Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
elektro96 wrote:U nas też mówił, że 3 razy w tygodniu to totalne minimum. A ja nie mam mocy… 😭🤣
Słuchaj ja tez średnio, ale powiem Ci, ze im częściej to się rozkręcam 😃😃😃elektro96, Prezesoowa, Vienna lubią tę wiadomość
👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
Właśnie wróciłam do domu, cieplutko, ale delikatny wiaterek jest. Zjadłam pyszną szarlotkę i lody, ale nie wiem co było nie tak.. dziwnie się po nich czułam, jakby po alkoholu? 😂 a lody to karmel i deser angielski, podobno bez alkoholu.. wiec dziwne 😂 nie zjadłam do końca, bo mówię sobie, że lepiej nie ryzykować.
Rachelka zestawy wyglądają super!Który do ciebie bardziej przemawia?
Ooo.. czy ja słyszę rosołek? Pyszotka!Prezesoowa, Rachelka23 lubią tę wiadomość
-
U nas dopiero wychodzi jakieś nieśmiałe słoneczko, może dopiero dotarło od @notsobadd ☀️🤭
Ja właśnie zamykam ostatnie tematy zawodowe i tydzień wolnego 😍 Powoli też odgruzowuję mieszkanie, bo sprzątaniem bym tego nie nazwała 🤪
Ale oczywiście w międzyczasie drzemka wjechała jak złoto 💪
@Zaczarowan, doskonale Cię rozumiem, ja też uważam na takie rzeczy. Aktualnie mam taką jazdę, że Mąż kupił wino 0%, a ja wertuję Internet, czy na rano 0 oznacza 0, no bo przecież nie w każdym przypadku 😅
@Prezesoowa, oby pogoda się poprawiła, z tego, co pamiętam, to zostajecie do poniedziałku, także mam nadzieję, że pięknie Wam zagrzeje ☀️Zaczarowan, Rachelka23, notsobadd lubią tę wiadomość
-
Chmurka21 wrote:Hej dziewczyny ☀️☀️ witam się ze słonecznej stolicy 😅
@Pati sto lat 🎂🎂🎂 super niespodzianka od męża
Przytulam Was za biele. Tez mam nadzieje, ze maj będzie nasz💪 powiedziałam mezowi, ze musi trochę ograniczyć sport, bo w tym miesiącu mam zamiar korzystać z niego 2x dziennie 🫣🫣🫣 a ostatnio nie ma sił 😂😂😂
A to dlatego ze androlog mówił, ze im częściej tym lepiej. Żeby sobie między bajki włożyć gadkę o co drugim dniu. Może to coś da, bo tez już będzie miesiąc leczenia, wiec mam nadzieje ✊✊✊
Miłego weekndu🤩🤩🤩
Chmurka, wielkie kciuki za ten cykl ✊✊✊
Bije od Ciebie pozytywna energia ♥️Prezesoowa, Chmurka21 lubią tę wiadomość
-
Co do pożycia małżeńskiego, to moje libido szura po dnie tak bardzo, że aż mam wyrzuty sumienia względem Męża... On oczywiście wszystko rozumie, ale ma ochotę częściej niż ja, a to się od kilku lat nie zdarzało 😅
Ogólnie ja mam ochotę, mam potrzebę takiej bliskości, ale albo jestem na maksa padnięta, albo chora, albo mdli mnie tak, że boję się, że finał zabawy będzie inny 🤢🙈
Nooo, także tak... Na szczęście pamiętam, że w 3 trymestrze byłam demonem seksu i Mąż nawet nie zdążył dobrze wrócić z pracy, a ja się na niego rzucałam jak Reksio na szynkę, także mówię mu, żeby zbierał siły 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2024, 17:24
elektro96, Zaczarowan, Prezesoowa, Rachelka23, Malinowysorbet, notsobadd, Liyss🧚🏻, pp2018, CoffeeDream, Majuna, Vienna, Chmurka21, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Rany, co za widoki… czy możemy tam przyjechać na sabat ovusióstr? 🤪 🧙
Co to za piwko ??Malinowysorbet lubi tę wiadomość
30 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
MummyYummy wrote:Co do pożycia małżeńskiego, to moje libido szura po dnie tak bardzo, że aż mam wyrzuty sumienia względem Męża... On oczywiście wszystko rozumie, ale ma ochotę częściej niż ja, a to się od kilku lat nie zdarzało 😅
Ogólnie ja mam ochotę, mam potrzebę takiej bliskości, ale albo jestem na maksa padnięta, albo chora, albo mdli mnie tak, że boję się, że finał zabawy będzie inny 🤢🙈
Nooo, także tak... Na szczęście pamiętam, że w 3 trymestrze byłam demonem seksu i Mąż nawet nie zdążył dobrze wrócić z pracy, a ja się na niego rzucałam jak Reksio na szynkę, także mówię mu, żeby zbierał siły 😂
😂😂😂 ostatnie kilka zdań 🤭 niech ładuje siły!
