Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Bardzo mi przykro.. 🥺🫂 życie nas okropnie doświadcza.. dużo siły życzę🍀Chmurka21 wrote:Ooo, wykres super. I jeszcze to hsg! Zaciskam kciuki ✊✊✊
Cześć dziewczyny. 🥰
Nie udzielam się, bo przeżywam smierć przyjaciółki. Jakoś na nic nie mam siły. Możliwe, ze na razie nie będę się tu pojawiać, bo muszę wszystko w głowie poukładać.
Chmurka21 lubi tę wiadomość
-
Chmurka21 wrote:Ooo, wykres super. I jeszcze to hsg! Zaciskam kciuki ✊✊✊
Cześć dziewczyny. 🥰
Nie udzielam się, bo przeżywam smierć przyjaciółki. Jakoś na nic nie mam siły. Możliwe, ze na razie nie będę się tu pojawiać, bo muszę wszystko w głowie poukładać.
O Jezus..
Bardzo mi przykro..
-
Dzień dobry 😊
Próbuję się podnieść po raz kolejny, mam wrażenie że ostatnio chodzę po jakimś bagnie xD już jutro czerwiec, nowy miesiąc, nowe nadzieję, nowe szanse. To chyba mój ulubiony miesiąc 🤔
Trzymam kciuki za dzisiejsze wyniki 🤞
Elektro po cichutku kibicuje i również trzymam kciuki, żeby to było to 🤞😚
Jak to się mówi, poprawiamy koronę i lecimy dalej 🙌
elektro96, Dropsik, CoffeeDream, ultramaryna_, Speranza :), Zbuntowana, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
Ściskam… myślałam o Tobie, że zniknęłaś gdzieś z horyzontu… daj sobie czas 😘Chmurka21 wrote:Ooo, wykres super. I jeszcze to hsg! Zaciskam kciuki ✊✊✊
Cześć dziewczyny. 🥰
Starania od 8.2022
💁🏽♀️
❌ kir AA
❌ lamblia
❌ MTHFR A1298 homo
❌ histeroskopia z biopsją - luty 2026 -> zapalenie endometrium - cd138⬆️ cd56⬆️ -> antybiotykoterapia ⏳
✅ USG endometriozy - prawidłowe
💁🏽
❌ hla-c C2
❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia x2 -> stan zapalny wyleczony ✅
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Próbuję się podnieść po raz kolejny, mam wrażenie że ostatnio chodzę po jakimś bagnie xD już jutro czerwiec, nowy miesiąc, nowe nadzieję, nowe szanse. To chyba mój ulubiony miesiąc 🤔
Trzymam kciuki za dzisiejsze wyniki 🤞
Elektro po cichutku kibicuje i również trzymam kciuki, żeby to było to 🤞😚
Jak to się mówi, poprawiamy koronę i lecimy dalej 🙌
Malinowysorbet, Speranza :), Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny. 🥰
Bardzo mi przykro z powodu Twojej straty 🥹 ściskam mocno! ♥️
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Bardzo mi przykro, moje kondolencje 😔 Czekamy na Ciebie zawszeChmurka21 wrote:Ooo, wykres super. I jeszcze to hsg! Zaciskam kciuki ✊✊✊
Cześć dziewczyny. 🥰
-
Cześć dziewczyny. 🥰
Bardzo mi przykro
-
Dziewczyny, ja nie mogę z tej mojej kumpeli co ma PCOS. Ja się starań zrobić wszystko, żeby ujarzmić to dziadostwo, a ona nie robi nic, maskuje antykoncepcja, bo ona nie będzie nic robić w tym względzie i teraz głośno krytykuje moje laboratorium, że nie mogę pić wody i że jakbym miała za wysoka glukozę to bym nie mogła mieć krzywej. A sama nic nie zrobiła, na monitoringu w życiu nie była (a kazano jej), bo mówi że szkoda pieniędzy... Myślałam, że miała różne działania żeby zajść w ciążę, a ona nic nie zrobiła. Nic. Po prostu liczyła na cud, nie wiedziała kiedy ew. miała owulację i jednocześnie wpadła w depresję i była zła na cały świat, że ktoś zaszedł w ciążę. No nerwica mnie dzisiaj bierze, bo rozumiem złość i frustrację, ale sama nic nie zrobiła żeby swoje zdrowie i płodność poprawić. Myślałam, że było inaczej, a teraz się przyznała.
