X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2024, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ale już tak kusi, mam na końcu języka… tak ciężko się nie wygadać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2024, 01:00

Prezesoowa, Gregorka, Pati2804, Zbuntowana, Vienna lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2024, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Kurde, musisz poszukać jakiejś chętnej na grupach antykoncepcyjnych, tu będzie ciężko 😂

Na forach licealnych może :D
    Wiesz już kiedy testujesz? Jak nastrój?

Gregorka lubi tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"

Wysłany: 25 kwietnia 2024, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Kuźwa a moja jest jakaś nieokiełznana to pewnie chętnych nie będzie :P

Z tym udomowieniem to tak tylko pod ogłoszenie było... Ale ciiii... 🤣 zwrotów w każdym razie nie przyjmuje

KejtKa, Zbuntowana lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2024, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Na forach licealnych może :D
    Wiesz już kiedy testujesz? Jak nastrój?

Planowo w sobotę, ale zobaczymy na ile mi starczy silnej woli 😃
    A nastrój to zależy o której spytasz, rano był zjazd, teraz lepiej, ale do @ jeszcze 5 dni więc sinusoida jest cały czas w ruchu.
    A jak Twoje samopoczucie? Tak myślę, że może u Ciebie to jakieś plamienie implantacyjne?

Gregorka lubi tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻

Wysłany: 25 kwietnia 2024, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Planowo w sobotę, ale zobaczymy na ile mi starczy silnej woli 😃
    A nastrój to zależy o której spytasz, rano był zjazd, teraz lepiej, ale do @ jeszcze 5 dni więc sinusoida jest cały czas w ruchu.
    A jak Twoje samopoczucie? Tak myślę, że może u Ciebie to jakieś plamienie implantacyjne?

Kobieta zmienną jest :) ja jestem zadziwiająco spokojna w tym cyklu, choć 🐒 ma być planowo w sobotę. U mnie implementacja zawsze jest nieudana, więc jak któregos dnia bym zobaczyła dwie kreski, to pewnie długo bym w to uwierzyć nie mogła. Także nastawiam się na biel, a potem czerwień 🇵🇱

• Majlen Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2024, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    W pełni się tutaj zgadzam 😅 W poprzednim cyklu testowałam od 10dpo i przez ciągłe rozczarowania stwierdziłam że w tym cyklu wytrzymam do okresu... Boże jak ja się cieszę że nie wytrzymałam. Nie wiem co mnie tknęło żeby zatestować, bo w poprzednim cyklu przed okresem też miałam plamienia i w tym też. Jeszcze zamierzałam wykorzystać męża ❤️ we wtorek żeby okres się już rozkręcił bo miałam dość tych plamień. A zamiast wykorzystać męża zrobiłam test 😍 Gdybym nie zareagowała tak szybko, nie wiem co by było. Dalej nie wiem co będzie wszystko się może jeszcze zdarzyć. Póki co z jednej strony staram się stopować bo jeszcze za wcześnie na świętowanie a z drugiej strony cieszę się każdym pójściem do toalety kiedy widzę że nie ma plamienia i to mój mały sukces ❤️❤️❤️ trzymam kciuki dziewczyny za nas wszystkich i wierzę że każda z nas spełni swoje marzenie 😍😘
    Noo ta twoja historia jest piękna 🥰
    Na całe szczęście testowałaś wcześnie, bo gdyby nie to, to naprawdę, mogłoby już po wszystkim 🥺 a tak to reakcja progiem i jest ❤️‍🔥

Gregorka, Zbuntowana, Vienna lubią tę wiadomość

♀️28 ♂️33

Styczeń 2024 - odstawienie tabl.anty po 8 latach
    Marzec 2024 - początek starań
    • brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
    ⬇️
    • aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
    - badanie nasienia ✅️

➡️Starania "na poważnie "
    • październik 2024

- 3 cykle lametta + duphaston ❌️
    - styczeń 2025 - drożność sono-hsg ✅️
    - 4 cykl - lametta + duphaston 🤞🍀

✨️2025 jest nasz!✨️

Wysłany: 25 kwietnia 2024, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fakt, historia Vienny uczy, że może jednak czasem warto wcześniej siknac :)

