Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Prezesoowa wrote:Kochanie, mierz dalej, temperatura może się jeszcze podnieść
to nie jest tak, że komórka jajowa wychodzi i progesteron odpowiedzialny za temperaturę wydziela się od razu, bo ciałko żółte powstaje nawet do 36h godzin od owulacji. Nie martw się jeszcze o nic :*
Właśnie, Prezesowa nasza najmądrzejsza 🤪 Kiedy wg Twoich źródeł po owu widać na USG ciałko żółte? Są jakieś widełki godzinowe?👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Leśneintro wrote:No właśnie nawet to nie
Zawsze mam tak, że jest z dnia na dzień skok o te 0,2-0,3 a w tym cyklu I dnia podskoczyło trochę i II dnia znów trochę. Mam udostępniony wykres, jakbyście chciały zerknąć
Na moje wygląda bardzo okJest skok stopniowy i to raczej zwiastuje, że owulka była. U mnie podobnie było w tym cyklu. Wzrost trochę większy, ale wygląda podobnie 😊
-
Prezesoowa wrote:A jaką masz temperaturę przy takim progu?
Mam wykres udostępniony 😊 możesz zerknąć.
Dość normalna. W poprzednich cyklach też miałam podobną.
Fakt, że dziś podskoczyła trochę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2024, 15:00
Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
CoffeeDream wrote:Ale piersi to mam wrażenie, że mi eksplodują przez tego proga. Czuję się obolała przez to i chętnie bym poszła pod koc i przed tv 😄
Kurde, a ja właśnie nie mam żadnych takich objawów dlatego myślałam, że prog będzie mega nisko. Piersi w ogóle nie czuję, jak na ten dzień cyklu to mega dziwne. To chyba średnio dobry objaw? 👀👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
Prezesoowa wrote:No tak samo pomyślałam
nie zapytałam nawet ile mnie to będzie kosztować no, ale to już trudno
teraz tylko mam wątpliwości czy robić wszystkie badania w maju, czy jednak wszystkie w lipcu na świeżo przed wizytą, a w maju zbadam sobie tarczycę, estradiol i proga..
Prezesoowa, CoffeeDream lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Niekoniecznie
tak jak pisałam Coffee wyżej, taki ból piersi to może być przez wysoki estradiol
Właśnie doczytałam, dzięki ☺️ Miałam się nie nakręcać, tymczasem ja cala jestem już jedną wielką karuzela xDPrezesoowa, Speranza :), Malinowysorbet, elektro96, KejtKa lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
notsobadd wrote:Kurde, a ja właśnie nie mam żadnych takich objawów dlatego myślałam, że prog będzie mega nisko. Piersi w ogóle nie czuję, jak na ten dzień cyklu to mega dziwne. To chyba średnio dobry objaw? 👀
W tamtym cyklu czułam cały czas jajnik, a w tym tak średnio bym powiedziała. -
Prezesoowa wrote:Udało mi się zapisać do pani doktor!! Na 25 lipca
Prezesoowa, elektro96 lubią tę wiadomość
mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
CoffeeDream wrote:Ja tam nie wierzę tym objawom 😄 już nie raz mnie oszukały 😄
W tamtym cyklu czułam cały czas jajnik, a w tym tak średnio bym powiedziała.CoffeeDream lubi tę wiadomość
mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
Ja mam w tym cyklu coś dziwnego z piersiami, aż się tym martwić zaczęłam. Boli mnie bardzo lewa pierś, głównie z boku, prawa też trochę, ale ta lewa jest dokuczliwa, w sensie np. spać za bardzo na tym boku nie potrafię. Nawet pomyślałam, że pójdę na USG sprawdzić o co chodzi. Nie miałam do tej pory takich objawów. Oby tylko nic złego się tam nie działo. W sobotę planowo ma być okres albo testing"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
-
Prezesoowa, super że udało Ci się zapisać do tej lekarki, do której chciałaś
Liczę jednak po cichu, że do lipca uda Ci się już mieć swojego kropka w brzuszku
notsobadd, CoffeeDream, Malinowysorbet, MummyYummy, Prezesoowa lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Speranza :) wrote:Ja mam w tym cyklu coś dziwnego z piersiami, aż się tym martwić zaczęłam. Boli mnie bardzo lewa pierś, głównie z boku, prawa też trochę, ale ta lewa jest dokuczliwa, w sensie np. spać za bardzo na tym boku nie potrafię. Nawet pomyślałam, że pójdę na USG sprawdzić o co chodzi. Nie miałam do tej pory takich objawów. Oby tylko nic złego się tam nie działo. W sobotę planowo ma być okres albo testing
A miałaś wcześniej bóle piersi przed @?
Na pewno badasz się sama, więc jeśli nie wyczuwasz żadnych zmian to powinno być okej, chodzisz na usg kontrolne?👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