Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Dropsik wrote:Albo skoro owulacja jest 14/15 to wtedy 15? Bo jeśli 14tego nie będzie owu to trzeba będzie jeszcze raz iść 🤔 Chyba tak bym patrzyła na to ze względów finansowych 💲.
Hmm, w sumie racja 🤔 -
Leśneintro wrote:To jeszcze pytanie, od razu umówić się na np. 11 i 14 DC, czy druga wizytę to w zależności od tego, co powie lekarz?
Nie będę u jakiegoś mojego sprawdzonego lekarza, tylko w jakiejś klinice, w której robią monitoringi i cykam się, że później już nie będzie terminów jak będę się chciała umówić na kolejny monitoring
Myślę Kochana że zależy do tego co powie lekarz
w zależności od potrzeby na pewno znajdzie dla Ciebie termin
-
A ja mam jeszcze pytanie, biore ten olej z wiesiołka i generalnie czy brać go jeszcze jak ten cykl na straty? Czy dociągnąć tam np do soboty, bo ta lekarka powiedziała, że ta owulacja jak ma być to gdzieś własnie w piatek lub w sobote.Start starania: Marzec 2024
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
📆
I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki
2 cykle przerwy - transfer koniec września
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Smerfetkaa wrote:Ależ to dobry pomysł
tylko nie wiem czy po obejrzeniu całego serialu, książki mnie tak wciągną, bo będę wiedziała co będzie się dalej działo :p
Nie będziesz wiedzieć, bo bardzo dużo pozmieniali. Serial żyje swoim życiem
nick nieaktualny lubi tę wiadomość
-
grazka0022 wrote:A ja mam jeszcze pytanie, biore ten olej z wiesiołka i generalnie czy brać go jeszcze jak ten cykl na straty? Czy dociągnąć tam np do soboty, bo ta lekarka powiedziała, że ta owulacja jak ma być to gdzieś własnie w piatek lub w sobote.
Dociągnij może, możliwe że owu się jeszcze pojawi.
Speranza :) lubi tę wiadomość
-
Ufff udało mi się nadrobić i znaleźć.Pati2804 wrote:

Ostatnie zdjęcie w całości także macie ovu ciotki 😁 lekarz potwierdził że w brzuszku jest na 1000% Franek także ulga 😅😘 był grzeczny , leżał główką w dół i ma 192 g ❤ na zdjęciu widać pęcherz, żołądek i serduszko (te ciemne plamki 😅) 😁😘
Nastepna wizyta 5 lipca o 8.20 i 30 lipca o 8.00 😊 dziękuję za kciuki i obecność ❤ jesteście kochane 😘
Pati Cudowny ten twój chłopak!!! I jaki już duży!!! Nudnego miesiąca do kolejnej wizyty. Planujesz wakacje jakieś w tym roku z Frankiem?
Pati2804 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySperanza :) wrote:Dasz radę
To ważne badanie przy takich dolegliwościach. Ja kiedyś miałam robione, ale przy pełnym znieczuleniu i prywatnie, więc nic z tego nie pamiętam 
I wyszło Ci coś z tego badania? Podejrzewam, ze to moje samopoczucie to w dużej mierze moja wina, bo piłam dużo kawy na czczo, jadłam mnóstwo słodyczy, aż wstyd.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyna NFZ to mi jeden lekarz doradzał, żeby zrobić w szpitalu na oddziale dziecięcym ( bo jest niewykorzystana pula zabiegów i tam jest cieniutka rurka)grazka0022 wrote:@Nutka, moja babcia miała kilka razy ze względu na raka jelita i miała i prywatnie i NFZ. Nie idź na NFZ. Lepiej wydać te pieniądze, bo zabieg jest niezbyt przyjemny
ale chyba rzeczywiście lepiej prywatnie -
Słuchajcie. Odpuściłam z supłami. Bez NAC, bez Fertistim, bez wiesiołka. Tylko leki które muszę czyli na tarczyce i ciśnienie. Nawet magnezu nie brałam. Kwas foliowy mam dobry poziom więc nie codziennie ale łyknę jak mi się przypomni.
I… wreszcie owulacja normalna. Nie w 22dc i nie w 5 czy 6dc! Normalna w 13 bądź 14 dniu.
Jestem przykładem jak suple bez potrzeby mogą zaburzyć wszystko.
Teraz owszem biorę już progesteron, prenatal magnez i Wit e bo po owulce już. Ale był czas że mimo że miałam śluz to brałam wiesiołek NAC i milion różnych. I zaczęła się jazda. Startowałam z owulacja 14dc, potem 18,22,11,9,6,4!,9. Masakra.
Możecie wpisać mnie na testowanie w poniedziałek 10.06. Trochę wcześnie ale i tak nie wytrzymam dłużej!
