super prezent urodzinowy w postaci Waszych pozytywnych testów!!!❤Pati2804 lubi tę wiadomość
mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
Chmurka21 wrote:@Sikoreczka kciuki za badania ✊✊✊
Dziewczyny, mam dziś kryzys. Mam dość roboty, marzy mi się l4 🤪🤪 ale to tak słabo realne przy naszych wynikach… 21 dc mam, a cykle 28-29 dniowe. Czuje się nadwyraz dobrze. Nic mi jeszcze nie dolega, ale w sumie w każdej chwili może się to zmienić.
Powinnam pomyśleć o przebranzowieniu, ech… kryzys w robocie mam od dawna, myślałam, ze te starania szybko zakończą się ciąża a tu 11 cykl../
Musiałam się wygadać
Może faktycznie nie ma na co czekać, jeżeli kiepsko czujesz się z tą pracą?
Ja miałam w druga stronę- odkładałam w czasie starania, bo ciągle coś w pracy było ważniejsze… teraz bardzo tego żałuję…Chmurka21 lubi tę wiadomość
29 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Cały czas doskwierają mi te paskudne zatoki… zaczęła mnie boleć głowa, ale teraz już jest ok.
Dostalam opierdziel od siostry, że ciągle latam i przez to nie mogę się porządnie wychorowac od świąt. Więc chyba się zastosuje i weekend spędzę pod kocykiem 🤪
Haha smerfy są fajne 🙌 🥰
Wiesz co Mój mąż ciągle miał się z zatokami, ale kupił te saszetki i tą buteleczkę - może też wypłukaj to będziesz miała temat z głowy na dłuższy czaselektro96, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:A czy odzywała się dziś Platynova?
Platynova odzywała się rano, pisała o wyniku bety i o krwiaczku, z tego co pamiętam w poniedziałek ma wizytę.
A ja znowu pospałam 😎 drugi dzień z rzędu 1,5h drzemka wjechała jak złoto 😂
Dobrze, że zrobiłam wcześniej ciasto na pizzę, przygotowuje właśnie składniki i zapraszam 😅🤪
Dla kogo wege? 🤭elektro96, CoffeeDream, Prezesoowa, MummyYummy, Liyss🧚🏻, Majuna, Pati2804, Malinowysorbet, blob lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
CoffeeDream wrote:Ja chyba dziwna jestem, bo mi nawet siemię lniane smakuje 😁
Ja kiedyś piłam na siłę 😀 bo ta konsystencja nie bardzo mi pasuje 😀 zastanawiam się czy nie wrócić do tego, bo jednak to zdrowe jest 💪🏻Pati2804 lubi tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:A ja Wam powiem że ostatnio pobolewa mnie brzuch, najbardziej wieczorami i nie jestem w stanie za dużo zrobić, męczyłam się żeby dziś umyć włosy, wykąpałam się, wysuszę włosy i mam dość.. kładę się do łóżka, czy to normalne że pobolewa brzuch jeszcze praktycznie codziennie ? (Pytanie do ciężarówek 🤣) bo nie wiem czy się stresować? 🤔 tak nisko na dole
Mnie pobolewa wieczorami, gdy mam intensywny dzień, wiesz dużo latania itp. Wtedy rzeczywiście wieczorami odczuwam pobolewanie, ale z reguły nie.. Niby bol brzucha to normalny objaw.. niepokoisz się?
Mnie dręczy zgaga.. okropnie! 😠 -
CoffeeDream wrote:Ja chyba dziwna jestem, bo mi nawet siemię lniane smakuje 😁
CoffeeDream lubi tę wiadomość
♀️28 ♂️33
Styczeń 2024 - odstawienie tabl.anty po 8 latach
Marzec 2024 - początek starań
• brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
⬇️
• aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
- badanie nasienia ✅️
➡️Starania "na poważnie "
• październik 2024
- 3 cykle lametta + duphaston ❌️
- styczeń 2025 - drożność sono-hsg ✅️
- 4 cykl - lametta + duphaston 🤞🍀
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Smerfetkaa wrote:Haha smerfy są fajne 🙌 🥰
Wiesz co Mój mąż ciągle miał się z zatokami, ale kupił te saszetki i tą buteleczkę - może też wypłukaj to będziesz miała temat z głowy na dłuższy czas29 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Miło Cię widzieć Kochana 🥰ultramaryna_ lubi tę wiadomość
-
notsobadd wrote:Platynova odzywała się rano, pisała o wyniku bety i o krwiaczku, z tego co pamiętam w poniedziałek ma wizytę.
Dobrze, że zrobiłam wcześniej ciasto na pizzę, przygotowuje właśnie składniki i zapraszam 😅🤪
Dla kogo wege? 🤭
Wiecie na co ja mam dzisiaj smaka… na świeżą bułeczkę z masełkiem i makrela w pomidorach 🤣🤣🤣 takie mam wyszukane podniebienie… 🤣notsobadd, CoffeeDream, MummyYummy, Majuna, Pati2804, Chmurka21, blob lubią tę wiadomość
29 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
elektro96 wrote:Kurczę, wiesz co próbowałam tego kiedyś, ale niestety coś mi poszło nie tak, bo dostałam po irygacji takiego zapalenia ucha, że nigdy w życiu nie chciałabym tego powtórzyć… 🤣 straciłam słuch na miesiąc, skończyło się antybiotykiem i sterydem… Dlatego mam do płukania uraz. Być może płukałam ze zbyt wysokim ciśnieniem, sama nie wiem 🙄
O kurde, to czasami można gorzej zrobić :p ok to może tylko rozgrzewaj zatoki- też podobno pomaga -
Liyss ta moja znajoma co miała termin na 1 stycznia, finalnie urodziła 7 stycznia, więc jest szansa na #rodzew2025 😄
Prezesoowa, KejtKa, Liyss🧚🏻, Majuna, Pati2804, Malinowysorbet, blob lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
📆 Kalendarz wizyt
04/02 - badania krwi
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
03/03 - prenatalne 🧬
-
ultramaryna_ wrote:Kochana, taki czas sobie wybrałaś, że i tak dzieciaczek sam zadecyduje… 🤣
@prezesoowa, dziękuję za odpowiedź 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2024, 20:45
Prezesoowa, ultramaryna_, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
🧑 37. 🧔 40
1 ciąża 2008 r.
17 cs o 🤱
AMH 7.02 przy normie 6.96
LH. 8.96
FSH. 5.55
4 cykl z Clo + Ovi+ Duphaston
_________
📅
20.04 badania 7 dpo ✅
6.05 godz. 8:45 wizyta na NFZ
9.05 godz. 8:15 wizyta prywatnie -
notsobadd wrote:Platynova odzywała się rano, pisała o wyniku bety i o krwiaczku, z tego co pamiętam w poniedziałek ma wizytę.
Dla kogo wege? 🤭
Ja poproszę vege, ale ja jestem trudnym gościem bo spod od pizzy bez mąki pszennej i drożdży 😀 mnie akurat ciężko jest ugościć 🤣 ale zjadłabym taką prawdziwą z dużą ilością sera, właśnie na białym, zwykłym spodzie omomom 🤪