Prezesoowa, Chmurka21, Majlen, MummyYummy, notsobadd, Liyss🧚🏻, Gregorka, Pati2804, Zbuntowana, Vienna lubią tę wiadomość

• Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2024, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie plamienia przekształcają się w okres. Niby człowiek wiedział, a się łudził. Także chyba mam dziś średni humor 😅

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)

Walczymy dalej!
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2024, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak coś to jeszcze nie siknęłam, bo mój zajął łazienkę 🤯

Zbuntowana lubi tę wiadomość

♀️28 ♂️33

Styczeń 2024 - odstawienie tabl.anty po 8 latach
    Marzec 2024 - początek starań
    • brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
    ⬇️
    • aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
    - badanie nasienia ✅️

➡️Starania "na poważnie "
    • październik 2024

- 3 cykle lametta + duphaston ❌️
    - styczeń 2025 - drożność sono-hsg ✅️
    - 4 cykl - lametta + duphaston 🤞🍀

✨️2025 jest nasz!✨️

Wysłany: 25 kwietnia 2024, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Jak coś to jeszcze nie siknęłam, bo mój zajął łazienkę 🤯

Ej, co jest?? Ma natychmiast wychodzić :D komisja czeka...

elektro96, Zaczarowan, CoffeeDream, notsobadd, Pati2804, Zbuntowana, Vienna lubią tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2024, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka, tulam ♥️♥️♥️

Speranza :), Chmurka21 lubią tę wiadomość

30 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 25 kwietnia 2024, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    Hej, u mnie plamienia przekształcają się w okres. Niby człowiek wiedział, a się łudził. Także chyba mam dziś średni humor 😅

Niech szybko mija małpka i lecisz z kolejnym cyklem! 😘

Speranza :), Chmurka21 lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2024, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Majlen, czekamy.✊✊✊

Zbuntowana lubi tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Majlen No jak on może... Komisja czeka! ✊🍀

Speranza :) lubi tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka!

@Majuna, ja już nie mam żadnej ósemki, także IQ pewnie ujemne 😂😂😂
    @Speranza, współczuję stresów w pracy 🫂 Mam nadzieję, że dziś będzie lepiej!
    @Suzie, kurczę, już 20 dc, to rzeczywiście tak dziwnie... A masz podejrzenia, od czego ewentualnie bezowulacyjny? Infekcja, coś zmieniłaś? Z drugiej strony u mnie zdarzyło się tak, że miałam owulację aż około 26 DC - to było po AH, więc może u Ciebie też jest jakiś czynnik.
    @Pati, oby Twoje przeczucia co do ciepełka się sprawdziły 💪 To cudowne, że potrafisz tak się wsłuchać w swój organizm 🥺♥️
    @Malinowysorbet, przytulam 🫂🫂🫂
    @Zimozielona, jaka cena 🤯 U mnie w labo beta i próg około 60 złotych, a u Ciebie aż 180, to trzykrotna przebitka, szok... Ja na tym wczorajszym też widziałam. Zastanawiam się, co może być przyczyną tego, że tak często wychodzą Ci takie kwiatki, no bo nie uwierzę, że co miesiąc trafiasz na wadliwe testy. Rozmawiałaś o tym z lekarzem?
    @Coffee, oby sny były prorocze ✊💪
    @Eniana, też miałam kiedyś takiego rodzinnego 🙄 Masakra! U nas z kolei my w jednej przychodni, a dzieci w innej 🤪 Trzymam się lekarza, a nasz niedawno się przeniósł.
    @Prezesoowa, mocno trzymam kciuki za nowy cykl ✊✊✊ No i fajnie, że zapowiada się odpoczynek 🥰
    @Suzie, Nimesil, co to jest za lek ♥️ Do dziś wspominam go z sentymentem 🤪 Ja akurat brałam na kręgosłup, ale nic tak nie działało, jak ten specyfik.
    @notsobadd, wysyłam pokłady siły ♥️💪
    @Zaczarowan, jedyne, co mogę Ci wysłać, kolejne kilogramy lenistwa 🤭 Ciężko mi ostatnio ruszyć się z pozycji leżącej lub połsiedzącej 🤪
    @Chmurka, 🫂🫂🫂

notsobadd, Prezesoowa, Chmurka21, KejtKa, Zaczarowan, Speranza :), Gregorka, Pati2804, Vienna, Rachelka23 lubią tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2024, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Chmurko Tulę 🫂

