Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
@elektro Biedna psinka 🙁 dużo zdrówka dla niego ✊🩷
@notsobadd Jejku, tak mi przykro, że musiałaś patrzeć na cierpienie mamy. W takim razie udajcie się do rodzinnego jutro i proście o skierowanie na oddział, tak jak tu wspomniano. Najlepiej żeby zrobili jej szereg badań i znaleźli przyczynę. Trzymam kciuki, żebyscie trafiły jeszcze na ludzkiego lekarza 🫂🤞
notsobadd lubi tę wiadomość
-
Liyss🧚🏻 wrote:A u mnie trochę burza ale coś nie chce się rozpadać a czekam na świeże powietrze 🥹
Majlen czasami taki płacz jest bardzo oczyszczający 🥹
U nas też tak się zbiera od południa...
Była lekka mżawka i na tym koniec 🙈
Przydałby się deszcz, truskawki by mi podlał 😅
Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
-
No właśnie stacjonarnie to mi się nie chce jechać do galerii, ale może będę musiała kiedyśZaczarowan wrote:Na co dzień jak chodzę to nie zauważyłam żeby prześwitywały.. ale nie wiem jak się sprawdzą podczas ćwiczeń
Moim zdaniem średnie są do ćwiczeń, bardziej tak do chodzenia
ale to musisz sama poczuć czy są dla ciebie komfortowe..
Ewentualnie, jak będziesz w sklepie, to rozejrzyj się może za kolarkami ciążowymi, one moim zdaniem bardziej się sprawdzą na ćwiczenia
Idę jeszcze do lumpka jutro na przeszpiegi, jak nic nie trafię to będzie galeria 
Ale dzięki
Chyba Pati kupiła jakieś kolarki, może da znać jak wyglądają
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2024, 19:31
Zaczarowan lubi tę wiadomość
-
Notsobadd, przykro mi, że mamę tak potraktowali… osobiście naprawdę nie potrafię tego zrozumieć, bo ludzie, którzy przychodzą na SOR z problemami z dupy zostają obsłużeni jak należy, a osoby takie jak Twoja mama - cierpiące i potrzebujące są lekceważone, mimo że cierpią…
Ja sama pracuję w szpitalu i doświadczam sama tego, z jakimi gownami ludzie sie zglaszaja… chyba z nudów i nadmiaru wolnego czasu, bo naprawdę nie potrafię osobiście tego zrozumieć. Dla mnie problemy, które mogą być rozwiązane w trybie normalnym, przez lekarza rodzinnego, powinny być odsyłane z kwitkiem. Być może wtedy znalazłoby się więcej czasu i zasobów dla osób potrzebujących pomocy.
Speranza :), Malinowysorbet, Suzie, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
Starania od 8.2022
💁🏽♀️
❌ kir AA
❌ lamblia
❌ MTHFR A1298 homo
❌ zapalenie endometrium? -> ⏳ histeroskopia z biopsją - luty 2026
✅ USG endometriozy - prawidłowe
💁🏽
❌ hla-c C2
❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Współczuję, że taki trudny dzień za wami.
Zdrowia dla mamy, a Tobie dużo, dużo sił ❤️
Ja już wczoraj wieczorem mówiłam, żeby zadzwonić po pogotowie, dzisiaj też. Mama się nie zgadza, bo karetki są do zagrożenia życia, a ona przecież żyje… i taka z nią rozmowa. Jak do jutra nie będzie żadnej poprawy to tak zrobię, bo nie jestem w stanie przebić się przez SOR sama. I nie mam tu pretensji do lekarzy, bo też mają ograniczone moce, ale do tych (za przeproszeniem) durnych ludzi co z bólem brzucha od 2 tygodni jadą w niedzielę na SOR 🤬
Coś moja rodzina ostatnio zaniemogą zdrowotnie, najpierw babcia, teraz mama, jakaś czarna seria
Dropsik, Paima lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
elektro96 wrote:Notsobadd, przykro mi, że mamę tak potraktowali… osobiście naprawdę nie potrafię tego zrozumieć, bo ludzie, którzy przychodzą na SOR z problemami z dupy zostają obsłużeni jak należy, a osoby takie jak Twoja mama - cierpiące i potrzebujące są lekceważone, mimo że cierpią…
Ja sama pracuję w szpitalu i doświadczam sama tego, z jakimi gownami ludzie sie zglaszaja… chyba z nudów i nadmiaru wolnego czasu, bo naprawdę nie potrafię osobiście tego zrozumieć. Dla mnie problemy, które mogą być rozwiązane w trybie normalnym, przez lekarza rodzinnego, powinny być odsyłane z kwitkiem. Być może wtedy znalazłoby się więcej czasu i zasobów dla osób potrzebujących pomocy.
Ach, szkoda gadać. Jestem wkurw*ona, rozgoryczona i zmęczona. Wzięłabym jutro wolne najchętniej, ale nie mogę 🫣
Raportuj nam koniecznie jak dalej sytuacja pieska 😚
Dobrze, że zareagowaliście tak szybko i udało się podać leki. Będziecie robić mu jakieś badania krwi jeszcze w tygodniu?👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
Jeżeli po lekach będzie poprawa to raczej nie. Niedawno miał robione tak profilaktycznie i wszystko było w porządku.notsobadd wrote:Ach, szkoda gadać. Jestem wkurw*ona, rozgoryczona i zmęczona. Wzięłabym jutro wolne najchętniej, ale nie mogę 🫣
Raportuj nam koniecznie jak dalej sytuacja pieska 😚
Dobrze, że zareagowaliście tak szybko i udało się podać leki. Będziecie robić mu jakieś badania krwi jeszcze w tygodniu?
