Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
@Pati ja w ciąży nie byłam, ale kiedyś czytałam, ze bol brzucha występuje bo się powiększa macica(?). Chyba można brać nospe. Ale rozumiem, ze cię to niepokoi, zwłaszcza po tym co przeszłaś. Myśle jednak, ze wszystko jest ok, a bóle są fizjologiczne.🫶🫶🫶
@Prezesowa, widzę obie się nadajemy na l4 😂
@Ultramaryna chciałabym, żeby ta zmiana pracy spowodowała ciaze, ale jednak przy naszych parametrach nasienia nie łudzę się, ze głowa blokuje poczęcie 😂 niemniej wiadomo, ze dla własnych korzyści powinnam coś w tym życiu zmienić
@elektro96 tez zdziwiło mnie stwierdzenie, ze trzeba szukać plemników w biopsji… chyba się tej lekarce trochę odkleilo szczerze mówiąc. Macie 18 mln plemników w ejakulacie, to całe mnóstwo. Czytałam o jakichś przypadkach, ze w biopsji znaleziono 6 plemników, wiec wiesz.. brak slow 😂
A co do wątku zbiorowego to tez mi się tu podoba. Na miesięcznych wątkach trochę zaczynało mnie dobijać, ze pojawiają się dziewczyny na początku staran i zaraz są w ciąży, a ja dalej nie. Nie wiem, chyba słabo to o mnie świadczy 😂 tutaj tak jak któraś z was stwierdziła, są te same twarze, jakieś inne rzeczy oprócz 2 kresek na teście.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2024, 22:18
elektro96, Pati2804, Prezesoowa, blob lubią tę wiadomość
👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
nick nieaktualny
-
Pati2804 wrote:Haha ona już 2 wnuczki przerobiła w domu i teraz za tydzień mamy remont łazienki więc liczyła już na spokój i porządek.. a tu psikus 😂🤣🙈
Moja teściowa w tym samym budynku ale osobne mieszkanie.
Ale zabawek u niej też tysiące , bo codziennie odbiera córkę z przedszkola 😅
Nie zmuszam! Sama chce, bo to ich godzina dziennie 🙈😂
Twoja też będzie musiała zaakceptować małego rozrabiakę 😄Pati2804 lubi tę wiadomość
-
Ja to chyba jestem jakaś inna 🫣 Towarzystwa zaczęłam szukać przy 15 cs. Chociaż może nie towarzystwa, a porady, pomocy, wsparcia, doświadczenia w trudnych tematach. I cieszę się, że wśród Was to wszystko znalazłam ♥️
Chmurka21, elektro96, Pati2804, CoffeeDream, Majuna, Prezesoowa, blob lubią tę wiadomość
🧑 37. 🧔 40
1 ciąża 2008 r.
17 cs o 🤱
AMH 7.02 przy normie 6.96
LH. 8.96
FSH. 5.55
4 cykl z Clo + Ovi+ Duphaston
_________
📅
20.04 badania 7 dpo ✅
6.05 godz. 8:45 wizyta na NFZ
9.05 godz. 8:15 wizyta prywatnie -
Lecę spać dziewczyny.. dobrej nocy dla każdej 🫂
Chciałam Wam również podziękować za naszą wspólną przestrzeń, bez dram i osądów! ❤️
Dziękuje dziewczyny, że jesteście 🌞😘Paima, Chmurka21, Rachelka23, elektro96, Pati2804, Speranza :), CoffeeDream, Majuna, Gregorka, Prezesoowa, MummyYummy, blob, Vienna, Smerfetkaa lubią tę wiadomość
-
elektro96 wrote:
Piękny gest 🫶🏻 masz kochanego męża, życzę Wam szczęścia na kolejne wspólne lata ☺️♥️elektro96 lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Pati2804 wrote:Dziękuję za radę ❤ spróbuję z siemieniem , woda i kiszonkami i zobaczymy , może obejdzie się bez leków 🥺
Ale też wdrażam więcej wody i liczę na poprawę 💪Pati2804, Prezesoowa lubią tę wiadomość
-
Rachelka23 wrote:Ja to chyba jestem jakaś inna 🫣 Towarzystwa zaczęłam szukać przy 15 cs. Chociaż może nie towarzystwa, a porady, pomocy, wsparcia, doświadczenia w trudnych tematach. I cieszę się, że wśród Was to wszystko znalazłam ♥️
Rachelka23 lubi tę wiadomość
29 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Chmurka21 wrote:@Pati ja w ciąży nie byłam, ale kiedyś czytałam, ze bol brzucha występuje bo się powiększa macica(?). Chyba można brać nospe. Ale rozumiem, ze cię to niepokoi, zwłaszcza po tym co przeszłaś. Myśle jednak, ze wszystko jest ok, a bóle są fizjologiczne.🫶🫶🫶
@Prezesowa, widzę obie się nadajemy na l4 😂
@Ultramaryna chciałabym, żeby ta zmiana pracy spowodowała ciaze, ale jednak przy naszych parametrach nasienia nie łudzę się, ze głowa blokuje poczęcie 😂 niemniej wiadomo, ze dla własnych korzyści powinnam coś w tym życiu zmienić
@elektro96 tez zdziwiło mnie stwierdzenie, ze trzeba szukać plemników w biopsji… chyba się tej lekarce trochę odkleilo szczerze mówiąc. Macie 18 mln plemników w ejakulacie, to całe mnóstwo. Czytałam o jakichś przypadkach, ze w biopsji znaleziono 6 plemników, wiec wiesz.. brak slow 😂
A co do wątku zbiorowego to tez mi się tu podoba. Na miesięcznych wątkach trochę zaczynało mnie dobijać, ze pojawiają się dziewczyny na początku staran i zaraz są w ciąży, a ja dalej nie. Nie wiem, chyba słabo to o mnie świadczy 😂 tutaj tak jak któraś z was stwierdziła, są te same twarze, jakieś inne rzeczy oprócz 2 kresek na teście.
