X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Vienna Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2024, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia, 12:55

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2024, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam coś, tylko nie oceniajcie mojej babci, bo to starsza kobieta i inne pokolenie, inne myślenie.
    Rozmawiałam z nią dziś, chciałam podpytać jak zdrowie itd.
    Nawet się zgadałam, że dziś coś rozmawiała z moim tatą na temat ciąży, bo w tv coś gadali o badaniach, że tyle ich jest w porównaniu do tego co było kiedyś. Oczywiście wyraziłam swoje zdanie. A na koniec usłyszałam "... I szybciej starajcie się o dzieciaczka".
    Trochę to po mnie spłynęło i też mi trochę wstyd, że babcia nie ma taktu, a ja muszę się z tym mierzyć. No, ale zawsze taka była. Nic jej na to nie odpowiedziałam.
    Ogólnie zła za to nie jestem. Przykro mi tylko jest, bo podejrzewam, że temat "mojej ciąży" jest wałkowany za moimi plecami i tylko czekają aż ich poinformujemy.
    Wiem, że chcieliby wnuka/prawnuka... Nawet jak mama dzwoni to wkoło ta sama gadka, czy u nas nic nowego. A ja się zastanawiam, co na być nowego i domyślam się, że chodzi o ciążę.

Trochę się wygadalam. Mam też wrażenie, że ostatnio nie mam nawet ochoty już tak często odwiedzać rodziny przez to, że starania zawodzą...

Speranza :) lubi tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2024, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Prezesowa, miałam krótki epizod z sympatią, ale było jakoś słabo. Miałam też Badoo, ale też bez rewelacji 🙈🙈 Najfajniejszych chłopaków poznawałam na Tinderze.

Lyiss,ja właśnie jak Twój mąż rzuciłam wszystko i przeniosłam się nad morze :) Mimo, że mieszkam tu koło 6 lat to ciężko mi czasem nadal samej. Nie umiałam nawiązać przyjaźni.

Amira, bardzo mi przykro z powodu bieli:( widzę, że to Cię rozwaliło.

Kejtka, super beta!

Pati, masakra z tą pogodą 😬😬

Suzie, ile ma bobo?

Grazka, bardzo mi przykro:(

Speranza, nie powinny zaszkodzić, bo to że zarodek się zagnieździ to nie znaczy, że masz z nim od razu "łączność ". Globulki są w pochwie, a zarodek w macicy i one działają raczej miejscowo tylko.

Bobo ma 3,5 miesiąca 😁

CoffeeDream, Dropsik, Prezesoowa, Majuna lubią tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, stymulacja owulacji
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
    ✅ jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️

📆 Kalendarz wizyt
    04/02 - badania krwi
    10/02 - ginekolog
    18/02 - endokrynolog
    03/03 - prenatalne 🧬

preg.png
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2024, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Tak , mam w stopce 🙂
    Apropo doradzania weszłam na listopadowy i zrobiła się mini dyskusja, bo ktoś mi zasugerował że nie powinnam doradzac brania swoich leków innym , gdzie ja absolutnie tego nie zrobiłam.. po prostu ktoś się zapytal o bóle, ja napisałam ze mam i że czasem biorę no spe.. I według kogoś to jest radzenie innym żeby brali to co ja biorę 😳 powiem Wam ze wkurzyłam się bo na tym forum ostatnio dzieją się niesmaczne rzeczy i komentarze.. chyba przestanę się tam udzielać i zostanę tylko tutaj bo szkoda moich nerwów.. 🙈

Także żeby nie było, ja biorę te suple ze stopki ALE NIE DORADZAM BRANIA ICH TOBIE 🤣 przed użyciem skonsultuj się ze swoim lekarzem 🤣🙈
    Juz mi lepiej 🤣

Widzę, że ostatnio na innych grupkach niektóre osoby lubią bawić się w zbytnią nadinterpretację 🙄 Nie przejmuj się. Każdy powinien wszystko konsultować z lekarzem lub sam doedukowac się w internecie. To jest tylko forum.

elektro96, Pati2804, Speranza :), Rachelka23, MummyYummy, Prezesoowa, Majuna lubią tę wiadomość

• Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2024, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Dzień dobry dziewczyny! ;* Dobrego dnia dla Was!

