X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 26 maja 2024, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwalę swojego męża, bo jutro ma termin
    i szczepi się na krztuśca 💪 Bo po pierwsze od ostatniej dawki u niego minęło ponad 10lat, a dwa jest coraz więcej przypadków w PL i na świecie i chcemy oboje się zaszczepić dla małego bąbelka 💚

Zbuntowana, elektro96, Prezesoowa, Speranza :), Katsue, notsobadd, MummyYummy, Liyss🧚🏻, MagicznaNuta, Gregorka, Chmurka21, Platynova55, Pati2804 lubią tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 26 maja 2024, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Pochwalę swojego męża, bo jutro ma termin
    i szczepi się na krztuśca 💪 Bo po pierwsze od ostatniej dawki u niego minęło ponad 10lat, a dwa jest coraz więcej przypadków w PL i na świecie i chcemy oboje się zaszczepić dla małego bąbelka 💚

Mój już zaszczepiony 😁

Zbuntowana, Dropsik, MagicznaNuta, Gregorka, Pati2804 lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
    07/04 17+4, 223g 🐻
    28/04 20+4, 397g chłopaka 💙
    05/05 21+4, 493g 😱
    26/05 24+4, 791g gościa 🤗
    23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
    07/07 30+4, 1924g 🫣
    28/07 33+4, 2505g mężczyzny 👶🏻
    22/08 37+1, 3401g 💪🏻
    05/09 39+1, 3720g 😬
    📆 Kalendarz
    08/09 🏥
    preg.png
  • Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 26 maja 2024, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    BTW. znalazłam dla siebie nowy awatar. Nazwałam go „to ja szukająca przyczyny mojej niepłodności” 😂
    Bardzo ciekawy... ten awatar ..
    Suzi też widziałam zmianę aż czasem się zastanawiam fue czy znam czy nie znam jak awatary się zmieniają..

mięśniak macicy usunięty 2017
    drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    staramy się o drugi cud..07.2023
    po drodze torbiele mięśniaki..
    wiek ah ten wiek..

nadzieja zawsze umiera ostatnia...
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2024, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IMG-5676.png
    small pic

Zbuntowana, Dropsik, Prezesoowa, Majuna, Katsue, notsobadd, Malinowysorbet, Anonim1992, MagicznaNuta, MummyYummy, Liyss🧚🏻, Gregorka, Pati2804 lubią tę wiadomość

35 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 26 maja 2024, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Hej Dziewczynki :)

Wczorajszy dzień minął nam przede wszystkim na imprezce komunijnej. Z przygodami, ale było w porządku. Chociaż nie powiem, wynudziłam się jak mops przez większość czasu. Hipokryzja w rodzinie męża przekracza wszelkie granice..

Dziś za to byliśmy u mojej mamy, a później u taty. Teraz spędzimy razem popołudnie, bo na co dzień mamy mało czasu dla siebie :( Dodatkowo mąż pracuje normalnie po Bożym Ciele.

Wszystkim Mamusiom życzę samych ciepłych chwil, spokojnych ciąż i zdrowych bobasków <3

Nie ukrywam, że jestem trochę przytłoczona ilością treści o tym, jak super być mamą. Tymi wszystkimi fotkami, filmikami itp.

Przytulam mocno Was wszystkie :*

Czy jutro jedziemy tylko z Majunką rano na powtórkę bety i potem do lekarza, czy czeka nas coś jeszcze?
    Kochane przez to nie weszłam dziś na fb bo dosyć oglądania fajnie że się chwała ale momentami przykro ... choć ja mam swoje jedno szczęście które jak mkue dziś wycalowalo i przytuliło to smutki na xhwile odpłynęły...

mięśniak macicy usunięty 2017
    drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    staramy się o drugi cud..07.2023
    po drodze torbiele mięśniaki..
    wiek ah ten wiek..

nadzieja zawsze umiera ostatnia...
  • Vienna Autorytet

Wysłany: 26 maja 2024, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia, 13:57

Katsue, Anonim1992, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

• Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2024, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Hej Dziewczynki :)

Wczorajszy dzień minął nam przede wszystkim na imprezce komunijnej. Z przygodami, ale było w porządku. Chociaż nie powiem, wynudziłam się jak mops przez większość czasu. Hipokryzja w rodzinie męża przekracza wszelkie granice..

