Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Prezesoowa wrote:I ma rację
ja bym poszła na zwolnienie zaraz w dniu prenatalnych jakby się okazało, że wszystko ok
notsobadd, Prezesoowa lubią tę wiadomość
2×IUI❌️
IVF
❄️ 7/8 tydzien 💔
Kolejna❔️❔️ -
Speranza :) wrote:W tym roku skończę 38 lat, może już trzeba dać sobie spokój... Wybaczcie, dzisiaj już mam tylko ciężkie rozkminy w głowie.
Czy jeśli dasz sobie spokój to nie będziesz żałować za kilka lat, że nie walczyłaś póki jeszcze mogłaś…?
Przepraszam, że tak bezpośrednio, ale chciałabym mimo wszystko żebyś nawet do głowy nie dopuszczała myśli o poddaniu się. My tu jesteśmy i będziemy Cie cały czas unosić do góry. Póki jest siła, możliwości i chec to trzeba walczyć, kiedyś spojrzysz na swoją dzidzię i powiesz sama do siebie, że było warto ♥️
Masz plan na następny cykl, jeszcze nie wszystkie możliwości wyczerpałaś, a przede wszystkim jesteś jeszcze naprawdę młoda! Mam w rodzinie dwie mamusie, które dopiero ok. 40stki zaczęły myśleć o dziecku - obu się udało. Tobie też się uda, ovu-czarownice o to zadbają.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2024, 17:49
CoffeeDream, Vienna, elektro96, Zaczarowan, Prezesoowa, Rachelka23 lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Speranza :) wrote:Prezesoowa wpisz mi proszę małpę. Przyszła w ciągu dnia i rozkręciła się na dobre. Także nici z tego. W przyszłym miesiącu też się nie zapisuje na testowanie. Zrobię te biopsję endometrium i badanie kupy. Tyle. Nie wiem po co się męczyć z tym wszystkim i tak nie ma żadnych efektów. Siedzę w kiblu i ryczę. W pociągu z Wami mogę robić to samo w sumie. Także zajmuje kibel.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2024, 17:52
2×IUI❌️
IVF
❄️ 7/8 tydzien 💔
Kolejna❔️❔️ -
Gregorka wrote:Ja mam podobne podejście, idę na zwolnienie jak najszybciej 😊 człowiek zdecydowanie za dużo pracuje,a jak jeszcze jest się osoba przejmujaca (jak ja) to nie warto
Dokładnie, tych straconych nerwów nikt nie będzie pamiętał, czy pójdziesz na zwolnienie w 8 tyg czy 28 i tak zawsze znajdzie się ktoś kto powie, że za szybko, bo kiedyś to do 9 miesiąca kobiety w polu robiły 😬Gregorka, Prezesoowa, Rachelka23 lubią tę wiadomość
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
notsobadd wrote:Czy jeśli dasz sobie spokój to nie będziesz żałować za kilka lat, że nie walczyłaś póki jeszcze mogłaś…?
Przepraszam, że tak bezpośrednio, ale chciałabym mimo wszystko żebyś nawet do głowy nie dopuszczała myśli o poddaniu się. My tu jesteśmy i będziemy Cie cały czas unosić do góry. Póki jest siła, możliwości i chec to trzeba walczyć, kiedyś spojrzysz na swoją dzidzię i powiesz sama do siebie, że było warto ♥️
Masz plan na następny cykl, jeszcze nie wszystkie możliwości wyczerpałaś, a przede wszystkim jesteś jeszcze naprawdę młoda! Mam w rodzinie dwie mamusie, które dopiero ok. 40stki zaczęły myśleć o dziecku - obu się udało. Tobie też się uda, ovu-czarownice o to zadbają.
Notsobadd... Dzięki kochana... Naprawdę mi to było potrzebneserio się wzruszyłam, jesteście wszystkie wspaniałe
Prezesoowa lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Speranza :) wrote:Notsobadd... Dzięki kochana... Naprawdę mi to było potrzebne
serio się wzruszyłam, jesteście wszystkie wspaniałe
Popłacz sobie dzisiaj, nawet Ci wirtualne chusteczki wyślę, ale za parę dni z powrotem rozwijasz skrzydełka i bierzecie się z mężem do roboty. Mogę Ci nawet obiecać, że to będzie przyjemna robota 😜😘
Masz już poumawiane badania?elektro96, Speranza :), Zaczarowan, Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
notsobadd wrote:Dokładnie, tych straconych nerwów nikt nie będzie pamiętał, czy pójdziesz na zwolnienie w 8 tyg czy 28 i tak zawsze znajdzie się ktoś kto powie, że za szybko, bo kiedyś to do 9 miesiąca kobiety w polu robiły 😬
I jeszcze w tym polu rodziły, tak słyszałam, nie kłamię 🙈😂Malinowysorbet, notsobadd, Gregorka, Majuna, Prezesoowa, Pati2804, Rachelka23 lubią tę wiadomość
-
MummyYummy wrote:I jeszcze w tym polu rodziły, tak słyszałam, nie kłamię 🙈😂
i niestety to jest najprawdziwsza prawda 🫣
Polecam książkę „Chłopki. Opowieści o naszych babkach”. Można się dużo dowiedzieć o tym jak kobietki od dawien dawna miały przeje*ane 👀Prezesoowa, Rachelka23 lubią tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
notsobadd wrote:Czy jeśli dasz sobie spokój to nie będziesz żałować za kilka lat, że nie walczyłaś póki jeszcze mogłaś…?