Chmurka21, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2024, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Kobieta zmienną jest :) ja jestem zadziwiająco spokojna w tym cyklu, choć 🐒 ma być planowo w sobotę. U mnie implementacja zawsze jest nieudana, więc jak któregos dnia bym zobaczyła dwie kreski, to pewnie długo bym w to uwierzyć nie mogła. Także nastawiam się na biel, a potem czerwień 🇵🇱

Życzę Ci tego cudu z całych sił, żeby te biało-czerwone barwy trzymały się od Ciebie z daleka 😘

Speranza :), Prezesoowa lubią tę wiadomość

drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2024, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Chmurka 😥🫂🫂🫂

Chmurka21 lubi tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2024, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Hejka!

@Majuna, ja już nie mam żadnej ósemki, także IQ pewnie ujemne 😂😂😂
    @Speranza, współczuję stresów w pracy 🫂 Mam nadzieję, że dziś będzie lepiej!
    @Suzie, kurczę, już 20 dc, to rzeczywiście tak dziwnie... A masz podejrzenia, od czego ewentualnie bezowulacyjny? Infekcja, coś zmieniłaś? Z drugiej strony u mnie zdarzyło się tak, że miałam owulację aż około 26 DC - to było po AH, więc może u Ciebie też jest jakiś czynnik.
    @Pati, oby Twoje przeczucia co do ciepełka się sprawdziły 💪 To cudowne, że potrafisz tak się wsłuchać w swój organizm 🥺♥️
    @Malinowysorbet, przytulam 🫂🫂🫂
    @Zimozielona, jaka cena 🤯 U mnie w labo beta i próg około 60 złotych, a u Ciebie aż 180, to trzykrotna przebitka, szok... Ja na tym wczorajszym też widziałam. Zastanawiam się, co może być przyczyną tego, że tak często wychodzą Ci takie kwiatki, no bo nie uwierzę, że co miesiąc trafiasz na wadliwe testy. Rozmawiałaś o tym z lekarzem?
    @Coffee, oby sny były prorocze ✊💪
    @Eniana, też miałam kiedyś takiego rodzinnego 🙄 Masakra! U nas z kolei my w jednej przychodni, a dzieci w innej 🤪 Trzymam się lekarza, a nasz niedawno się przeniósł.
    @Prezesoowa, mocno trzymam kciuki za nowy cykl ✊✊✊ No i fajnie, że zapowiada się odpoczynek 🥰
    @Suzie, Nimesil, co to jest za lek ♥️ Do dziś wspominam go z sentymentem 🤪 Ja akurat brałam na kręgosłup, ale nic tak nie działało, jak ten specyfik.
    @notsobadd, wysyłam pokłady siły ♥️💪
    @Zaczarowan, jedyne, co mogę Ci wysłać, kolejne kilogramy lenistwa 🤭 Ciężko mi ostatnio ruszyć się z pozycji leżącej lub połsiedzącej 🤪
    @Chmurka, 🫂🫂🫂

Zaczęłam brać dodatkowe suple, to chyba jedyna zmiana 🙈 no ale w 20dc zdarzały mi się owu, więc ma ostatnie momenty by wystrzelić.

Speranza :) lubi tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
    ✅ jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍

📆 Kalendarz wizyt
    24/02 - USG piersi
    26/02 - PAPP-A
    03/03 - prenatalne
    10/03 - ginekolog
    12/03 - USG tarczycy
    preg.png

Wysłany: 25 kwietnia 2024, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Życzę Ci tego cudu z całych sił, żeby te biało-czerwone barwy trzymały się od Ciebie z daleka 😘

Dzięki kochana, ale zagnieżdżenie w 12-13 dpo to chyba jednak za późno by było, więc raczej 🐒. Zobaczymy

‹‹ 372 373 374 375 376 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