X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2024, 20:29

elektro96, KejtKa, Pati2804 lubią tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Ja poproszę wege, bo przy piątku nie jadam mięsa 🤪
    Wiecie na co ja mam dzisiaj smaka… na świeżą bułeczkę z masełkiem i makrela w pomidorach 🤣🤣🤣 takie mam wyszukane podniebienie… 🤣

Uwielbiam!!! Zawsze mam puszeczkę na czarna godzinę 😂😂

elektro96 lubi tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Ja poproszę vege, ale ja jestem trudnym gościem bo spod od pizzy bez mąki pszennej i drożdży 😀 mnie akurat ciężko jest ugościć 🤣 ale zjadłabym taką prawdziwą z dużą ilością sera, właśnie na białym, zwykłym spodzie omomom 🤪

Wszystko się da ogarnąć 😜😘 choć nigdy nie próbowałam 🤭

Smerfetkaa lubi tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    A ja Wam powiem że ostatnio pobolewa mnie brzuch, najbardziej wieczorami i nie jestem w stanie za dużo zrobić, męczyłam się żeby dziś umyć włosy, wykąpałam się, wysuszę włosy i mam dość.. kładę się do łóżka, czy to normalne że pobolewa brzuch jeszcze praktycznie codziennie ? (Pytanie do ciężarówek 🤣) bo nie wiem czy się stresować? 🤔 tak nisko na dole

Pati weź nospe :) myślę że to normalny objaw :)

Pati2804 lubi tę wiadomość

Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡

25.11 - ⏸️ 🥹

Rośnij dalej Skarbie! 🌱✊🏻

preg.png
  • CoffeeDream Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Kurczę, wiesz co próbowałam tego kiedyś, ale niestety coś mi poszło nie tak, bo dostałam po irygacji takiego zapalenia ucha, że nigdy w życiu nie chciałabym tego powtórzyć… 🤣 straciłam słuch na miesiąc, skończyło się antybiotykiem i sterydem… Dlatego mam do płukania uraz. Być może płukałam ze zbyt wysokim ciśnieniem, sama nie wiem 🙄

Hmm, a czy nie kladlas się przez 2h po irygacji? W ulotce jest, żeby tego przestrzegać, bo właśnie może nastąpić zapalenie ucha 🙈 i dlatego też przed snem tego nie zalecają.

Pati2804 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Dziewczyny, dziękuję za dziś, jesteście kochane!

U mnie będzie sytuacja #rodzew2024 czy #rodzew2025 🤪

Wg miesiączki 02.01.2025, wg poczęcia 29.12.2024, a Ty Kejtka sprawdzałaś?

Jestem szalona ale przyznam, że wczoraj wieczorem z głupoty weszłam na kalkulator porodu stąd wiem 😂

Tak, sprawdzałam 🤣 31 grudnia, no ale wiadomo taki dzień, że mogą być obsuwy 🤣

Prezesoowa, MummyYummy, Liyss🧚🏻, notsobadd, Pati2804, blob lubią tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Ja poproszę wege, bo przy piątku nie jadam mięsa 🤪
    Wiecie na co ja mam dzisiaj smaka… na świeżą bułeczkę z masełkiem i makrela w pomidorach 🤣🤣🤣 takie mam wyszukane podniebienie… 🤣

Ja dziś miałam ochotę na zwykłą bułę z maselkiem 😛 i tę zachciankę spełniłam ☺️

elektro96, Prezesoowa, MummyYummy, notsobadd, Pati2804, blob lubią tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A ja dla odmiany - hahaha - Wam pomarudzę, bo mam dziś takie zmęczenie materiału, że dramat. Od taty pojechałam sama na zakupy, bo mąż cały tydzień ogarnia wszystko co dotyczy w domu, więc chciałam, żeby został i pooglądał sobie swój ukochany żużel i tak się umęczyłam, że dramat. Ludzie się pelętają jakby przyszli na plac zabaw, zastawiają wszystkie przejścia, wejść się nie da, wyjść się nie da, no irytacja level 100. Wróciłam do domu, zaczęłam rozpakowywać zakupy i rozwaliłam ramię o półkę na drzwiach lodówki, krew na wszystkich półkach jakby ktoś świnię zarżnął :P jeszcze musiałam lodówkę posprzątać. Z frustracji poszłam popłakać do łazienki i przydreptał za mną mąż i jeszcze znalazłam sobie kolejny problem, bo ostatnio siwych włosów mi przybywa jak chwastów w ogrodzie, a mąż stwierdził, że nie jestem siwa tylko blondzia i dodaje mi to uroku :P
    Witamy kolejnego smerfa marudę na pokładzie 🙋‍♀️ 🤣
    Ja też jestem przerażona moją siwizną ostatnio 🤣 na szczęście w weekend mam w planach szampon koloryzujący 🤣

Prezesoowa, Speranza :), Amira, blob lubią tę wiadomość

29 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    Fragmentacji ogólnie nie robią za jednym razem bo to już przez telefon mowili. Babka na recepcji sama nie wiedziała nie było kogo dopytać. W sumie tak samo myślę. Na podstawowych wynikach powinna być objętość to zobaczymy..
    To myślę, że to kwestia laboratorium skoro nie łączą badań, bo jak mówię u męża bez problemu zrobili kilka za jedną wizytą i nikt słowem nie pisnął, że za dużo chce robić na raz. Może być tak, że objętość się okaże w porządku w takim razie. Tylko lekki stresik zaserwowali tym.

