Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
MummyYummy wrote:No u mnie teraz to nawet do nastawienie prania muszę zmobilizować wszystkie siły 🤪 Aktualnie mam zawaloną całą wannę praniem posegregowanym na kolory i do wieczora zamierzam ją opróżnić, bo przecież trzeba się umyć 🤭 Całe szczęście, że jest suszarka ♥️
Ja też nie jestem do tego przyzwyczajona, bo ja kocham porządek 🥺 Ale w tym tygodniu doszłam do takiej ściany, że akceptuję to, co się wokół mnie dzieje, a dzieje się istny rozpi**ok i pocieszam się tym, że to jest po prostu przejściowe. Jeszcze jak w grę wchodziły same mdłości, to ogarniałam. Ale teraz, przy tej chorobie, wiem, że ważniejsze jest to, żebym jak najszybciej wyzdrowiała i nie tworzyła ryzyka dla maluszka.
Także olewam bajzel, pilnuję, żeby dzieci miały czyste majtki 🤪, Mąż ogarnia zakupy i zajęcia dodatkowe Starszej, ja jej pomagam z pozycji łóżka z jakimiś szkolnymi wątpliwościami i pykam z Młodszą w planszówki 🤭
Całe szczęście, że Dziewczyny, mimo tego, że nie wiedzą, jaki jest częściowy powód mojej mniejszej aktywności, to są naprawdę kochane i wyrozumiałe ♥️ Mam nadzieję, że uda mi się zrekompensować im to e majówkę ☺️
Jak dobrze, że masz wsparcie męża! :* w jakim wieku masz córeczki? Kiedy planujesz im powiedzieć o rodzeństwu? 🤭🥰MummyYummy lubi tę wiadomość
-
Majlen wrote:Przepraszamy za ciszę 😘
No musiałam poczekać, bo to była poważna sprawa w toalecie 😅
I czekałam aż wyschnie, no ale dziś biało
Oj, no nic. Czekamy dalej ✊🍀
Serio, jak przeglądałam galerie wykresów to tyle tam było przykładów, gdzie 9/10dpo biało a już 12/13dpo dwie kreseczki. 😁Majlen, Chmurka21, Prezesoowa, pp2018, MummyYummy, notsobadd, Liyss🧚🏻, Gregorka, Pati2804, Vienna, Rachelka23 lubią tę wiadomość
-
Albo mózg robi mnie w konia albo jajnik ćmi... 🤔
Prezesoowa, CoffeeDream, MummyYummy, notsobadd, Leśneintro, Pati2804, Vienna lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
📆 Kalendarz wizyt
24/02 - USG piersi
26/02 - PAPP-A
03/03 - prenatalne
10/03 - ginekolog
12/03 - USG tarczycy
-
No nie podłamuje się mimo to, będzie co ma być 😋
CoffeeDream, Zaczarowan, MummyYummy, Prezesoowa, notsobadd, Liyss🧚🏻, Gregorka, Pati2804, Vienna lubią tę wiadomość
♀️28 ♂️33
Styczeń 2024 - odstawienie tabl.anty po 8 latach
Marzec 2024 - początek starań
• brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
⬇️
• aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
- badanie nasienia ✅️
➡️Starania "na poważnie "
• październik 2024
- 3 cykle lametta + duphaston ❌️
- styczeń 2025 - drożność sono-hsg ✅️
- 4 cykl - lametta + duphaston 🤞🍀
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Zaczarowan wrote:Jak dobrze, że masz wsparcie męża! :* w jakim wieku masz córeczki? Kiedy planujesz im powiedzieć o rodzeństwu? 🤭🥰
Tak, Mąż to moja opoka ♥️ Wygląda na to, że musiał oswoić się z sytuacją, bo teraz naprawdę dostaję nawet więcej 🥰 Ale nadal bacznie go obserwuję, czy na pewno dobrze się czuje psychicznie.
Moje córki mają 9 i 5 lat i też są dla mnie ogromnym wsparciem ♥️
Planujemy powiedzieć im dopiero po badaniach prenatalnych - nie chcemy im fundować żadnego stresu, Starsza jest dzieckiem wysoko wrażliwym, dlatego najpierw chcemy mieć pewność, że wszystko jest w porządku, choć powoli już przygotowujemy grunt ☺️ Super byłoby, gdyby udało im się przekazać wieści, że będą miały siostrę albo brata, żeby też stało się to realne, ale zobaczymy, jak wyjdzie. Aby wszystko było w porządku 🥺elektro96, Zaczarowan, Suzie, Prezesoowa, Gregorka, Pati2804, Vienna, Rachelka23 lubią tę wiadomość
-
Mummy, masz piękną , ciepłą rodzinkę. Cudnie się o Was czyta… ♥️
Zaczarowan, MummyYummy, Prezesoowa, Gregorka, Zbuntowana, Pati2804, Vienna lubią tę wiadomość
30 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
MummyYummy wrote:Tak, Mąż to moja opoka ♥️ Wygląda na to, że musiał oswoić się z sytuacją, bo teraz naprawdę dostaję nawet więcej 🥰 Ale nadal bacznie go obserwuję, czy na pewno dobrze się czuje psychicznie.
