Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Malinowysorbet wrote:Uwaga, żeby nie było szoku, że obcy wbił na forum. Sorbet zmienił awatar. Potrzebiwalam odswiezenia 😅30 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Gregorka wrote:Niestety nie, bardzo dużo badań wykonywali,a lekarz zamiast na szwagrze się skupić to doszukiwał się u problemów i oni dzięki ivf mają córeczkę z pierwszej procedury🤗❤️ Szwagier ma bardzo słabe nasienie, niestety po operacji zylaków powrozka nasiennego parametry jeszcze bardziej spadły, a suplementacja nie przynosiła efektów.
U Was poprawa jest naprawdę spora dzięki suplom, nawet wspominam o Was, bo ma "łep jak sklep" jeśli chodzi o wyniki, parametry i chwaliła,ze Twoj maz naprawde ladnie reaguje na suple👏❤️Gregorka lubi tę wiadomość
30 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
@Gregorka podoba mi się bardzo określenie "prawilnych kresuń". 😀😀😀
PS. Takich prawilnych, jak sebki na osiedlu? 😂
Mów mi mamuś 😜😅Majuna, Prezesoowa lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Gregorka wrote:
Ale super 🥰 Fajnie, że masz też, tak podejrzewam, super oparcie w sis 🩷Gregorka lubi tę wiadomość
-
MummyYummy wrote:I niestety trochę nadal mają 🙄 Na szczęście jesteśmy świadome, coraz silniejsze i niezależne. Ale wciąż pokutują przekonania, że ciąża to nie choroba (no nie, ale niech jakikolwiek facet przebrnie choćby przez jeden okres, a co dopiero przez 9 miesięcy ogromnych zmian hormonalnych), że chodzimy na zwolnienia, żeby się lenić, że jak macierzyński, to czym jesteśmy zmęczone, jak tylko w domu siedzimy. I takie farmazony fundują nam starsze pokolenia, w tym inne kobiety.
Dzięki za polecajkę 😘 Po książkę z chęcią sięgnę, ale raczej za jakiś czas, bo niestety wciąż mam w otoczeniu osoby, które przypominają mi, jakie to te współczesne kobiety są delikatne i do niczego, a to jednak rodzina jest i nie tak łatwo odciąć kontakt 🤪
Nadal ciężko mówić o równouprawnieniu kiedy my po drodze zaliczamy ciążę, macierzyńskie, zwolnienia na dzieci, a szanowni tatusiowie potrafią powiedzieć że przecież „on pomaga” 🙄
Kiedyś na rozmowie kwalifikacyjnej chłop mnie wprost zapytał czy mam faceta, bo on mnie nie po to zatrudni, żebym ja mu za rok zaciążyła i generowała koszta. Oj się po nim przejechałam… 🤭MummyYummy, Rachelka23 lubią tę wiadomość
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
CoffeeDream wrote:Ale super 🥰 Fajnie, że masz też, tak podejrzewam, super oparcie w sis 🩷
CoffeeDream, Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
2×IUI❌️
IVF
❄️ 7/8 tydzien 💔
Kolejna❔️❔️ -
notsobadd wrote:Nadal ciężko mówić o równouprawnieniu kiedy my po drodze zaliczamy ciążę, macierzyńskie, zwolnienia na dzieci, a szanowni tatusiowie potrafią powiedzieć że przecież „on pomaga” 🙄
Kiedyś na rozmowie kwalifikacyjnej chłop mnie wprost zapytał czy mam faceta, bo on mnie nie po to zatrudni, żebym ja mu za rok zaciążyła i generowała koszta. Oj się po nim przejechałam… 🤭
No dokładnie, mój ulubiony tekst " ON pomaga". A ON to co jest, pomoc domowa? Najsmutniejsze jest to, że naprawdę w wielu związkach tak jest...
Oooo, bardzo dobrze zrobiłaś ♥️
A swoją drogą potencjalny pracodawca nie może zadawać takich pytań, tylko że na razie jest to martwe prawo...KejtKa, Suzie, Prezesoowa, Zbuntowana, Majuna, Rachelka23 lubią tę wiadomość
-
Gregorka wrote:Wspólczuję, czasami nie warto wchodzic w dyskusje,ale masz za cudowną familie,która Cie wspiera❤️😘 Moje babcie dopiero po obejrzeniu dokumentu jak zanieczyszczone mamy obecnie powietrze, przetworzone jedzenie z pełną gama pierwiastków, dopiero wtedy coś do nich dotarło, dlaczego tyle z nas choruje, problemow z zajsciem, utrzymaniem ciazy 🥺 Chociaż pytania o dzisiusia od 10 lat zadają, ale kochane są,bo wiem,że to z troski 😅
Tak, na szczęście Mąż i dzieci są najlepszymi z najlepszych 🥰
Ale super, widać, że Twoje babcie są postępowe 💪 No i z pytaniami to one chyba tak mają 🤭Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2024, 19:22
Gregorka, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Gimnazjum też dobrze nie wspominam🙈 My jako bliźniaczki to mega nam dokuczano-klony, gang kujonek itd i jesteśmy jeszcze wysokie wszytskie 3- młodsza 175cm,a my 178cm to zyrafy. Z nikim nie mam kontaktu z tych czasów i pamiętam jak mój tata,kiedyś chciał pójść do dyrektorki,bo płakałyśmy przez takiego chłopaka,który rzucał w nas piórnikiem 🙈 Ale wiedziałam,że z patologicznego domu pochodził... kiedyś go w złotych tarasach spotkała sis na ochronie to przeprosił za swoje zachowanie i cieszył się,że założył własną rodzinę i udalo mu sie w koncu orace znalezc(gimnazjum nie ukonczyl)😊