-
Witam Kochane 🌸 Dużo słoneczka dla Was, bo widzę, że niektóre z Was tego potrzebują. 🫂🌞🩷
U mnie to czyste lenistwo w tym tygodniu, ale tak chyba powinno być na urlopie? 😅
Suzie, Pati2804, ultramaryna_, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczynki 😘
Życzę Wam miłego dnia dzisiaj 😊 i trzymam kciuki za wszystkie badania 🤞🍀
@Pati @Notsobadd - prześliczne pazy 😍 mój ulubiony efekt, french kolorowy. Nosiłam ostatnio przez ponad pół roku, tylko zmieniałam kolory końcówek 😉
Ja właśnie piję kaweczkę i maluje się. Wychodzę odwieźć mamusię do pracy i uderzam na sklepyWiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2024, 10:03
Speranza :), Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość
♀️29
PCOS
🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )
✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P -
nick nieaktualny
-
Hej, rozpoczęliśmy już z kliniką ale tak mocno się załamałam z mężem w ostatnim cyklu że nawet lekarz powiedział że mam zwolnić, jestem na zwolnieniu ten tydzień, kupić wakacje, i odpuścić na jakiś czas. I jak będę gotowa to wrócić do nich do starań. Badań miałam dużo robionych i nie wygląda żeby problem był dalej. Hsg udrożniło. Teraz trochę więcej luzu i odpocząć.Dropsik wrote:Zimozielona, też bym u Ciebie poszła w badania, ale immunologie chyba. Może organizm odrzuca zarodki. A idziecie do kliniki czy już byliście? Już mi się miesza.
Dropsik, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
I koniec, jedziemy na śniadanie 💃🏻
elektro96, ultramaryna_, Zaczarowan, Speranza :), Pati2804, Dropsik, Zbuntowana, MummyYummy, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
Katsue wrote:Chmurka 🫂🫂🫂
Elektro, życzę mocno ⏸️
Malinowy Sorbet, oby to był TEN miesiąc 🤞🏻
Suzie, zawsze zastanawia mnie co przyświeca takim ludziom, który wiedząc, że mają problem nic z nim nie robią…
A ja mam jakiś zjazd. Tęsknię już mocno za mężem, dodatkowo dobiły mnie słowa tego hematologa (znającego swoją drogą moją historię) i czuję się jak jakaś naiwna idiotka, która wymyśla sobie problemy i szuka dziury w całym 🙄 nie umiem juz doczekać się środy i mam nadzieję, że ten ginekolog jakoś inaczej do tego podejdzie 🙄 w ogóle mam wrażenie, że od zabiegu minęło nie wiadomo ile czasu, a tu ledwo 2 tygodnie i zastanawiam się kiedy przyjdzie jaśnie księżna 🐒
Właśnie dlatego ja się bałam tego PCOS, bo ona od wielu lat tak to przedstawiała, że nie da się nic zrobić, że może nie mieć dzieci przez to, że ciąża w jej przypadku to był cud...Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2024, 10:14
-
Niczego sobie nie wymyślasz 😘 życzę Ci z całego serca, żebyś poczuła się zaopiekowana przez ginekologa. To jednak bardzo ważne, żeby czuć zrozumienie…Katsue wrote:Chmurka 🫂🫂🫂
Elektro, życzę mocno ⏸️
Suzie, zawsze zastanawia mnie co przyświeca takim ludziom, który wiedząc, że mają problem nic z nim nie robią…
A ja mam jakiś zjazd. Tęsknię już mocno za mężem, dodatkowo dobiły mnie słowa tego hematologa (znającego swoją drogą moją historię) i czuję się jak jakaś naiwna idiotka, która wymyśla sobie problemy i szuka dziury w całym 🙄 nie umiem juz doczekać się środy i mam nadzieję, że ten ginekolog jakoś inaczej do tego podejdzie 🙄 w ogóle mam wrażenie, że od zabiegu minęło nie wiadomo ile czasu, a tu ledwo 2 tygodnie i zastanawiam się kiedy przyjdzie jaśnie księżna 🐒
