X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne co opóżnia @
Odpowiedz

co opóżnia @

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2013, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim..
    Tak się zastanawiam co może opóźnić @.
    Dobra, wiem, że stres, restrykcyjne odchudzanie się, leki, podróż itp. Czy pamiętacie co powoduje opóźnienie u Was?
    U mnie to przede wszystkim stres. Im bardziej denerwuje się, że okres mi się spóźnia tym dłużej go nie ma...a takie oczekiwanie mnie dobija. A jak jest u WAS?

• Lucky Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2013, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stres
    czasem luteina
    czasem @ jest później gdy cykl mam bezowulacyjny

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2013, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haaa, no właśnie... dopóty nie zaczęłam mierzyć temperatury nie myślałam, że mogą występować cykle bezowulacyjne... tzn. gdzies tam czytałam...
    Mam wrażenie, że u mnie właśnie jest taki cykl, ale zobaczymy...

• kalitria Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2013, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie podróże razem ze zmiana klimatu z ciepłego (cypr) na zimowy (polska) w grudniu. mysle ze przelot samolotem tez duzo zmienia a zmiany czasowe to juz w ogole nie pomagaja. prawdopodobna ciąża biochemiczna rozregulowała mi też cykl tak, że musiałam @ tabletkami wywoływać.

zud3vfxm61o98pcc.pngrelgtrd8tf5uttyg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2013, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mam wrazenie ze jednak ten cykl byl bez woulacyjny a test mi poprostu splatal figla.... no bo chyba po takim czasie juz powinna byc pozadna kreska nie?

• kalitria Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2013, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no raczej Puszysta, ja bym zrobiła jeszcze 1 test sikany. a potem do doktóra! :)

zud3vfxm61o98pcc.pngrelgtrd8tf5uttyg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2013, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tia... testy mnie nie lubia no nawet katrolnej nie chca pokazanc juz teraz... czekam na wyniki od lekarza i zobaczymy co wtedy.... ale ja stawiam na bezowulacyjny albo cyste

• Natalia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2013, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie raz @ spoznila sie 13 dni, mialam wszystkie objawy ciążowe, a ciąży oczywiscie nie bylo, testy negatywne, a objawy sobie wmowilam i lapalam sie każdej najdrobniejszej szansy ze to ciaza ;) teraz wydaje mi sie to naiwne i glupie, ucze sie wyluzowywac, ale wiem jak wlasna glowa i wyobraźnia mozna zanurzyć sobie cykl.

relgh371zv6v421k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2013, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie nie nakrecam... wszystko mi jedno juz.... a objawow jako takich nie mam oprucz mdlosci ale to od tego upalu :) tego jestem prawie pewna... no i brzuch czasem tak dziwnie kluje ale to pewnie jelita :)

• Anna39 Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2013, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy w życiu nie miałam opóźnienia miesiączki ani po dietach;ani z piwodu stresu,ani zmiany klimatu,no chyba,że 2 dni w jedną lub w drugą strone.2 razy nie dostałam miesiączki,raz była to ciąża niestety pozamaciczna,a za drugim razem biochemiczna zdaniem lekarza,no chyba,że przekwit mnie dopada.

781bf18f8a2720294b991893655b2777.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie miałam dużych opóźnień, ale u mnie dwie rzeczy miały do tej pory wpływ:
    1. porządny stres - ze dwa razy w życiu
    2. zmiana stref czasowych (bardzo dużo podróżuję po różnych kontynentach i spędzam nawet po 12 godzin w samolocie, czasem 2-3 dni w podróży przesiadając się z samolotu do samolotu).

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • karolaa Przyjaciółka

Wysłany: 30 listopada 2013, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadmiar stresu, strefy czasowe, zmiana klimatu, zbyt długie i częste pływanie w mocno chlorowanej wodzie.

9ltfu6bdv4t6go6c.png

ff1d6de0ddd1efa7c7b09089c73ba48b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2013, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 16:42

• Unlike Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmiany klimatu mi przyspieszają, jak kursuję Turcja-Polska mam jak w zegarku 28dni! Jak siedzę gdzieś na stałe oscyluje w granicach 35-40 :P
    Zwykle przedłużają mi bezowulacyjne, stres, dieta, bardzo często jak na coś czekam i się tym denerwuje to mi się przeciąga.

48f411ed51.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