Moje córki mają 9 i 5 lat i też są dla mnie ogromnym wsparciem ♥️
Planujemy powiedzieć im dopiero po badaniach prenatalnych - nie chcemy im fundować żadnego stresu, Starsza jest dzieckiem wysoko wrażliwym, dlatego najpierw chcemy mieć pewność, że wszystko jest w porządku, choć powoli już przygotowujemy grunt ☺️ Super byłoby, gdyby udało im się przekazać wieści, że będą miały siostrę albo brata, żeby też stało się to realne, ale zobaczymy, jak wyjdzie. Aby wszystko było w porządku 🥺
Będą super starszymi siostramiMummyYummy, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
📆 Kalendarz wizyt
24/02 - USG piersi
26/02 - PAPP-A
03/03 - prenatalne
10/03 - ginekolog
12/03 - USG tarczycy
-
CoffeeDream wrote:O, to może jutro będzie skoczek temperaturowy 😊
Trochę na to liczęCoffeeDream, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩29👨30
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
📆 Kalendarz wizyt
24/02 - USG piersi
26/02 - PAPP-A
03/03 - prenatalne
10/03 - ginekolog
12/03 - USG tarczycy
-
Prezesoowa wrote:Mam nadzieję, że dojdzie do siebie jak najszybciej, żebyście mogli się podzielić wieściami
A ja nie będę narzekać. W sumie trochę mam takiego dziwnego stresa, bo tata ma dziś urodziny i idziemy do niego z mężem. Zastanawiam się czy będzie coś do męża pyskował po tym jak ten mu powiedział na "pan", bo dalej to przeżywa
ooo, wszystkiego najlepszego dla Taty, zdrówka! 🥰🥳Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Prezesoowa wrote:Mam nadzieję, że dojdzie do siebie jak najszybciej, żebyście mogli się podzielić wieściami
A ja nie będę narzekać. W sumie trochę mam takiego dziwnego stresa, bo tata ma dziś urodziny i idziemy do niego z mężem. Zastanawiam się czy będzie coś do męża pyskował po tym jak ten mu powiedział na "pan", bo dalej to przeżywa
No co Ty? Nadal to przeżywa? Już dałby spokój, pewnie tak mu się wyrwało tylko... Najlepszego dla taty, przede wszystkim zdrowiaPrezesoowa lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Prezesowa oby wizyta jednak była udana 🥹
Majlen i dzięki temu, że dopiero 10 dpo to jeszcze dużo szansy jest ✊🏻
Jakie macie plany na resztę dnia? U mnie apteka, szybkie zakupy i wskakuje do łóżka 😂 ale od jutra ładna pogoda to pójdę na spacer.Prezesoowa, Speranza :), Majlen lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Liyss🧚🏻 wrote:Prezesowa oby wizyta jednak była udana 🥹
Jakie macie plany na resztę dnia? U mnie apteka, szybkie zakupy i wskakuje do łóżka 😂 ale od jutra ładna pogoda to pójdę na spacer.30 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
niestety od tej choroby strasznie zdziadział i ma takie babciowe zagrywki
Jejku.. to może nastaw męża, by nie było kolejnych przykrości? 🤔
Stoooo lat… sto lattt…. ❤️ -
Sto lat dla taty 🥳Prezesoowa lubi tę wiadomość
👩29👨30
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
📆 Kalendarz wizyt
24/02 - USG piersi
26/02 - PAPP-A
03/03 - prenatalne
10/03 - ginekolog
12/03 - USG tarczycy
-
Liyss🧚🏻 wrote:Prezesowa oby wizyta jednak była udana 🥹
Jakie macie plany na resztę dnia? U mnie apteka, szybkie zakupy i wskakuje do łóżka 😂 ale od jutra ładna pogoda to pójdę na spacer.
Biblioteka (ta sama do której się władowałam wczoraj na chama 😂, sprzątanie i squash)Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
👩29👨30
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