Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2024, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    Ooo, wykres super. I jeszcze to hsg! Zaciskam kciuki ✊✊✊

Cześć dziewczyny. 🥰
    Nie udzielam się, bo przeżywam smierć przyjaciółki. Jakoś na nic nie mam siły. Możliwe, ze na razie nie będę się tu pojawiać, bo muszę wszystko w głowie poukładać. :/
    Bardzo mi przykro.. 🥺🫂 życie nas okropnie doświadcza.. dużo siły życzę🍀

Chmurka21 lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 31 maja 2024, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:

Cześć dziewczyny. 🥰
    Nie udzielam się, bo przeżywam smierć przyjaciółki. Jakoś na nic nie mam siły. Możliwe, ze na razie nie będę się tu pojawiać, bo muszę wszystko w głowie poukładać. :/

O Jezus.. :( Bardzo mi przykro..

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Malinowysorbet Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 😊
    Próbuję się podnieść po raz kolejny, mam wrażenie że ostatnio chodzę po jakimś bagnie xD już jutro czerwiec, nowy miesiąc, nowe nadzieję, nowe szanse. To chyba mój ulubiony miesiąc 🤔
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wyniki 🤞
    Elektro po cichutku kibicuje i również trzymam kciuki, żeby to było to 🤞😚
    Jak to się mówi, poprawiamy koronę i lecimy dalej 🙌

elektro96, Dropsik, CoffeeDream, ultramaryna_, Speranza :), Zbuntowana, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • elektro96 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:

Cześć dziewczyny. 🥰
    Ściskam… myślałam o Tobie, że zniknęłaś gdzieś z horyzontu… daj sobie czas 😘

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    ❌ histeroskopia z biopsją - luty 2026 -> zapalenie endometrium - cd138⬆️ cd56⬆️ -> antybiotykoterapia ⏳
    ✅ USG endometriozy - prawidłowe

💁🏽
    ❌ hla-c C2
    ❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
    ❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia x2 -> stan zapalny wyleczony ✅

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 31 maja 2024, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Dzień dobry 😊
    Próbuję się podnieść po raz kolejny, mam wrażenie że ostatnio chodzę po jakimś bagnie xD już jutro czerwiec, nowy miesiąc, nowe nadzieję, nowe szanse. To chyba mój ulubiony miesiąc 🤔
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wyniki 🤞
    Elektro po cichutku kibicuje i również trzymam kciuki, żeby to było to 🤞😚
    Jak to się mówi, poprawiamy koronę i lecimy dalej 🙌
    Oby ten czerwiec był dla Ciebie tym szczęśliwym 🍀✊😘

Malinowysorbet, Speranza :), Zbuntowana lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 31 maja 2024, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:

Cześć dziewczyny. 🥰

Bardzo mi przykro z powodu Twojej straty 🥹 ściskam mocno! ♥️

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 31 maja 2024, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:

Cześć dziewczyny. 🥰
    Bardzo mi przykro, moje kondolencje 😔 Czekamy na Ciebie zawsze

Wysłany: 31 maja 2024, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka przytulam , to bardzo trudne i przykre doświadczenie 🫂😔

• Suzie Autorytet

Wysłany: 31 maja 2024, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:

Cześć dziewczyny. 🥰

Bardzo mi przykro :(

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 31 maja 2024, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja nie mogę z tej mojej kumpeli co ma PCOS. Ja się starań zrobić wszystko, żeby ujarzmić to dziadostwo, a ona nie robi nic, maskuje antykoncepcja, bo ona nie będzie nic robić w tym względzie i teraz głośno krytykuje moje laboratorium, że nie mogę pić wody i że jakbym miała za wysoka glukozę to bym nie mogła mieć krzywej. A sama nic nie zrobiła, na monitoringu w życiu nie była (a kazano jej), bo mówi że szkoda pieniędzy... Myślałam, że miała różne działania żeby zajść w ciążę, a ona nic nie zrobiła. Nic. Po prostu liczyła na cud, nie wiedziała kiedy ew. miała owulację i jednocześnie wpadła w depresję i była zła na cały świat, że ktoś zaszedł w ciążę. No nerwica mnie dzisiaj bierze, bo rozumiem złość i frustrację, ale sama nic nie zrobiła żeby swoje zdrowie i płodność poprawić. Myślałam, że było inaczej, a teraz się przyznała.

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 31 maja 2024, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Kochane 🌸 Dużo słoneczka dla Was, bo widzę, że niektóre z Was tego potrzebują. 🫂🌞🩷

U mnie to czyste lenistwo w tym tygodniu, ale tak chyba powinno być na urlopie? 😅

Suzie, Pati2804, ultramaryna_, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Majlen Autorytet

Wysłany: 31 maja 2024, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki 😘
    Życzę Wam miłego dnia dzisiaj 😊 i trzymam kciuki za wszystkie badania 🤞🍀

@Pati @Notsobadd - prześliczne pazy 😍 mój ulubiony efekt, french kolorowy. Nosiłam ostatnio przez ponad pół roku, tylko zmieniałam kolory końcówek 😉

Ja właśnie piję kaweczkę i maluje się. Wychodzę odwieźć mamusię do pracy i uderzam na sklepy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2024, 10:03

Speranza :), Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość

♀️29
    PCOS

🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
    ( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )

✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2024, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 17:47

• Zimozielona Autorytet

Wysłany: 31 maja 2024, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Zimozielona, też bym u Ciebie poszła w badania, ale immunologie chyba. Może organizm odrzuca zarodki. A idziecie do kliniki czy już byliście? Już mi się miesza.
    Hej, rozpoczęliśmy już z kliniką ale tak mocno się załamałam z mężem w ostatnim cyklu że nawet lekarz powiedział że mam zwolnić, jestem na zwolnieniu ten tydzień, kupić wakacje, i odpuścić na jakiś czas. I jak będę gotowa to wrócić do nich do starań. Badań miałam dużo robionych i nie wygląda żeby problem był dalej. Hsg udrożniło. Teraz trochę więcej luzu i odpocząć.