Amira przytulam bardzo.. :( jesteś pod opieką jakiegoś gina? Bierzesz może jakieś leki? Kurczę, widzę że długo się staracie.. wiesz może, gdzie może leżeć przyczyna? 🫂🫂

KejtKa i Grażka- kciukasy! 🌞

Suzie- to dzień pełen wrażeń się zapowiada + smacznego! 🥰

Przyjdę do Was wieczorem, meczy mnie migrena,
    To nie jest chyba normalne, że budzę się z bólem głowy od jakiegoś czasu.. :( nie wiem co jest nie tak, ale już się zastanawiam czy to nie przez telefon, który ładuje się przy nocnym stoliku, a dodatkowo kawałek dalej Mój ma rozłożony sprzęt play station.. 🫤
    Kochana ja pomijając fakt że też od dobrych kilku dni budzę się z bólem głowy to w ciąży jak pamiętam to migrenowe takie bóle trwały do połowy ciąży 😔

Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023
    Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀

"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2024, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Tak , mam w stopce 🙂
    Apropo doradzania weszłam na listopadowy i zrobiła się mini dyskusja, bo ktoś mi zasugerował że nie powinnam doradzac brania swoich leków innym , gdzie ja absolutnie tego nie zrobiłam.. po prostu ktoś się zapytal o bóle, ja napisałam ze mam i że czasem biorę no spe.. I według kogoś to jest radzenie innym żeby brali to co ja biorę 😳 powiem Wam ze wkurzyłam się bo na tym forum ostatnio dzieją się niesmaczne rzeczy i komentarze.. chyba przestanę się tam udzielać i zostanę tylko tutaj bo szkoda moich nerwów.. 🙈

Także żeby nie było, ja biorę te suple ze stopki ALE NIE DORADZAM BRANIA ICH TOBIE 🤣 przed użyciem skonsultuj się ze swoim lekarzem 🤣🙈
    Juz mi lepiej 🤣

Hahahahah ale przecież jak ja mogłam pomyśleć inaczej!!! 😂

Pati2804 lubi tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2024, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Powiem Wam coś, tylko nie oceniajcie mojej babci, bo to starsza kobieta i inne pokolenie, inne myślenie.
    Nawet się zgadałam, że dziś coś rozmawiała z moim tatą na temat ciąży, bo w tv coś gadali o badaniach, że tyle ich jest w porównaniu do tego co było kiedyś. Oczywiście wyraziłam swoje zdanie. A na koniec usłyszałam "... I szybciej starajcie się o dzieciaczka".
    Trochę to po mnie spłynęło i też mi trochę wstyd, że babcia nie ma taktu, a ja muszę się z tym mierzyć. No, ale zawsze taka była. Nic jej na to nie odpowiedziałam.
    Ogólnie zła za to nie jestem. Przykro mi tylko jest, bo podejrzewam, że temat "mojej ciąży" jest wałkowany za moimi plecami i tylko czekają aż ich poinformujemy.
    Wiem, że chcieliby wnuka/prawnuka... Nawet jak mama dzwoni to wkoło ta sama gadka, czy u nas nic nowego. A ja się zastanawiam, co na być nowego i domyślam się, że chodzi o ciążę.

Trochę się wygadalam. Mam też wrażenie, że ostatnio nie mam nawet ochoty już tak często odwiedzać rodziny przez to, że starania zawodzą...

Faktycznie to trochę przykre. Ja po akcji z ciocia też mam wrażenie, że wszyscy się zastanawiają kiedy, a jak wrzucę na insta jakieś zdjęcie to wszyscy szukają brzucha 🫤

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, stymulacja owulacji
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne

⏸️05/01 🥰

📆 Kalendarz wizyt
    04/02 - badania krwi
    10/02 - ginekolog
    18/02 - endokrynolog
    03/03 - prenatalne 🧬

preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2024, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Widzę, że ostatnio na innych grupkach niektóre osoby lubią bawić się w zbytnią nadinterpretację 🙄 Nie przejmuj się. Każdy powinien wszystko konsultować z lekarzem lub sam doedukowac się w internecie. To jest tylko forum.

Mam wrażenie, że ostatnio wszyscy są jacyś nerwowi 😳

👩29👨30
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne

⏸️05/01 🥰

📆 Kalendarz wizyt
    04/02 - badania krwi
    10/02 - ginekolog
    18/02 - endokrynolog
    03/03 - prenatalne 🧬

preg.png
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2024, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream 🫂

Ja mam wrażenie, że te starsze pokolenie ma inne podejście do ciąży i dzieci i dla nich to są normalne teksty i pytania a dla nas już nie. Ale rozumiem Cię bo niby człowiek nie ma pretensji ale taki niesmak, że odechciewa się rozmawiać 😪

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2024, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:

Nie martw się starania poprostu bolą z każdym cyklem bardziej zwlaszcza ze widac ze nie tylko Tobie na tym zalezy , ja przed poprzednia ciąża poprostu przestałam się odzywać do osób które mnie męczyly tymi pytaniami przestałam jeździć do teściów na obiadki itd i byłam dużo spokojniejsza sama że sobą kiedy powiedziałam że nie możemy mieć ich ponieważ się leczę co było prawda. 🫂🫂🫂 oby ten cykl był tym szczęśliwym

Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023
    Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀

"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley
  • Paima Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2024, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Mam wrażenie, że ostatnio wszyscy są jacyś nerwowi 😳

Coś wisi w powietrzu 😄😄

Anonim1992, Pati2804, Prezesoowa, Majuna lubią tę wiadomość

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2024, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ciągle babcia męża pyta kiedy z Dzieciątkiem przyjedziemy. Na Wielkanoc rozmawialiśmy coś o śmiesznych koszulkach, a jego babcia nagle: teraz młodzi mężczyźni takie ładne koszulki noszę, takie z napisem Jestem Tatą 😳