Masz plan na następny cykl, jeszcze nie wszystkie możliwości wyczerpałaś, a przede wszystkim jesteś jeszcze naprawdę młoda! Mam w rodzinie dwie mamusie, które dopiero ok. 40stki zaczęły myśleć o dziecku - obu się udało. Tobie też się uda, ovu-czarownice o to zadbają.
Jesteś niesamowita WOJOWNICZKĄ!🦸♀️ Pozwól sobie na smutek, łez nie można się wstydzić 💙
Nowy cykl,nowe szanse🥹😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2024, 08:04
Speranza :), Majuna, Prezesoowa lubią tę wiadomość
2×IUI❌️
IVF
❄️ 7/8 tydzien 💔
Kolejna❔️❔️ -
notsobadd wrote:Dokładnie, tych straconych nerwów nikt nie będzie pamiętał, czy pójdziesz na zwolnienie w 8 tyg czy 28 i tak zawsze znajdzie się ktoś kto powie, że za szybko, bo kiedyś to do 9 miesiąca kobiety w polu robiły 😬
Ostatnio babcia mi tak gadała, że kiedyś to kobiety się nie badały i czasami to może i lepiej...
No dobra, fakt, że czasami lekarze niepotrzebnie stresują kobiety, ale czasami warto dmuchać na zimne. A zawsze człowiek mądry jak wszystko dobrze się kończy i później gadka, a że po co to było, a na co... Ech. 🙈
No i poza tym, nie ma co porównywać dzisiejszej medycyny z dawniejszą.notsobadd, Prezesoowa lubią tę wiadomość
-
Jestem już po, tak na szybko powiem, że wszystko dobrze. Jak dojedziemy do domu, to napisze coś więcej 🥰 dziękuje za obecność przy gabinecie
Malinowysorbet, Speranza :), elektro96, Majuna, Gregorka, MummyYummy, CoffeeDream, Vienna, Suzie, Liyss🧚🏻, KejtKa, notsobadd, Leśneintro, Prezesoowa, Pati2804, Zbuntowana, Rachelka23 lubią tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 19:52
Gregorka, elektro96, Malinowysorbet, notsobadd, Prezesoowa, Pati2804, Zbuntowana, Rachelka23 lubią tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻🌈
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
12.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 19:52
Vienna, Speranza :), Zbuntowana lubią tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻🌈
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
12.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
A dziś wieczorem właśnie zajmuje się sis coreczka(6 miesiecy)🥰🧡2 lata walczyła o nią🩷🥹❤️ Jest idealnym przykładem,że my kobiety to prawdziwe twardzielki! Poprawiamy fryzurki i lecimy dalej z tematem 🥰💙🕺
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2024, 18:25
Majuna, elektro96, Malinowysorbet, Vienna, Speranza :), notsobadd, CoffeeDream, Zaczarowan, Suzie, Prezesoowa, Pati2804, Zbuntowana, Rachelka23 lubią tę wiadomość
2×IUI❌️
IVF
❄️ 7/8 tydzien 💔
Kolejna❔️❔️ -
notsobadd wrote:i niestety to jest najprawdziwsza prawda 🫣
Polecam książkę „Chłopki. Opowieści o naszych babkach”. Można się dużo dowiedzieć o tym jak kobietki od dawien dawna miały przeje*ane 👀
I niestety trochę nadal mają 🙄 Na szczęście jesteśmy świadome, coraz silniejsze i niezależne. Ale wciąż pokutują przekonania, że ciąża to nie choroba (no nie, ale niech jakikolwiek facet przebrnie choćby przez jeden okres, a co dopiero przez 9 miesięcy ogromnych zmian hormonalnych), że chodzimy na zwolnienia, żeby się lenić, że jak macierzyński, to czym jesteśmy zmęczone, jak tylko w domu siedzimy. I takie farmazony fundują nam starsze pokolenia, w tym inne kobiety.
Dzięki za polecajkę 😘 Po książkę z chęcią sięgnę, ale raczej za jakiś czas, bo niestety wciąż mam w otoczeniu osoby, które przypominają mi, jakie to te współczesne kobiety są delikatne i do niczego, a to jednak rodzina jest i nie tak łatwo odciąć kontakt 🤪notsobadd lubi tę wiadomość
-
Majuna wrote:@notsobadd zabrzmiałaś jak moja mama z tym robieniem w polu 🤣 mamo proszę, nie podszywaj się na forum 🤣🤣🤣
@Gregorka podoba mi się bardzo określenie "prawilnych kresuń". 😀😀😀
PS. Takich prawilnych, jak sebki na osiedlu? 😂Majuna lubi tę wiadomość
2×IUI❌️
IVF
❄️ 7/8 tydzien 💔
Kolejna❔️❔️ -
Gregorka, a Ty gdzieś wspominałaś że siostra korzystała ż naprotechnologii. Czy mała jest owocem tego leczenia ?? 😊30 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Majuna, Vienna, Liyss🧚🏻, Gregorka, Speranza :), notsobadd, CoffeeDream, MummyYummy, Zaczarowan, KejtKa, Suzie, Prezesoowa, Pati2804, Zbuntowana, Rachelka23 lubią tę wiadomość
03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