Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Majlen wrote:Nie wiem co mam zrobić dziewczyny
Znowu mam ból pęcherza..i zastanawiam się czy mogę wypić furaginum hasco. Na ulotce jest napisane, że nie można w 1 trymestrze i we wczesnej. A jeśli nam się udało, to nie wiem czy ryzykować i pić, choć nie jestem pewna czy jestem 😭
Wypiłam znowu tą sodę z cytryną i ogrzewam się termoforem
Hej,
A wypiłaś ten sok z żurawiny? Ja kiedyś też tak miałam, że bolało strasznie, co 10 minut do kibilka chodziłam sikać, myślałam, że poryczę się z bólu i ogarnęłam to domowymi sposobami - cały sok z żurawiny, taki litrowy, do tego mnóstwo witaminy C i chyba ze 3 litry wody. Ale jeśli domowe metody nie pomogą, to chyba furagina musi wjechać, bo jednak nieleczone infekcje są gorsze dla ciąży... Nie wiem też w którym jesteś dniu cyklu, ale może warto zrobić test na wszelki wypadek przed tą furaginą? Piszę oczywiście wszystko z własnego doświadczenia, co nie znaczy, że Tobie pomoże to samo. Trzymam w każdym razie kciukasy!
Miłego dnia dziewczyny!
Platynova - cieszę się, że już lepiej i trzymam nadal kciuki
Kejtka - piękny przyrostKejtKa lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
notsobadd wrote:Bierz i się nie zastanawiaj! Większą szkodę możesz narobić jak doprowadzisz do jakiejś silnej infekcji, nie mówiąc już o Twoim dyskomforcie
Pierwsze 2 tyg po zaplodnieniu nic nie powinno zaszkodzić, na pewno czytałaś o Hipotetycznej Hani.
Szkoda Twojego cierpienia…Speranza :), Prezesoowa, notsobadd, CoffeeDream, Dropsik, Pati2804, Majuna lubią tę wiadomość
30 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Prezesoowa, CoffeeDream lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
📆 Kalendarz wizyt
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
03/03 - prenatalne 🧬
-
Speranza :) wrote:Hej,
A wypiłaś ten sok z żurawiny? Ja kiedyś też tak miałam, że bolało strasznie, co 10 minut do kibilka chodziłam sikać, myślałam, że poryczę się z bólu i ogarnęłam to domowymi sposobami - cały sok z żurawiny, taki litrowy, do tego mnóstwo witaminy C i chyba ze 3 litry wody. Ale jeśli domowe metody nie pomogą, to chyba furagina musi wjechać, bo jednak nieleczone infekcje są gorsze dla ciąży... Nie wiem też w którym jesteś dniu cyklu, ale może warto zrobić test na wszelki wypadek przed tą furaginą? Piszę oczywiście wszystko z własnego doświadczenia, co nie znaczy, że Tobie pomoże to samo. Trzymam w każdym razie kciukasy!
Miłego dnia dziewczyny!
Platynova - cieszę się, że już lepiej i trzymam nadal kciuki
Kejtka - piękny przyrost
Nie kupiłam wczoraj nigdzie tego soku z żurawiny, w aptece były wszystkie oprócz żurawiny, a dziś na razie mnie boli na tyle, że nie pojadę do sklepu
Wypiłam tą furagine, bo takie przeciąganie, to faktycznie może doprowadzić do czegoś większegoWiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2024, 11:34
Speranza :) lubi tę wiadomość
♀️28 ♂️33
Styczeń 2024 - odstawienie tabl.anty po 8 latach
Marzec 2024 - początek starań
• brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
⬇️
• aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
- badanie nasienia ✅️
➡️Starania "na poważnie "
• październik 2024
- 3 cykle lametta + duphaston ❌️
- styczeń 2025 - drożność sono-hsg ✅️
- 4 cykl - lametta + duphaston 🤞🍀
✨️2025 jest nasz!✨️ -
A, miałam wam rano napisać. Temperatura faktycznie wróciła do normy, więc ten skok faktycznie chyba był od wypitego wina
Prezesoowa, Majuna lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
03/03 - prenatalne 🧬
-
Vienna wrote:Dziewczyny ostatnio wrzucałyście testy owulacyjne w jakiejś fajnej cenie. Jeśli macie gdzieś pod ręką podeślijcie proszę 😘🥰 Zdecydowałam że w tym cyklu zrobię badania z 3dc i 7dpo i muszę dokładniej ustalić kiedy mam owulacje.