Aa i zwolniłam tempo…. Odpoczęłam, wyspałam się.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2024, 09:39
nick nieaktualny, Suzie, elektro96, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjuż trzymam kciukiZimozielona wrote:Słuchajcie. Odpuściłam z supłami. Bez NAC, bez Fertistim, bez wiesiołka. Tylko leki które muszę czyli na tarczyce i ciśnienie. Nawet magnezu nie brałam. Kwas foliowy mam dobry poziom więc nie codziennie ale łyknę jak mi się przypomni.
I… wreszcie owulacja normalna. Nie w 22dc i nie w 5 czy 6dc! Normalna w 13 bądź 14 dniu.
Teraz owszem biorę już progesteron, prenatal magnez i Wit e bo po owulce już. Ale był czas że mimo że miałam śluz to brałam wiesiołek NAC i milion różnych. I zaczęła się jazda. Startowałam z owulacja 14dc, potem 18,22,11,9,6,4!,9. Masakra.
Możecie wpisać mnie na testowanie w poniedziałek 10.06. Trochę wcześnie ale i tak nie wytrzymam dłużej!
Zimozielona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
MagicznaNuta wrote:I wyszło Ci coś z tego badania? Podejrzewam, ze to moje samopoczucie to w dużej mierze moja wina, bo piłam dużo kawy na czczo, jadłam mnóstwo słodyczy, aż wstyd.
Wtedy wyszedł mi refluks i helicobacter, ale to było sto lat temu. Potem zrzuciłam wagę, zmieniłam dietę i wyleczyłam helicobacter. Teraz odpukać nie zdarzają mi się takie problemy. Zrób lepiej to badanie prywatnie, bo na NFZ jest chyba tylko jakieś miejscowe znieczulenie, no chyba że coś się zmieniło w tej kwestii.
nick nieaktualny lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Dzień dobry dziewczyny! 😘 Lekko spóźniona, wybaczcie
Wielkie kciuki za dzisiejsze wizyty! 🫂
Nutka z tym kwasem solnym to nie wiem, o czym ty mówisz 😂😂 może poczytaj sobie o tym syropie, szkoda żebyś się męczyła
Leśneintro tak jak dziewczyny piszą- 10 dc bym szła i wtedy doktor sam oceni.. u mnie było tak, ze co 2 dni chodziłam. Tylko miałam na tyle konfortową sytuację, że płaciłam jednorazowo za wszystkie te wizyty.. czyli tak 10-11, 13,15- czy wystąpiła, ja bym tak poszła 😘
PS obserwowałam cykle stymulowane, to nie była naturalna owulacja.
Speranza :), nick nieaktualny, Leśneintro lubią tę wiadomość
-
Tylko na jedną, np. w 11 dc, a później lekarz Ci powie kiedy masz się pojawić. Przynajmniej tak u mnie było 😊 przyjmowała mnie później między pacjentkamiLeśneintro wrote:To jeszcze pytanie, od razu umówić się na np. 11 i 14 DC, czy druga wizytę to w zależności od tego, co powie lekarz?
Nie będę u jakiegoś mojego sprawdzonego lekarza, tylko w jakiejś klinice, w której robią monitoringi i cykam się, że później już nie będzie terminów jak będę się chciała umówić na kolejny monitoringStarania od 8.2022
💁🏽♀️
❌ kir AA
❌ lamblia
❌ MTHFR A1298 homo
❌ histeroskopia z biopsją - luty 2026 -> zapalenie endometrium - cd138⬆️ cd56⬆️ -> antybiotykoterapia ⏳
✅ USG endometriozy - prawidłowe
💁🏽
❌ hla-c C2
❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia x2 -> stan zapalny wyleczony ✅
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Kochana 😘 nie w tym roku jedynie wyjazdy na weekend nad morze a tak to odpuszczamy wyjazdy bo mąż zmienił pracę i przez 3 miesiące nie może wziąć urlopu 🙈 mam nadzieję że odbijemy sobie w przyszłym roku już z Frankiem 🙂Zimozielona wrote:Ufff udało mi się nadrobić i znaleźć.
Pati Cudowny ten twój chłopak!!! I jaki już duży!!! Nudnego miesiąca do kolejnej wizyty. Planujesz wakacje jakieś w tym roku z Frankiem?
nick nieaktualny, Speranza :) lubią tę wiadomość
-
Świetna wiadomość!! Bardzo się cieszę kochana ❤🍀✊Zimozielona wrote:Słuchajcie. Odpuściłam z supłami. Bez NAC, bez Fertistim, bez wiesiołka. Tylko leki które muszę czyli na tarczyce i ciśnienie. Nawet magnezu nie brałam. Kwas foliowy mam dobry poziom więc nie codziennie ale łyknę jak mi się przypomni.
Aa i zwolniłam tempo…. Odpoczęłam, wyspałam się.