👩29👨30
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne

⏸️05/01 🥰

📆 Kalendarz wizyt
    04/02 - badania krwi
    10/02 - ginekolog
    18/02 - endokrynolog
    03/03 - prenatalne 🧬

preg.png
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2024, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na szczęście bez pytań i presji. I bardzo mnie to cieszy, bo chyba bym sobie z tym nie poradziła… nikt nie wie o naszych problemach.
    Przytulam za te wszystkie przykrości… ♥️

Majuna lubi tę wiadomość

29 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 20 kwietnia 2024, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:

Babcia jak to babcia, na pewno z miłości pyta kiedy będą prawnuki.
    Ale prawda, czasem starsze osoby nie mają taktu.
    Choć same najlepiej wiemy, że i młode osoby czasem jak coś wypalą...🙄

Współczuję, że musisz się z tym zmagać.
    Zapewne, gdy mamy gorszy dzień, to takie zdania bolą potrójnie...
    Jesteś dzielna ❤️❤️

CoffeeDream lubi tę wiadomość

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Rachelka23 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2024, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Dziewczyny, któraś tu ostatnio wstawiała banoffee, ale nie pamiętam kto 🥹 podzielcie się z jakiego przepisu robicie, bo tak mnie naszło, a nigdy jeszcze nie robiłam
    Ja wstawiłam zdjęcie.
    Robiłam z tego przepisu
    https://poprostupycha.com.pl/przepis/ciasto-banoffee/

notsobadd, Prezesoowa, Majuna lubią tę wiadomość

🧑 37. 🧔 40
    1 ciąża 2008 r.
    17 cs o 🤱
    AMH 7.02 przy normie 6.96
    LH. 8.96
    FSH. 5.55
    4 cykl z Clo + Ovi+ Duphaston
    _________
    📅
    20.04 badania 7 dpo ✅
    6.05 godz. 8:45 wizyta na NFZ
    9.05 godz. 8:15 wizyta prywatnie
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2024, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Prezesowa, miałam krótki epizod z sympatią, ale było jakoś słabo. Miałam też Badoo, ale też bez rewelacji 🙈🙈 Najfajniejszych chłopaków poznawałam na Tinderze.

Lyiss,ja właśnie jak Twój mąż rzuciłam wszystko i przeniosłam się nad morze :) Mimo, że mieszkam tu koło 6 lat to ciężko mi czasem nadal samej. Nie umiałam nawiązać przyjaźni.

Amira, bardzo mi przykro z powodu bieli:( widzę, że to Cię rozwaliło.

Kejtka, super beta!

Pati, masakra z tą pogodą 😬😬

Suzie, ile ma bobo?

Grazka, bardzo mi przykro:(

Speranza, nie powinny zaszkodzić, bo to że zarodek się zagnieździ to nie znaczy, że masz z nim od razu "łączność ". Globulki są w pochwie, a zarodek w macicy i one działają raczej miejscowo tylko.

Dropsik dziękuję:) uspokoilas mnie tym wpisem bardzo. Tego się będę trzymać. Źle myśli odgonione :)

Dropsik lubi tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Rachelka23 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2024, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Lauraa, trzymam kciuki ✊✊

Lauraa lubi tę wiadomość

🧑 37. 🧔 40
    1 ciąża 2008 r.
    17 cs o 🤱
    AMH 7.02 przy normie 6.96
    LH. 8.96
    FSH. 5.55
    4 cykl z Clo + Ovi+ Duphaston
    _________
    📅
    20.04 badania 7 dpo ✅
    6.05 godz. 8:45 wizyta na NFZ
    9.05 godz. 8:15 wizyta prywatnie
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2024, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśneintro wrote:
    Solidarnie z Wami wypiłam glutka z siemienia. Ta konsystencja 🤢

Ojj to ja jeszcze przed, ale nie wiem czy to ogarnę 😅

Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡

25.11 - ⏸️ 🥹

Rośnij dalej Skarbie! 🌱✊🏻

preg.png
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2024, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    20240420-121419.jpg

Skyr, truskawki I banan 😍

Też wcinam truskawki 🍓 🥰

Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡

25.11 - ⏸️ 🥹

Rośnij dalej Skarbie! 🌱✊🏻

preg.png
  • Eniana Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2024, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paima wrote:
    Aaaa to ja inny rejon, bliżej Kołobrzegu 😃
    O to my z tego samego regionu :)

Paima, Prezesoowa lubią tę wiadomość

07.2016 cp zakończona laparoskopowo
    11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
    05.2019 👨‍👩‍👧 córka
    07.2022 kolejne starania
    01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
    04.2023 cb
    08.2023 cb
    01.2024 15tc 👼 córka
    04.2024 II
    06.06.2024 Badania prenatalne
‹‹ 286 287 288 289 290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