Plamienie się rozkręca ale chyba jeszcze nie na tyle żeby wpisać okres. Ten cykl był dziwny... Śluz rozciągliwy do 18dc i obstawiałam na wtedy owulacje. Więc dziś dopiero 12dpo i już okres? Moja faza lutalna zazwyczaj trwała 14-16 dni... Wiem że nic nie wiem 🥲
A miewasz bóle owulacyjne? -
O właśnie! Też dodałam 2 pozycje do stopki, o owulce i testowaniu
CoffeeDream, Suzie, Liyss🧚🏻, Pati2804, Majuna lubią tę wiadomość
♀️28 ♂️33
Styczeń 2024 - odstawienie tabl.anty po 8 latach
Marzec 2024 - początek starań
• brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
⬇️
• aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
- badanie nasienia ✅️
➡️Starania "na poważnie "
• październik 2024
- 3 cykle lametta + duphaston ❌️
- styczeń 2025 - drożność sono-hsg ✅️
- 4 cykl - lametta + duphaston 🤞🍀
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Platynova55 wrote:Witam się po wizycie. Dzisiaj udało się dojrzeć "chyba" zarodek 1,4 mm, póki co bez akcji serca. Trochę mało jak na 6t5d, bo raczej nie jest to młodsza ciąża, ale dobrze że jest cokolwiek. Krwiak się zmniejsza, więc to na pewno dobra wiadomość. Kolejna wizyta znowu w poniedziałek o tej samej porze. Ta niepewność mnie wykończy serio 🙄
Platynova55 lubi tę wiadomość
-
Smerfetkaa wrote:Kobietki.. potrzebuje Waszego wsparcia i kciuków! 🤞🏻 Tak jak miałam dobre nastawienie wczoraj, modliłam się za Nas.. czułam że mam wszystko pod kontrolą tak dzisiaj… plamienie czerwone i nie wiem jak delikatnie napisać.. pojawił się mały skrzep może 0,5 cm? ( chyba ten krwiak mi wypadł) od tej pory nie ma plamienia czerwonego tylko takie resztki. Ale jestem przerażona lekarz mówi że tak moze się zdarzyć. Prosze Boga aby już teraz było z górki 🙏🏻
Zalecony mam odpoczynek, wizyta dopiero 06.05 nie wiem jak wytrzymam. Potrzebuje Was bardzo mocno 🥹 -
Plantynova Będzie wszystko pięknie, zobaczysz, trzymam kciuki
Platynova55, Prezesoowa lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
11 cs
8 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
29.12 - 🩸
12.01 - 🥚
26.01 - testowanie - ❄️
🔜
05.02 - wizyta w celu wyjaśnienia długiego cyklu
10.02 - drożność (??)
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Platynova55 wrote:Witam się po wizycie. Dzisiaj udało się dojrzeć "chyba" zarodek 1,4 mm, póki co bez akcji serca. Trochę mało jak na 6t5d, bo raczej nie jest to młodsza ciąża, ale dobrze że jest cokolwiek. Krwiak się zmniejsza, więc to na pewno dobra wiadomość. Kolejna wizyta znowu w poniedziałek o tej samej porze. Ta niepewność mnie wykończy serio 🙄
Myślę, że jak coś widać to dobra wiadomość. A czemu ciąża nie może być młodsza w twoim wypadku? Nie rozumiem tego stwierdzenia.Platynova55 lubi tę wiadomość
-
CoffeeDream wrote:Czekam na Twoje jajo 🤪😅
Uwierz mi, że ja też 😂CoffeeDream lubi tę wiadomość
👩29👨30
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
03/03 - prenatalne 🧬
-
KejtKa wrote:Nooo pizga złem 🥶 ale od soboty ma się ocieplać, a na niedzielę pokazuje mi już 20 stopni 🥹🧑 37. 🧔 40
1 ciąża 2008 r.
17 cs o 🤱
AMH 7.02 przy normie 6.96
LH. 8.96
FSH. 5.55
4 cykl z Clo + Ovi+ Duphaston
_________
📅
20.04 badania 7 dpo ✅
6.05 godz. 8:45 wizyta na NFZ
9.05 godz. 8:15 wizyta prywatnie -
Smerfetkaa wrote:Kobietki.. potrzebuje Waszego wsparcia i kciuków! 🤞🏻 Tak jak miałam dobre nastawienie wczoraj, modliłam się za Nas.. czułam że mam wszystko pod kontrolą tak dzisiaj… plamienie czerwone i nie wiem jak delikatnie napisać.. pojawił się mały skrzep może 0,5 cm? ( chyba ten krwiak mi wypadł) od tej pory nie ma plamienia czerwonego tylko takie resztki. Ale jestem przerażona lekarz mówi że tak moze się zdarzyć. Prosze Boga aby już teraz było z górki 🙏🏻
Zalecony mam odpoczynek, wizyta dopiero 06.05 nie wiem jak wytrzymam. Potrzebuje Was bardzo mocno 🥹
Wytrzymasz do wizyty? Ja bym chyba nie dała rady 🙈 Mocne kciuki za Was! -
Suzie wrote:Nie brał wieczorami, bo był zmęczony i zapominał 🤣🧑 37. 🧔 40
1 ciąża 2008 r.
17 cs o 🤱
AMH 7.02 przy normie 6.96
LH. 8.96
FSH. 5.55
4 cykl z Clo + Ovi+ Duphaston
_________
📅
20.04 badania 7 dpo ✅
6.05 godz. 8:45 wizyta na NFZ