nick nieaktualny, Speranza :) lubią tę wiadomość
Starania od 8.2022
💁🏽♀️
❌ kir AA
❌ lamblia
❌ MTHFR A1298 homo
❌ histeroskopia z biopsją - luty 2026 -> zapalenie endometrium - cd138⬆️ cd56⬆️ -> antybiotykoterapia ⏳
✅ USG endometriozy - prawidłowe
💁🏽
❌ hla-c C2
❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia x2 -> stan zapalny wyleczony ✅
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Rozumiem I wiem o czym mówisz. Bardzo dużo zależy od znalezienia odpowiedniego lekarza, który potraktuje nas poważnie i będzie chciał pomóc. Ja niestety jeszcze na takiego nie trafiłam. Jeden wysmiewal, że po co brac progesteron i tego się przecież nawet nie bada, kolejna że mutacji które wyszły mi przy trombofilli przecież się nie leczy. Po takich słowach odechciewa się wszystkiego i faktycznie po takich słowach poczułam się jak głupia idiotka szukająca problemów tam gdzie ich (według tych lekarzy) nie ma 🙄 trzymam kciuki, żebyśmy w końcu znalazły takiego, który się nami zainteresuje i pomoże 😚🤞Katsue wrote:Chmurka 🫂🫂🫂
Elektro, życzę mocno ⏸️
elektro96, nick nieaktualny, Speranza :), nick nieaktualny lubią tę wiadomość
Odsuwa od siebie problem a później tak jak mówisz płacz bo komuś się udało a jej nie I dlaczego to takie niesprawiedliwe bo przecież nic jej nie jest 🙄Suzie wrote:Dziewczyny, ja nie mogę z tej mojej kumpeli co ma PCOS. Ja się starań zrobić wszystko, żeby ujarzmić to dziadostwo, a ona nie robi nic, maskuje antykoncepcja, bo ona nie będzie nic robić w tym względzie i teraz głośno krytykuje moje laboratorium, że nie mogę pić wody i że jakbym miała za wysoka glukozę to bym nie mogła mieć krzywej. A sama nic nie zrobiła, na monitoringu w życiu nie była (a kazano jej), bo mówi że szkoda pieniędzy... Myślałam, że miała różne działania żeby zajść w ciążę, a ona nic nie zrobiła. Nic. Po prostu liczyła na cud, nie wiedziała kiedy ew. miała owulację i jednocześnie wpadła w depresję i była zła na cały świat, że ktoś zaszedł w ciążę. No nerwica mnie dzisiaj bierze, bo rozumiem złość i frustrację, ale sama nic nie zrobiła żeby swoje zdrowie i płodność poprawić. Myślałam, że było inaczej, a teraz się przyznała.
Speranza :) lubi tę wiadomość
Suzie wrote:Dziewczyny, ja nie mogę z tej mojej kumpeli co ma PCOS. Ja się starań zrobić wszystko, żeby ujarzmić to dziadostwo, a ona nie robi nic, maskuje antykoncepcja, bo ona nie będzie nic robić w tym względzie i teraz głośno krytykuje moje laboratorium, że nie mogę pić wody i że jakbym miała za wysoka glukozę to bym nie mogła mieć krzywej. A sama nic nie zrobiła, na monitoringu w życiu nie była (a kazano jej), bo mówi że szkoda pieniędzy... Myślałam, że miała różne działania żeby zajść w ciążę, a ona nic nie zrobiła. Nic. Po prostu liczyła na cud, nie wiedziała kiedy ew. miała owulację i jednocześnie wpadła w depresję i była zła na cały świat, że ktoś zaszedł w ciążę. No nerwica mnie dzisiaj bierze, bo rozumiem złość i frustrację, ale sama nic nie zrobiła żeby swoje zdrowie i płodność poprawić. Myślałam, że było inaczej, a teraz się przyznała.
Czy taki : "..." komentarz wystarczy?
Speranza :), nick nieaktualny lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
📆
I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki
2 cykle przerwy - transfer koniec września