Dziś za to byliśmy u mojej mamy, a później u taty. Teraz spędzimy razem popołudnie, bo na co dzień mamy mało czasu dla siebie :( Dodatkowo mąż pracuje normalnie po Bożym Ciele.

Wszystkim Mamusiom życzę samych ciepłych chwil, spokojnych ciąż i zdrowych bobasków <3

Nie ukrywam, że jestem trochę przytłoczona ilością treści o tym, jak super być mamą. Tymi wszystkimi fotkami, filmikami itp.

Przytulam mocno Was wszystkie :*

Czy jutro jedziemy tylko z Majunką rano na powtórkę bety i potem do lekarza, czy czeka nas coś jeszcze?

Kochana, mnie to ostatecznie tez przytłoczyło, także miło słyszeć, ze nie jestem sama, bo już znów zaczęłam łapać wyrzuty sumienia.

Przytulam Cię również ❤️

Edit

Oo, jest nas więcej 😂 @elektro @majlen @notsobadd 🫂🫂🫂🫂

Miałam super dzień. Ale skończył się przykro, dowiedziałam się o śmierci koleżanki. Nie umiem się pozbierać 😨

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2024, 23:01

Prezesoowa lubi tę wiadomość

👩31l.
    👱‍♂️34l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    27cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: ciężki OAT

beta 9dpt: 248,1. 11dpt: 735,4 🥰
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 27 maja 2024, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 20:33

"A nadzieja zawieść nie może..."🍀
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 27 maja 2024, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    Hej dziewczyny!
    Dziękuję, że jedziecie ze mną. Niestety mam wrażenie, że moja kreseczka ginie, po takim czasie powinnam widzieć znaczną różnicę. Odezwę sie po południu. Dobrego dnia dla wszystkich i tulas dla tych którzy potrzebują. 🫂

Pewnie się po prostu gorzej wybarwia ten test, poczekaj spokojnie na wyniki bety. Będzie dobrze. Jedziemy tam z Toba ☺️

Fajnego dnia dziewczyny, oby to był dobry poniedziałek! 🍀

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"

Wysłany: 27 maja 2024, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja Co dla odmiany powiem, że właśnie zrobiłam test i mam tylko jedną kreskę, ale chyba go przelałam. Myślę więc, że to fake i ta druga kreska by była. W środę dopiero robię badanie krwi i zobaczę co tam się dzieje.

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"

Wysłany: 27 maja 2024, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati dobrze radziła żeby więcej nie testować... 🥴
    Co do dnia matki to ja nie mam żadnych social mediów, więc w ogóle mnie to święto nie ruszyło. Traktuje je jako święto mojej mamy po prostu ☺️ Ale gdyby mnie w social mediach atakowali tym wszędzie, to chyba średnio bym się z tym czuła. Teraz wszystko jest na pokaz.

Pati2804 lubi tę wiadomość

• Paima Autorytet

Wysłany: 27 maja 2024, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    Hej dziewczyny!
    Dziękuję, że jedziecie ze mną. Niestety mam wrażenie, że moja kreseczka ginie, po takim czasie powinnam widzieć znaczną różnicę. Odezwę sie po południu. Dobrego dnia dla wszystkich i tulas dla tych którzy potrzebują. 🫂

Będziemy czekać pod gabinetem.
    Beta Ci pięknie przyrasta- na tym bym się skupiła i nie dokładała stresu siusiając na testy 🫂
    Kropeczek znalazł sobie już wygodne miejsce. Czekamy na wieści 🤞

Eniana, Prezesoowa, Gregorka lubią tę wiadomość

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2024, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka muszę się wam do czegoś przyznać z racji tego że wczoraj był dzień mamy stwierdziłam że a co tam sikne sobie.... test zalany jak na złość więc nie wiarygodny za to dziś hmmm nie wiem czy to testowa czy to cień gdyby nie goraczka synka pewnie bym poszła na betę a tak już więcej testów nie mam nie chce mówić mężowi ale chyba muszę jakoś podjechać po zapas testów bo więcej ich poprostu nie posiadam z racji porzucenia intensywnych starań.