U mnie libido też straszne.. w ogóle jakoś nie mam ochoty. Mój jest z tych wytrzymałych, ale wiadomo.. ciśnienie jest 😂
Co do winka to tak, lepiej poczytaj.. Chociaż pamietam, że kiedyś nawet zalecano kieliszek wina w ciąży 😳😳 dzwoniłam i pisałam do tej lodziarni, by się upewnić odnośnie tych lodów. Specjalnie pytałam przy zapłacie, ona mówiła, że nie ma, ale kurde.. będę spokojniejsza jak dostanę potwierdzenie.
MummyYummy lubi tę wiadomość
-
Zaczarowan wrote:Właśnie wróciłam do domu, cieplutko, ale delikatny wiaterek jest. Zjadłam pyszną szarlotkę i lody, ale nie wiem co było nie tak.. dziwnie się po nich czułam, jakby po alkoholu? 😂 a lody to karmel i deser angielski, podobno bez alkoholu.. wiec dziwne 😂 nie zjadłam do końca, bo mówię sobie, że lepiej nie ryzykować.
Rachelka zestawy wyglądają super!Który do ciebie bardziej przemawia?
Ooo.. czy ja słyszę rosołek? Pyszotka!
Jeśli chodzi o libido tu u mnie puka w dno oceanu 🤦 Po okresie płodnym nie było nic. Zupełne 0 ♥️. Zmęczona jestem tymi długimi staraniami i podchodzę do tego zadaniowo - co jest bardzo słabe 🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2024, 17:49
Zaczarowan, Speranza :), Chmurka21 lubią tę wiadomość
🧑 37. 🧔 40
1 ciąża 2008 r.
17 cs o 🤱
AMH 7.02 przy normie 6.96
LH. 8.96
FSH. 5.55
4 cykl z Clo + Ovi+ Duphaston
_________
📅
20.04 badania 7 dpo ✅
6.05 godz. 8:45 wizyta na NFZ
9.05 godz. 8:15 wizyta prywatnie -
Dziewczyny ja to bardziej z Dinusie i Winiary ale tutaj też wpadam od czasu do czasu; gdyby któraś z Was była chętna to zapraszam:
Dziewczyny mam luźna propozycję dla dziewczyn, które korzystają z ebooków płodnościowych i żywieniowych; kilka razy udało mi się kupić z kimś na spółkę i ekooki które kosztowały po 200 zł wynosiły mnie 20; tworzę swoją taką grupę - jesli któraś jest chętna to zapraszam na priv;) U mnie są to głównie diety przeciwzapalne, plodnosciowe i podnoszące żelazo;)Rachelka23, Prezesoowa lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa, Zaczarowan, Liyss🧚🏻, elektro96, CoffeeDream, Vienna, Pati2804 lubią tę wiadomość
♀️28 ♂️33
Styczeń 2024 - odstawienie tabl.anty po 8 latach
Marzec 2024 - początek starań
• brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
⬇️
• aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
- badanie nasienia ✅️
➡️Starania "na poważnie "
• październik 2024
- 3 cykle lametta + duphaston ❌️
- styczeń 2025 - drożność sono-hsg ✅️
- 4 cykl - lametta + duphaston 🤞🍀
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Majlen, testowałaś dzisiaj? Coś mnie ominęło?👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Majlen ale rogaliki smaczne 😁
Ja zrobiłam burgery z kurczakiem ala KFC 🤤Prezesoowa, Majlen, Zaczarowan lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Zaczarowan wrote:😂😂😂 ostatnie kilka zdań 🤭 niech ładuje siły!