Dropsik, Zbuntowana lubią tę wiadomość

preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 31 maja 2024, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I koniec, jedziemy na śniadanie 💃🏻

elektro96, ultramaryna_, Zaczarowan, Speranza :), Pati2804, Dropsik, Zbuntowana, MummyYummy, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 31 maja 2024, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:
    Chmurka 🫂🫂🫂

Elektro, życzę mocno ⏸️

Malinowy Sorbet, oby to był TEN miesiąc 🤞🏻

Suzie, zawsze zastanawia mnie co przyświeca takim ludziom, który wiedząc, że mają problem nic z nim nie robią…

A ja mam jakiś zjazd. Tęsknię już mocno za mężem, dodatkowo dobiły mnie słowa tego hematologa (znającego swoją drogą moją historię) i czuję się jak jakaś naiwna idiotka, która wymyśla sobie problemy i szuka dziury w całym 🙄 nie umiem juz doczekać się środy i mam nadzieję, że ten ginekolog jakoś inaczej do tego podejdzie 🙄 w ogóle mam wrażenie, że od zabiegu minęło nie wiadomo ile czasu, a tu ledwo 2 tygodnie i zastanawiam się kiedy przyjdzie jaśnie księżna 🐒

Właśnie dlatego ja się bałam tego PCOS, bo ona od wielu lat tak to przedstawiała, że nie da się nic zrobić, że może nie mieć dzieci przez to, że ciąża w jej przypadku to był cud...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2024, 10:14

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2024, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:
    Chmurka 🫂🫂🫂

Elektro, życzę mocno ⏸️

Suzie, zawsze zastanawia mnie co przyświeca takim ludziom, który wiedząc, że mają problem nic z nim nie robią…

A ja mam jakiś zjazd. Tęsknię już mocno za mężem, dodatkowo dobiły mnie słowa tego hematologa (znającego swoją drogą moją historię) i czuję się jak jakaś naiwna idiotka, która wymyśla sobie problemy i szuka dziury w całym 🙄 nie umiem juz doczekać się środy i mam nadzieję, że ten ginekolog jakoś inaczej do tego podejdzie 🙄 w ogóle mam wrażenie, że od zabiegu minęło nie wiadomo ile czasu, a tu ledwo 2 tygodnie i zastanawiam się kiedy przyjdzie jaśnie księżna 🐒
    Niczego sobie nie wymyślasz 😘 życzę Ci z całego serca, żebyś poczuła się zaopiekowana przez ginekologa. To jednak bardzo ważne, żeby czuć zrozumienie…

nick nieaktualny, Speranza :) lubią tę wiadomość

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    ❌ histeroskopia z biopsją - luty 2026 -> zapalenie endometrium - cd138⬆️ cd56⬆️ -> antybiotykoterapia ⏳
    ✅ USG endometriozy - prawidłowe

💁🏽
    ❌ hla-c C2
    ❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
    ❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia x2 -> stan zapalny wyleczony ✅

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 31 maja 2024, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:
    Chmurka 🫂🫂🫂

Elektro, życzę mocno ⏸️

Rozumiem I wiem o czym mówisz. Bardzo dużo zależy od znalezienia odpowiedniego lekarza, który potraktuje nas poważnie i będzie chciał pomóc. Ja niestety jeszcze na takiego nie trafiłam. Jeden wysmiewal, że po co brac progesteron i tego się przecież nawet nie bada, kolejna że mutacji które wyszły mi przy trombofilli przecież się nie leczy. Po takich słowach odechciewa się wszystkiego i faktycznie po takich słowach poczułam się jak głupia idiotka szukająca problemów tam gdzie ich (według tych lekarzy) nie ma 🙄 trzymam kciuki, żebyśmy w końcu znalazły takiego, który się nami zainteresuje i pomoże 😚🤞

elektro96, nick nieaktualny, Speranza :), nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Wysłany: 31 maja 2024, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Dziewczyny, ja nie mogę z tej mojej kumpeli co ma PCOS. Ja się starań zrobić wszystko, żeby ujarzmić to dziadostwo, a ona nie robi nic, maskuje antykoncepcja, bo ona nie będzie nic robić w tym względzie i teraz głośno krytykuje moje laboratorium, że nie mogę pić wody i że jakbym miała za wysoka glukozę to bym nie mogła mieć krzywej. A sama nic nie zrobiła, na monitoringu w życiu nie była (a kazano jej), bo mówi że szkoda pieniędzy... Myślałam, że miała różne działania żeby zajść w ciążę, a ona nic nie zrobiła. Nic. Po prostu liczyła na cud, nie wiedziała kiedy ew. miała owulację i jednocześnie wpadła w depresję i była zła na cały świat, że ktoś zaszedł w ciążę. No nerwica mnie dzisiaj bierze, bo rozumiem złość i frustrację, ale sama nic nie zrobiła żeby swoje zdrowie i płodność poprawić. Myślałam, że było inaczej, a teraz się przyznała.
    Odsuwa od siebie problem a później tak jak mówisz płacz bo komuś się udało a jej nie I dlaczego to takie niesprawiedliwe bo przecież nic jej nie jest 🙄

Speranza :) lubi tę wiadomość

• grazka0022 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2024, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:

Czy taki : "..." komentarz wystarczy?

Speranza :), nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
‹‹ 858 859 860 861 862 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