Mam nadzieję, że nie będzie takiej potrzeby… cieszę się, że udało nam się znaleźć kogoś, kto nam pomógł w niedzielę. Nie wiem, czy u Was też są takie problemy żeby znaleźć weterynarza w podbramkowej sytuacji? U nas w weekendy i wieczorami nikt nie odbiera telefonów 😞 W dużych miastach pewnie nie ma takich problemów, bo większe kliniki po prostu dyżurują…Starania od 8.2022
💁🏽♀️
❌ kir AA
❌ lamblia
❌ MTHFR A1298 homo
❌ zapalenie endometrium? -> ⏳ histeroskopia z biopsją - luty 2026
✅ USG endometriozy - prawidłowe
💁🏽
❌ hla-c C2
❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Oby szło w dobrą stronę 🌻
Dokładnie, nie patrz na innych. Mama niech tez nie patrzy 🫂🫂🫂 ze zdrowiem nie ma żartów, współczuje ci bardzo Notsobadd..Mama jest pod opieką siostry wrazie W?
Dropsik, Paima, Malinowysorbet, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
Jeśli dyspozytor uzna,że trzeba karetkę wysłać to znaczy, że tak trzeba zrobić i się nie czaić. Tak na prawdę nie wiadomo co jest i może być błahostka a może coś poważnego.Zaczarowan wrote:Dokładnie, nie patrz na innych. Mama niech tez nie patrzy 🫂🫂🫂 ze zdrowiem nie ma żartów, współczuje ci bardzo Notsobadd..Mama jest pod opieką siostry wrazie W?
notsobadd, Zaczarowan, elektro96, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
Chyba coś wisi w powietrzu... byłam właśnie z psem na spacerze i zauważyłam, że posikuje krwią
mial juz podobna sytuacje w lutym i leki pomogly a teraz znowu.... jutro mnie czeka łapanie jego moczu na badanie 🙄
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
Zaczarowan wrote:Dokładnie, nie patrz na innych. Mama niech tez nie patrzy 🫂🫂🫂 ze zdrowiem nie ma żartów, współczuje ci bardzo Notsobadd..Mama jest pod opieką siostry wrazie W?
Tak, jest tata i siostra także jest ok. Dziękuję Wam wszystkim za troskę :*
Paima, Zaczarowan, CoffeeDream, Dropsik, Gregorka, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 10:04
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
elektro96 wrote:Jeżeli po lekach będzie poprawa to raczej nie. Niedawno miał robione tak profilaktycznie i wszystko było w porządku.
Mam nadzieję, że nie będzie takiej potrzeby… cieszę się, że udało nam się znaleźć kogoś, kto nam pomógł w niedzielę. Nie wiem, czy u Was też są takie problemy żeby znaleźć weterynarza w podbramkowej sytuacji? U nas w weekendy i wieczorami nikt nie odbiera telefonów 😞 W dużych miastach pewnie nie ma takich problemów, bo większe kliniki po prostu dyżurują…
Są mega problemy z miejscowymi wetami, cieszę sie mam blisko do Trójmiasta bo tam w razie czego pomoc całodobowa, ale ceny też całodobowe 🫣
elektro96 lubi tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Malinowysorbet wrote:Chyba coś wisi w powietrzu... byłam właśnie z psem na spacerze i zauważyłam, że posikuje krwią
mial juz podobna sytuacje w lutym i leki pomogly a teraz znowu.... jutro mnie czeka łapanie jego moczu na badanie 🙄
O nie, no naprawdę to nie jest dzisiaj dobry dzień
Poza tą krwią w moczu zachowuje się jak zwykle, nie ma żadnych innych dolegliwości?👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Je i pije normalnie, ale widzę po zachowaniu że coś mu dokucza. Będę trzymać rękę na pulsie i mam nadzieję, że do jutra się nie pogorszy.notsobadd wrote:O nie, no naprawdę to nie jest dzisiaj dobry dzień

Poza tą krwią w moczu zachowuje się jak zwykle, nie ma żadnych innych dolegliwości?
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
Przykro mi, że kiepska ta wasza niedziela.
Mam nadzieję, że problem zdrowotny u mamy i piesków się wkrótce poprawi ❤️
Malinowysorbet, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
Notsobad, współczuję tej całej sytuacji. Dobrze, że mama jest z Tatą i siostrą i oby jutro dostała skierowanie do lekarza ✊🏻
Ojejku biedne te wasze pieski dziś, oby wszystko było dobrze ✊🏻
U mnie w końcu burza i popadało od razu będzie lepsze powietrze.
notsobadd, Malinowysorbet lubią tę wiadomość
-
Malinowysorbet wrote:Je i pije normalnie, ale widzę po zachowaniu że coś mu dokucza. Będę trzymać rękę na pulsie i mam nadzieję, że do jutra się nie pogorszy.
Trzymam kciuki 🤞🏻🤞🏻
Malinowysorbet lubi tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