Zbuntowana, Majuna, Rachelka23 lubią tę wiadomość
2×IUI❌️
IVF
❄️ 7/8 tydzien 💔
Kolejna❔️❔️ -
Gregorka wrote:Gimnazjum też dobrze nie wspominam🙈 My jako bliźniaczki to mega nam dokuczano-klony, gang kujonek itd i jesteśmy jeszcze wysokie wszytskie 3- młodsza 175cm,a my 178cm to zyrafy. Z nikim nie mam kontaktu z tych czasów i pamiętam jak mój tata,kiedyś chciał pójść do dyrektorki,bo płakałyśmy przez takiego chłopaka,który rzucał w nas piórnikiem 🙈 Ale wiedziałam,że z patologicznego domu pochodził... kiedyś go w złotych tarasach spotkała sis na ochronie to przeprosił za swoje zachowanie i cieszył się,że założył własną rodzinę i udalo mu sie w koncu orace znalezc(gimnazjum nie ukonczyl)😊
Gregorka lubi tę wiadomość
-
Leśneintro wrote:Laseczki, przypomnicie mi jak się nazywa ta apka do awatarów? Trochę się łamie żeby zmienić wiewiórę
Leśneintro lubi tę wiadomość
03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
MummyYummy wrote:No dokładnie, mój ulubiony tekst " ON pomaga". A ON to co jest, pomoc domowa? Najsmutniejsze jest to, że naprawdę w wielu związkach tak jest...
Oooo, bardzo dobrze zrobiłaś ♥️
A swoją drogą potencjalny pracodawca nie może zadawać takich pytań, tylko że na razie jest to martwe prawo...
Mój własny ojciec patrzy na mojego męża wilkiem jak słyszy, że mamy podział obowiązków. Bo tatuś to z tych co tylko ogarnąć piec i samochód, w domu jest robota dla bab. Dlatego tak bardzo wiedziałam jakiego faceta szukać - byle nie był pod tym względem jak mój tata 😂 (z całym szacunkiem dla niego, bo dobry człowiek jest, ale mama go rozpieściła)Zaczarowan, Gregorka, Prezesoowa, Pati2804, Zbuntowana, Vienna, Majuna lubią tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
notsobadd wrote:Popłacz sobie dzisiaj, nawet Ci wirtualne chusteczki wyślę, ale za parę dni z powrotem rozwijasz skrzydełka i bierzecie się z mężem do roboty. Mogę Ci nawet obiecać, że to będzie przyjemna robota 😜😘
Masz już poumawiane badania?
Nie mam męża, jesteśmy tylko/aż zaręczeni. Na ślub się nie zanosi.
Biopsję umowie w poniedziałek, nie chce już dzisiaj smsowac do mojego lekarza. Niech sobie odpocznie. Dziewczyny zastanawiam się czy nie powtórzyć wszystkich badań tarczycowych, cukru itd. Miałam dobre wyniki, ale to już było robione z 1,5 roku temu... Może teraz z tym jest problem? Jak myślicie? Co powinnam zrobić?
Poza tym zaraz biorę aspirynę i idę pod koc, bo coś mnie mocno zbiera."Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Speranza masz nasze wsparcie! Moja mama urodziła ostatnie dziecko mając 44 lata, da się? Da się 😀
Nie poddawaj się kochana! 😘
Gregorka oooo.. to spokojnego wieczoru z Malutką 🥰 bawcie się dobrze!
No, a odnośnie mojej wizyty, to tak dzieciątko ma już 8,5 cm 🥰 wszystko ładnie pomierzone, doktor zadowolony, a my wzruszeni 😂. Doktora również uważam za bardzo kompetentnego i takiego luźnego, coś tam pożartuje, ale też nie do przesady. Taki wyważony
Z takich ciekawostek, to dowiedziałam się, że mam łożysko na przedniej ścianie, w związku z czym stosunkowo późno poczuje ruchy, tak po 22 tyg.
Tutaj zdjęcie synka:
https://ibb.co/mNv85tWLeśneintro, elektro96, Malinowysorbet, Liyss🧚🏻, Speranza :), Gregorka, CoffeeDream, Pati2804, Vienna, Majuna, Rachelka23 lubią tę wiadomość
-
Zaczarowan wrote:Speranza masz nasze wsparcie! Moja mama urodziła ostatnie dziecko mając 44 lata, da się? Da się 😀
Nie poddawaj się kochana! 😘
Gregorka oooo.. to spokojnego wieczoru z Malutką 🥰 bawcie się dobrze!
No, a odnośnie mojej wizyty, to tak dzieciątko ma już 8,5 cm 🥰 wszystko ładnie pomierzone, doktor zadowolony, a my wzruszeni 😂. Doktora również uważam za bardzo kompetentnego i takiego luźnego, coś tam pożartuje, ale też nie do przesady. Taki wyważony
Z takich ciekawostek, to dowiedziałam się, że mam łożysko na przedniej ścianie, w związku z czym stosunkowo późno poczuje ruchy, tak po 22 tyg.
Tutaj zdjęcie synka:
https://ibb.co/mNv85tWZaczarowan, Rachelka23 lubią tę wiadomość
03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