U mnie libido też straszne.. w ogóle jakoś nie mam ochoty. Mój jest z tych wytrzymałych, ale wiadomo.. ciśnienie jest 😂
Co do winka to tak, lepiej poczytaj.. Chociaż pamietam, że kiedyś nawet zalecano kieliszek wina w ciąży 😳😳 dzwoniłam i pisałam do tej lodziarni, by się upewnić odnośnie tych lodów. Specjalnie pytałam przy zapłacie, ona mówiła, że nie ma, ale kurde.. będę spokojniejsza jak dostanę potwierdzenie.
Ja po tych polędwiczkach teściowej, o których ostatnio pisałam, jestem maksymalnie przewrażliwiona. Mimo tego, że później okazało się, że ja całą porcję było to pół szklanki wina, ale sam fakt. I co najlepsze, jutro znów jedziemy do teściów, a ostatnio tak się nimi zajadalam, że boję się, że znowu będą 🤭 No tym razem nie zjem i będę musiała coś kręcić 😏 -
notsobadd wrote:Majlen, testowałaś dzisiaj? Coś mnie ominęło?
I chyba jutro nie będę, tylko w poniedziałek ponownie. Bo to plamienie co miałam, to mi w nocy dopiero ustało i tak samo ból jajników. Czytałam, że jeżeli to było plamienie implantacyjne, to trzeba odczekać chyba 48h i dopiero testowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2024, 19:08
♀️28 ♂️33
Styczeń 2024 - odstawienie tabl.anty po 8 latach
Marzec 2024 - początek starań
• brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
⬇️
• aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
- badanie nasienia ✅️
➡️Starania "na poważnie "
• październik 2024
- 3 cykle lametta + duphaston ❌️
- styczeń 2025 - drożność sono-hsg ✅️
- 4 cykl - lametta + duphaston 🤞🍀
✨️2025 jest nasz!✨️ -
A co dziś u Was dobrego na kolację?
Ja wyskoczyłam na szybko do Owada i kupiłam karkówkę zamarynowaną na grilla i polędwiczki w marynacie mango-lassi. Syn piecze też bułeczki do burgerów.
I pokażę Wam mój widok na co dzień. Każdego dnia cieszę się, że mieszkam na wsi, całkiem niedaleko miasta. Ubolewam tylko nad tym, że kiedyś w tym miejscu będzie obwodnica 😭😭😭
I coś zdjęcie nie chce się dodać 🤦Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2024, 19:32
Prezesoowa, CoffeeDream, notsobadd, Liyss🧚🏻, MummyYummy, Vienna, Pati2804 lubią tę wiadomość
🧑 37. 🧔 40
1 ciąża 2008 r.
17 cs o 🤱
AMH 7.02 przy normie 6.96
LH. 8.96
FSH. 5.55
4 cykl z Clo + Ovi+ Duphaston
_________
📅
20.04 badania 7 dpo ✅
6.05 godz. 8:45 wizyta na NFZ
9.05 godz. 8:15 wizyta prywatnie -
MummyYummy wrote:Ja po tych polędwiczkach teściowej, o których ostatnio pisałam, jestem maksymalnie przewrażliwiona. Mimo tego, że później okazało się, że ja całą porcję było to pół szklanki wina, ale sam fakt. I co najlepsze, jutro znów jedziemy do teściów, a ostatnio tak się nimi zajadalam, że boję się, że znowu będą 🤭 No tym razem nie zjem i będę musiała coś kręcić 😏
A to nie kojarzę, to były jakieś polędwiczki z alkoholem, tak? A byłaś już w ciąży? 😂🤭 -
Rachelka23 wrote:A co dziś u Was dobrego na kolację?
Ja wyskoczyłam na szybko do Owada i kupiłam karkówkę zamarynowaną na grilla i polędwiczki w marynacie mango-lassi. Syn piecze też bułeczki do burgerów.
I pokażę Wam mój widok na co dzień. Każdego dnia cieszę się, że mieszkam na wsi, całkiem niedaleko miasta. Ubolewam tylko nad tym, że kiedyś w tym miejscu będzie obwodnica 😭😭😭
I coś zdjęcie nie chce się dodać 🤦
Pyszności 🥰🥰 smacznego!Rachelka23 lubi tę wiadomość