Tule te które potrzebują i trzymam kciuki Majuna za Ciebie wierzę że to tylko kwestia wybarwienia

Dropsik, MagicznaNuta, Malinowysorbet, MummyYummy, Vienna, elektro96, Gregorka, Chmurka21, Pati2804 lubią tę wiadomość

Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023
    Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀

"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley
  • Eniana Autorytet

Wysłany: 27 maja 2024, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wsiadam do pociągu. I czekam na dobre wieści!

Ja zaraz 2h posiedzę sobie w szpitalu na teście glukozy, więc będę nadrabiać.

Dropsik, Speranza :), Gregorka lubią tę wiadomość

07.2016 cp zakończona laparoskopowo
    11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
    05.2019 👨‍👩‍👧 córka
    07.2022 kolejne starania
    01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
    04.2023 cb
    08.2023 cb
    01.2024 15tc 👼 córka
    04.2024 II
    06.06.2024 Badania prenatalne
  • Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2024, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eniana wrote:
    Majuna wsiadam do pociągu. I czekam na dobre wieści!

Ja zaraz 2h posiedzę sobie w szpitalu na teście glukozy, więc będę nadrabiać.

Najgorsze badanie jakie wymyślili 🤣chociaż cytrynowaglukoza jest do przejścia po innych poprostu wymiotowałam

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023

"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley
  • Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2024, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    20240527-065900.jpg

Tak to wygląda nie jestem mistrzem robienia zdjęć cieni

elektro96, MagicznaNuta, Gregorka lubią tę wiadomość

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 27 maja 2024, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anonim1992 wrote:
    20240527-065900.jpg

Tak to wygląda nie jestem mistrzem robienia zdjęć cieni
    Może to być testowa, a może coś być :) Nic mądrego Ci nie powiem, czekamy na powtórkę.

• Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2024, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Coś tam przebija, ale nie jestem pewna, jakiego koloru.. Ile jesteś dpo?
    Chyba 10 albo 9 nie wiem wydaje mi się że 10 bo z reguły owu w 14 dc ale po ostatnich ciężko powiedzieć bo nie biorę nic na stymulacje itd

MagicznaNuta lubi tę wiadomość

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 27 maja 2024, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w nowym tygodniu, mam nadzieję, że wzięłyście sobie wolny piątek i wszystkie idziemy tylko 3 dni do pracy 🤪

@Majuna mocno Cię tulę, tyle stresu Cię to kosztuje… trzymam kciuki za betę i wizyte, musi być dobrze! 🤞🏻☺️

@Speranza, dostaniesz zakaz sikania! 🤪 w Twoim stanie niewskazane jest się denerwować i choćbyś nie wiem jak się starała tam technicznie nie ma prawa być jednej kreski :* głupie te testy są czasami

Prezesoowa, Speranza :) lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2024, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Kochane.

Poniedziałek, więc obiecuję się poprawić i być już na bieżąco :)

Majunko wsiadam również do pociągu i trzymam mocno kciuki.

Speranza nie rób Kochana więcej testów, one potrafią czasem niepotrzebnie namieszać w głowie.

Chmurka bardzo mi przykro.

Wszystkim mamom chciałam złożyć spóźnione życzenia, żebyście były szczęśliwie i miały jak najmniej smutnych momentów i trosk. naszym kochanym brzuchatkom spokojnych, zdrowych ciąż, a pozostałym wspaniałym kobietkom, które są tutaj na forum - żebyście przyszły Dzień Mamy spędziły tuląc dzieciatka w ramionach.

Co do social mediów - darowałam sobie je w ostatnim czasie, choć ogólnie spędzam tam mało czasu. Też jak Speranza odnoszę wrażenie, że dużo rzeczy jest na pokaz. Uważam, że jak ktoś ma naprawdę szczęśliwe życie, jest w miarę zadowolony z siebie, nie musi szukać " poklasku". To tylko moje zdanie, ale rozumiem, że ktoś ma inne. Rozumiem, że nie wszyscy wrzucają coś do sieci tylko po to, żeby się pochwalić.

Anonim1992, Prezesoowa, Speranza :), Gregorka, Chmurka21, ultramaryna_, Pati2804 lubią tę wiadomość

‹‹ 798 799 800 801 802 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