Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
blob wrote:Też mam kamienie i chyba muszę się za nie zabrać tzn. pozbyć, muszę umówić się do chirurga, ale wtedy starania pójdą w siną dal
A czujesz jakieś dokuczliwe objawy? -
nick nieaktualnyZaczarowan wrote:A czujesz jakieś dokuczliwe objawy?
Dziś prosze o małe kciuki o 14.45idę wyciąć znamię że stopy
Majuna, Zaczarowan, notsobadd, Prezesoowa, Pati2804, Gregorka, Rachelka23 lubią tę wiadomość
-
Fermina super wieści z rana!! 😍
Dzień dobry, krew spuszczona na badanie kwasu foliowego. Tempka spadła tak jak i cycki i macica więc czekam na zołzę 🙈
Miłego dnia 🌞Zaczarowan, Majuna, Prezesoowa, Gregorka, pp2018, Zbuntowana lubią tę wiadomość
03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
Prezesoowa wrote:Przytulam :* a to Twój pierwszy cykl z mierzeniem? Gdzieś widziałam info, że temperatura nie u każdego się sprawdza, w niektórych przypadkach pokazuje głupoty i jest niemiarodajna, ale szczegółów niestety nie znam
Racja nie u każdego; szczególnie gdy ktoś ma niedoczynność tarczycy np. u mnie temperatura sobie a wszystko inne sobie - nawet przy ciąży biochemicznej raz była 36 a raz 37,2 także ja nawet nie mierzą szkoda nerwów;) -
Frutellka wrote:Racja nie u każdego; szczególnie gdy ktoś ma niedoczynność tarczycy np. u mnie temperatura sobie a wszystko inne sobie - nawet przy ciąży biochemicznej raz była 36 a raz 37,2 także ja nawet nie mierzą szkoda nerwów;)
No to w moim przypadku wiele to wyjaśnia, bo niedoczynność właśnie mam.Prezesoowa lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
📆 Kalendarz wizyt
26/02 - PAPP-A
03/03 - prenatalne
06/03 - badania krwi
10/03 - ginekolog
12/03 - USG tarczycy
-
Prezesoowa wrote:To bym pewnie spróbowała jeszcze do końca cyklu i kolejny czy czymś się cykle beda różnić
Tak zrobię.A termometr i tak się przyda jak się zachoruje
Prezesoowa lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
📆 Kalendarz wizyt
26/02 - PAPP-A
03/03 - prenatalne
06/03 - badania krwi
10/03 - ginekolog
12/03 - USG tarczycy
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 19:54
Prezesoowa lubi tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻🌈
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
12.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
.
Prezesoowa, Malinowysorbet, Gregorka, MummyYummy, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
12.2024 💔
_____
Fermina wrote:
Fermina gratulacje!!!To są newsy z rana!
Dobrego dnia kochane!
Ja nadal walczę z katarem, ale niestety jestem w pracy, bo terminy gonią. Badań dzisiaj żadnych nie robię, bo przez te infekcje pewnie wyniki bylyby zafalszowaneFermina lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Dzień dobry!
Gratulacje Fermina!
Ja jeszcze w łóżku… 🫣 mam dzisiaj na popołudnie i nie chce mi sie wstawać… 🤣Majuna, Prezesoowa, Fermina, Malinowysorbet, Gregorka, Pati2804, MummyYummy, Zbuntowana lubią tę wiadomość
30 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
12.2024 💔
_____
Hej, u mnie nie rozkręciło się nic. Póki co od wczoraj kilka kropel śluzu podbarwionego na różowo-brązowego. Wzięłam wczoraj więcej dupka sama, żeby mi @ się nie rozkręciła od razu żebym mogła zrobić ten posiew i żeby wreszcie móc zrobić to sono HSG.
Zrobiłabym test ciążowy ale nie mam🤣 wszystkie wysikałam. Ale nie sądzę żeby coś wyszło. Raczej @ przychodzi a ja muszę wytrzymać do dzisiejszego posiewu. Potem przed odstawieniem dupka dla spokoju wieczorem sikne i jutro rano. Nawet nie kupię więcej niż 2 testy i tylko PINk żeby jakiś cień mi się nie zaplątał. -
Bardzo Wam dziękuję za tyle miłych słów, aż się wzruszyłam! 🥰
Jestem juz po pobraniu krwi na betę i proga.
Pytacie, czy bylo inaczej niż wcześniej. Ja ogólnie czułam dużo rzeczy, jakieś mini mdłości, ćmienie podbrzusza ale to się powtarzało też w poprzednich cyklach więc jeżeli mam wybrać co było zupełnie inaczej to: mega ból jajnika w 5 dpo. Ale taki, że się zginąłam wpół. Pulsujący. Trzymał i odpuszczał. Ani tępy, ani kłujący tylko miałam wrażenie, że ktoś mi tnie jajnik skalpelem, czyli inny niż zawsze. Myślę, że to był początek zagnieżdżania.
Poza tym wczoraj się popłakałam podczas rozmowy że szwagierka a potem jak widziałam moje dzieci idące za rączkę i jak to pisze to znowu chce mi się płakać🤣
A dwa dni temu wybudziłam się w nocy z mega kołataniem serca i przerażeniem, to też coś innego.
I jeszcze żółty śluz od wczoraj (pamiętam, że w ciąży z córką aż się gina pytałam czy to nie jakąś infekcja z tym żółtym kolorem śluzu) o i przypomniało mi się też, że w sumie cały czas miałam uczucie, że mi "mokro", choć samej wydzieliny nie było dużo.
Także nic jakoś super typowego. Ogólnie czuję się świetnie i mam dużo energii, co mnie oczywiście martwi, wolałabym więcej objawów ale staram się wrzucić na luz.CoffeeDream, Majuna, Zaczarowan, Suzie, Vienna, Liyss🧚🏻, Prezesoowa, Malinowysorbet, Gregorka, elektro96, Pati2804, Rachelka23, pp2018, MummyYummy, Zbuntowana lubią tę wiadomość