• MummyYummy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Zaczarowan lubi tę wiadomość

• Rachelka23 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A ja dla odmiany - hahaha - Wam pomarudzę, bo mam dziś takie zmęczenie materiału, że dramat. Od taty pojechałam sama na zakupy, bo mąż cały tydzień ogarnia wszystko co dotyczy w domu, więc chciałam, żeby został i pooglądał sobie swój ukochany żużel i tak się umęczyłam, że dramat. Ludzie się pelętają jakby przyszli na plac zabaw, zastawiają wszystkie przejścia, wejść się nie da, wyjść się nie da, no irytacja level 100. Wróciłam do domu, zaczęłam rozpakowywać zakupy i rozwaliłam ramię o półkę na drzwiach lodówki, krew na wszystkich półkach jakby ktoś świnię zarżnął :P jeszcze musiałam lodówkę posprzątać. Z frustracji poszłam popłakać do łazienki i przydreptał za mną mąż i jeszcze znalazłam sobie kolejny problem, bo ostatnio siwych włosów mi przybywa jak chwastów w ogrodzie, a mąż stwierdził, że nie jestem siwa tylko blondzia i dodaje mi to uroku :P
    Chyba za dużo masz na głowie i jesteś zmęczona. Tata, praca, ogarnianie wszystkiego. Może jakiś urlop by Ci się przydał albo L4.

🧑 37. 🧔 40
    1 ciąża 2008 r.
    17 cs o 🤱
    AMH 7.02 przy normie 6.96
    LH. 8.96
    FSH. 5.55
    4 cykl z Clo + Ovi+ Duphaston
    _________
    📅
    20.04 badania 7 dpo ✅
    6.05 godz. 8:45 wizyta na NFZ
    9.05 godz. 8:15 wizyta prywatnie
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Hmm, a czy nie kladlas się przez 2h po irygacji? W ulotce jest, żeby tego przestrzegać, bo właśnie może nastąpić zapalenie ucha 🙈 i dlatego też przed snem tego nie zalecają.
    O widzisz może coś w tym jest… Pominęłam totalnie tą informację.
    To było rok temu, więc nie dam sobie głowy uciąć, ale jest taka możliwość.
    Dzięki za info ♥️

CoffeeDream lubi tę wiadomość

29 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    A ja Wam powiem że ostatnio pobolewa mnie brzuch, najbardziej wieczorami i nie jestem w stanie za dużo zrobić, męczyłam się żeby dziś umyć włosy, wykąpałam się, wysuszę włosy i mam dość.. kładę się do łóżka, czy to normalne że pobolewa brzuch jeszcze praktycznie codziennie ? (Pytanie do ciężarówek 🤣) bo nie wiem czy się stresować? 🤔 tak nisko na dole
    Nie mam tak. A do czego ten ból można przyrównać? Ja czułam w pierwszej ciąży skurcze tylko macicy, takie rozciągające coś. No i jak się objem to wtedy czuję taki balon 🙈

• Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    To myślę, że to kwestia laboratorium skoro nie łączą badań, bo jak mówię u męża bez problemu zrobili kilka za jedną wizytą i nikt słowem nie pisnął, że za dużo chce robić na raz. Może być tak, że objętość się okaże w porządku w takim razie. Tylko lekki stresik zaserwowali tym.

Próbuję się trzymać przy mężu. Ale już cały internet ogooglowałam. :P

Dropsik, Chmurka21, blob lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Wierzę, że jest dziwnie 🤭 Ale myślę, że reakcja będzie niesamowita 🥺🥺🥺

A jak się czujesz? Doczytałam, że jakieś ziemne smaki się pojawiły 😅

Poza tym, że burak i batat smakują ziemią to normalnie 🙈 znaczy cycki, bolą, ale to standard 😅 dół brzucha trochę też, ale nie cały czas i to w taki dziwny sposób, nie wiem jak to określić 🙈

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Prezesoowa lubi tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, dziewczyny, przepraszam, że po raz kolejny wracam do mojego tematu… ale tak jeszcze sobie rozkminiam.
    Wczoraj ta lekarka powiedziała mi, że prawidłowych plemników trzeba by szukać w biopsji. Ale tak się zastanawiam… po co biopsja, jeżeli przecież te plemniki są w nasieniu?
    Wiem, że taką metodę stosuje się w azoospermii, czyli jeżeli plemniki nie pojawią się kompletnie w badaniu. Ale przecież u mojego męża są…
    Nic z tego wszystkiego nie rozumiem.
    Już kończę rozkminy plemnikowe 🤣

29 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Jesteś ♥️♥️♥️

Ale super, że się odezwałaś!

Cieszę się, że już stabilnie 💪

Kochana, 11 dpo to może być za wcześnie, także nadal trzymam ✊✊✊
    🥹😘
    Myślę, kochana, że nie tym razem, bo u mnie zawsze już w 10dpo coś było, więc na 99% nici, no i czuję się już jak na 🐵

@Chmurka12 nie chce zachęcać, czy coś, ale często bywa tak, że przy zmianie pracy pojawia się niespodzianka, jakby zmiany ją przyciągały 😉😅 Może ma to związek z pozbyciem się stresu?…

KejtKa, Chmurka21 lubią tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
    💊 Euthyrox, Clexane
    6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
    28.06. 3cm 🐨 (9+6)
    23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
    20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
    17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
    14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
    12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
    23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
    17.12. 2600g córci 🥰 (34+2)
    30.12. 2725g, KTG 👌 (36+2)
    7.01. 2900g, KTG 👌 (37+3)
    🩺 13.01.

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2024, 20:30

‹‹ 273 274 275 276 277 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