Cieszę się również, że mam tu Ciebie, bo przynajmniej wiem, ze nie jestem sama z tym męskim problemem 😊Chmurka21 lubi tę wiadomość
29 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Pati, Kejtka- Ja swojego męża znalazłam na tinderze 😎 Ale musiałam trochę żab pocałować, żeby go znaleźć 🤣elektro96, Pati2804, Chmurka21, notsobadd, CoffeeDream, Majuna, KejtKa, Prezesoowa, MummyYummy, blob lubią tę wiadomość
-
Dropsik wrote:Elektro, piękny bukiet 😍 Uwielbiam dostawać kwiaty i mieć świeże kwiaty w domu 🥰 Macie co celebrować, dziesięć lat to szmat czasu
Pati, Kejtka- Ja swojego męża znalazłam na tinderze 😎 Ale musiałam trochę żab pocałować, żeby go znaleźć 🤣Pati2804, notsobadd, Dropsik, Prezesoowa, MummyYummy lubią tę wiadomość
29 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Pati2804, notsobadd, Prezesoowa, blob lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
📆 Kalendarz wizyt
04/02 - badania krwi
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
03/03 - prenatalne 🧬
-
Mnie też się podoba na tym wątku. Czegoś takiego potrzebowałam. Takiego miejsca do swobodnego gadania, nie tylko o staraniach, ale o duperelach.
Prezesowa, negatywne myśli proszę wyrzucić! Nic takiego się nie wydarzy w najbliższym czasie!elektro96, Prezesoowa, blob lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
04/02 - badania krwi
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
03/03 - prenatalne 🧬
-
O matko, oglądałam "Narodziny gwiazdy" ,popłakałam się 🤧😭
Ta piosenka na koniec, którą ona śpiewa w niebieskiej sukience ..najpiękniejsza ❤️🔥Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2024, 22:38
CoffeeDream, Majuna, blob lubią tę wiadomość
♀️28 ♂️33
Styczeń 2024 - odstawienie tabl.anty po 8 latach
Marzec 2024 - początek starań
• brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
⬇️
• aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
- badanie nasienia ✅️
➡️Starania "na poważnie "
• październik 2024
- 3 cykle lametta + duphaston ❌️
- styczeń 2025 - drożność sono-hsg ✅️
- 4 cykl - lametta + duphaston 🤞🍀
✨️2025 jest nasz!✨️ -
elektro96, Majlen, Majuna, Gregorka, Dropsik, Prezesoowa, Liyss🧚🏻, Rachelka23, MummyYummy, blob lubią tę wiadomość
👩29👨30
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
04/02 - badania krwi
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
03/03 - prenatalne 🧬
-
Dropsik wrote:Elektro, piękny bukiet 😍 Uwielbiam dostawać kwiaty i mieć świeże kwiaty w domu 🥰 Macie co celebrować, dziesięć lat to szmat czasu
Pati, Kejtka- Ja swojego męża znalazłam na tinderze 😎 Ale musiałam trochę żab pocałować, żeby go znaleźć 🤣
My też z tindera 😁elektro96, Pati2804, CoffeeDream, Majuna, Dropsik, Prezesoowa, Speranza :), blob lubią tę wiadomość
👩29👨30
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
04/02 - badania krwi
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
03/03 - prenatalne 🧬
-
Pati2804 wrote:Gdzie oglądałas? Ja kiedyś szukałam na netflixie ale nie mogłam znaleźć 😔
U mnie pokazuje, że jest na Netflixie 😁
A nie sorry, coś mi się zepsuło i już nie pokazuje 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2024, 22:43
👩29👨30
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
04/02 - badania krwi
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
03/03 - prenatalne 🧬
-
Pati2804 wrote:Ale super 🥰 ja robię cynamonki ale z ciasta drożdżowego 😁 a Ty masz ciasto francuskie gotowe ?
Tak, gotowe, sama chyba bym się nie podjęła 🥲Pati2804 lubi tę wiadomość
👩29👨30
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
04/02 - badania krwi
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
03/03 - prenatalne 🧬
-
Pati2804 wrote:A jaki tytuł wpisujesz ?
Ja sprawdzam co jest na jakiej platformie na upflix.pl i tam pokazuje, że jest na Netflixie, a mi nie wyszukuje na samej platformie. Nigdy coś takiego mi się nie zdarzyło...👩29👨30
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
04/02 - badania krwi